אני תהיתי היום

אני תהיתי היום

לפני כשבועיים אוליי הועלתה שאלה בפורום "בינו לבינה" אני חושב (איפה שוויז איתרה אותי) על הקשר בין יהודיה לערבי עכשיו נעזוב את זה אני רוצה לשמוע ממכם (בעיקר הערבים ואני לא שולל את היהודים) מה דעתכם על קשר בין ערבייה ליהודי??? אני אישית מכיר הרבה כאלה אבל את דעתי תקבלו בהמשך אז מה דעתכם?

THE WIZARD 55

New member
ערביה ליהודי... זה בדיוק כמו ערבי ליהודיה

קשר סבוך, מלא קשיים, אבל........ אם ה-2 באמת באמת מאוהבים ובאמת מוכנים להקריב הרבה ולעמוד במלחמות שיהיו להם מהמשפחה והחברה אז הם מקבלים את ברכתי..

דעתי......

מעצבן אותי שבמאה ה- 21 מדברים על זה כעל משהו "מיוחד"!! כעל איזשהו "פרי אסור" וכאלה..... זה צריך להיות דבר רגיל!!! (אצל מי שמעוניין/ת כמובן.. לא בכוח.....) ומה ההבדל בין ערבי-יהודיה וערביה-יהודי?

לפי הדת האיסלאמית

אסור למוסלמית להתחתן עם מישו שהוא לא מוסלמי אבל מותר למוסלמי להתחתן עם מישהי שהיא לא מוסלמית והיא יכולה להישאר בדת שלה הוא לא חייבת להתאסלם אבל הוא חייב לשכנע אותה להתאסלם

אם מדברים על העניין הדתי...

אז ככל הידוע לי יהודי חייב להתחתן רק עם יהודיה ולהיפך. אבל ברור שנישואים מעורבים יהיו הרבה יותר נפוצים בחברה חילונית מאשר בחברה דתית או מסורתית...

תשמע

יהודי יכול להתחתן עם לא יהודיה ויהודיה יכולה להתחתן עם לא יהודי ככה לפי דת אני גם חשבתי כמוך והיית מופתע מזה אצל מוסלמים חבל על הזמן חילוני ולא חילוני לאומן או משוחרר מהצבא (אני מתכוון לערבים) מוסלמית חייבת להתחתן עם מוסלמי (זאת לא דעתי) אבל ככה זה אין אני מבחינתי ואמרתי את זה ואני אומר את זה כל יום ותמיד אומר את זה אין דבר כזה אין דבר כזה מוסלמי ואין דבר כזה יהודי ואין דבר כזה פלסטיני יש רק שני דברים בן אדם ובת אדם ואם בת אדם אוהב את בן האדם שהיא אוהבת אז זהו נגמר הסיפור וככה זה אצלי זהו

לא הבנתי...... אתה מתכוון לדת היהודית?

כי כשאני ואשתי התחתנו, חלק מהסיפור המקדים עם הרבנות היה שכל אחד מהצדדים היה צריך להביא שני עדים (גברים כמובן.. לנשים אסור להעיד, זו מסורת האבות שלנו, מה לעשות
) שמכירים אותו היטב, ושיוכלו להעיד שהוא יהודי ושהוריו יהודים! אז מן הסתם קשה לי להאמין שהיו מסכימים לחתן אותנו ברבנות אם אחד מאיתנו היה לא-יהודי..... אצל המוסלמים לפי מה שאתה אומר המצב טיפה יותר טוב... גם שם שוביניסטים אבל לפחות למוסלמי מותר להתחתן עם לא-מוסלמית, אז מן הסתם אני מניח שהיהודיות שמתחתנות עם מוסלמים הן לא דתיות, ושהחתונה לא נעשית ברבנות אלא עפ"י ההלכה האיסלאמית..

THE WIZARD 55

New member
נו באמת...מה ההבדל..

ההבדל הוא בשכיחות..למרות שאנימכירה יהודי שנישא לנוצריה והם חיים באושר ועושר..

THE WIZARD 55

New member
כלומר, אני חייבת שיבינו אותי היום

כי אף אחד לא מבין אותי כהלכה. הראש שלי במקום אחר בכלל... פשוט אחוז הבחורות היהודיות שנישאות לערבים גבוה בהרבה מאחוז הבחורות הערביות שנישאות ליהודים. ואחלה ראש יש לך עופר:)

KingTino

New member
תראה גבר

כיום אני לא יכול לתת את הדיעה שלי בנושא כי אני בעצמי מנהל קשר שהוא משני הדתות , אני יוצא עם מוסלמית כבר 3 חודשים, היתי בקר שלוש שנים עם יהודיה, אני אומר דבר אחד חבל שזה כך שאנו מסמיים אהבות בגלל ערונות דתיים כיום אני יודע בוודאות שהקשר החדש שלי לא יוביל לשום מקום , אבל אני לא מפסיק אותו ואכן היא לא כי טוב לנו ביחד אבל ברור לשנינו וזה מסוכם, ולא יודע אם נוכל לעמוד בהסכם הזה מרוב אהבה, אם אחד מאיתנו מוצא את החצי השני שלו שזה מדתו, משחררים אחד את השני, (אבל זה בולשיט יהיה נורא קשה) כיום אני באמת חושב שעקרוני הדת שגורמים להמון לבות להפצע ולהשאיר פצעים עמוקים שלא ניתן לרפות אותם, בגלל קשרים כאללה, אני חושב שזה היה הגורם היחיד שהיה יכול לגרום למזעור השנאה והגזענות הדתית שיש כיום בין ערבים ויהודים, מוסלמים ונוצרים וכדומה,

אני נגד זה.

פשוט, מתנגד לזה שיהודי\יהודיה תתחתן למישהו לא יהודי אולי זה שמרני וכל שאר הדברים מצידי, אבל אנחנו עם קטן, צריך לשמור עליו על המסורת והתרבות שלו, אני לא אשנא מישהו שעושה את זה..אבל מה שבטוח אני לא אתמוך, ולא לא תהיה לי דעה על זה..

THE WIZARD 55

New member
ואם תבוא לך פצצה, יעני כוסית ברמות על../images/Emo6.gif

בוא נניח ההיא אשתו של בראד פיט, ותגיד לך תעשה לי ילד רספקטה... מה אז?... נראה אותך חושב לרגע על זה שאתה יהודי

זכותך המלאה להיות שמרן!

התשובה לשאלה "איפה להעביר את הגבול בין דביקות במסורת האבות לבין אינדיבידואליזם מוחלט" - צריכה להיות פרטנית. בכל מקרה אין סיבה לשנוא אף אחד. כל עוד אין כפייה של שמרנות בכוח, שמרנות לא צריכה להיות מילה גסה!

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo45.gif

פעם שלישית שאני אשים לך יד היום תקנה לי גלידה... מותר ליהודי להזמין ערביה לגלידה?
בטח רספקטה היה אומר שלא..

תלוי ביהודי ובערביה הפרטניים ../images/Emo13.gif

רגע, את לא אמורה להחלים עכשיו מאיזה וירוס התקררותי? וכבר את מפנטזת פה על גלידות??

THE WIZARD 55

New member
חחחח עופר, כל החורף אהיה חולה

מוירוס לוירוס, זה לא יגמר עד האביב.. ככה כל שנה... וכן אני חולה על גלידות גם שקר...עם דובדבנים...

Mishkafofer

New member
אין בעיה בכלל

היתה לי חברה אוקראינית דה-לוקס, עד היום יש לי פינה חמה בלב לאוקראיניות. היום יש לי חברה יהודיה אשכנזיה דה-לוקס-לוקס. אם הייתי פוגש ערביה אסלי דה-לוקס-לוקס-לוקס לא הייתי מתנגד כלל וכלל.

שקרן!!!!!!!

אתה אישית מכיר הרבה ערביות שיוצאות עם יהודים???? למה קשה לי להאמין לך כולנו יודעים מה יקרה לאותה נערה ערביה מסכנה שתנהל רומן עם יהודי

למעלה