אני צריך סדר בדברים

אני לא מבין אתכם חובבים

יש כ"כ הרבה תחומים נוספים מעבר לקשר החובבים, למה אתם לא עוברים לדיגיטאלי? שידור טלויזיה דיגיטאלית קרקעית (כמו DVB-S של יס) מה שנקרא DVB-T עובד בתדרי VHF UHF S-BAND חובבים מכל העולם עוסקים בזה ומעבירים וידאו באיכות דיגיטאלית לכל החבר'ה. אני עוסק בציוד כזה בפרוייקטים בחו"ל, אשמח לעזור, אך אף פעם לא נלחמתי כדי להוציא אות קריאה.

4Z1PF

New member
שידורים דיגיטאליים

שמח לעדכן אותך במספר פרטים שאינך מודע אליהם: אנו בתחום הדיגיטלי הרבה לפני שהתחנות המסחריות עשו צעד זה. חלק נכבד מהפיתוחים המתקדמים ביותר נעשו על ידי חובבי רדיו והפכו להיות תקניים בתחומי השידורים שלנו עוד לפני שחברות מסחריות שינו את התקנים לפי הצרכים שלהם. נזכיר רק כמה: PACKET עם הפרוטוקול AX25 הופיע בשוק האזרחי 5 עד 10 שנים מאוחר יותר תחת המושגים המוכרים לנו כיום כרשתות מחשבים, אינטרנט ואימייל. אנחנו שלחנו מיילים (המושג היה פקט-רדיו) כבר בתחילת שנות ה-80 דרך לוויני תקשורת שלנו. אם על טלוויזיה מדברים אזי שידרנו באופנים שונים שידורי תמונות וטלוויזיה כבר בשנות ה-60 המוקדמות, בדוק את המושגים ATV SSTV. אם על ניצול רוחב פס ושידור מספר רב של תחנות על פס צר אחד, אז בדוק מהם PSK31 PSK64 אם על ניצול הספקטרום מדובר אזי אנו על כל הספקטרום. כן גם על SHF וגם על EHF. וזה רק על קצה המזלג. וכל זה פיתוח, בנייה, וחזון של חובבי הרדיו בעולם וגם בארץ.

אני מתכוון לחובבים בארץ.

ברור לי שהחובבים בעולם הגיעו לדברים שציינת ואף ליותר. מה עם הארץ? האם קיים כיום בארץ חובב שמוציא שידור ללווין? לא נראה לי. וחבל. נראה לי שהאחרון היה סרג' (4x6uj) היה פעיל בלווינים וב-EME

zukik

New member
תתפלא

ישנם כמה "משוגעים" לדבר שעובדים דרך לווינים אבל בעקרון פעילות חובבי הרדיו בארץ הצטמצמה משמעותית ורוב החובבים המקצועיים (טכנולוגית) פרשו ולכן התחביב דעך קמעה ....

למעלה