אני רואה שכולם פה באותה דעה

LIOR Y

New member
אני רואה שכולם פה באותה דעה

אבל בכל זאת אביע את דעתי פה: חבר'ה,קשה,קשה,קשה!!!!! החלטה לא דמוקרטית,נכון! מהצד השני,אני פונה לחלק מסויים מהמתנגדים לפינוי,לא לכולם: אין טעם בכח,ההחלטה "חוקית" לפי חוקי המדינה, וכל פעולה אלימה מחלישה את כוח ההשפעה שלכם. אני לא מאמין שמישהו פה חושב שהוא יצליח להשאר במקום אחרי הפינוי... לצערי,אין מה לעשות מלבד המאבק הלגיטימי,פוליטי. ובבקשה בבקשה,אני אחיכם מבקש מכם,עיזבו את השואה,אין פה בסיס להשוואה.

ההחלטה היא דמוקרטית..

אבל לא לטעמך וזה מובן.. וכל הכבוד על זה שבאמת אי אפשר להשוות לשואה... אבל הם לא אנשי שואה.. הם לא יודעים מה הלך שם...
יום טוב

פה פה! רק היום!

הסבר קצת בפעם המיליון. בישראל לא קיימת דמוקרטיה ישירה כמו שהייתה קיימת ביוון העתיקה למשל. הדמוקרטיה בישראל נקראת דמוקרטית נציגים. איך זה פועל? כל העם (גם לא כל רק מי שמעל גיל 18 ורשום בפנקס הבוחרים) מצביע ובוחר לראשות הממשלה ולכנסת. זהו. אחרי זה הכנסת והממשלה מצבעות את כל שאר ההחלטות ומנהלות את המדינה. אי אפשר על כל החלטה לבצע משאל עם. המדינה לא תוכל להתקיים כך. אף פעם מקום המדינה לא בוצע משאל עם על החלטת ממשלה. ההחלטה הזאת עברה בממשלה, בכנסת ובבג"ץ מכאן שהיא דמוקרטית וחוקית. אני מקווה שזאת הפעם האחרונה שאני אצטרך להסביר זאת....

דווקא כן. את ביקשת.

שאלת איפה יש דמוקרטיה - משמע שאת לא מבינה שפה יש דמוקרטיה. הרגשתי צורך להסביר לך את העניין כדי שתביני שכן, יש פה דמוקרטיה במדינה. מקווה שעכשיו הבנת.

LIOR Y

New member
תמיד יש אפשרות למישאל עם!

מדוע לא לקיים אותו? אני אישית תומך בנסיגה משם, אבל לא כך!

לגבי משאל עם:

האם כשהלכו והקימו את ההתנחלויות עשו משאל עם? אז למה לצורך פירוקן הוא נחוץ פתאום? אם הממשלה היתה ריבונית להחליט על הקמת ההתנחלויות - הממשלה ריבונית להחליט גם על פירוקן. משאל עם, בכל מדינה מערבית מתוקנת, נערך פעם ב- 4 שנים - קוראים לו "בחירות". העם בוחר את הנציגים שיהוו עבורו את הדרג המדיני המחליט. גם אני לא תמיד אוהב את הנציגים, וגם לא תמיד אוהב את ההחלטות. ועדיין מקבל עלי את הדיו. במה המתנחלים טובים ממני

LIOR Y

New member
פירוק רגיש מבנייה!

אתה כותב יפה,באמת, תאר לעצמך איך המצב היה נראה עכשיו אחרי משאל עם שמכריע נסיגה! היה הרבה יותר קל, כי העם הכריע, ולא ראש ממשלה שלא מקבל דעות של אחרים. כן,גם אני מקבל את ההחלטה בלית-ברירה ולא מתנגד.

העם הכריע ביום הבחירות

יתכן ופירוק רגיש מבנייה, אבל כל מי שהלך להתיישב ברצועת עזה לאחר פינוי סיני כבר ידע, או לפחות היה חייב לדעת, שהוא הולך להתישבות על זמן שאול. כל עוד אתה יושב בחבל ארץ שלא הוחל עליו החוק הישראלי של מדינת ישראל, ואשר לא סופח, משפטית, למדינת ישראל ומערכת חוקיה, עליך, כאדם בוגר האחראי על מעשיו, לדעת שמקומך אינו מובטח ופהתנתקות המדינה מאותו חבל ארץ היא אפשרות קיימת.

LIOR Y

New member
המדינה פתחה לי את ההזדמנות

לבוא ולהתיישב במקום (לא אני אישית)! בניתי בית וגידלתי משפחה ופתאום... סופח,לא סופח... גם שרון אמר עכשיו "היה לנו חלום..." אז ברגע שהתנערת מהחלום אתה מנפץ אותו כאילו היה בדמיונך? אתה חייב לשכנע יותר שזה מוצדק ואפשר היה במשאל. אגב,שאלה אישית: כיצד מתקיים הקשר בין היותך חייל לחתימה האישית שלך?

מה זאת אומרת תמיד יש אפשרות???

ברור שתמיד יש אפשרות, וגם תמיד יש אפשרות לבטל את המיסים המדינה. אבל אף פעם לא עשו את זה - אז למה שיעשו את זה עכשיו?

LIOR Y

New member
אתה מדבר על החלטה,ואני על הדרך

לקבלת ההחלטה! חוץ מזה מיסים יש בכל מדינה...

אז???

מה זה קשור כרגע שמיסים יש בכל מדינה? כיצד זה משפיע וקשור לעניין של הדמוקרטיה?? עד עכשיו לא בוצע אף משאל עם במדינה. אי אפשר על כל החלטה לבצע משאל עם! טוב שאתה לא מבקש גם משאל עם על תקציב המדינה כל שנה.

LIOR Y

New member
למה אתה מתנגד למשאל?

כל אזרח בכל מדינה משלם מיסים!!! האם פינוי אנשים מבתיהם בשל אידיאולוגיה היא עניין של שגרה מקובל? ידידי,אני חושב שמשאל היה עושה לנו חיים קלים יותר,לי לך ובמיוחד להם.

AirBot

New member
לגבי משאל עם ופיטורי השרים

קודם כל, קיום משאל העם מנוגד לרעיון הדמוקרטיה היצוגית. נוסף על כך, ויותר חשוב, קיום משאל עם יהווה תקדים לעתיד. מדינת ישראל מעולם בכל שנות קיומה לא קיימה משאל עם, ולא ראתה לנכון לשריין את נסיבות קיומו בחוק. אם לחץ הקהל יגרום עכשיו לקיום משאל עם, בעתיד יופעל על הממשלה לחץ עצום לקיים משאל על כל נושא מהותי. תקציב המדינה גורם לאלפי חסרי בית בשנה ומצניח אלפים נוספים מתחת לקו העוני. לא מספיק חשוב בשביל משאל עם? הרפורמה במערכת החינוך תשנה את כל שיטת החינוך בישראל - הבסיס להתפתחות כל הדורות הבאים במדינה. לא מספיק חשוב בשביל משאל עם? המדינה לא תוכל לתפקד במצב כזה. איך בדיוק אתם מתכוונים לוודא שמשאל העם יתקיים במקרה כמו ההתנתקות אבל לא בשום מקרה אחר? אגב, במדינות המעטות שכן נוהגות לקיים משאל עם הדבר מעוגן בחוקת המדינה אשר קובעת מתי יש לקיימו. כידוע, בישראל הדבר לא כך. לגבי פיטורי השרים: יש סיבה לכך שניתנה לרוה"מ הזכות לפטר שרים מהממשלה לפי שיקול דעתו. הסיבה לכך היא שעל מנת לשמור על ממשלה מתפקדת צריכה להיות לרוה"מ היכולת לשמור על ממשלה מאוחדת אשר יש בה הסכמה לגבי נושאי מפתח. כמובן שרוה"מ אינו יכול לפטר חצי מהממשלה למטרות אלו מכיוון שהדבר יביא לממשלה לא-יציבה, ויש בכך משום איזון מסויים לכוח הרחב הזה שניתן לן. נוסף על כך, באפשרותה של הכנסת לחוקק חוק אשר יבטל את פיטורי השרים. מישהו יכול להסביר לי מדוע לא בחרה הכנסת לעשות כן? ובכל מקרה, רובם המכריע של המצביעים על הצעת חוק בכנסת (קרי: חוק ההתנתקות) אינם שרים בממשלה אלא חברי כנסת מן המניין. עליהם אין לרוה"מ כל כוח או סמכות. מישהו מוכן להסביר לי כיצד לחץ רוה"מ עליהם כדי להשיג את הרוב בהצבעה?

למעלה