אני צריך סדר בדברים

אני צריך סדר בדברים

אני צריך שמישהו יסביר לי סוף כל סוף את עניין המטרים ברדיו מה הכוונה במשפט "operating on 80 m" או - "operating on 49 m" קודם כל מה אלו המטרים הללו, ולמה הם משמשים. -------------------------------------------------------------- דבר שני, הייתי רוצה להבין מה הם המושגים SSB USB ודומיהם. אני יודע שזה SINGEL SIDE BAND , אבל איך זה בא לידי ביטוי בפועל, לדוגמא, נניח שאני מאזין לתחנת רדיו מסחרית בתדר 3.456 מגהרץ בSW, למה אני מאזין? ולמה אני לא יכול להאזין לחובבי רדיו במכשיר SW רגיל (משולב FM/AM/SW)? ------------------------------------------------------------- תודה רבה לעונים.

4Z1PF

New member
כל התורה על רגל אחת

קצת קשה לפי דעתי אתה מנסה לבנות בית ללא יסודות. לכן אז אני ממליץ, נסה להוריד את החוברת שכתובה (לפי דעתי) בשפה פשוטה. קרא אותה ותקבל תשובות לשאלותיך. ואם לא חזור עם שאלות יותר ממוקדות. http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/communication-principles.pdf אשמח לקבל הערות בונות ביחס לחומר

zukik

New member
אורך גל

לכל תדר יש אורך גל הנוסחא היא 300 (מהירות האור) חלקי התדר (במגה הרץ) שווה אורך הגל במטרים כלומר תדר של 145 מגה הרץ יהיה בעל אורך גל של 2 מטר (בקירוב) USB זה שיטת אפנון שבה לוקחים AM ומקצצים לו צד אחד מהאפנון (בערך) AM מורכב מ 2 צדדים USB ו LSB SSB זה שם כללי לשיטה שמכילה או USB או LSB USB = UPPER SIDE BAND LSB=LOWWER SIDE BAND SSB=SINGLE SIDE BAND איו תדר 453 MHZ ב SW SW זה SHORE WAVE בדרך כלל עד 29MHZ כעקרון תחנות מסחריות ב SW (רדיו) משדרות ב AM אפשר להאזין לחובבים במקלט SW אם יש לו שיטת SSB כי חובבים משתמשים ב SSB אם יש לך רק AM לא תוכל לפענח את התשדורת .....

עוז מ

New member
תגיד זולו

חיברתי את ה 2m הישן והטוב לספק ואנטנה מאולתרת... שמע העסק נשמע כמו אחרי שואה אטומית.. כאילו נכחדו רוב החובבים..כמה עצוב ... תגיד אין ממסרים פעילים בצפון??

zukik

New member
עוז ידידי

אכן כן חלפו הלכו ימי ה LATE NIGHT SHOW כמות החובבים ירדה פלאים (תודות להנהגת האגודה) לכאורה .. ישנם ממסרים בצפון אך הם שינו כמה וכמה פעמים את התדרים ממליץ לך להסתכל באתר האגודה לקבלת התדרים החדשים ..... אתמול ניסיתי לעדכן את הערך "חובבי רדיו" ב ויקיפדיה ומחקו אותו בטענה שהוא אינו ערך אנציקלופדי ..... אז אפילו ב ויקיפדיה לא סופרים אותנו ...... ולמעט נוסטלגיה ...... http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/ham-in-israel.pdf כך נראתה חובבות הרדיו בעבר .... ראה הפרק על מבצע שלום הגליל ועל רעש האדמה בארמניה .....

עוז מ

New member
אני דווקא לא חושב

שצריך את ה LATE NIGHT SHOW וכל הדאחקות והצחוקים שהיו פעם. בסך הכל צריך כמה חברה עליכפק שיהיו פעילים ויהיה עם מי לדבר בתחום. לא יודע למה אתה מאשים את הנהגת האגודה - ממש לא רלוונטי.

kdr

New member
מסכים עם כל מילה של זוקיק

ימי הLATE NIGHT SHOW היו הימים היפים של ה2 מטר. לשיחות הלילה התלוו מפגשים, פיקניקים ועזרה הדדית. לאגודה לא היה חשוב למשוך אנשים "שרוטים" על חובבות הרדיו לזרועות האגודה, במקום זה רדפו עד חורמה כל מי שצייץ (ימי ברהל'ה). האגודה הפכה לזרוע המבצעת של משרד התקשורת, לא קראתי את תקנון האגודה אבל לדעתי זה לא מתפקידה של האגודה. פעם היינו בני אדם, האגודה רצתה רק אותות קריאה. אז הכל התפרק. היה שם אפילו מחבל חיזבאללה נחמד ששלח מישהו מהחבר'ה למסור ד"ש למשפחה בשפרעם. מישהו זוכר ? תוך כדי כתיבה בא לי להרים את הכפפה וליזום מפגש כמו פעם ביערות מנשה, כמובן בעוד חודשיים שלושה. אז כל מי שחושב להשתתף, נא להשאיר לי הודעה בפרטי. כולם, כן, כולם מוזמנים, גם למי שאין אות קריאה. זוקיק, אתה מוזמן מס' 1

zukik

New member
שמח שמסכימים איתי ...

רק שפעם שאמרתי את זה לא רצו לשמוע אותי אז החלטתי (כמו רבים וטובים אחרים) לפרוש.... מה שלי מפריע זה שהיו בינינו אנשים מהשורה הראשונה בתחומי התקשורת האלקטרוניקה ועוד והיו הרבה פיתוחים ששום חברה מסחרית לא חלמה בכלל עליהם ..... במקום להקצות משאבים למחקר ופיתוח דאגו להתעסק בשטויות ...... ואחר כך אני קורא בפרוטוקול ישיבת הועד האחרונה שהולכים לחשוב מה יהיה עתיד הממסרים ... וחמור מזה .... ישנה ירידה של כ 10 אחוז בחברי האגודה משנה קודמת .... ואף אחד לא מרים גבה ...... ולא עושה כלום ...... לגבי מפגש היו 2 מפגשים כאילו בצומת אלונים והיגיעו חובבים ותיקים ... יוסף ת ישראל לביא ת נסטור ועוד ..... בכל מקרה אשמח להגיע בהתראה של יום יומיים מראש ......

kdr

New member
לא ידעתי

הייתי מגיע ברצון. לפחות במפגשים האלה האגודה לא יכולה להתערב. אני זוכר שבזמן שריפת הבשר היו "סיעורי מוחות" שהובילו לא פעם ליישומים מעניינים. לא נשכח את אחד ממובילי המפגשים בשבי ציון, זהר לפיד ז"ל.

עוז מ

New member
זהר היה אחד החובבים היותר

סימפטיים שנתקלתי בימי חיי, יצא לי לשוחח עימו מס' פעמים ולצערי לאחר זמן שמעתי שנפטר.

עוז מ

New member
אני אדם קצת יותר ריאלי

אין ספק שאותם ימים היו ימי השיא של החובבות ושל ה 2 מטר בפרט. עשרות אותות קריאה, גם פיראטים וגם לא. אבל מה לעשות המציאות העכשוית היא שאין כמעט פעילות, חובבים לא יחזרו לפעילות. אני פרשתי בגלל לימודים עבודה משפחה וילדים ולא בגלל ועד זה הוא אחר, הועד או האגודה מעולם לא הפריעו לי. כן צריך למצוא גרעין של חברה פעילים. (זאת בתקווה שאני אחזור בקרוב להיות מעט פעיל). עוז

4Z7CBF

New member
יש פעילות רבה

גם היום בשעות הבוקר וגם הערב יש פעילות רבה על 2 מטר. התחביב חיי ונושם ובועט בכול המרץ. כול שבוע מצטרפים עשרות חובבים חדשים לאגודה והשנה השיא נשבר !! הצטרפו כ-5500 חברים חדשים.

zukik

New member
באמת ?

מעניין אצלי המקמש בסריקה ואם ממסר חיפש עובד שעה ביום זה טוב ולגבי החברים החדשים ..... בפרוטוקול ישיבת הועד האחרונה נכתב שהשנה ישנם כ 10 אחוז פחות חובבים משנה שעברה .... אבל אולי זה טוב להתכחש למציאות ... ולחלום .....

עוז מ

New member
התחביב נראה יותר במצבו של אריק שרון

מוות קליני וטרם נקבע מותו סופי.

4Z7CBF

New member
אתם לא מעודכנים !

תפתחו את ביטאון הגל האחרון ותראו את המספרים כ-5000 חברים חדשים !

zukik

New member
אתה לא מעודכן

תפתח את פרוטוקול ישיבת הוועד האחרונה (שמופיע באתר האגודה)

עוז מ

New member
תשמע מר בחור

גם לעשירית מהמספר המופרך שנקבת בו לא הייתי מאמין.

4Z7CBF

New member
תעלה על R-7

תעלה על R-7 או ממסר צעירים ותקשיב לפעילות הרבה בשעות הערב והבוקר. כרגע מתקיים קורס חדש באגודה ובקרוב הצטרפו כ-50 חברים חדשים לאגודת חובבי הרדיו. התחביב חיי ובועט בכל המרץ !! רק השבוע מכרתי כ-100 מכשירים חדשים (הנדי של yaesu) נגמר כול המלאי !

למעלה