אני רואה שכולם פה באותה דעה

Princess Galush

New member
מדהים

מסבירים לכם ואתם בשלכם, ממשיכים לחיות בשקר ולפזר סיסמאות לאויר.. שאלת איפה יש דמוקרטיה, ענו לך. מה קרה, הבנת שזה נכון ועכשיו את מתחמקת?

Princess Galush

New member
מה?

תראי, הסבירו לך, את לא רוצה להקשיב.. מה בדיוק לא דמוקרטי בהתנתקות?

Princess Galush

New member
סליחה?

מה זאת אומרת שזה שלא היה משאל עם הופך את ההחלטה ללא דמוקרטית? את מוכנה להגיד לי כמה משאלי עם בוצעו פה מאז קום המדינה? והאם החלטה שבוצעה ללא משאל עם היא אינה דמוקרטית? שזה נעשה בכפייה? אולי כי המתנחלים מתנגדים? מה את רוצה, שהצבא יצא משם ופשוט ישאירו אותם שם לד ללא הגנה?

noamjen

New member
כן! להשאיר אותם שם!

הם כל-כך אוהבים את הבית, כל-כך קשה להם להתפנות, הם רוצים להמשיך לחיות שם? אני אומרת בסדר. הצבא יוצא, אין לי שישמור וימות בשבילם ואם זה מה שהם רוצים- סבבה. מי שעובר על החוק אינו זכאי להנות מהגנותיו!

mayomy

New member
במשעל עם הייתם מפסידים!

חנוך דאום כתב משהו יפה מאוד בסופ"ש האחרון במעריב. הוא כתב שם על מקרה ובו כל ההתנגדות הזאת תצליח, ומה שהיא תגרור אחריה. הוא טען, ואני מסכימה איתו, שאחרי משאל עם שבו יהיה רוב סוחף להתנתקות וכל מי שמחובר למציאות יודע זאת אותו משאל יהווה גם מנדט ליציאה חד צדדית ומידית משאר השטחים הכבושים. בעצם, אני צריכה להיות בעד משאל עם במקרה שכזה, אבל יש לי מין בעיה קטנה במערכת- אני מאמינה בשלטון החוק ולכן אסור לתת לאלימות לנצח.

LIOR Y

New member
כן,אבל רוה"מ למד ממשטרים אחרים

כל מי שלא תומך בו - מחוץ לממשלה. אני רואה פה סוג של אלימות וסתימת פיות. אני חושב שאם היה משאל עם היה קל יותר לשכנע חלק מהתושבים לעזוב כי התקבלה החלטה עפ"י רוב אמיתי! כמוך - אני נגד אלימות. (אל תגידו- אם היה משאל אז...מאיפה אתם יודעים מה יהיו התוצאות? ויש להפריד בין משעל (ניסים) למשאל...
)

Princess Galush

New member
תראה

אם באמת רוב חברי הכנסת היו נגד שרון לא היה מפטר, כי הוא לא יכול לפטר את כל הממשלה..

LIOR Y

New member
אזכיר לך ששרון איים לא פעם בסגנון:

"או שולם או ברוגז!" או שתצביעו איתי,או שתקומו מהכסא. אני מדבר על חבריו השרים. העניין הוא רגיש וכך צריך להתייחס אליו.

Princess Galush

New member
אבל..

תראה, אם זה באמת היה רוב, וכל השרים היו מצביעים נגד, הוא לא היה יכול לפטר את כולם!

LIOR Y

New member
אם היו מאוחדים, אתה צודק

הוא נכנס בהם אחד אחד... פיטר את שרי המפד"ל והאיחוד הלאומי, תופס בביצים את שרי הליכוד (גם את ביבי עד לא מזמן). ככה מנהלים מדינה?

LIOR Y

New member
תתפלא

אני דווקא תומך ביציאה משם,רק חבל שזה לא עבר מישאל, בוא נאמר ששרון יכל לעשות קצת יותר כדי להפוך את זה קל יותר. לגבי השואה,גם אני לא הייתי שם ולא צריך הייתי להיות שם בשביל לדעת במה מדובר...כולם יודעים מה קרה שם!אבל אם מישהו משווה להתנתקות, צר לי - הוא לא יודע מה הלך שם!

amitbl

New member
חבל על מי שמת

משאל עם לא צריך להיות. אם הממשלה ריבונית מספיק בשביל להקים את ההתנחלויות האלה, היא גם ריבונית מספיק בשביל לפרק אותן. אף אחד לא בא ושאל אותי אם צריך להקים או לא צריך להקים התנחלות כזו או אחרת. על זה גם לא היה משאל עם. ואני אפנה אותכם לדבריו של פרפר צהוב20 שהצליח להגיד את זה הכי טוב. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=59436895 (פרפר צהוב20 לשלטון...)

LIOR Y

New member
קראתי את הדברים, ואני שוב אומר

על סמך ידיעותי מלימודי האזרחות, כי אם יש החלטה גורלית כמו זו יש אפשרות לקיים משאל עם. ואני חושב שכדי להרגיע את הרוחות (קצת) אפשר היה לקיים.

יוֹאב

New member
החלטה גורלית?

לזה אתה קורא החלטה גורלית? מה עם נושאי דת-מדינה? זה הרבה יותר חשוב לרוב האנשים במדינה, ואין על זה משאל עם. מה עם נושאים כלכליים? מה עם נושאים חברתיים? זה גורלי להרבה יותר אנשים מאשר אותם 8000 הזויים מגוש קטיף. למה על זה אין משאל עם?

LIOR Y

New member
סילוק אנשים מבתיהם דורש מישאל עם

מכיוון ומדובר בצעד חריג ואל חזור. לא כמו "חוק טל" ו"נישואים אזרחיים" שאפשר לשנות כל 4 שנים.

יוֹאב

New member
מעניין

במדינת ישראל מסולקים אלפי אנשים מבתיהם כל שנה, וזה למה? כי אין להם כסף. האם גם על זה יש צורך לערוך משאל עם?

LIOR Y

New member
אני חושב שיש להפריד בין 2

עזיבת השטח ופינוי אנשים מבתיהם. לא מדובר במקרה של הנסיגה מלבנון שהייתה שטח צבאי, מדובר בשטח התיישבותי לגיטימי ויש תחושה של "הפקרה". לא נראה לי שיש מקום להשוואה בין חוק המשכנתאות והתנתקות, ושוב אומר - אני בעד,אבל לא ככה!

למעלה