אני רק השליח

vinney

Well-known member
הכל פתיר

שמעי, אני לא אתנגד לראיון של מלגות תלויות הכנסה, אם כי גם זה יכול להיות קצת בעייתי. אבל יש בעיה חמורה עם הלוואות.
&nbsp
אני באופן אישי נגד הלוואת סטודנטים, במיוחד נגד בצורה בה זה קיים עכשיו (הלוואות סטודנטים זה בערך הדבר היחיד שאי אפשר להפטר ממנו עד המוות, גם בפשיטת רגל הן נשארות). הלוואות סטודנטים זה מה שמניע את עליית שכר לימוד, את כל מיני מכללות קיקיוניות שצדות את אלה ש״זכאים״ להלוואה וכד׳.
&nbsp
הרבה יותר פשוט, בעיניי, פשוט לאפשר לכל מי שנמצא בטווח גילאים כלשהו (נגיד 16-26) ללמוד 4 שנים בחינם בכל מכללה אזורית שרק ירצו, עם אפשרות לעבור לאוניברסיטה ממשלתית מקומית בעלות מסובסדת או בחינם, בתנאי שיש להם תוכנית לימודים מאושרת שתביא אותם לAA לפחות.
&nbsp
אפשר אולי להתנות את זה במבחני הכנסה/הון עצמי של הסטודנט (אבל לא של ההורים, לדעתי, כי אין שום הכרח שההורים יעזרו לילדים, בטח שלא בארה״ב וגם לא בארץ). זה גם יעזור לך לסנן את הפרזיטים - אם את לא מסתכלת על ההורים במילא - אין להם תמריץ לשקר/לעבוד בשחור/להיות פרודים כשהם לא, שזה מה שעושים גם עכשיו כי כך הFAFSA עובדת.
&nbsp
זה הגיוני, זה סביר, וזה עוזר. זה משתלם לכלל האוכלוסיה בטווח הרחוק. וזה לא יקר.
&nbsp

placid1

New member
אני נגד חינם כי זה גורר זילות של השירות ואנטייטלמנט.

מהתחום שלי, בארהב, מדיקייד מכסה טיפולי שיניים לילדים עד גיל 18 ללא השתתפות עצמית, אף לא אגורה. לפי החוק, אם, למשל, מטופל של מדיקייד לא מופיע לטיפול, אסור לרופא לגבות דמי אי הופעה. אם ילד צריך לעבור טיפול בהרדמה כללית (ואז הצוות כולל רופא מרדים, אחות, רופא שיניים, סייעת, מכשור הרדמה, לפעמים זה נעשה בבית חולים שמקציב זמן כסא מאד מוגבל וצריך לנצל אותו היטב), לא ניתן לגבות שום סכום מראש כדי לוודא שהם יופיעו לטיפול ביום הטיפול, יגיעו בצום או פשוט יגיעו בזמן, כי מקבלים הכל בחינם. מטופלים שמשלמים על הטיפול (מכיסם או עם ביטוח) נדיר שיפספסו או יבריזו, מטופלי מדיקייד מבריזים על ימין ועל שמאל ומעבר לעובדה שנגרם נזק כלכלי למרפאה/לבית החולים, זה פוגע במטופלים אחרים שזקוקים לטיפול ומחכים בתור.
וזה מבלי בכלל להכנס לעניין הניצול של המערכת על ידי כאלה שבכלל לא באמת זכאים ומשקרים כדי לקבל ואז עוד משתינים מהמקפצה ומספרים למזכירה שהם לא יכולים לבוא בשבוע הבא כי הם טסים לחופשה בקאריביים לאיזה ריזורט מפונפן.....

vinney

Well-known member
איך את רואה את זה מתורגם להשכלה?

את רואה מישהו נרשם לקומיוניטי קולג' ולא מופיע? אז שלא יופיע, את הקורס מהמכסה שלו הוא ביזבז.
&nbsp
יכול להיות שיש בעיות עם המדיקייר, יכול להיות שכן צריכים לגבות תשלום מראש כפקדון או לפחות לגבות מהמדיקייר על חשבון מכסת הטיפולים השנתית, אבל למה עצם זה שמערכת אחת לא מנוהלת בצורה אופטימלית אומר שמבחינתך אסור שכל מערכת דומה בכלל תתקיים? למה הגישה שלך זה הכל או לא כלום?

placid1

New member
הגישה שלי היא לא הכל או לא כלום, אני מבינה

שזה נראה נורא אטרקטיבי ואידיאלי שלכולם ובאופן גורף יהיה הכל ובחינם, אבל זה לא מעשי וזה לא באמת בחינם.

vinney

Well-known member
אבל זאת לא ההצעה. ההצעה היא לא "לכולם ובאופן גורף הכל חינם"

מערכת בריאות ציבורית זאת לא מערכת בריאות "חינמית". אנשים משלמים עליה, כמו שהם משלמים על מדיקייר (בניגוד למדיקאייד, שאליו התכוונת קודם). גם בארץ וגם בארה"ב יש מס בריאות שמממן את מערכת הבריאות הציבורית. כך שזה ממש לא "חינם". זה יותר "שלם כמה שאתה מסוגל", אבל עדיין "שלם".
&nbsp
כנ"ל עם חינוך - זה לא שכולם לנצח יתקעו באוניברסיטאות. חינוך "חינם" ישתלם על ידי יכולת השתכרות יותר גבוהה ובהתאם לכך תקבולי מסים יותר גדולים וכלכלה יותר מפותחת. אבל עדיין לא מדובר על "הכל בחינם לכולם", אלא על גישה למערכת חינוך ממשלתית ברמה של community college, שגם עכשיו לא יקרה במיוחד, רק שכשיש לאנשים כסף והם צריכים להחליט אם לשלם על השכלה או על אוכל - הם יעדיפו אוכל. אם ההשכלה, בסיסית ככל שתהיה, לא תדרוש את הברירה הזאת - הם יקבלו השכלה ויוכלו להשתכר יותר טוב.
&nbsp
הוויכוחים האלה תמיד נגועים בדמגוגיה - המתנגדים תמיד מקצינים הכל לרמות של קומוניזם סובייטי, ובכלל לא טורחים להתייחס לעצם העניין כפי שמוצע. למה? ממה יש לך לפחד פה?

placid1

New member
מצחיק שאתה מדבר על הקצנה, הרי אם קומיוניטי קולג׳

זו לא אופציה יקרה גם עכשיו (כמו שאתה גם מסכים), למה אתה דוחף עכשיו את אלה שצריכים לבחור בין אוכל לקומיוניטי קולג׳?
רוב מי שבאמת רוצה ללכת לקומיוניטי קולג׳ מצליח. מה שאתה מציע זה בעצם להפוך את הקומיוניטי קולג׳ להארכה של התיכון, כך שתיכון יהיה 6 שנים במקום ארבע. לא רואה איך זה יקדם בחיים את מי שאין לו כסף לאכול.... איזה השכלה הוא יקבל ובמה הוא עיבוד שיכניס לו יותר כסף? הרי השוק כיום מוצף בבוגרי תואר ראשון, גם מאוניברסיטאות הרבה יותר תחרותיות מקומיוניטי קולג׳, שיכולים רק לחלום על מציאת עבודה שקשורה באופן קלוש להשכלה שספגו ארבע שנים....

את הכסף שיחסך ממימון שכר לימוד חינם, אפשר להשקיע בהאכלת אותם אלה שבאמת צריכים עזרה. בעיני זה יותר חשוב והיה נחמד אילו היה ניתן לממן את הכל, אבל אי אפשר וצריך לתעדף.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שאנחנו חיים באותו העולם

"ב מי שבאמת רוצה ללכת לקומיוניטי קולג׳ מצליח" - האומנם?
&nbsp
"הרי השוק כיום מוצף בבוגרי תואר ראשון" - הלוואי. את יודעת כמה קשה לי למצוא אנשים לצוות שלי? וזה לא שאין מועמדים, אם אני מוכן להתעסק עם ויזות - יש. אבל אמריקאים? כאלה שנולדו פה? מעט מאוד. אלה שידם משגת מסתבר שלא בכבוד שלהם ללמוד מדעים או הנדסה.
&nbsp
אז שיוצף השוק, מאיימים עליי בהצפת השוק כבר עשורים, עדיין לא רואה את זה קורה.
&nbsp
"אפשר להשקיע בהאכלת אותם אלה שבאמת צריכים עזרה" - הא, שיעבוד העניים וקבעונם במצבם, חלום רטוב של כל רפובליקני או ש"סניק... עזרה בהאכלה זה לא מה שאנשים באמת רוצים או צריכים. עזרה בפיתוח יכולת להתפרנס - כן. אפילו כורי פחם שהצביעו לטראמפ כי הבטיח להם שימשיכו לכרות פחם ישמחו אם תהיה להם אפשרות ללמוד מקצוע חדש שאיתו יוכלו להתפרנס בלי לדרוש שהממשלה תסבסד את התעשיה המיותרת שלהם, אבל האם הם יכולים להרשות לעצמם את זה עכשיו? אני בספק.

placid1

New member
אין לי מושג באיזה עולם אתה חי, אבל כן, בעולם

שלי, יש הרבה בוגרי תואר ראשון (ביולוגיה, אקולוגיה, תכנון אורבני, עיצוב, כימיה וכו) שלא מוצאים עבודה שקשורה למה שהם למדו וצריכים להמשיך לתארים מתקדמים או לשנות כוון ובינתיים גרים אצל ההורים ועובדים במלצרות ושעורים פרטיים. איזה מהנדסים נראה לך שייצאו מקומיוניטי קולג׳? ואם הקולג׳ יהיה בחינם, פתאם יהיו מלא סטודנטים למדעים? לא נראה לי....
להאכיל את מי שאין לו כסף לאכול נאמר בהקשר למשפט שלך שבני נוער צריכים לבחור בין אוכל לבין קומיוניטי קולג׳, את אלה שבמצב הזה אני חושבת שעדיף להאכיל ושהם יחליטו אם הם רוצים ללכת לקומיוניטי קולג׳ ללמוד ביולוגיה או ספרות אנגלית או אולי יעדיפו ללכת ללמוד טרייד כמו חשמלאות, מכונאות רכב או כל דבר אחר שמתאים להם. הרבה יותר חשוב ובסיסי לדאוג שאף אחד לא יהיה רעב, חולה או שלא תהיה לו קורת גג. כיוון שהשמיכה קצרה וצריך לתעדף, אלה סדרי העדיפויות שלי.

vinney

Well-known member
לפני שניה התלוננת על כמה שלתת דברים חינם לאנשים זה רע

תיארת פה כמה שאת סולדת מאותה העזרה שעכשיו את פתאום דורשת. הרבה יותר בסיס שאף אחד לא יהיה רעב, חולה או שלא תהיה לו קורת גג. אבל אז בזמן שאת מממנת להם רופאים שהם יבריזו להם או קורת גג שהם יסעו ממנה לחופשה בקריבים את יושבת פה ומתלוננת כמה שזה רע לתת דברים בחינם.
&nbsp
תחליטי, זה נראה שדעתך משתנה בתלות לאיזו מהטענות שלי את מנסה לסתור.

placid1

New member
דעתי לא משתנה. אני חושבת שדי ברור, אם קוראים,

שאני בעד לעזור למי שלא יכול לדאוג לעצמו, בין אם ללא עלות (למשל לבעלי צרכים מיוחדים) או בעלות כלשהי (למי שיכול לעבוד, אבל מתקשה לממן את צרכיו). אתה זה שממוסמר לדעתך שלך ולא פתוח לשמוע דעות אחרות. זו לא הפעם הראשונה ואני גם לא הראשונה שאומרת לך.... אני פורשת לפני שזה מדרדר ותתחיל להכפיש או להשמיץ אותי....

vinney

Well-known member
אני לא ממוסמר, ואת זאת שמשמיצה

אני מנסה להבין את הסתירות בטענות שלך, זה נראה ששמת לב לסתירות בעצמך, וזה מפריע לך שמצביעים על הכשלים לוגיים בטענות שלך. זה בסדר, אנשים נרתעים כשמצביעים על טעויות שלהם. אני מניח שאני לא הראשון שאומר לך את זה.
&nbsp
לא יודע למה את חושבת שאני צריך להשמיץ או להכפיש אותך, אבל אם זה התירוץ שלך לפרוש - סבבה, העיקר שאת מרגישה טוב עם עצמך.

nogala1

New member
איפה מצאת אוניברסיטה ב - 8,000 דולר לשנה ?

הרבה אוניברסיטאות מחייבות מגורים במעונות בשנה הראשונה - הרבה יותר גבוה מ - 8000 דולר
יש עוד כל מיני עמלות מנדטוריות ... בעלות של לפחות 2000 דולר בשנה
שלא לדבר על ספרי לימוד שצריך לשכור בעלות של כמה מאות דולרים לשנה

JimmyGee

New member
So less than $8,000

for everything, tuition, fees books etc...
This doesn't include room and board. It assumes you are living with your parents of course.

vinney

Well-known member
אבל זה עדיין 8 אלף דולר שלאנשים אין

אני מבין שלך זה נראה כמו כסף קטן. אבל זה ממש לא. 8 אלף דולר למי שרק עכשיו סיים תיכון זה המון כסף.

בישראל אנשים הולכים לאוניברסיטה בגיל 21-22, אחרי שירות צבאי, שמלמד אותם לחיות לבד, לעבוד, להרוויח, ולחסוך. חלקם חסכו את המשכורת הצבאית שלהם (אני יצאתי מהצבא עם חסכונות של כמה עשרות אלפי שקלים, אחרי שירות קרבי ושנת קבע), וכד׳.

בארה״ב אין את כל זה. ה8 אלף דולר שהם כלום כסף עבורך אין לבוגרי תיכונים פה. אתה מניח שההורים ישלמו, אבל על סמך מה אתה מניח שהם ישלמו, ועל סמך מה אתה מניח שיש להם בכלל? גם בארץ לא לכל הורה יש כסף לתמוך בילדים שלהם, שלא לדבר על למממן להם לימודים (לשלי לא היה).

JimmyGee

New member
One more time Vinney

If you truly have no money to pay the $8,000 you WILL GET grants, scholarship and small loans from the Federal Government. You just need to apply for them.
I have seen it with my own eyes. A friend of my daughter with low income parents got a federal grant to cover the $3,000 he had to pay to go to community college.
A friend of my daughter with a low income single mother is getting grants to cover her $8,000 tuition at the public university she is going to.
Stop looking for problems where none exist.

vinney

Well-known member
אני לא מבין

״you WILL GET״ - באיזה חוק זה כתוב?
&nbsp
לא, אתה לא תקבל מענקים. אתה לא תקבל מלגות. אתה אולי תקבל הלוואה - אבל הלוואות צריך להחזיר.
&nbsp
ולמה אתה מצפה שאנשים יתחננו מלכתחילה? למה זה בסדר בעינייך להכריח אנשים להתחנן? אם אתה טוען שהם מקבלים מענקים (דהיינו כסף חינם) במילא, למה אתה מתנגד למענק שלא תלוי בכמה הבן אדם מתחנן?
&nbsp
אני מבין שבעינייך זאת לא בעיה. אבל למה אין לך מספיק אמפתיה להבין שבעיניי אחרים זאת כן?

KallaGLP

New member
התכוונתי לענות, אך ג'ימי כבר עשה בשבילי את העבודה.

אני לא רואה כרגע אף דמות שראויה בעיניי להנהיג את אחת המעצמות הגדולות בעולם (ולצערי את התואר "הגדולה ביותר" שהתהדרה בו פפעם היא כבר הפסידה לרוסיה ולסין בגלל מדיניות כמו של אובמה).

vinney

Well-known member
אובמה דווקא?

אני לא חושב שרוסיה רלוונטית (אם כי ההתרפסות של טראמפ עושה אותה יותר רלוונטית).
&nbsp
סין - כן. אבל זה לא אובמה, ואפילו לא בוש. זה עניין של מדיניות בשלושים-ארבעים השנים האחרונות החל מניקסון.
&nbsp
בכל אופן, כמו תמיד - צריך לבחור בין האופציות הקיימות, וממה שאת כותבת זה נשמע שאת מעדיפה את טראמפ על פני כל האופציות האחרות. האם הבנתי אותך נכון?

למעלה