אני רוצה לשתף אתכם במשהו שמציק לי

אתי@

New member
אני רוצה לשתף אתכם במשהו שמציק לי ../images/Emo105.gif

כל העניין של החלפת שם המשפחה מאוד מטריד אותי. אין לי ספק שלשני בני הזוג צריך להיות אותו שם. העניין הוא שמאוד קשה לי להחליף את השם שלי. לא שאני כ"כ מתה עליו
העניין הוא גם עקרוני/רעיוני (למה אני צריכה להחליף???) וגם עניין של הרגל (אחרי 25 שנה מתרגלים לדברים שלא אוהבים
). רונן לא יחליף את שמו לעולם - גם כי הוא אוהב אותו וגם כי ההורים שלו יהרגו אותו
. היום רציתי ללכת לקנות שלט-דלת לדירה החדשה שלנו
והכי נוח לי לקנות שלט שיש בו רק שמות פרטיים, אבל כולם מצפים שיהיה שם גם שם משפחה. אוףףףףףףףףףףף, מה עושים

הילית*

New member
אני אגיד לך איך זה אצלנו.. ../images/Emo119.gif

כשאמרתי לישראל לפני החתונה שאני מתכוונת להיות עם שני השמות הוא היה ממש בשוק ממני ואולי קצת נעלב... אבל היום נראה לי שזה בכלל לא מפריע לו.. אני כיום עם שני השמות- וגם באי מייל מופיעים שני השמות כאשר שם נעוריי הוא הראשון גם בבנק בחשבון המשותף מופיעים שני השמות ועדיין דברים שאני שולחת לקוחות מופיעים רק עם השם הישן. קשה ביום אחד להחליף שם, במיוחד שזה חלק מאיתנו. ואני גם די מאמינה שכן צריך ללכת על שני השמות ...מעין איחוד של מה שאת עם מה שהתחברת אליו באהבה ובנישואין על הדלת של הבית שלנו יש שלט חמוד שעיצבה גיסתי רק עם השמות הפרטיים שלנו ובינתיים זה מה שיהיה.... זה נראה לי מאוד חמוד אפילו אמרו לי שאחרי ההריון הראשון זה יעבור לי ואני אשאר רק עם שם אחד..השם שלו, בינתיים אני מעדיפה שלהיות עם שניהם כי השם הראשון שלי הוא חלק ממני...

אתי@

New member
אני מאמינה שזה באמת עניין של הרגל

אבל אני לא מתכננת הריון כ"כ מהר...

יעלי2

New member
ועוד אנקדוטה לגבי השם

בת דודתי, עוכרת דין שמופיעה בבתי משפט, לא רצתה להיפרד מהשם הישן (וגם הוא לא משהו וגם קשה להגייה). על דלת ביתם ובתעודות השונות היא נושאת את השם החדש ובבית המשפט היא ***. וזה נראה לה הכי טבעי, כי ככה מכירים אותה שם.

סרינה

New member
צ´מעו סיפור

שסיפרה מישהי בפורום ההריון שלי... היא אי שם באמצע ההריון, ובעלה עשה לה הפתעה, הלך למשרד הפנים, והוסיף את השם שלה לשם שלו (היא עשתה את זה כבר בשלב החתונה). נכון מקסים? אני רק מחכה שבן זוגי האהוב יחשוב על משהו דומה (מה, ברור שרמזתי, אבל...). בינתיים אני עם שני שמות, והוא רק עם אחד. עוד רעיון יפה שעלה שם (אבל אף הורה פולני לא יסכים לזה) הוא ששני בני הזוג יבחרו ביחד שם משפחה חדש - יכול להיות גם עברות או וריאציה על השמות הקודמים. בעיני זה מאוד מצא חן, אבל נראה לי לא כ"כ פרקטי. וחוץ מזה, כיף לראות שכולן עןד כאן. אתן מקסימות, וזה שאני לא משתתפת לא אומר שאני לא מתגעגעת... שלכן, ס.

נעמה טל

New member
אנחנו דווקא עשינו את זה

משה מאד רצה שם משותף. אני מאד רציתי להוסיף את השם שלו לשלי. לא היה אכפת לו להחליף את השם לשלי, רק שהשם כהן הוא די בעייתי כשאתה לא ממש כהן
אז ישבנו וחשבנו וחשבנו וחשבנו, עד שמצאנו שם שהוא לא עיברות, אבל מצא חן בעיני שנינו והמשמעות שלו מאד מדברת אלינו ועכשיו אנחנו נעמה ומשה טל. כתבנו את זה כבר בהזמנות, ועל המזכרת מהחתונה "מזכרת משמחת נישואי משה ונעמה טל ומשפחות (ושמות שתי המשפחות). יש הרבה שחושבים שאנחנו משוגעים אבל ממש לא אכפת לנו.

סרינה

New member
צ´מעו סיפור...

שסיפרה מישהי בפורום ההריון שלי... היא אי שם באמצע ההריון, ובעלה עשה לה הפתעה, הלך למשרד הפנים, והוסיף את השם שלה לשם שלו (היא עשתה את זה כבר בשלב החתונה). נכון מקסים? אני רק מחכה שבן זוגי האהוב יחשוב על משהו דומה (מה, ברור שרמזתי, אבל...). בינתיים אני עם שני שמות, והוא רק עם אחד. עוד רעיון יפה שעלה שם (אבל אף הורה פולני לא יסכים לזה) הוא ששני בני הזוג יבחרו ביחד שם משפחה חדש - יכול להיות גם עברות או וריאציה על השמות הקודמים. בעיני זה מאוד מצא חן, אבל נראה לי לא כ"כ פרקטי. וחוץ מזה, כיף לראות שכולן עןד כאן. אתן מקסימות, וזה שאני לא משתתפת לא אומר שאני לא מתגעגעת... שלכן, ס.

J-סיקה

New member
רגע .. ככה נהוג אצלכם ???

שהאורחים לוקחים איתם את הדלת או רק את שלט הכניסה ... אחרי הכל באמת גרים פה רונן ואתי אז מה הבעיה?? איפה כתוב שצריך להיות גם שם משפחה... לכי על זה גם אצלנו זה רק שמות פרטיים ...

אתי@

New member
בשביל רונן השלט הוא מעין סמל לאיחוד

שלנו תחת משפחה אחת, ואני לא רוצה לאכזב אותו... אני לא יודעת אם אני צריכה להתעקש על זה בכלל, או לתת לו את ההרגשה הזאת שהוא כ"כ מצפה לה.

אתי@

New member
צודקת, אבל כמו שזה סמלי בשבילו זה

סמלי גם בשבילי. וזה קשה לי קצת
זה הכל...

*שיר

New member
גם לי קשה עם העניין הזה

ואני מבינה אותך לגמרי לפני החתונה זה היה נראה לי הדבר הכי טבעי בעולם לעשות, ועכשיו קשה לי להפרד מהשם הישן (וגם אצלי הוא לא כזה "גליק")

J-סיקה

New member
תכל´ס אני מבינה אותו

ואם תחשבי לטווח ראוך גם אם תוסיפי את שם המשפחה החדש לראשון כמו שאני עשיתי זה קצת מעיק להציג את עצמך בכל השמות (ראה ג´ודי לוץ קרפין סממה....
) ועם השנים תהיי אתי של רונן בשם משפחה אחד למרות שאי שם יהיה כתוב גם השם של ההורים .....

J-סיקה

New member
אני הוספתי את שם המשפחה של ניר

לזה שלי ועכשיו אני אורלי כהן שמיר..... מייאש להגיע לסוף אבל ככה אני רוצה כי אני בכורה ... אבל בכל מקום ששואלים אותי אני שמיר...

nikit1

New member
אצלינו נושא השם הוא מאד בעייתי

לי נורא חשוב להשאר עם השם שלי כיוון ששני אחיי הגדולים כבר לא ינשאו כנראה ולאבא שלי היה נורא חשוב שהשם לא "יעלם" (זה שם ייחודי למקום מוצאו עם משמעות ביידיש). בכל מקרה- אחרי משא ומתן עם אסף סוכם שאני אוסיף את שם משפחתו כשם שני.

למעלה