אני רוצה להגיד משהו שעלה במפגש

ע ל ו מ ה

New member
אולי עוד איזו שורת הפרדה בין התגובות לטופס?

לא פס, אלא משהו עם תוכן. אתה יודע מה? אולי עותק של השורה של "הוספת תגובה, ♥ אהבתי, ..." וכו'? כך גם יהיה עידוד ללחוץ שוב על אהבתי. רק שיהיה ברור, שזו באמת בעית UI מאתגרת ולא פשוטה. וחלק מהקושי של תפוז הוא דווקא בעיצוב הנקי והיפה שלו (שרק במקרה הזו גורע בשל הצפיפות).

חהמן

New member
חה!

דווקא זה לא בעיה, כי אפשר לייצר תנאי שהשורה תתווסף רק במקרה שקיימת תגובה אחת או יותר. לדעתנו הבעיה היא שכמו שאנשים "מתעלמים" כרגע מכל ה"תוכן" שיש בין התגובה לחלון הוספת תגובה, זה יקרה גם אחרי הוספת השורה. אולי עיצוב מחדש של חלון כתיבת התגובה הראשית יכול לעזור. הוספת מסגרת כתומה בולטת מספיק לדוגמא.

suki da yo

New member
הנה כמה סיבות:

כי הכותרת של הוספת תגובה לתגובה זו לא בולטת, כי כשפותחים את התגובה האחרונה בשרשור חלון התגובות הראשי מאוד קרוב לתחתית ההודעה וזה פשוט נראה כאילו הוא שייך לאותה תשובה כי הראיה שלנו היא יותר מרחבית מממוקדת באופן כללי, ואננו תופסים את הצורה הבולטת של החלון תגובה שלא נכון לפני שאנחנו מסוגלים לקרוא את הכותרת. ככה עם הפיסיולוגיה האנושית. אני מציעה להחזיר את כל שגיאות היצור ליצרן ולחכות להחזר כספי.

חהמן

New member
חה!

שני דברים, קודם כל, רצוי שתזכור שתמיד מי ששותף לפיתוח של משהו רואה פחות טוב את הפגמים שבו. מעבר לזה, הבעיה היא שכשמישהו קורא את שרושור התגובות, ומחליט שהוא רוצה לכתוב תגובה לתגובה, סיכוי סביר שבזמן שהוא מחפש איפה לכתוב, הוא מנסח בראש את התגובה. הדבר מוביל לשתי שניות של חוסר ריכוז. בשתי השניות האלו נוצר הבלבול. הבעיה היא לא שמי שייתעמק בזה לא יבין, הבעיה היא שזה דורש התעמקות כלשהי (גם אם מינימלית). אנחנו גם מוכנים לנחש שהרבה פעמים הבעיה מתרחשת כשהתגובה שרוצים להגיב לה היא התגובה האחרונה בשרשור, פשוט כי אז רואים אחד מתחת לשני את התגובה ואת החלון הפתוח, בדומה (לא זהה אבל עדיין דומה) לחלון "תגובה לתגובה". יש כל מיני פתרונות אפשריים לזה. הפתרון שלדעתנו הכי קל ליישום, ויקטין למינימום את הבלבול, הוא להעביר את חלון התגובה הפתוח אל מעל לשרשור התגובות. ברור לנו שאף אחד לא יאהב את זה מבחינת עיצוב, אבל נראה לנו שזה ייפתור את הבעיה. עוד פתרון, זה להוסיף משהו "כוחני" לתוך חלונות התגובה והתגובה לתגובה (בחלק של הקלדת הטקסט), שייצר תשומת לב של המשתמש. נגיד משפט בבולד אדום שאומר: "תגובה ראשית לרשומה" ולחלופין משפט בבולד ירוק שאומר: "תגובה לתגובה" מן הסתם, לאחר פרסום ההודעה המשטים יימחקו אוטומטית. אנשי חה!

Bezalel P

New member
אם זה המצב, אז מה ימנע ממנו להתבלבל

גם אם החלון הזה יהיה סגור?

חהמן

New member
חה!

מה שקרה הוא שהוספתם עיצוב ש"מעודד לתגובה". החלון הפתוח אומר שלא צריך ללחוץ על כלום כדי להגיב, מה שאומר שלא צריך להשקיע חצי שניית חשיבה ל"איפה אני מגיב". אם החלון יהיה סגור, זה לא ימנע לחלוטין את הטעויות האלו, אבל זה יקטין אותן בגלל שהחצי שניית חשיבה הנוספת הזאת זה מה שרוב האנשים צריכים. אנחנו אגב לא בעד לחזור למה שהיה פעם. לדעתנו (לא מגובה סטטיסטית) החלון החדש באמת מוסיף לכמות התגובות, והתגובות עוזרות לגבש תחושת קהילה בין הבלוגרים. צריך למצוא באמת פתרון אמצע, שמצד אחד יעודד את האנשים להגיב, ומצד שני יגרום להם לשים לב. אנשי חה!

למה לא לעשות שהחלון יהיה סגור

ברגע שאחת התגובות פתוחה? ואז אם רוצים להגיב צריך כרגיל ללחוץ על "הגב לתגובה זו" ואז ייפתח חלון תגובה לתגובה.

goldy

New member
אדום הוא צבע בולט, כדאי להחליף לכהה יותר

אנשים הולכים לצבע הבולט ביותר, אולי אים יהיה שינוי גם בצבע ולא רק בניסוח הדבר לא יבלבל.

דנטל

New member
כי הוא פתוח!

לא התבלבלו (או בקושי התבלבלו) כשהוא היה סגור. עכשיו הוא פתוח ועכשיו מתבלבלים (פשיו, מזל שבפורומים זה סגור). מאוד פשוט. די כבר ללעוס את ענין הבנת הנקרא, זה קורה גם למי שכבר קרא את זה מליון פעם, שלא לדבר על כך שזה מאוד קל להבנה... כשמשהו עשוי בצורה מבלבלת הבנת הנקרא שלנו לא בהכרח רלבנטית. עובדה שרוב האנשים הבינו יפה מאוד בדיוק אותו טקסט לפני שזה היה פתוח. ולמה מתבלבלים? כי, כמו שעלומה למשל כתבה, הוא קרוב מדי והוא נמצא ממש מתחת לתגובה האחרונה, כך שאם רוצים להגיב אליה - הוא פשוט "דורש" להשתמש בו.

Purple Mushroom

New member
גם אני התבלבלתי , אבל זה לא נורא כ"כ .

../images/Emo207.gif איך היה במפגש ? לא יכולתי להגיע , וחבל .

Purple Mushroom

New member
טוב , אז אתה הייתי בסוף .

למישהו יש את הלינק לשרשור סיכום המפגש שהיה לפני 5 ימים בגן המשולש ? בפורום הבלוגים השכן ?

Tali1912

New member
למה אתה כותב שחוץ מor or

אף אחד לא הרים את ידו שהממשק נוח אני טענתי שהממשק נוח ועוד פנית אליי במסר שציינת שאני הייתי בעד הממשק. אז איך הגעת רק לor or חוץ מזה, גם כתבתי פה שהממשק נוח.

למעלה