אנשים מה נסגר איתכם?

ChOp^SuEy

New member
אנשים מה נסגר איתכם?

כל אחד פה נחוש לצאת להפגין בנושא זה או אחר שלא נראה לו צודק אבל שמגיעים לנושא הצבא הרבה אנשים שלא נראה להם פשוט אומרים "אני לא מתגייס" למה לא?? אם בכל נושא אחר אתם רוצים לשנות ורצים להפגנות וחותמים על כל מיני עצומות (זה על הצבא לא יעבוד) זה שאתם לא מתגייסים סתם פוגע במדינה ובעצמכם (כן כן לפעמים צריך לחשוב גם על אינטרסים אישיים - שימו לב בהרבה עבודות דורשים "אחרי צבא") אז במקום להשתמט משרות צבאי אולי תנסו לשנות? ולכל הפציפיסטים למיניהם אפשר גם לשרת בלי לגעת אפילו בנשק גם את הג´ובניקים צריך פשוט מאוד אם כל אחד פה (אני מדבר לקרביים) לא יהפוך את הבסטה של מוחמד בשוק ולא יתן לפטמה בעיטה במחסום אז אולי הצבא שלנו יראה יותר הומני ואז ורק אז אולי הערבי שפוגש בחיילי צהל לא יזרוק עליהם אבנים אלה ישב לשתות קפה פה מתחיל השלום...לא על שולחן הדיונים ליאור גמבש - קן חולון

דרור....

New member
גמבש ידידי הפלקל..

אח שלי מה קורה הכל? שמע.. אני מסכים איתך לגבי הלא מתגייסים אבל לגבי אלה שהופכים בסטות וכל החרטה הזה אתה יוצא מנקודה שלא יודעת הכל. אתה לא יודע את כל הפרטים ואתה שופט את הצבא מנקודה כזו. מה עם המסתערבים? שלוכדים לך כל מני מפגעים? או המחסומים האלה שמקשים באחושילינג להבריח מטענים? וזה שמסכלים פיגועים כל הזמן? נכון שעדיין יש פיגועים והרבה.. אבל עדיין הצבא עושה מלאכה קשה מאד.. מלחמה בשטח אזרחי - כמעט בלתי אפשרי לא פגוע באזרחים.. דבר שני נכון שיש הרבה מניאקים שסתם מתנכלים לערבים אבל תאמין לי שזה לא כולם וזה מיעוט דיי קטן לדעתי.. ויש לטפל ביותר חומרה מלהחליק מתחת לשולחן או להעמיד למשפט צבאי בלבד.. עדיין הצבא שלנו הוא בין היותר הומנים לדעתי ומנקודת המבט שלי.. נכון שיש לו פקים וזה אבל בסך הכל אנחנו בני אדם.. לא?

ChOp^SuEy

New member
אההההההההההההה

אחי פיספסת את כל הפואנטה של ההודעה שלי לא באתי לבקר את צה"ל באתי לנסות לשכנה אנשים שהשתמטות מהצבא זו לא פעולה נכונה ושאם הצבא לא נראה להם אז שינסו לשנות אותו

מצד אחד...

אני מסכימה עם ליאור שהשלום לא מתחיל על שולחן הדיונים זה מתחיל מהאדם הקטן ואיך שהוא מתנהג אבל מצד שני גם דרור צודק, אתה לא החשבת את כל הסיירות למיניהן ששומרות לך על החיים אז נכון, יש הרבה פיגועים אבל אם לא היו את כל הסיירות האלה שמדי פעם בעיתון אפשר לקרוא שפוצצו איזה מחסן נשק או שמצאו אנשים שהעבירו נשק וכו וכו שכל הדברים האלה יכלו להביא לעוד פיגועים.

bekN

New member
השואה 2 -הדור הבא

שלום שלום ראיתי ויכוח ואני חייב להשתתף. קודם כל -כל הכבוד לצה"ל ,באמת וכל מי שמתכוון לתקוף אותי אחר כך על זה שהייתי מזמן מת אם לא היה צבא-תרגעו. ישראל היא מדינה במלחמה ,אמת אנו מוקפים אובים בקמים להורגנו, ונגד פעילות צהל נגדם אין לי מה להגיד,אאאאבל: בתור אזרח ישראלי אני מרגיש שאני לא יכול לשתוק לנוכח הנעשה בשטחים, זאת אחריות כל אדם וכל אזרח במדינה הזאת לשמור ולפקח על הנעשה ,זהו צבא העם והעם הוא הצבא. לא אתן את ידי ולא אשרת בצבא השולט על עם אחר ודורס ברגל גסה כל זכות בסיסית כמעט של הפלשתינים, נכון ,"הם" שולחים מתאבדים ,ו"הם יורים עלינו ,אבל רבאאק שימו לב לאן הגענו, הגבולות בין מב מותר ומה אסור נעלמו ,הכל מותר בשם המילה הסתומה "מלחמה בטרור". מניעת מעבר נשים הרות, שליחת פלשתיני מזדמן לפנות חפץ חשוד בידיו ,השתנה במאגרי מים של בתים, סגר ,הרעבה ,הטלת אימה ,עקירת עצי זית ,השחתת שדות ,הפקעת אדמות ,פריצה לבתים באישון לילה , מניעת פעילות הומניטרית ,הרס תשתיות ,הריסת בתים ,השפלה במחסומים ועוד ועוד... והכל עובר דרך מכבסת המילים הנקייה והלבנה של דובר צה"ל. אני מברך על "מכתב הקצינים" ,אני לא רואה כל דרך אחרת להתנגד לכיבוש ולקבוע את סדר העדיפויות המוסרי במדינה ,כרגע יש קואליציה שמעמדה בלתי מעורער ,העושה כרצונה בראשות הבולדוזר -גיבור ישראל-בוגר מלחמת לבנון שרון, וגם אם היא תפול ,אני לא רואה ממשלה אחרת עושה משהו בנידון, כואב לי שהמדינה ,מושחתת מוסרית ,כן מושחתת ,קצין שבבוקר יום חמישי פורץ לסלון בבית פלשתיני ומקים בו מטה פיקוד ,לא יוכל לחזור הביתה לחברה ,ולשמור על ההפרדה הזאת לאורך זמן, היא תיפול וכשהיא תיפול ,יפול איתה חלק חשוב מהיתנו בני אדם. כתב פה ידידי המלומד ואני מצתת "נכון שיש פקים ,אבל אנחנו בסך הכל בני אדם" ,נכון ,אתה בן אדם ,אבל זה לא נותן לך לגיטימציה בגרוש לבצע אף ,ואני חוזר,אף ממעשי הזוועה הללו. גם הוורמכט היו בני אדם עם אהבות ,תקוות וחלומות ,אבל מה אתה חושב עליהם? על תחשבו ידידי שאנחנו טובים מהגויים ,אנחנו לא עם סגולה ,אנחנו אותו חרא בדיוק ,ואנחנו יכוחים להגיע בדיוק לאותו מצב, זוהי אחריותנו לדאוג שלא נגיע להשחתה שתביא להתמוטטותנו ,על תלכו בעניים עצומות אחרי הממשלות השונות ודובר צה"ל ,ואם אתם רואים עצמכם לא אחראים ,אני כן רואה עצמי אחראי ,ונתראה בהאג {או בנירנברג}. תחי המחאה! בקנר

דרור....

New member
נכון.. נכון.. NOT!

שמע.. אנחנו משחיתים ואנחנו הורגים וטובחים.. ואתה יודע מה זה אחושילינג כיף! סתם.. נכון אנחנו ממש קורעים את הפנים של הפלסטינאים אבל איפה הם היו בלעדינו? בלי המים שאנחנו נותנים להם? הגז? הבנזין? הדשן לשדות? הכסף? איפה הם היו? לדעתי צריך להקים חומה ענקית ברוחב 10 מטר ורוחב 20 על הקו הירוק טיפה יותר פנימה.. לפנות התנחלויות בכוח ולישב אותם בנגב.. ככה הפלסטנאים ישבו במיץ של עצמם ויתבשלו.. נכון שאנחנו מרוויחים כל עוד הם פה אבל אנחנו נשרוד בלעדיהם והם לא ישרדו בלעדינו.. ושרון שעכשיו בונה חומה וחומד בשטח סביב ירושלים עושה טעות! שיבנה אותה סביב ירושלים בלבד! ולא יגדיל את שטחה על חשבון שטח שלא שלנו! אדיוט! שרון הוא לא ראש ממשלה מספיק טוב הוא איש מלחמה שגרם לטבחים רבים ומגוונים.... אזכתומאהאנחנונמצאים במצב הזה.. הצבא לא אשם ולא היחידות הקרביות.. הפתרון לא להשתמט! הפתרון הוא להעיף את שרון להרוס את הרשות להרים שלטון חדש ולכפות שלום.. - פתרון מעשי. והסיבה לפתרון המעשי היא שערפת חסר כוח על הרשות, ההנהגה של האופוזיציה מסוכנת ויש לשים שלטון חדש. ערפת איכזב.. זוכרים מה ברק הציע לו? זוכרים מה היו נותנים לו? אז אל תתחילו עם יפות הנפש שצריך להפסיק ולהיות נחמדים כי כשברק ניסה ערפת עשה פרצוף ורצה עוד.. תאב לעוד שטח.. אז כמו שאמרתי יש שני פתרונות.. להקים חומה ע הקו הירוק ולתת לפלסטינאים להתבשל או להפיל את השלטון להרים שלטון בובה ולכפות שלום.

bekN

New member
חומה ומגדל

1.מפריזים בחשיבות ההצעות של ברק, הצעה שקולה לרעיון שבשל הגבול תצטרך לנסוע מאשקלון לבאר שבע דרך יריחו ,עד כדי כך השטח היה מקוטע. 2.בשביל להקים חומה צריך להתגבר על כמה גדודי מתנחלים שלא ימהרו לוותר על הבית הנוח שהם והמדינה בנו להם בחו"ל+לובי חזק במיוחד של הדתיים לאומיים. 3.בשביל להפיל את שרון תצטרך להלחם בקואליציה משורינת ,ולמעשה חסרת אופוזיציה. 4.שלטון בובה?! מה אנחנו ברה"מ?! ,הדוד סם ,גרמניה של מלה"ע ?!,אתה לא יכול להיות רציני,זה רעיון מטופש ,פטרוני ,חסר כל עתיד,תן לי ממשל בובה אחד ששורד. 5.לכפות שלום!? זה נקרא אצלך שלום? ,למה זה יוביל ,למזרח תיכון חדש?, נערי היקר ,אני מציא לך להגות מחדש ברעיונות הביזאריים האלה,הם לא משהו..

דרור....

New member
אל תתנשא מעלי

1. לא מפריזים בהצעות של ברק כי השטחים הם לפי הקו הירוק.. בהצעות הם קיבלו 95 אחוז ויציגות בירושלים.. חלקםםי מירולשלים אפילו בשלטון משותף הוצעו 2. אמרתי להטיס את המתנחלים מששם ולהרים חומה שלא יבוא לישראל לא צריך פלסטינאים שימותו מצידי.. אנחנו נעזוב אותם והם אותנו.. רק מוות ועצבים השטחים האלה מביאים אני אצטט את אשכול הראש ממשלה הדגול שלנו במלחמת ששת הימים שלצערנו לא החזיק כי לא היה איש צבא! "השטחים עוד ייבשו לנו את המוח!" 3. כן! ממשל בובה.. מי אתה חושב נתן לערפת לשבת כראש הרשות? העם הפלסטנינאי? מי הרים את הרשות על רגליה.. האיכר הערבי שחורש בשדה? אל תשחק אותה אדיוט. 4. שרון הוא איש מלחמה הוא איש שהביא עלינו 18 שנה של ישיבה ב"רצועת הביטחון" קטיושות וחרא.. עכשיו.. מי? מי מעז לירות עלינו... הסורים? שיודעים שאם כדור אחד יעבור נכנס בהם? החיזבאללה שעומדים בפני השמדה ע"י ארה"ב וצבא ההגכנה לישראל?? 5. אל תתנשא מעלי א=ו תזלזל בי וכן! איזה שלום יש לנו עם מצרים? שלום מאד חמים ונעים.. עזאם עזאם אומר לך משהו? כל העצורים הישראלים שיורדים לסיני? אז מה? לא צריך שלום חם ושל חברים.. נכפה הפסקת אש ונשיג את שלנו.. ותאמין לי שהם מעשיים ובהחלט ישימים בניגוד לרעיונות האידיאולוגים ויפי הנפש... מאד לא הגינוי שהחיילים לא ירו על אלא שיורים עלינו חזרה.. ותאמין לי שאנחנו לא יורים על ילדים.. אנחנו יורים על מי שיורה רקטות כדורים ועוד.. (יש תמיד יוצא מן הכלל אז אל תתחיל בדקדקנות) 6. מה רעיון יותר טוב? תן לי רעיון יותר טוב? איך נצא ראש בראש עם מנהיג שלא מסול לעצר את האזרחים שלו מלירות? שלא מסוגל להנהיג מדינה? איך נצא ראש בראש עם מתנחלים שבראש שלהם לשבת על שטח כבוש? איך נצא ראש בראש עם פלסטינאים שזועמים??

noam2

New member
תקרא עיתון

תפתח את 7 ימים ותראה כמה החיזבאללה מתפרק

פיצקה

New member
בקנר האמת היא

שבסופו של דבר אתה תתגייס לצבא ושהרבה נמחק לי ואני צריך לזוז. יש לי כמה בעיות עם דבריך ואני מיד אפרט אסביר אנמק אפריך ואביא דוגמאות עליהם. שוב- אתה גולש לרדיקליזם ודמגוגיה בדבריך. ההשוואה לוורמאכט היא ניקור עיניים וכל ההתעסקות בתנועה בהשוואת פניה הנוכחיים של מדינת ישראל לגרמניה הנאצית דומים לחיפוש כפייתי של מחט בערימת שחת למען הצהרה על מציאת ערימת מחטים. אם היא לא היתה מתוחכמת קיצונית ודמגוגית הייתי אומר שהיא אפילו מגוכחת. מתעלמים מגורמים רבים לשואה ולהשלכות האחרות של המשטר הנאצי ומעובדות רבות ממציאותינו הנוכחית.אני לא אומר שהנאציזם צריך להיות טאבו בדיונינו אבל השימוש הכפייתי הזה נעשה כדי להקפיץ לאנשים את הפיוזים ולא כדי לעורר כבהם מחשבה ונכונות להתמודדות כנה ומועילה עם המצב. וזה לא שאין דרכים אחרות לעשות את זה. בעיה שניה- הצדק עליו אתה מדבר הוא דבר סובייקטיבי. אתה ישראלי, לא הולנדי ולא בלגי (שסיימו את הקולוניאליזם שלהם כבר ועכשיו הם יכולים לשפוט את כל העולם בלי קשר לנזקים שגרמו, אותם אנו רואים מדי יום). אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות אובייקטיבי כמוהם כי אז אתה תלמד את זה בדרך הקשה. אם היד שלך תהיה רפוייה מדי על ההדק אתה עלול למות מוות מיותר, לא נעים לציין (אני כותב את זה בהנחה שתתגייס ליחידה קרבית תקן אותי אם אני טועה). שבת שלום- עמרי אילת

דרור....

New member
אני מסכים....

צודק.. אין ליכוח לתת תגובה מלאה אבל בכללי אני מסכים איתך...

bekN

New member
יזראל איבר אלאס-הייתכן?

עומרי היקר מכל! לא הייתה בכוונתי להשוות את ישראל לגרמניה הנאצית ,כוונתי היא שישראל כמדינה לא חפה מהאפשרות של להגיע למצב דומה ,לא מבחינת התורה המדינית ,אלא מבחינת עיוורון כולל שמביא אוכלוסיה {שאותה מייצג הצבא} למעשי זוועה ,אנחנו לא אור לגויים {אני חוזר} אנחנו בדיוק אותו חרא ,וזה שבלגיה עשתה זוועות בקונגו ,צרפת באלג´יר , ואנגליה בכל העולם ,לא נותן להם זכות לבקר אותנו עכשיו ,אך לא נותן לנו שום לגיטימציה לבצע מעשים דומים. השוואתי לוורמכט באה רקהתגובה לדבריו של דרור בקשר ל"אנחנו רק בני אדם" ,בתור בן אדם אני מצפה מעצמי לחשוב ,לא להיות עיוור. ישראל צריכה הגנה מול שכנותיה ,איו עוררין על כך ,אבל יש גבול ,ולדעתי חצינו אותו ,אם כל הכעס על הפלשתינים שיורים ומדברים {כך גם אנחנו} ושולחים מתאבדים ,צריך להבין ששנאה מביאה לשנאה ,מוות למוות ,וזהו מעגל שאינו נגמר ,אני אחליט אם להתגייס או לא בהתאם למצב ,כך או כך לא אכנס לשטחים ,אני שומר לעצמי את הזכות לשים את הקו בין מה מותר לבין מה אסור ,לפי אמות המוסר שלי -יש שיגידו שאני לא יכול ,שמה אם כולם...,אבל זאת הפילוסופיה שלי ,אני אעשה הכל כדי להוציא את הארץ שטופת הדם הזאת מהמצב הנוכחי ,אפילו בקצת . ודרור ...בלי זלזול או התנשאות ,הרעיונות שלך באמת מופרכים ,בייחוד בזמן ובמקום הנוכחי. חוצמזה שואה זה סבבה ,נעשה שואה נחכה 50 שנה ונהיה גם אנחנו מדינה מרכז ארופאית משגשגת, ברצינות, יש לישראלים מנהג ,כל דבר מושווה לגרמניה הנאצית ,זהו הרוע האולטימטיבי בשבילנו ,בגין נהג כך {בהפרזה לא נורמלית} ,בן גוריון ועוד רבים וטובים , אבל השוואה לגרמניה היא אמצעי מצוין להפנות תשומת לב לעניין {גם אם זו דמגוגיה זולה} ,ולמרות שאני באמת מאמין שאם לא נשנה את המדינה ,תוך כ-50 שנה היא לא תתקיים יותר ,וישנם תרחישים רבים למה יקרה ,אחד מהם הוא מדינה נשלטת צבא ,או פדרציה רעועה, כך או כך זהו פתח לעליית טוטליטר מסוג זה או אחר, אלה תרחישים שלא אני המצאתי וחלקם נשמעים לי הגיוניים למדי. בברכה עלה ופרח .בקנר

פיצקה

New member
רק חרא בשמן זית זך

זה מה שנשאר מה"אור לגויים" הזה. אנחנו לא אור לגויים ואני גם לא חושב שאנחנו צריכים להיות אור לגויים ונראה לי שגם אתה, בקנר. ההצהרות בתנועה על ההזדהות עם כאבו של העם הפלסטיני הן חסרות כיוון. תקנו אותי אם אני טועה, אבל העם הפלסטיני הוא לא בדיוק קורבן. צריך להיות אנושיים זה נכון, אבל כמו שכבר כתבתי, אסור לנו לשפוט את עצמנו באובייקטיביות. גילויי ההזדהות יכולים להיות כלפי האוכלוסיות החלשות, כלפי העוני שלהם. אבל ביום שאני אשמע בתנועה את זה שמשפילים את מנהיגי העם הפלשתיני וכל שאר הקישקושים הפרו פלסטיניים האלה, אני אחתוך לעצמי את הפנים (דרוש הסבר של איזה מישהו שבעניינים-הכאב של מי???). אחרי מלחמת המפרץ, החזרנו את ערפאת מפח הזבל של ההיסטוריה בתוניסיה ועשינו אותו שליט של העם הפלסטיני. איך שלא תסתכלו על זה, הוא לא מילא את חלקו בהסכם. שלא לדבר על העובדה שבפעם המי יודע כמה, הוא דפק את עצמו והעם הפלסטיני. מי שצופה בסופרנוס צריך לדעת שהסיבה שלא עושים עסקים עם נחש היא שהוא יכול לדפוק את עצמו מתי שהוא רוצה (כן כן ככה נחשים מתרבים). הארה נעימה לגויים, עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח

פיצקה

New member
אה כן בקנר

הפעם אני מסכים איתך. ואתה יודע למה??? בגלל שהפעם התאפקת והמסר שלך היה נקי מכל מיני אמרות מתריסות בכוונה/דמגוגיה וקיצוניות מיותרת. אני גאה בעצמי על שהצלחתי להוציא את זה ממך. המשך כך...חה חה חה. שלך באהבה-עמרי (עמרי זה בלי ו´)

noam2

New member
גיוס ומילו פקודה=חוק

כך או כך לא אכנס לשטחים אתה ממש "גאון" אני מעכשיו לא משלם מיסים, והשכן שלי הולך לאנוס את השכנה שלו אז מה אם היא לא רוצה למי איכפת חוק זה סתם המלצה, אם אתה לא ממלא חוקים, חובה להתגייס ולמלא פקודות למה שאני או השכן שלי נמלא את הוראות החוקים.

bekN

New member
אני וערפאת רוקדים הורה

סלח לי אבל לזיין את השכנה שלך בלי שהיא רצתה ,ולשלם מס הכנסה ,זה לא קרוב בכלל ללהכנס לחו"ל ולהתחיל ליבש שם ביצות. זאת הדרך שלי לאבק בהחלטות ממשלה שמבחינתי סותרות את הדמוקרטיה ,ומפריעות לי לקיים אורך חיים סדיר ,האחיזה בשטחים לא שומרת עלי ,היא מאיימת עלי ,ועליך ,ישראל היא המדינה היחידה עד כמה שידוע לי שהיא חסרת גבול מאחג הצדדים ,זאת לא הגנה זאת הפקרות, ואם אתה רוצה למות ב"מלחמת שלום השומרון" זאת החלטה שלך ואני מכבד את זכותך לההרג בהגנה על תפוח ואיתמר , ועמרי יקירי ,ערפאת הוא פושע עם חיוך של מיליון רובל , שעושק את בני עמו ,ומשחק אותה ג´יזס קרייסט ,הייתי מציע להגלות אותו לאוסטרו-הונגריה ,אם לא הייתי יודע שכל מי שיבוא אחריו יהיה קיצוני פי מאה ,אין לי שום סימפטיה אליו {למרות שחנאן אשראווי היא שאפה לא נורמלית} ולא תהיה עד שיבואו ארבעת פרשי האפוקליפסה על טנק מרכבה. vive la resistance! אבן צור יחזקנו אמן ,חי חי וקיים, בקנר.

דרור....

New member
מר בקנר היקר...

יש לי כמה דברים לאמר לך 1. הרעיונות שהצעתי לך כאן הם רק אופציות שקיימות בשטח ופתרונות לבעיה בוערת בשטח.. אתה רוצה להגיד לי שאלה שיורים עלינו וזורקים אבנים עושים את זה מתוך אינתיפדה ? זה הוראות מגבוה.. זה ממש לא מלחמה מתוך העם.. נכון.. אני מתאר לעצמי שהעם באמת תומך בזה אבל הרשות מתירה פעולות טרור ולא עושה מאמצים לעצור את זה .. רק דברים פורמלים... לדעתי אם הנהגת הראשות תופל או תיפול לבד זה בהחלט יועיל.. אבל הפתרון הכי טוב זה להרים חומה פיזית שתחצוץ בינינו ולהגיד למתנחלים ככה : יש לכם חודשיים לטוס מכאן או שאתם נשארים מאחורי החומה.. עשו מה בראש שלכם.. ולמען השם להפסיק לפתח התנחלויות להפסיק את הבניה, להפסיק את ההשקעה בשטחים אם אנחנו מחפשים שלום.. 2. לא הבנתי שום דבר ממה שאמרת על בן גוריון או בגין ואני אודה לכל חברי הפורום שקוראים פה לא לכתוב בשפה גבוה ולהשתמש בביטוים שנראים יפים ומפוצצים.. אפשר להגיד אותו דבר בשפה פשוטה שהעם יבין! מה קרה? אני לא צריך לבלות 15 דקות בלקרוא דף.. 3. מה אתה מציע שנעשה? שלום עם מישהו שלא רוצה? ערפאת לא רוצה שלום כי אם הוא היה רוצה הוא לא היה מתעקש כל כך לחכות שברק יציע לו עוד.. ועוד ועוד.. ולא היה פורץ במאבק שכזה.. ודיי... באמת ההשוואה לשואה נמאסת עלי כבר.. כל דבר בעולם הזה זה מושווה לשואה.. ועוד משהו.. נשבר לי שהעולם מרגיש זכות להתערב בעניינים של המדינה שלנו.. נכון אנחנו חברים של העולם המערבי אבל לא מזכותו לתת לנו פקודות! המקרה עם ארה"ב זה מקרה שונה.. אבל עדיין גם להם אין זכות להיות הפטרון שלנו..

bekN

New member
דרור היקר

דרור היקר ,חומה פיזית היא חלומו של כל אדם עם ראש על הכתפיים ,אך עלינו להבין שהנתיב הדומיננטי כיום במדינה הוא הלאומי- דתי ,זהו כח רב שלא יעלם ,ולעולם לא יתן להקים חומה או גבול ,משום שפרוש הדבר הוא הכרה בכך שהשטח לא בבעלותנו ,בייחוד עם הממשלה של היום שכידוע אין לה אופוזיציה של ממש, ונראה שאנחנו תקועים בתחת של הפלשתינאים ולהפך עד שמשהו ישתנה בצורה מהותית. אתה מתלונן על התערבות העולם בעניננו ,ולא אפרט על כמה של"עולם" יש כן את הזכות להתערב ,אלא אסתפק בכך שאומר שישראל מתערבת בערך בכל הנעשה בעולם המערבי וביחוד בארה"ב שם הלובי הישראלי והאוכלוסיה היהודית העצומה שם יש לה השפעה עצומה על מדיניות החוץ של ארה"ב ,על הסנאט ,על הפרלמנט ועל הבית הלבן ,לצערי בעסקים כמו במלחמה ,הכל אינטרסים ואנחנו לא יוצאים מן הכלל. לילה טוב לך.בקנר

בקנר- אני איתך...

לא נראה לי שאם אני אחליט להיות סרבנית גיוס, אני אצטרך לשכנע הרבה אנשים...יש מעט מלומדים שלא יודעים שזה לא מוסרי מה שהולך שם. לא יכלתי לנסח את זה יותר טוב, בקנר. אגב, מאיפה אתה? בן כמה?

למעלה