אנשים מה נסגר איתכם?

bekN

New member
כתובת

בקנר ,קן משגב {המולאם} ,קבוצת מלוח מאוחד ,גרעין נגוע

מיעוט של אנשים שמתנכל לערבים!?!?

אין מיעוט שמתנכל לערבים! כל החרא של המדינה כמוח ערסים ןגזענים מתגייסים לצה"ל בשמחה! והם אלה שמתנכלים לערבים! אז יש מיעוט? כי אני יודע מנסיון רב מאד שיש הרבה אנשים חרא כאלה, מנסין (ולא אני לא ערבי... ערסים פשוט שונאים פריקים). אין מיעוט של אנשים חרא בארץ, ובטח לא אלה שבצבא,הצבא מקבל ברצון אנשים אלימים ששונאים ערבים, והצבא בכלל לא עסוק בלעזור לשלום, כי האנשים בצבא משרתים בהנחה כזאת: "אני ייגן על המדינה שלי כי אני אוהב את המדינה שלי, ונגד מי אני מגן? נגד הערבים, כן, לדעתי הם חרא, אני שונא אותם אז אני יזיין להם את הצורה." זאת ההנחה שהמגוייסים לצה"ל באים ממנה, ובגלל זה אין מיעוט של אנשים שמתנכלים לערבים. ומי שלא רוצה לשרת מטעמי מצפון בגלל שהוא לא מוכן לשרת באירגון שמטרתו להרוג אנשים בלי אבחנה או שלא רוצים לשרת כי הם נגד אלימות בכללי, אז לדעתי האנשים האלה צודקים.

bogz

New member
מסכים איתך ב100% ליאור

לפי דעתי לאף אחד אין זכות לחשוב שהוא מיוחד או שווה יותר מהשאר ולהשתמט מהצבא. התגייסות היא חובה לכל אזרחי מדינת ישראל. כן כן, אותה מדינה שגידלה אתכם במשך 18 שנה או פחות. נכון, יש למדינה את הפאקים שלה, אבל התגייסות היא חובה לכו-ו-ו-ולם ואין שום סיבה שמישהו יחשוב שהוא מיוחד וייתן לפראיירים לעשות לו את העבודה

משתמטים מול סרבנים

בוגז היקר. אתה מבלבל בתגובתך בין "משתמטים" לבין "סרבנים". חלק מן המשתמטים השתמטו מסיבות מצפוניות, אך רובם עשה זאת ממניעים אגואיסטים לחלוטין - כפי שטענת. מה שמראה על חוסנה המוסרי האמיתי (שכמעט אינו קיים) של החברה הישראלית. לעומתם, ישנם הסרבנים. הסרבנים לא מסרבים גיוס או פקודה (לעלות לשטחים) משום שהם חושבים שהם מיוחדים, או שיש מספיק פראיירים שיעשו בשבילם את העבודה. דרוש אומץ בלתי-רגיל בשביל לסרב פקודה באפון פומבי, לצאת באופן בוטה מן הקונצנזוס ולאבד את כל מה שאפשר לקבל מן הצבא (מישהי למעלה דיברה על זה קצת). סירוב מצפוני הינו אמירה פוליטית-חברתית, זוהי פעולה ישירה כנגד השלטון הבלתי-צודק, אשר לעניות דעתי גם מאבד מהלגיטימיות שלו מיום ליום. מטרת הפעולה הינה להביא את החברה והממשלה למצב בו הן לא יוכלו עוד להתעלם מן הקריאה לסיום הכיבוש ויאלצו להתמודד עימה. ובל נשכח, שהמלחמה כולה מתנהלת בעטיים של כמה עשרות-אלפי אזרחים פושעי-מלחמה (לפי כל אמנה בינלאומית אין ליישב שטחים כבושים, אלא אם כן הכובש מספחם למדינתו) אשר מסרבים להתפנות. עד מתי יסכימו צעירים מתל-אביב להרוד ולההירג בעבור שלום ההתנחלויות? עד מתי יסכימו תושבי חדרה להתפוצץ בעבור אדמה שאינה שלהם? עד מתי נסכים אנו לקחת חלק בכיבוש המשחית את חבתרנו, מפורר אותה מבפנים, רומס את כבוד וחירות העם הפלסטיני ומפיל אלפי חללים מכל צד? אין לי תשובה מוחלטת לעניין עדיין, אבל חשוב לי תשבין שהוא יותר עמוק מאשר "פראיירים מול אגואיסטים", ומאשר "לעשות טובה" לאותה מדינה "שגידלה אותנו" - גידלה אותנו למה? לחיים של סבל, אי-צדק ומלחמה, ואני עוד אמור לשלם על זה?

bogz

New member
אתה צודק

אתה צודק למרות שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שאמרת באמת לא חשבתי על האנשים שעושים זו מתוך עמדה חברתית. דבר שמפריע לי מאוד כי גם אני שותף בהרבה מעמדים חברתיים. תודה שהארת את עיניי

noam2

New member
סרבנות=פחדנות

המדינה גידלה אותך בצורה טובה מאוד ואולי יותר אולי תיסע קצת לארצות ערב במקום שאמא שלך תצטך להסתובב רק עם בן משפחה ברחוב וללכת עם רעלה או שתוענש או אולי לארה"ב שם אם תהיה הומלס יהיו לך תנאים הרבה יותר טובים, קור רעב אבל לא צריך למלא פקודות אתה פשוט מפונק כמו חצי מהמדינה הזאת.

bekN

New member
יא צלחת איזה פלאק

והנה הפן הציני שבי {סליחה עמרי} אולי תלך לגור ברמאללה ותעבור חישוף באחוריים על ידי מג"ב? סליחה ידידי הצייתן והאמיץ, אבל אם לא יהיו אנשים כמוני מי על מי תוכלו לבכות שהורס לכם את המדינה ? יש שעיר לעזאזל חדש ,חוץ ממתנגדים לכיבוש? חוצמזה אני לא צריך לנסוע לארה"ב בשביל לראות הומלסים ,אני פשוט אסע לדרום ת"א ,או חולון ,או חיפה או לאן שבא לך ,תאמין לי ,לא חסר. אני מבין שאתה מייצג את החצי השני של ה"עם"? כל הכבוד טוב שיש לנו חצי עם אמיץ שיודע בדיוק מה להחליט ,בשביל מי ,ומתי,חזק ואמץ שלך, בקנר

סרבנות מצפון לא אומר פחדנות!

סרבנות מצפון לא אומר פחדנות! זה אומר שאתה לא מסכים עם המדינה הקקי הזאת ואם הצבא שמתטרתו להרוג כמה שיותר, זה אומר שאתה לא מסכים עם הגזענות והחרא שיש במערכת של מדינת יישראל, והמדינה הזאת לא גידלה אותי טוב, במרץ הזה אני יהיה בן 15 ואני רואה שהמדינה הזאת לא גידלה אותי טוב, כששנתיים (כיתות ה-ו) ירדו עליי והרביצו לי בבצפר הבצפר שלי שהוא חלק ממשרד החינוך שהוא חלק מהממשלה עזר לי? גם בכתה ח עזרה לי המערכת? גם בכתה ט שהחלטתי שנמאס לי מהחרא הזה ולא הולך לבצפר יותר עזרו לי???? לא! איימו עליי שיישלכו את ההורים שלי לכלא אם אני לא חוזר!! והמדינה גם עזרה בכך שהיא עזרה בחינוך לסובלנות?!?! לא! בבתי ספר רבים מכות ויש מורים שעומדים 5 מטר משם, וכללללל השכבה באה ומעודדת, והמורים סותמים את הפה, רק כשמסיימים לריב מכות אז באה אחת המורות/מורים ואומרים: "מה אתם רבים פה? לכו תריבו ברחוב!!! לא פה בבצפר!!!!" אז מדינת יישראל חינכה אותי ואת כל שאר המדינה טוב? לא, ראשי הממשלה היו עסוקים בלריב על התפקיד בגלל משכורת שמנה, מכונית יפה ונהג צמוד. אז כשעוד כמה שנים ייגייסו אותי אני ייפנה לוועדת מצפון, וגם לפי חוק חדש שמותר להביא עורך דין וכתבנית שתרשום פרוטוקול אני גם יביא את שניהם, ואם זה לא ייצליח אני יישכנע אותם שאני חולה נפש (אני מוכר סודות מדינה עבור שוקולד .]) מדינת יישראל נראית טובה למי שגזעני, כי מדינת יישראל תתמוך בו על זה. (כמובן שחלק מהתמיכה בגזענות זה קונספירציה שמטרתה לחסל את מי שחושב בצורה אחרת, מקורית, או סתם חושב לבד.)

פִּירֶה

New member
פל-קל!

מזמן לא כתבת פה. בכל אופן, אתה צודק בהודעה שלך, והצבא אכן צריך להיות של *כל* המדינה. לצערנו יש חלק נכבד בעם (החרדי) שמטעמים שלא קשורים כרגע לנושא לא משרת. זה מקומם. אני חייבת לציין (שלמרות שיש לי עוד זמן) כבר חשבתי אם בכלל להתגייס. ני מרגישה פרייארית לתרום למדינה כשאני יודעת שיש כאלו שיושבים בבית וחיים על חשבוני. מבחינתי הם לא חלק מהמדינה. דבר שני (וקטנוני מצידי) עבודות "אחרי צבא" מתייחס בדר"כ לגיל, לא לעצם השרות בצבא, למרות שיש גם עבודות שדורשות את זה. בכל אופן, (אם כבר התייחסתי לזה) חרדי לא מחפש עבודה אלא "תורתו אומנותו" - על חשבוני, ולא רק החכמים שביניהם אלא כל דוס מושתם מקבל מימון מהמדינה. אולי יממנו לימודי אסטרו-פיזיקה-ניוטונית. מה? לא שמעת? אסטרופיזיקהניוטונית אומנותי... זה מגיע לי כמו לו. ראיתי באיזו תכנית בטלויזיה משפט די נכון על פציפיסטים: אי-אפשר להיות פציפיסט עד שלא היית במלחמה ממש והרגשת שאתה פציפיסט. לא הכל אידיאולוגיה. זהו בערך, לירן

ChOp^SuEy

New member
אה ועוד משהו

לירן צודקת החרדים חיים על חשבון משלם המיסים ונותנים תרוצים כדי להשתמט מהצבא אבל הכי מרגיז אותי שאנשים טוענים שהם חזרו בתשובה כדי להשתמט משרות אני מוריד את הכובע בפני גדוד הנחל החרדי ובפני כל אדם דתי המשרת בצבא ולנושא קרוב רחוק... בעיר כמו חולון שמתחרדת מרגע לרגע אי אפשר לצאת מהבית בלי לראות איזה דוס זה לא מפריע לי מה שכן מפריע לי זה שחלקם (אני לא מכליל) חיים על חשבוני וגם שאני צריך לקחת בשבת מונית לים בגלל שאוטובוסים פוגעים ברגשותיהם מההההה זה שאין אוטובוסים בשבת(שזו רק דוגמא אחת משלל דוגמאות) פוגע ברגשותי לא פחות דיי לכפייה הדתית!!!! ולגבי החילונים שמדברים על יונה עם עלה של זית ולא שמים לב מה קורה אצלהם בבית (שורה משיר שכתבתי) עם כל העיסוקים בשלום אתם לא שמים לב שהחברה הישראלית מתפוררת לנו בידיים זה מתחיל ממאבק הנכים ונגמר בכפיה הדתית ויש הרבה הרבה באמצע איך לתקן??? תאמינו לי שאין לי מושג ליאור גמבש - קן חולון

פִּירֶה

New member
אמרת כפייה דתית?

אין לי ברירה אלא להציב בפניך דרך פעולה. אתר שאפשר להבין את גודל המכה, והחוסר הגיון בה... זהו

ווי!! פירה! אתר ענק!!!

הרגע נכנסתי לאתר שפירה קישר אליו, זה ממש אתר מגניב! יש בו כל מיני ציטוטים של פילוסופים של דת ואמונה, למשל: "אלוהים ברא אותי אתאיסט- מי אתם שתטילו ספק בחוכמתו??" משפט מטופש, מבחינת שכלתנית...אבל מגניב! אני הולכת להשתמש בו.

"ראש זה כמו מצנח-פועל רק כשהוא פתוח

...עוד ציטוט מהאתר שפירה נתנה קישור אליו.. יש לי רק בעיה קטנה עם האתר הזה. הוא כאילו אומר שלהאמין באלוהים (איזשהוא אלוהים, לא מדברת לאו דווקא על "אלוהים היהודים") זה רע, שזה חוסם את החשיבה שלך, שאלוהים זה הדבר הכי גרוע שקרה לאונושות. זה לא נכון! אתם לא חושבים שלפעמים נחמד להאמין במשו שהוא "לא אנושי"? כמובן שאמונה נכונה (לדעתי) באיזשהוא אלוהים היא רק כאשר רואים אותו "כמקור השראה ולא כמקור סמכות". ובקשר לכפייה הדתית- צריך לעשות הפרדה. לא כל מי שהוא דתי הוא כופה את אמונותו על אחרים (יש מן כזה קטע לחשוב ככה...). אבל הכפייה הדתית קיימת, זה נכון. כשעוצרים אותך ברחוב ושואלים אותך אם כבר הלכת לסוכת העיר, ואתה ברוב חוצפתך עונה שלא, ומתחילים להגיד לך שההורים שלך לא יודעים לחנך אותך כראוי-- זה כפייה! ובקשר לאוטובוסים שלא נוסעים בשבת- אני לא חושבת שזה כל כך קשור לכפייה דתית. סתם צריך יום חופש לנהגים אז בגלל שזה כבר מן מסורתיות כזו היום הזה נחשב ליום חופש מהעבודה. כמו בכל עבודה אחרת שלא עובדים ביום הזה, כמו שלא עובדים ביום הזה וכו´ וכו´... אז אל תפסלו ישר אמונה כלשהי....

מי זה אלוהים?

היי לי, מה שלומך? יכול להיות שלפעמים זה באמת נחמד להאמין במשהוא לא אנושי, אני לא יכול לשפוט כי אני בוחר שלא לעשות זאת. אמונה במשהוא/מישהוא לא אנושי או עליון היא בחירה שלא להתמודד משום שיש בזה הטלת אחריות על גורם גדול יותר מעצמך. אמירה זאת נכונה לא רק לגבי אלוהים אלא גם לגבי נושאים אחרים כמו למשל האמירה "אושוויץ היא פלנטה אחרת", אמירה כזאת באה כדי לא להתמודד עם הזוועות שבני אדם מסוגלים לבצע. לדעתי אלוהים הוא המצאה של אנשים חלשים שבמקום להתמודד בחרו להטיל את האחריות על כל צרות העולם על אלוהים. לעבודה, להגנה ולשלום, עלו והגשימי! תום (המשעמם) שלמוני, קן צפת, גרעין תמוז, מחוז צפון.

כרגיל אגיב...

שמע... דבר ראשון אפנה לדבר שהכי מטריד אותי... עלו והגשימי?!?!?! בכל אופן עלה נעלה... טוב הדבר השני והקצת יותר חשוב, זה שאין לי מושג מה התכוונת להגיד פה... רב חניכי הנועל סה"כ מאמנים במה שאתה מאמין... גם אני לא מאמין בה´... אבל מה שלא הבנת זה שלי ניסתה להסביר שכל אחד באמונתו, ושאין צורך שמישהו יסביר שאין ה´ על האתר ההוא (לי, תקני אותי עם אני טועה), ואתה שוב הסברת למה הוא לא קיים...

תגובה לתגובה

זיו שלום, דברי יוחסו למשפט מאוד מסוים של לי שאמר שלפעמים נחמד להאמין במשהוא לא אנושי, אני בסך הכל כתבתי מה הפירוש של המשפט הזה. העיקר בהודעה של היה הנושא של ההתמודדות מול הבריחה ולא אמונה באלוהים מול אטאיזם. זאת רק היתה דוגמא.

הי תום, גרעין תמוז, קומונר בצפת...

צ´מע, היכולת שלך להבין אנשים אדוקים או דתיים בעיני נורא מוגבלת. אתה מדבר פה על פלח מאוד מצומצם מהאוכלוסיה, שאני מגדירה אותו לא כדתי, אלא כ"מחונך לדת". זה אומר שהדתיות שלהם נובעת מזה שהם נולדו דתיים, והיכולת שלהם להטיל ספק בדת, כמו רבים אחרים באלף דוגמאות שונות, מצומצמת מאוד. זה לא אומר בהכרח שכל מי שדתי עושה את זה כדי "להפיל אחריות", אפילו במובן הסמנטי. זה אולי כן אומר שיש דרכים אחרות להתמודד עם רגש ומיסטיקה, כמו למשל היכולת של דתיים לכפר על חטאים ולהרגיש טהורים, בעוד שלנו אין יכולת כזו. אתה יודע, אופיום להמונים. אגב, מי מהגרעין שלך יוצא לטיולי הכנה ל-י´? אני אשמח לפגוש אותם... ענת, גרעין איפוא. (למקרה שלא זיהית עדיין).

למעלה