האמת היא
שכשחשבתי על ההצעה, לא חשבתי בכלל על המודל של פורומים. (מכאן התגובה לא קשורה אלייך אבל אסביר מאיפה הרעיון ודעתי בנושא וכו') אקדים ואומר למעטים שלא יודעים ש - wordpress היא מערכת בלוגים עצמאית שכל אחד יכול להתקין על שרת שברשותו בהנחה שהשרת תומך בשפת התכנות של המערכת. אני היחיד שלא התנגד לתיבה הפתוחה, כנראה בגלל שאני רגיל אליה מרוב הבלוגים שאני קורא (רובם תחת wordpress). אאל"ט בישראבלוג תיבת התגובה פתוחה מזמן. אני חושב שאם הרעיון של טופס-מוצג היה רעיון גרוע, מספיק בלוגרים שכותבים תחת wordpress (ויש כאלה פי כמה מכאלה שכותבים בתפוז) היו מתלוננים בנושא בעקבות קוראיהם והיה נוצר תוסף כלשהו שמאפשר להציג או להסתיר את הטופס בעזרת אפשרות נוחה בניהול ולא דרך התעסקות עם הקוד. טבעם של תוספים פופולארים למערכות כאלה להטמע בגרסה כלשהי של אותה מערכת ועד היום האפשרות לא קיימת במערכת wordpress (ואפילו לא ראיתי תוסף שעושה את זה, למרות שחרשתי רשימות תוספים לפני שהתקנתי את המערכת לאחרונה). זו ההוכחה מבחינתי שהרעיון עצמו של טופס-פתוח-מראש הוא רעיון גאוני והגיוני ורק הביצוע שלו הוא מה שיכול להכשיל אותו. אם זה טוב למערכות אחרות - זה טוב גם לתפוז. אני לא חושב שהבעיה כאן היא עיצוב כפתור התגובה כמו בעיית עיצוב הטופס הפתוח. אני חושב שהאפשרויות שיש לתפוז לרצות את כולם היא או ההצעה שלי או שינוי עיצובי לאותו טופס (לדוגמא, שיהיה תחת כותרת בדיוק כמו הכותרות "תגובות", "טראקבקים" וכו' ובמרווח סביר כלשהו מהתגובה האחרונה) או אפשרות לתת לבלוגר לבחור (אפשר "וגם", לא חובה "או"). את הרעיון עצמו, אגב, קיבלתי מתוסף ל - wordpress שמאפשר שרשור תגובות ומיישם בדיוק את ההצעה. רציתי להכניס איפשהוא שאם כבר תגובות בבלוגים, אני רוצה לציין שמערכת התגובות עצמה זוועתית ולא יזיק לה שיפור ברמת הקוד והיעילות (ויסלח לי אייל גאון שכנראה תכנת את זה) אבל לא יצא לי לשלב את זה יפה, אז הנה כתבתי את זה בנפרד ../images/Emo3.gif. ועכשיו נזכרתי שרציתי לשלול גם את תיאוריית הקונספירציה שדיברה על הגדלת מספר התגובות ומתוך כך על הגדלת מספר הצפיות בפרסומות והצגת הנתונים למפרסמים. אני לא סובל אנשים שכל הזמן חושבים על כסף. אני לא סובל אנשים שכל הזמן חושבים שמנסים לעשות הון על גבם. מספר התגובות (שמובילות לרענון ועוד חשיפה לפרסומות) קטן ביחס למספר הצפיות הכללי בפרסומות ושום טופס לא ישפיע בצורה משמעותית על הנתון הזה. (אחוז גדול הבלוגים שכתובים תחת wordpress לא משלבים פרסומות. מקסימום אדסנס של גוגל. חה. ניצחתי.) עד כאן מסע השכנועים שלי. מבחינתי שתפוז יעשו עם ההצעה מה שהם רוצים. באמת שאין לי כח לטחון את הנושא.