אני

daneil6776

New member
אני

אוקי התייעצות ... אמממ אני התחלתי עם וויקה לפני חצי שנה ומתי שהוא הבנתי שאני לא כלכך מזדהה עם וויקה אולי קצת כזה יש לי את האמונות שלי ואני מתמידה בהם וזו סוג של דת שלי [: שיש בה קצת וויקה השאלה היא כדי לי להמשיך להאמין ולעשות את הטקסים של וויקה?

אם את מרגישה שלא מתאים לך,

תעשי מה שאת מרגישה שנכון לך לעשות. את טקסי הוויקה לא עושים כי "כדאי", עושים אותם בלב שלם. עם הלב שלך לא שלם איתם, תמצאי את מה שהלב שלך שלם איתו. אם יש רק חלקים ממה שאת יודעת על וויקה שמוצאים חן בעיניך, קחי אותם. חלק גדול מהפגנים (ולא פגנים) שאני מעריך לא משייכים את עצמם לזרם מסויים בעל שם מסויים ותכנים מסויימים, אלא הולכים אחרי ליבם.

gwizard

New member
את לא חייבת שום דבר

אן במילים אחרות, וויקה היא לא הדת הכי טובה שיש כי אין דבר כזה. כל אדם, בהתאם להתפתחות האישית שלו, בוחר לעצמו את הנתיב הרוחני בו עליו לצעוד. כמובן שאפשר (ולפעמים צריך) לשנות נתיבים באמצע בהתאם למה שאת מרגישה כנכון עבורך באותו הרגע. תמיד תוכלי לחזור במידת הצורך. בא לך לתאר את האמונות שלך ביותר פרטים כדי שאולי אוכל לסייע לך יותר טוב ?

daneil6776

New member
אני לא

אני לא רוצה להיות כלכך בזרם כל שהוא יש לי את האמונות שלי כמו נוצות שאני מאמינה שזה עוזר לחלומות או לחזיונות וכל מיני דברים קטנים כאלה שאני מאמינה בהם שאין אותם בווקיה

gwizard

New member
אהה

לדעתי יש לך בלבול לגבי מה זה וויקה. וויקה היא דת הכוללת מערכת אמונות, מוסר ופולחן מוגדרים. אבל, יש לך חופש רב לעשות עם זה (כמעט) מה שאת רוצה. לדוגמה, אמונה שנוצות עוזרות לחלומות או חזיונות בכלל לא קשורה לוויקה וככזו יכולה להיות גם חלק ממנה עבורך. הדברים הכי חשובים שבלעדיהם אין וויקה הם: * האמונה באל ואלה * הריד וכל מה שנובע ממנו (מוסר) * הפולחן - שניתן לשנות ולגוון בו כאוות נפשך. אלה הם שלושת הדברים החשובים וכל השאר בהחלט ניתן לשינוי והתאמה. כמובן שאם את פשוט לא רוצה להיות שייכת לשום זרם אז זה משהו אחר, אבל לדעתי, אם שלושת הגורמים אותם כתבתי מסתדרים עם האמונה שלך אז אין לך שום בעיה להישאר וויקאנית בהגדרה. כמו שכתבתי קודם, את לא חייבת אם את לא רוצה. חשוב לציין שאני לא מדבר עבור כל הוויקאנים באופן כללי (כי וויקאנים מסורתיים לא יחשיבו לא אותי ולא אותך), אבל אני כן בר סמכות לפי המסורת הקורליאנית בה נחנכתי.

mbinh

New member
אני לדוגמא

לא דובק בדת מוכרת. אני מושפע מאוד מהקלטים אבל אינני מאמין קלטי. כל האמונה,הדת והמאגיה שלי מורכבים עפ"י תאורית של עצמי שהושפעו מתארויות אחרות.

neophile

New member
וויקה היא שיטה של מאגיה טיקסית

דעתי האישית היא שוויקה היא יותר מערכת מאגית מאשר דת ,מאגיה טיקסית. מפתחי הוויקה עד כמה שאנחנו יודעים הם יוצאים של מסדר שחר הזהב, מסדר מאגי, עם דרגות וכל העסק הזה.... בשנים האחרונות ואולי בייחד עם "מהפכת הניו אייג'" התפיסה של הוויקה השתנתה(כמו לא מעט תפיסות אחרות), למרות שאלו אשר דובקים ב"וויקה מסורתית" עדיין רואים בה מאגיה טיקסית..ולא דת ניאו-פאגאנית ניו אייג'ית עם כל המשתמע מכך. אני חושב שהמפתחים של הוויקה ידעו לחזות את השינוי הזה פחות או יותר... בקיצור, וויקה כמו כל הדתות ה"וותיקות" מכילות בתוכן רובד אקזוטרי - חיצוני ורבדים פנימיים יותר . הרובד החיצוני הושפע מתנועת הניו אייג', אך הרובדים הפנימיים נשארו בערך אותו הדבר, ודורשים חניכות לכל שלב מאדם שנמצא בכמה דרגות מעל . אם את מעוניינת רק ברובד החיצוני כפי שנראה בוויקה ומעדיפה לגלות לעת עתה רבדים פנימיים בעצמך את יותר ממוזמנת לעשות כך ואם את זקוקה להגדרה את יכולה להשתמש ב"נאו-פאגאנית". לכל הגדרה שאת שמה על עצמך יש משקל...ולכן ביחרי את הגדרותייך בתבונה.(הגדרות=גדרות) בעולם המונוטאיסטי של היום לא מובנת הבחירה החופשית...את נולדת יהודייה או נוצריה או מוסלמית ומאכילים אותך בכל השטויות של הדת והפוליטיקה בלי שיש לך בחירה בנושא ...מחדירים בך פחד שאם לא תעשי כך וכך ואפילו אם לא תחשבי כך וכך...תלכי לגהנום ואם תעשי כך וכך תלכי לגן עדן. אני מקווה שדברי היו לך לעזר כלשהוא. בברכה שחר.

gwizard

New member
שאלה לי אליך

האם אתה וויקאני ? האם למדת במקום כלשהוא או שקראת ספר או שסתם גיבשת דעה על סמך כלום ? האם מישהו לימד אותך וויקה ? אם התשובה לשאלות היא לא, אז אני מציע כי תציין זאת בהודעה שלך תרם הבעת דעה לגבי משהו שאין לך שמץ של מושג עליו. אם התשובה היא כן אז אשמח לדעת לאיזו מסורת נחנכת ומה למדת. מצטער על הבוטות, אך כל ההודעה שלך היא שטות אחת גמורה שמבוססת אך ורק על תיאוריות ביזאריות שפיתחת בין רגע, פרט לדבר אחד חשוב: "לכל הגדרה שאת שמה על עצמך יש משקל...ולכן ביחרי את הגדרותייך בתבונה" עם זה אני מסכים ב-100%. כל מסגרת מחייבת ולא משנה איזו מסגרת זו.

neophile

New member
כתבתי "לדעתי האישית"

ממש בתחילת ההודעה . לא נחנכתי לוויקה אבל כן חקרתי את הנושא ,בייחוד את המקורות שלה ממסדר שחר הזהב ואני חושב שקיבלתי רושם דיי ברור לגבי מה היא. בחייאת, צריך פשוט לקרוא את הטקסטים של גרדנר והכל נמצא שם מול העיניים. אין בדברי זילזול לוויקה ולא לאף מכשף או מכשפת שחונכים אליה. מה גם שזה בדיוק מה שהם...מכשפים ומכשפות...לא אנשי דת.

ההגמון

New member
מי אתה שתשפוט?

בשאלה פתוחה, תסביר לי, מי אתה שתשפוט? מהי הסמכות הניתנת לך ואיזה תוקף יש לה, שאני, או כל אחד אחר שיתקל בך בחיים האלה, צריכים בכלל להקשיב לאמרות שלך? תסביר לי, בבקשה, מתי הוכחת את עצמך לחברי הפורום? מתי הוכחת את עצמך כבן-אדם בכלל? (הכוונה, לא להוכחות של "הנה גרדנר אומר את מה שאני אומר", מקווה שזה היה מובן, ואם לא, שמישהו אחר יסביר). ואם כבר, אני באמת תוהה כרגע ביני לבין עצמי, האר את עיניי בדבר אחד מר נאופיל, מדוע אתה כותב בפורום?

neophile

New member
מי שופט בכלל?

תסביר לי למה אני בכלל טורח לענות לך??? אני יסכם את התשובה לשאלות שלך בוורסיה אחת if you want in on the discordian society then declere yourself what you wish do what you like and tell us about it or if you rather dont.

neophile

New member
על מה אתה מדבר?! איזה שפיטה? איפה?!

למעשה אתה שאלת מספר שאלות שהן אישיות ומתוקף כך אני לא רואה שום סיבה טובה לענות לך אפשר לחשוב שאתה איזה חבר טוב שלא מבין למה אני לא נפתח אליך, אבל בתכלס אתה התייחסת אלי בעבר בדרכים מאוד לא סימפטיות . אין לי שום אינטרס להעניק אנרגיה במטרה שיגזלו לי אותה.

ההגמון

New member
תעשה לי טובה

אנחנו בפורום פאגאניזם, אם אתה מתכוון שיקחו את דעותיך ואמרותיך ברצינות, כמו שאתה מתחנן כל הזמן, עליך, לכל הפחות, לציין את ההכשרה שלך בתחום.

neophile

New member
אתה לא תקבע

ולא תחליט שום דבר לגבי ,תשמור את העצות שלך לעצמך .

gwizard

New member
ואני לא הסכמתי עם דעתך האישית

יש הבדל בין "לחקור את הנושא" לבין "לחיות את הנושא". כל עוד אתה לא וויקאני ולא עשית את הפולחן הוויקאני אז אין לך על מה לדבר בכלל. כל הספרי וויקה (למעט בודדים) מלאים בחומר בסיסי של מאגיה טקסית. דת יש מעט מאוד. כל זה נעשה בגלל סיבה פשוטה מאוד: אי אפשר ללמד חוויה דתית בספר. חוויה כשמה היא, משהו שחווים ולא קוראים. עד שלא חווית לא ידעת. אני אחזור שוב, רק למקרה שזה לא מובן, וויקה היא דת. ההגדרה המילונית של דת היא: אמונה ב או סגידה ל כוח או כוחות עליונים בהקשר של בריאת העולם. בדרך כלל, דת כוללת בתוכה גם פולחן, מערכת מוסר, היררכיה של אנשי כמורה וממסד מסויים האחראי לפיקוח והכשרת כמורה. וויקה כוללת בתוכה מיתוס בריאה (אפילו שניים), מערכת מוסר (ריד), פולחן (מאגיה טקסית), היררכיה (דרגות), ממסד (אין מוסד אחד שאחראי על כל וויקה, אך לכל אסיפה ומסורת יש חוקים משלה). כך שוויקה עונה לכל הקריטריונים של דת וגם מוכרת ככזו בארה"ב ועוד מדינות. ההכשרה האמיתית של כמורה מתחילה רק באמצע דרגה שנייה ועיקר הדגש הוא בדרגה השלישית. הסיבה פשוטה, מי שמגיע לדרגה שלישית הוא בדרך כלל אדם רציני שמוכן להשקיע וגם מכיוון שהפולחן לא פשוט ללמידה אז שמים דגש על זה קודם (דרגה ראשונה ושנייה). ניתן לסכם את הדרגות כך: 1. בסיס 2. התמחות 3. כהונה אני כותב את כל זה לא בשבילך כי ברור לי שאותך לא מעניין באמת ללמוד, אלא בשביל דניאל וכל האנשים האחרים שיקראו הודעה זו בעתיד ולא יתנו לאנשים כמוך לבלבל אותם.

neophile

New member
אין כזה דבר דת ללא מאגיה

"אני אחזור שוב, רק למקרה שזה לא מובן, וויקה היא דת. ההגדרה המילונית של דת היא: אמונה ב או סגידה ל כוח או כוחות עליונים בהקשר של בריאת העולם. בדרך כלל, דת כוללת בתוכה גם פולחן, מערכת מוסר, היררכיה של אנשי כמורה וממסד מסויים האחראי לפיקוח והכשרת כמורה." אין דת ללא מערכת מאגית, אחרת היא לא דת בכלל!! כל הרעיון בדת הוא שכוח האמונה של המאמינים מנותב לאגרגור מסויים(לפחות זאת אחת מהתאוריות...) בין אם זה אגרגור בצורת "אל יחיד" או אגרגור בצורת פנטאון של אלים(ומכאן אגרגור דינמי יותר) זה שיש אמונה באלים מרובים, לא אומר שיש אמונה באגרגורים מרובים. איך כוח האמונה הזה מנוטב? בעזרת מאגיה כמובן. זה שבדתות המונואטאיסטיות אוסרים על כישוף, זה לא בגלל שאלוהים מעניש את מי שעוסק בזה, אלה בשביל שלא יהיו אגרגורים נוספים או שלא "יתפסו טרמפ" על אגרגורים קיימים, כמו שמי שעוסק בכאוס מג'יק יודע לעשות
אני לא כותב את הדברים האלה בשבילך אלה בשביל מי שזה מעניין אותו .

Raidho

New member
עכשיו אתה ממש מעצבן אותי!!!!!!!!!!!

זה טוב ונחמד שאתה מנסה להיות חם ותומך לילדות קטנות באיזה פורום פסיכוטי, אבל כשאתה יוצא אידיוט, תשתדל בבקשה לפחות להיות אידיוט עקבי!! קודם אתה אומר פה שוויקה היא לא דת אלא בעצם שיטה מאגית, ועכשיו אתה אומר שזה בכלל לא סותר אלא מחייב! אז יפה, המצאת פה הרבה תיאוריות נחמדות על כלום ועל כולם, אבל מה הקשר שלך אליהן שוב?? אוקיי, אני אשאל את זה בצורה ברורה: במה א ת ה מאמין שאתה מטיף לכולם? ובבקשה תנסה לענות לא בשאלה, בשביל עוד איכשהו להוציא את עצמך מהבור שחפרת לעצמך!

למעלה