אנשים מה נסגר איתכם?

שלומי בסדר, תודה...

נו ומה שלומך אתה?... בכל מקרה- אינ לא חושבת שלהאמין במשו עליון זה תמיד להטיל אחריות על גורם גדול יותר מעצמך. כשהייתי קטנה (ואל תצחקו עליי...) אז כשלא היה מצליח לי משהו אז הייתי מקללת את אלוהים- זה לנער אחריות. היום אני מאמינה בגורם שמימי, עליון איך שלא תקראו לזה- כלשהוא, אבל עדיין אני ביקורתית לגבי עצמי מהסביבה. אז נכון שהתפתחתי מאז שהייתי ממש קטנה (למרות שיש כמה שיתווכחו על התפתחותי-- אבל אל תקשיבו להם!!)... לגבי "אושוויץ היא פלנטה אחרת"- אני ממש מתעבת את המשפט הזה! יש גם קטע של ביצפר יסודי אם אני לא טועה שאומר שהשואה לא קרתה ביקום אחר, ו"יצורים" שעשו את המעשים האלו לא היו יצורים מהחלל החיצון (אני לא זוכרת בדיוק את הקטע אבל זה הרעיון הכללי...) אז אנשים בדרך כלל משקרים לעצמם (יותר מהמקרים שהם משקרים לאחרים...) ואני חייבת לזוז... אז ביי ביי- עלו והגשימו לי

תראה.... תשמע.....

אני לא מאמין באלוהים, אני אפילו לא יהודי (הקמתי דת חדשה שמונה 8-10 מאמינים), אבל לדעתי קיום האל הוא דבר אמיתי, הכל נמצא ביסודות של הכישוף. אז מה החלק של אלוהים היהודי/נוצרי/מוסלמי ושאר אלים של שבטים במקומות בעולם? החלק הוא כוח מחשבה, תבין, בני אדם משתמשים בכ-10 אחוז מהמוח שלהם, וכשמתרגלים דברים מסויימים אז משתמשים עוד ועוד במוח, ומי שעוסק בכישוף (אני לא אבל זה מעניין אותי) מפתח את מוחו, וכך כוח החשיבה שלו גדל. וכשיש אלפי עד מליוני אנשים שמאמינים שקיימת יישות כלשהי שנמצאת איי שם למעלה ועליונה וקיימים לה כוחות מיוחדים, אז כוח המחשבה של כל המאמינים האלו מתלכד ביחד ויוצר יישות, עכשיו, היישות הזאת קיימת רק בעזרת אמונה שמתבטת במקרה הזה בכוח מחשבה ביישות המסויימת הזאת, כל אחד שמאמין ביישות נותן לה כוח וסביר שהיא תיתן לו כוח כשהוא ייצטרך. מכך אפשר להבין שכנראה אלוהים קיים, ועוד אלים שבתרבויות אחרות כנראה גם קיימים או שהיו קיימים (אם אין מי שייאמין אז אין ליישות כוח ו/או קיום)

שמע...

אתר מאוד נחמד, וגם קראתי את הסאטירה עם הלנשק את התחת של יחזקל שהייתה שם, שזה מומלץ לכל אחד, כי זו ממש סאטירה טובה... והנה בא האבל... הסאטירה הזו באה להראות לנו שאין ה´, ושזה הכל חרטא אחת גדולה... אני אישית מסכים עם זה, אבל באיזו זכות הם אומרים את זה??? כתוב שכל התנך זה לא ממש נכון וכאלה, וזה רע לא פחות מן הכפייה הדתית... הם מתנהגים כמו הדוסים, רק הפוך... אני אישית מסכים כמעט עם כל מה שכתוב שם, ואני מתנגד כמעט לכל הדברים הקשורים לכפייה הדתית, אבל אתר הזה מראה מעט מאוד דברים נגד הכפייה ומראה הרבה יותר דברים כנגד הדת עצמה, מדוע אינה קיימת, וכן הלאה... זה לא עוזר נגד הכפייה הדתית, וזה רק גורם לזעם של הדתיים, ובצדק... כבר היו לא מעט מהומות בגלל האתר הזה, עד היום הצדקתי אותו, אגבל רק היום נכנסתי אליו... תכנסו ותראו...

פִּירֶה

New member
תגובות לכולם.

קודם כל יש בקשר ל"אתר"... ה"אתר", הוא לא רק אתר. זה ארגון שלם. האתר הוא של ארגון "חופש". דבר שני, הכפייה הדתית היא דבר רע, גם למי שמאמין ב"השגחה/אלוהים/אלילים" וכו´... מה שאתה אומר הוא די נכון, לגבי זה ש"הם פועלים כמו הדתיים", יש לך רעיון יותר טוב? במלחמה נלחמים, שמישהו בא להלחם בך אתה לא שכנע אותו יפה שלא כדאי לו להרוג אותך, אלא תהרוג אותו לפני שיהיה מאוחר מידי. באתר יש הסבר לכל הדברים האלו, אם היית מסתכל קצת יותר טוב היית רואה גם שלא מדובר באתר נגד "דת" אלא נגד כפייה דתית, הטיעונים המובאים לא באמת משכנעים לא להאמין באל, כי זה רק עניין אישי של כל אחד. השאלה היא מה עושים עם זה... הוא מראה שגיאות לא בדת, אלא בטיעוני ה"דוסים". אמונה במשהו אל-אנושי יכולה להיות נחמדה. גם לדמיין שאתה עף זה נחמד. אבל מזה לבין לחיות את החיים שלך עפ"י אמונה שאתה מעופף, זה לחיות באשלייה. ועוד יותר מטופש לחשוב שאם באמת תאמין שאתה, תוכל לעוף. מציאות אנשים. אתם חיים בה. נ.ב בקריאה חוזרת, ההודעה לא הצליחה להעביר כלום, אבל באמת באתר כתוב הכל. אתם מוזמנים לחפור קצת... יש שם דברים ממש מעניינים. הוא קצת יותר מעוד "אתר ענק, קורע, לא להפסיד." יומטוב

noam2

New member
גיוס זה חובה וזכות תבינו כבר

זה שהחרדים לא מתגייסים לא נותן לכם זכות לא להתגייס זה שיש רוצחים נותן לכם הרגשה של פראיירים, שיט כבר יום שבת ולא רצחתי אף אחד בסוף שבוע.

ChOp^SuEy

New member
חברה חברה רגע רגע

לא הבנתם אותי (חלקכם לפחות) אני לא בא לבקר את צה"ל אני בא לבקר את אלה שלא רוצים להתגייס דעתי האישית היא שהצבא הוא ערך קדוש במדינה וכך גם אני יחנך את החניכים שלי ואת הילדים שלי במצב הזה ובמדינה הזאת (שאני אוהב למרות הכל) אם כל אחד שלא יראה לו לא יתגייס לא יהיו מספיק חברה ששומרים עלינו גם אם בנאדם לא נראה לו מה שהולך בצה"ל אז שיבוא יתן את חלקו וילך הביתה מעצבן אותי שאנשים לא מוכנים לתרום שלוש שנים מסכנות מהחיים שלהם למען המדינה ובטחונה טוב למות בעד ארצנו הוא משפט שאני בהחלט מזדהה איתו אז כל הכבוד לצה"ל ליאור גמבש - קן חולון

bekN

New member
טרומפלדור היה גידם

מצער אותי שאתה חושב שגוף צבאי הוא דבר קדוש ,ועוד יותר מעציב אותי שזה מה שתעביר לחניכך. לא עדיף לחנך אותם לקדושת החיים? צהל אינו קדוש ,ואינו עוסק בצדקה ,הוא עוסק בהגנה ,אך גם בהרג ,לטעמי "הקדושה " שאנו מייחסים לדברים כה רבים היא מסוכנת ,דבר אינו קדוש ,לא דגל ,לא המנון ,ולא אדמה ,אלו הם דברים מלאכותיים שהאדם המציא ,כדי להתבלט ,וכתרוץ להרוג ולההרג ,אין אבנים עם לב אדם ,ופרות קדושות באמת עושות אחלה של המבורגרים. אני אישית מעדיף לתרום למדינה בצורה אזרחית ומתורבתת ,ולא בתור חייל ממומע שיודע מתי לסתום את הפה ולמלא פקודות בצורה עיוורת ,יש לי מוח בשביל לחשוב, לא בשביל להרוג. "טוב למות בעד ארצנו"? ...לא נראה לי ,נערי ,לך תמצא לך קודם דברים לחיות למענם,אני מאמין כי תפיק מכך הרבה יותר... בקנר

ChOp^SuEy

New member
שוב לא מבינית את כוונתי

כנראה אני לא כותב מספיק ברור טוב אני ישתדל כשאמרתי קדוש לא התכוונתי לקדוש כמו ספר תורה (לדעתי סתם חתיכת נייר היסטורית) התכוונתי שהצבא לדעתי הוא ערך חשוב מאוד במדינה שלנו נלחמים עם אש באש כי שום דרך אחרת לא עובדת (במקרה הספציפי הזה) אני מעדיף להרוג מאשר לההרג כמובן שהרצון האמיתי הוא לסיים הכל בבאיזה הסכם אבל שימו לב ערפאת עובד על כולם פה בעיניים פרטנר לשלום? ממש לא ומי שלא רואה את זה חיי בבועה אני בעד ניתוק מים חשמל פלאפונים וכל שאר הדברים שאנחנו מספקים להם הם רוצים עצמאות תנו להם עצמאות אבל עם כל הדברים הכרוכים בכך ערפאת ניזון מהשנאה של הפלסטינאים ליהודים ברגע שהם יקבלו עצמאות השנאה הזאת תיפסק ואז ערפאת יאבד את הכח שלו העם הפלסטיני בסך הכל רוצה לחיות בכבוד ולא להרוג יהודים (הרוב לפחות) אז אם ניתן להם לחיות בכבוד ולהתפרנס כמו שצריך אז תאמינו לי שהם לא ישנאו יותר ובקשר לתגובה של bekN: את החניכים שלי אני לא ילמד שמה שהצבא עושה זה טוב ו"קדוש" אלה שהצבא הוא בעל חשיבות פה בארץ הקטנה שלנו ושבלי צה"ל לא היינו פה בכלל תחשוב על זה גם אתה ובקשר למשפט "טוב למות בעד ארצנו" כן כן אני מעדיף למות בהגנה על משהו שאני אוהב ומעריך מאשר לחיות חיים נטולי משמעות (החיים שלי עכשיו) אבל זה כבר סיפור אחר ליאור גמבש - קן חולון

למות זה לא טוב

המשפט "טוב למות בעד ארצנו" הוא מעוות, אף פעם לא טוב למות, החיים הם קדושים יותר מכל דבר ובטח שיותר מאזושיא פיסת אדמה. בנוסף לכך כנראה שהמשפט לא נאמר על ידי טרומפלדור ומבחנתי ההוכחה העיקרית לכך היא בחינה מעמיקה של יוסף טרומפלדור וגילוי כי הוא היה אנרכיסט-סוציאליסט שהדבר החשוב בעיניו היה דרך החיים ולא היכן הם יתבצעו. לעבודה, להגנה ולשלום, עלו והגשימו! תום, גרעין תמוז, קן צפת, מחוז צפון.

bekN

New member
מוות לאלבר קאמי

ליאור היקר!קודם כל עיין ערך תגובתי לעמרי {אני וערפאת רוקדים הורה} בקשר לידידנו יאסר. אני שמח שהבהרת את דבריך ועל יפלו פניך ,גם אני טובע כרגע בחרא של תקופה , אשמח לשבת איתך על כוס קפה ולהתבכיין ביחד, ועל תשכח לא משנה מה אתה עושה אל תקרא פילוסופיה אקזיסטנציאליסטית!-זה רק יחמיר את המצב. שלך בקנר

טוב למות בעד ארצנו

בונא אלבר קאמי איש טוב לא מגיע לו למות. המשפט שלטורמפלדור אם אני לא טועה היה "טוב למות בעד ארץ", ובהתחשב במצב של העם היהודי האותו זמן זה טיפלה שונה, מי טוב למות בעד ארצנו, דרך אגב מקור המשפט אם אינני טועה הוא מההספד שברנר נתן על קברו של טרמפלדור לאחר מותו.

למעלה