אני רוצה לשתף אתכם במשהו שמציק לי

אני בדיוק הייתי במצב שלך

וזו ההחלטה שאליה הגעתי: בת.ז שם המשפחה שלי נשאר ואליו התווסף השם של לירון. בשלט על הדלת כתוב רויטל ולירון ושם משפחתו של לירון שהוא גם חלק משלי. לילדים בלי ספק יהיה את השם של בעלי, אני פשוט מתוך הרגל ועיקרון השארתי בנוסף גם את שלי.

שמופית

New member
אני בעניין עם רויטל והילית ../images/Emo70.gif

א. מפני שאחרי 30 שנה, שם המשפחה שלי הוא חלק ממני ומאישיותי. ב. חשוב לי לשאת את שם המשפחה של אבי, שנפטר לפני 6 שנים. כך שהחלטתי לצרף אחרי החתונה את שם המשפחה של חבר שלי, לשם המשפחה שלי. יש לי אבל בעיה אחרת... שאולי תחשבו אותה למגוחכת אבל... התייעצתי עם נומרולוגית שאמרה לי שהצירוף של השם ושם המשפחה שלי עם שם המשפחה של חברי - לא יוצר שילוב מספרי טוב (היה הסבר), וגם אם אני אוותר על שם המשפחה שלי ואשאר עם שם משפחתו, הדבר לא יהיה טוב יותר. כך שעכשיו אני רוצה למצוא נומרולוגית טובה ואמינה שתעזור לי עם העניין כי אני קצת מאמינה בדברים האלה...

shelycat

New member
שמםות משפחה...

גם אנחנו היינו באותה דילמה ואף אחד לא רצה לוותר על שמו הקודם, אז בינתיים החלטנו למרות שזה קצת יוצא דופן כל אחד לשמור על שמו. לא הוספתי את שמו כיון שעדיין זה לא הופך אותנו לבעלי אותו שם, אלא אם הוא מוסיף גם את שמי לידו(והוא לא רוצה בינתיים). אז עד שנחליט אחרת שינינו רק את הספחים בתעודות הזהות וזה חסך לנו גם את כל השינויים הבירוקרטים האחרים.

נופר30

New member
אתי @

למה שלא תשנו שניכם את השם משפחה שלכם לאחד מאוחד ( אני מקווה שזה לא חיבור של מוסקוביץ וליבוביץ ) אבל אם יש לכם שני שמות כמו גוב וארי או משהו כזה אתם פשוט יכולים לשנות שניכם בתעודת זהות וככה גם הילדים מקבלים את השם וגם השלט מקבל את שני השמות בהצלחה

אתי@

New member
כי רונן לא רוצה לשנות את השם שלו

גם כי הוא אוהב אותו, וגם מתוך כבוד למשפחה שלו (במילים אחרות: הם יהרגו אותו אם הוא ישנה את השם...). אני הייתי מחליפה את השם לשם שונה לחלוטין שלא קשור לשמות ה"נעורים" שלנו, משהו מהטבע. אבל רונן לא יסכים לעולם...

נופר30

New member
לא אמרתי לשנות לגמרי

יש לי חברה שהתחתנה ורצתה להשאיר את השם שלה גם ואז כדי שגם הילדים יקבלו את שני השמות הם פשוט החליפו במשרד הפנים לדוגמא הכלה גלוזמן והחתן קפלן הולכים למשרד הפנים והופכים את השם של שניכם ל גלוזמן - קפלן ואז גם הילדים יקבלו את השם

אתי, היות שאין לכם בנים בבית

אולי תגידי לרונן שאת מרגישה צורך לשמור על השם ? בגלל שאת הבכירה בבית שיש בו שלוש בנות אולי תגידי לו שזהו מעין כבוד שאת מרגישה כלפי משפחתך לשמור על השם ?

ואם מדברים על חיבור שמות

לירון פעם הציע בצחוק כמובן שבגלל ששלו זה שמילוביץ ואני בהר אז נהיה: בהרלביץ.

dorlim

New member
אולי...

תחליפו שניכם את שם המשפחה, לשטרודל, למשל? וברצינות - זוג חברים שלנו החליפו שניהם את שם המשפחה, וליתר דיוק הם עיברתו את שם המשפחה של הבעל. למרות שזה היה יותר בגלל שלשניהם היו שמות משפחה לא מי יודע מה... לדעתי יש בזה משהו מיוחד, למרות שאני אישית לא הייתי מחליף את שם המשפחה שלי.

הצעה מקורית

למה לא תכתבו "רונן ואתי שטרודל" ? - הרי זה שמכם הרשמי כאן... טוב, עד כאן המקוריות... ועכשיו ברצינות. זה נושא נורא קשה, כמו שכולן כאן רואות... אז הייתי מציעה שאת ורונן תשבו ותדברו על זה בינכם טרם שלב ההחלפה הרשמי. הרי יש המון אלטרנטיבות - שאת תעברי לשלו, שהוא יעבור לשלך (הוא לא רוצה), שתיצרו משהו חדש, שתעבדו על שילוב של השמות, שתחליפי את השם רשמית אבל בכל שימוש מקצועי ואחר תעבדי עם שמך הקודם... שם זה נושא עמוס סמליות לכם ולמשפחות, ולא כדאי ליצור משבר סביב זה, אלא באמת לנסות ולהבין איזו משמעות כל אחד מייחס לשמו. לגבי השלט - שלטים באים בזול, וקל להחליף אותם. קני עכשיו שלט של שמות פרטיים (במילא זה הרבה יותר ´צעיר´ ונעים מ´כאן גרה באושר משפחת שטרודל´) וכשתקבלו החלטה בינכם (הורים בחוץ בשלב זה), תשנו. מה שחשוב זה מה שבתוך הבית... והעיקר - מברוק !

או לא כל-כך מקורית... ../images/Emo3.gif

הפורום הזה מתחיל לפתח חוש הומור תואם, כמו זוג נשוי... תיכף נקבל כולנו מחזור באותו הזמן (חוץ מדורון, אני מקווה)...

מיה :)

New member
אוי, אותה דילמה... ../images/Emo4.gif

אנחנו כבר מצפים
ואני עדיין לא יודעת מה לעשות. נראה לי שאני אוסיף את השם שלו לשלי והתינוק יקבל את השם שלו. גם אצלנו כתוב על הדלת מיה ואבי. לא נראה לי שאנחנו אי פעם נרשום משפחת ----
בקיצור, באמת דילמה.

dorlim

New member
בסופו של דבר, זו החלטה שלך ושלו ../images/Emo107.gif

אני תמיד אמרתי ששם משפחה זה דבר בעייתי ובשום אופן אני לא מוכנה לשאת שם משפחה גלותי (וגם לא מוכנה שילדי ישאו שם משפחה שכזה) ולכן אם לבן הזוג יהיה שם גלותי - נשנה שנינו, ואם לא - אני אצרף את שמו לשלי. ככל שהזמן עובר, ועכשיו כשאנחנו כבר לפני החתונה, ברור לי שאני אאמץ את השם של דורון כשם משפחתי (שם משפחתו עברי לחלוטין). נראה לי שבשלב הראשון שלאחר הנישואין, אני אשאיר את שם נעורי בצמוד, רק מטעמי נוחות ורק במקומות הדרושים (עבודה, אוניברסיטה וכו´), עד שאנשים יתרגלו ואז הוא ירד לחלוטין. אגב, אני לא חושבת שלדורון זה היה מפריע אם הייתי שומרת את שם נעורי...

יעלי2

New member
הצעה לאתי ../images/Emo127.gif

מה דעתך לכתוב על השלט את שם משפחתו של רונן, ובמשרד הפנים ובכל שאר המקומות לצרץ את שמו אל שמך. כלומר רק על הדלת יהיה כתוב שם המשפחה החדש שלך, אך בשאר המקומות תישארי אתי שטרודל+ ובא לציונה גואל

אתי@

New member
השלט הוא לא העניין כאן

הוא רוצה שלשנינו יהיה אותו שם משפחה (שלו!). השלט על הדלת זה סמל, אבל זה לא הדבר היחיד. למשל, השם שלנו בחשבון בנק וכו´.

למעלה