אני רוצה לשתף אתכם במשהו שמציק לי

shelycat

New member
כתבתי כבר קודם.. ../images/Emo122.gif ../images/Emo99.gif

כמו שכתבתי קודם.... מקרה דומה קרה אצלנו: לי היה חשוב שלשנינו יהיה אותו שם או שמות (או הוספה של השם של השני אצל שנינו או שילוב של שני השמות לשם אחד היה אפשרי אצלנו)ושנינו רצינו לשמור על השם הקודם. בעלי החליט שהוא כרגע לא מוכן להחליף את שמו (כדי לשמור על מסורת) או להוסיף על שמו את שמי כי אז יש הרבה שינויים בירקורטיים(בנק רשיונות וכו`) וכי לדעתו זה לא לשמור על המסורת להוסיף שם נוסף. אני מצידי חשבתי שזה טיפשי אם יהיה לי שם כפול ולו לא יהיה כי הרי שוב לא עשינו כלום בזה הרי אין לנו את אותו שם אלא רק חלק ממנו, אז בעלי (כן,כן)האלה את ההצעה ששנינו נשמור על השמות הקודמים שלנו ולא נשנה כלום והוא בינתיים, ככה הוא אומר, מוכן שכשיהיו לנו ילדים הם ישאו את 2 השמות וכשיתבגרו יבחרו אחד(אני לא יודעת אם זה יעמוד במבחן המציאות..אבל נחיה ונראה) אני לא מתכוונת לוותר על כך שילדי לא ישאו גם את שמי. בכל מקרה הכל בסדר בינתיים.. אנשים קצת מבולבלים מאיך לקרוא לנו אבל הרב לא שמו לב בכלל. סך הכל הלכתי רק עוד צעד קדימה במשפחה ובמקום שם כפול (יש כמה כאלו אצלנו) בחרתי שם בודד שכבר רגילים אליו. ובעינין הורים דוקא אמא שלי התנגדה לצעד ואבא שלו עודד את הצעד מפתיע אה?

ר-חלי

New member
בכלל לא שאלתי אותו

רק אחרי שחזרתי ממשרד הפנים עם תעודת הזהות החדשה עלה על דעתי ליידע את הבעל שהשארתי שת השם הקודם שלי הוא אמר "טוב..." אבל הנקודה לדעתי היא לא רק השם את יכולה להשאיר את השם שלך הקודם והוא רק עם השם "החדש" אמנם אתם נשואים אבל כל אחד נשאר הוא עצמו וכדאי לכבד את רצונות הזולת

הילית*

New member
בקטע הזה אני כן חושבת שצריך

לשתף את הבעל/ החבר במה שרוצים לעשות, בדיוק כמו בכל דבר שנוגע לתא המשפחתי. אני חושבת שזה משהו שיכול להיות עקרוני לפחות לצד אחד ולא הייתי הולכת למשרד הפנים בלי לדבר על זה קודם.

*שיר

New member
אני מסכימה עם הילית - זו צריכה

להיות החלטה משותפת. בעלי היה מאוד מתחשב בעניין הזה ושאל אותי בעדינות מה אני רוצה ומה אני מתכוונת לעשות עם השם. אבל מבחינתי זה היה ברור שזו צריכה להיות החלטה של שנינו, ולכן החלטנו שנעשה דיפוזיה - כלומר, לאט לאט אני אעבור במסמכים ובבירוקרטיה לשם החדש, למרות שכמו שאמרתי קודם, כל הלאט-לאט הזה קצת קשה לי.

האומן

New member
תגובה של הצד השני ../images/Emo69.gif

עד עכשיו קראתי את כל התגובות כאן, וכולם של נשים. אז הנה משהו מהצד השני. אני חושב שחלק מהעניין זה להיות ל"אחד" כלומר משפחה אחת עם שם משפחה אחד. המקובל היום הוא לאמץ את שם המשפחה של הבעל. אני מכיר מקרה של משפחה שהיו להם רק בנות (ואין מי שימשיך את המשפחה) ואחת הבנות שהתחתנה ביקשה מבעלה להחליף את השם (והוא ממשפחה של 4 בנים ו 2 בנות) ובמפתיע
הוא הסכים. לעניין שתי שמות, תחשבו על הנכדים שלכם שיתחתנו : גדי כהן-שמיר-לוי-פטרוזיליה מתחתן עם מיכל ישראל-אהרוני-דוד-קריבושה ומה הלאה

shelycat

New member
לא כל מה שמקובל וקל יותר....

הוא דווקא הנכון. ובדיוק בגלל זה לכל אדם ניתנה היכולת לבחירה אישית(גם לצאצאים של אלו שבחרו ללכת בדרך הפחות מקובלת מסיבותיהם האישיות).

J-סיקה

New member
למה דווקא אני כדוגמא??

אולי לא הסברתי את עצמי אני שומרת את השם כי אני הבכורה (ואת זה אמרתי כבר) אבל ברור לי ולגיטימי שהילדים מקבלים רק את שם המשפחה המשותף והוא של בעלי

shelycat

New member
לא נתתי אותך כדוגמא אלא אותי... ../images/Emo52.gif ../images/Emo20.gif

אני בכורה ויש לי אח אחד ושנינו האחרונים למשפחה המורחבת שלנו גם כן שימשיכו את השם, שם משפחתנו שייך לסבתי זכרונה לברכה ולא לסבי כך שבעצם גם אני שומרת מסורת כמו שאמרתי כל אחד וסיבותיו. לגבי ילדים עוד לא הוחלט שום דבר אבל בינתיים יקבלו את 2 השמות וכשיגדלו תהיה להם בחירה כמו לכולנו.

J-סיקה

New member
התכוונתי לאומן

שהשתמש בשם שלי לדוגמא אבל סבבה אני סתם קוטרית כיאה וכנאה לפולניה

shelycat

New member
מפולניה אחת לשניה .... ../images/Emo121.gif ../images/Emo54.gif

סליחה על הסליחה, אני לוקחת אותה חזרה. ואז אני אשב לי לבד בפינה בחושך.

J-סיקה

New member
לא לא לא

זה בסדר אני מעורבבת לא רק פולניה אז אני גם סולחת וואיי יותר מדי סליחות יש פה דרך אגב שמת לב ששתינו נתנו את אותה סיבה לשמירת השם ... בכורה...

shelycat

New member
כנראה שבכורה=עקשנות ../images/Emo57.gif ../images/Emo8.gif

וחוץ מזה מותר לנו לא לחשוב על עצמנו כבנות שעוברות הבית אביהן(או מהשבט/חמולה שלו) אל ביתו של החתן שלהן, במיוחד לאור העובדה שאנו היום תורמות באותה מידה הן מבחינה ריגשית, הן מבחינת השקעה והן מבחינה כלכלית לחיי הבית והנישואין אז מה פתאום שאנחנו נוותר על משהו כל כך מהותי וניתן להתייחס אלינו כאל רכוש ברמה כל כך פרימיטיבית.

J-סיקה

New member
אני מאחוריך לאורך כל הדרך ../images/Emo45.gif

כמה זמן אתם כבר נשואים ??? קוריוז אחר.. לבעלי יש שני שמות פרטיים אז הרגשתי זנוחה שלו יש שלוש שמות ולי רק שניים אז הלכתי על שם שלישי

shelycat

New member
בעלי צחק עלי כי... ../images/Emo124.gif ../images/Emo19.gif

יש לי שתי שמות פרטיים ואם הייתי מוסיפה את שמו זה לא היה נגמר. בנוסף יש לנו מנוי בבריכה תחת השם הכפול של אמא שלו אז זה בכלל היה מסתבך.

J-סיקה

New member
אז זה אומר

שאם אתם באים לקאנטרי חמולה של 10-15 איש אתם פשוט מחלקים את השמות של כולם לזוגות ונכנסים באותו מנוי ... שוווה !!!!!

למעלה