אני רק השליח

KallaGLP

New member
כבר ראינו מה שווים הסקרים.

בלי קשר, הבעיה היא לא בכך ששונאים את המממשלה או הממשל הנוכחי. מה יש לאהוב? הבעיה היא שאין שום חלופה ראויה לשמה. בכלל. לא שם ולא פה.

JimmyGee

New member
No great alternative here either

I don't like Trump (despise him is probably a better word) but when I think of voting for someone like Bernie Sanders I'd rather stick a pencil in my eye.
Joe Biden is good but he is almost 80.
We need someone like Bill Clinton but good luck with that.

Midriff

New member
קמילה האריס, אליזבת וורן, אפילו פיט ובטו

כרגע יש יותר מדי מועמדים ראויים. דווקא בעיני ג'ו ביידן וגם ברני הם לא אופציות שאני אשמח להצביע להם.
מישהו כמו ביל קלינטון אתה מתכוון זקן לבן פלרטטן או לחילופין מטרידן? כי זה דווקא תיאור די מדוייק של ביידן.

JimmyGee

New member
Elizabeth Warren? Are you kidding me

Warren is proposing policies that will kill the middle class.
Writeoff student loans, free public universities, free childcare... Who is going to pay for all that? There are not enough rich people to cove this which means that she will need to put this burdent on the slighly higher middle class (people making over $100K). Sorry, I don't want to pay for this.
Pete is a mayor. WTF, you don't go from a mayor of a minor city to become the President. We really know nothing about him
Beto, is another guy with crazy ideas.

vinney

Well-known member
מוזר, אלה דברים שעובדים נהדר במקומות אחרים

בריטניה, גרמניה, קנדה - מעמד הביניים שם שריר וקיים. אפילו בארץ. למה דווקא בארה״ב השקעה בתשתיות אנוש תחסל את מעמד הביניים?
&nbsp
אם כבר מעלים לי מסים - אני מעדיף שזה יהיה כדי לשלם על הבריאות וההשכלה של הציבור ולא על מלחמה בארץ רחוקה ולא קשורה או בונוסים נוספים לטייקוני הנפט ותעשיות שזמנן עבר.

JimmyGee

New member
In these countries the cost is much lower

In the US the cost of things like healthcare and higher education is double if not triple.

These idiots are not proposing to lower costs just to give it for free to a certain portion of the population. The question who is going to pay for it? The answer is simple, people like me who make $100K plus. We will not only get nothing for free but on top of that have to pay for all these free benefits for other people.
I say, no thanks.

vinney

Well-known member
ֿזאת שאלת הביצה והתרנגולת

מחיר ההשכלה הגבוהה בארה״ב גבוה כי הממשלה מאפשרת נטילת הלוואות למימון ההשכלה הגבוהה. אין הלוואות - אין קונים, שוק חופשי עושה את שלו. העלות של ההשכלה הגבוהה מנופחת לא כי בארצות הברית זה משום מה יקר בצורה יוצאת דופן, אלא כי הממשל הפדראלי כרגע מעודד את העלות הגבוהה הזאת תוך שיעבוד הסטודנטים להלוואות. אם זה אפשרי בגרמניה - למה שזה לא יהיה אפשרי בארה״ב? איזה משאב טבעי בתחום ההשכלה הגבוהה יש באירופה שלא קיים בארה״ב?
&nbsp
כנ״ל עם מערכת הבריאות. אותן התרופות עלות בקנה מידה אחרת בתלות בביטוח הבריאות שיש לך (או שאין לך). אני אתן לך דוגמא: פעם אחת הלכתי לרופא עם איזו דלקת או משהו וקיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה. הלכתי לCVS ורק בקופה גיליתי ששכחתי את הכרטיס של ביטוח התרופות שלי. אמרתי, נו, כמה זה יעלה? אשלם וזהו. עלה לי יותר מ100 דולר. וזה היה לפני עשור. חזרתי לשם עם הכרטיס אמרו לי ״היה עולה לך 5 דולר״. התרופה נהייתה זולה מעצם זה שהיה לי כרטיס פלסטיק בכיס? לא. הביטוח היה משלם 95 דולר? גם לא. אז למה? ככה. כי אפשר. אז שלא יהיה אפשר, למה לא? אותה תרופה בדיוק, אגב, עלתה באותה התקופה בארץ 35 שקל לפני הנחה של קופת חולים (דהיינו ״מחיר מלא״). התרופה יוצרה בארץ? לא. יש משהו נפלא בסופרפארם בארץ שאין בCVS? גם לא. אז למה בארץ זה עולה עשירית? כי אפשר.
&nbsp
אין שום סיבה או הצדקה לעלויות הגבוהות האלה, ולכן אי אפשר להתשמש בהן כתירוץ לקפאון המצב.

JimmyGee

New member
The prices are high because of the lobbies and greed

The lobbies of drug companies, univerisities, hospitals etc... are very strong and own every politician in this country (Democrats and Republicans). If you look at Obamacare as an example it didn't touch the cost of healthcare. Did nothing on that front. If anything, the cost went up as a result. It helped the consumers of healthcare (pre-existing conditions etc...) and I am grateful for that but the cost went up for everyone.
None of these politicians (Bernie, Warren, Beto etc...) are telling us how they will bring costs down significantly. All they offer is to give it for free for a certain portion of the population at a very high cost for the other portion of the population who happens to make a little more money. And with that I disagree. Just because I am making a little more money than some other people doesn't mean I want to get nothing in return for my taxes (e.g.., free schools for my kids) and on top of that pay more taxes so that other people can enjoy it for free.

JimmyGee

New member
BTW higher education in the US is extremely affordable

You can do the first 2 years in a community college for $3K/year. Then the next 2 years in a public university for about $8K/year.
A 4-year degree will end up costing you at total of $20K-$30K. If you get a part time job you can easitly cover that. If not you'll end up with a loan of $30K when you graudate. Which is nothing.
I don't see why we would try to change it and give it to people for free. People should pay something for that and what they pay today is extremeley affordable to anyone even the poor.

vinney

Well-known member
אתה סותר את עצמך

אם העלויות כל כך גבוהות - אז איך affordable? ואם affordable - אז למה לא לממן את זה לגמרי?
&nbsp
אף אחד לא דורש השכלה בIvy League בחינם. אבל יש אנשים שבשבילם 20-30 אלף דולר זה מספרים בלתי נתפסים, אתה עם המשכורת 100K שלך כנראה שלא מודע לזה.
&nbsp
לגבי הACA - הסיבה שהם הוציאו את הסעיף שאיפשר למדיקייר למקח על המחירים הייתה התנגדות הרפובליקנים. אובמה בשיא תמימותו חשב שאם יתפשר על משהו שחשוב לרפובליקנים אז הם לא יתנגדו לחוק הזה בצורה כל כך קיצונית. אני מניח שהדמוקרטים כבר למדו מהטעות הזאת.

JimmyGee

New member
Sorry but why should I

pay for someone to go to college for free? They should be able to afford $6K-$8K per year by either working while they go to school or paying back the loan of $30K once they graduate and get a better paying job.

I don't see why I need to pay more taxes so that some people don't have to pay anything.
It makes sense to me that people should pay something to go to college (espcially something that affordable) that they can cover with working part time or paying off in a few years (once they get a better paying job thanks to their college degree).

Obama had a complete majority in congress in his first 2 years. 60 senators (at least until Ted Kennedy died) and an overhwleming majority in the house.
Democrats have no excuse for not coming up with a betther healthcare system that doesn't only get rid of preexisting conditions and provides some subsidies but also signfinicantly cuts the costs.

vinney

Well-known member
למה אתה משלם על הדברים שאתה כבר משלם עליהם?

למה אתה משלם על 20 שנה של מלחמות? למה אתה משלם על מאסרים של שנים לצרכני מריחואנה? למה אתה משלם על סובסידיות לחקלאים שלא מצליחים למכור את התוצרת שלהם כי אף אחד לא צריך כל כך הרבה תירס? למה אתה משלם על הסובסידיות לתעשיות הנפט או ליצרני אנרגיה ירוקה?

למה כל אלה לא מפריעים לך, אבל השכלה או בריאות כן? הרי השקעה בהשכלה ובריאות זאת השקעה שמחזירה את עצמה בכל קנה מידה. אנשים משכילים מרוויחים יותר, כמו שאתה לא מפסיק להזכיר בשרשור הזה. אז גם משלמים יותר מסים. כנ״ל גם אנשים בריאים. כמה עלה לך הטיפול בהתפרצויות החצבת רק כי אנשים אנוכיים החליטו שלא בז*ן שלהם להתחסן? למה על זה אין לך בעיה לשלם? למה אין לך בעיה לשלם על חדרי מיון שהעניים מגיעים אליהם כי הם לא יכולים להרשות לעצמם רופאים לפני שהמצב מחמיר? למה אין לך בעיה לשלם food stamps לעניים כי אין להם מספיק השכלה לעשות משהו עם עצמם?

העלויות האלה כלל לא גבוהות. הטריליון דולר ל10 שנים שטראמפ ״חסך״ למשלמי המסים על ידי העמסת הסכום הזה על הגרעון ילה לך יותר מלשלם על קומיוניטי קולג׳ לשנתיים למליון איש באותה התקופה. אז למה אין לך בעיה לשלם על הגרעון, אבל לשלם אותו כסף על השכלה של אנשים אתה לא מוכן?

JimmyGee

New member
You need to separate what's reasonable from what's not

Medicare for all makes sense. We cannot have people with no affordable health insurance.
Telling someone: you have cancer now give me half a million dollars so I can treat you is unreasonable and cruel. This is what GOP policies want and this is why I don't support the GOP.

On the other hand giving everything for free to some people (like completely free college) makes no sense. We will have to raise the taxes on everone else (not just the rich people) and it's not OK. I don't see why we can't tell 18-year olds to either work part time or take a $30K loan that will cover 4 years of community college / public university. Then they can get a degree that will help them in the rest of their lives.
Asking these 18-year olds to pay a few thousand dollars a year for their college degree is reasonable. Asking a cancer patient to come back with half a million dollars is not.

vinney

Well-known member
למה כל כך מפריע לך ״לתת משהו בחינם״?

הרי הם ישלמו על זה במסים על המשכורות היותר גבוהות שלהם.
&nbsp
ולמה בהכרח להעלות מסים? אולי נקח אחוז מתקציב הבטחון? עוד ישאר לך עודף.
&nbsp
תגיד לי, אתה למדת בארצות הברית? או שאתה למדת בארץ, עם שכר לימוד מסובסד ועזרה מההורים, ועכשיו מרשה לעצמך לדבר כך?

placid1

New member
כי זה לא בחינם, זה על חשבון מישהו אחר. תיאורטית,

בעולם מושלם, המסים של החזקים יעזרו לסבסד עלויות עבור החלשים בחברה, אבל עובד רק אם רוב האוכלוסיה עובדת ומשלמת מסים ואז התמיכה במי שאינו מסוגל היא יחסית טיפה בים. בערך כמו עם יעילות החיסונים. כל עוד מתנגדי החיסונים היו אחוז קטן מאד מהאוכלוסיה, הם היו מוגנים בפני המחלה, למרות שלא חוסנו, כי האוכלוסיה שהתחתנה הגנה עליהם. ברגע שעברת סף מסוים, המחלה מתפרצת.
על הנייר זה מאד יפה לתת הכל בחינם, בלי טיפת ציניות. הבעיה היא שזה מייצר פרזיטיות, כי זה טבע האדם, ואז השכבה שממנת את החינם הולכת וקטנה, מעלים שוב מסים, נוצר ניכור, עוד אנשים מחליטים שלמה להם להתאמץ בעצם אם אפשר לחיות לא רע על חשבון המדינה, וחוזר חלילה. אני חיה בקנדה וחייתי גם בארה״ב, אין ספק שהשקט הנפשי בידיעה שאם אהיה חולה (כנראה) שלא אמצא את עצמי ברחוב, אבל יש פה אביוז לא נורמלי של שירותים שאמורים להינתן חינם למי שזקוק להם, אבל מנוצלים על ידי פרזיטים שיכולים וצריכים לשלם עבורם, ואני רואה את זה יום יום במרפאות השונות שאני עובדת בהן.
תגיד, בצדק, שהשלטונות צריכים להקפיד יותר על חלוקת המשאבים, אבל לשלטונות אין סיבה לעשות את זה כי זה ירגיז את הבוחרים והם מעוניינים להבחר שוב (ומניסיון שלי ושל קולגות, כשניסינו לדווח על אנשים שמרמים כדי לקבל הטבות חינמיות שלא מגיעות להם, לא קרה כלום).
השלטון גם לא יעביר כסף מצבא ומלחמה או ממנגנונים שמזינים שלטון וביורוקרטיה לטובת חינוך ובריאות, כי זה כורת את הענף שעליו הוא יושב, בעיקר במדינה שמעוניינת להיות מובילה גלובלית.

vinney

Well-known member
זה לא משחק סכום אפס

חינם לא מייצר פרזיטיות בהכרח. כשאת אומרת ״מי שאין לו תואר יכול לקבל תואר מהמכללה האזורית בחינם אין כסף״ זה לא אומר שכולם עכשיו ירוצו לקבל תואר חינם ולא יעשו שום דבר מעבר. הרי זה לא שיש מאין יהיה להם אוכל או מקום לישון - אלה דברים שהאנשים עדיין יצטרכו לדאוג להם.
&nbsp
גם בארץ יש רפואה חינם ויש שר״פ, ומי שיכול להרשות לעצמו הולך לשר״פ ומי שלא - עומד בתור בקופת חולים. כנ״ל עם הלימודים - מי שיכול להרשות לעצמו לומד בבינתחומי בהרצליה, ומי שלא - במכללה האקדמית באשקלון. אבל ההשכלה עדיין נגישה, ברמה סבירה כלשהי, לכולם.
&nbsp
לגבי למה לא יקחו כסף מתקציב הבטחון - זה לא קשור ל״מובילה גלובלית״, זה קשור לזה ש״בטחון״ זאת פרה קדושה בארה״ב, אפילו יותר ממה שהיא קדושה בארץ.

placid1

New member
לקבל תואר מהמכללה האזורית ב 6-8 אלף לשנה

זה הגיוני בעיני, ולמי שאין אפילו את זה אפשר לעזור עם מלגות או הלוואות.
כשיותר משתלם להעלים הכנסות, לעבוד בשחור או שלא לעבוד בכלל ורק לעשות מלא ילדים, כל אחד מאבא אחר ללא מערכת יחסים רשמית כדי להיות ״חד הורית״ ולקבל שירותים שונים בחינם (מסי עיריה, קייטנות בחינם, טיפולים שאינם מכוסים ברפואה הציבורית, לימודים, הכשרות מקצועיות וכו), אז כן, זה מעודד פרזיטיות וניצול.

כמובן שיש את הנזקקים האמיתיים לתמיכה, ולהם אני חושבת שרוב האנשים, ימין, שמאל, מרכז ומחוץ לגדר, מסכימים שצריך לעזור להם. הבעיה היא עם כל הטרמפיסטים, מי בדיוק אמור לשלם על זה ולמה?

למעלה