אנשים שרואים ושומעים דברים...

nightjar

New member
אם כל האנשים ששומעים קולות היו שומעים את אותם הקולות בדיוק

בתנאים דומים, אפשר היה להעריך את ההדירות של התופעה. בפועל כל אחד שומע משהו אחר, תלוי במצב הרוח ובדת שהוא שייך אליה. גם לדעתי ההסבר הוא די ברור

Arnnon

New member
גם אני פוגש ברחוב הרבה אנשים וכל אחד מהם אומר משהו אחר

אז מדבריך אני מבין שצריך להסיק מכך שהאנשים האלו לא באמת קיימים, כי הם לא אומרים כולם את אותו הדבר.

nightjar

New member
הדירות היא תכונה של כלי מדידה או כלי מחקרי

ההדירות אינה מעידה על קיום הכלי, אלא הסיכוי לקיום התופעה שהוא מודד. האנשים שמדברים אליך ברחוב שקולים לכלי המדידה ולא לתופעה שהם מדברים עליה.
אולי כדאי שתחשוב על משמעות המושגים שאתה משתמש בהם, לפני שאתה משתמש בהם

Arnnon

New member
"האנשים שמדברים אליך ברחוב שקולים לכלי המדידה ולא לתופעה"

ומדוע הדמויות והישויות שאותם אנשים רואים אינן שקולות לכלי מדידה?

(בו נניח לרגע שהן אמיתיות ולא סתם הזיות)

dude101

New member
אם אתה היחיד שרואה ושומע אותם, אז כן. איך זה בכלל במחלוקת?

Arnnon

New member
אבל זה בדיוק העניין, שאלפי אנשים רואים את הישויות האלה!

אז איך אתה קובע שזו הזייה ולא משהו אמיתי?

dude101

New member
קודם כל, אני לא קובע כלום

פסיכיאטרים, רופאים וניורולוגים הם אלה שהגיעו למסקנה שאנשים שרואים דברים שאף אחד אחר לא רואה סובלים מהזיות. הידע שלי בנושא מאוד מאוד מאוד שטחי.
אבל עד כמה שאני יודע, אם יש 2 אנשים בחדר אחד וכל אחד מהם חווה הזיה, הם לא יראו/ישמעו את אותו דבר.
אתה אומר שזה לא המצב?

pozetiv

New member
משהו אמיתי לא אמור לתפוס לך את כל תשומת הלב

הפרעות בתפיסה גם אם יהיו אצל כמות מאוד גדולה של אנשים עדיין לא מעיד על כך שזה משהו אמיתי כי זה מוציא אותם מתפקוד של סדר יום נורמלי, כל דבר מושך את תשומת הלב שלהם וההתנהגות שלהם תהיה בהתאם - לא נורמלית.
לעומת זאת, כשאתה לדוגמא הולך לטייל ברחוב או סתם כך נמצא באיזשהו מקום, שום דבר לא אמור למשוך את תשומת הלב שלך בצורה כלכך קיצונית, אתה צריך להיות רגוע .
מצד שני יש מצב שבו אנשים שסדר היום שלהם כלכך אינטנסיבי, עד כדי כך, שהם צריכים ללכת למקום כמו ים או טבע פתוח ששום דבר לא מסיח את תשומת הלב שלהם, כדי שיחזרו להיות רגועים .
ומי שאומר לך שבני ישראל שקיבלו את התורה בהר סיני הייתה להם הזיה משותפת אל תאמין לו .

חנוך25

New member
גם אני ראיתי ושמעתי דברים...

נאמר שם שאתה צריך להעביר לחשבון שלי 5,217 ש"ח. מכיר עוד כמה ששמעו דברים דומים...
שאני ארכז לך את כל מספרי החשבונות ? או שיפנו אחד אחד?

jamejame

New member
משה מוחמד ובודהא ראו ושמעו דברים

אלא שכל אחד מהם ראה ושמע דברים אחרים לגמרי. זה בערך כמו ניסוי מדעי כשכל פעם יש תוצאות שונות לגמרי. למי משלושת המדענים הדגולים הללו אתה ממליץ לי להאמין?

במעמד הר סיני

אמנם נכון הדבר שהכל שמעו וראו את הקולות ואת הלפידים, ואת קול השופר ואת ההר עשן וכו', אולם רק אותם שהיו ראויים לכך הבינו מה ראו, וגם כאן היו דרגות הבנה שונות. כל אדם קולט כפי שלמותו ודרגתו.

Arnnon

New member
גם גלי רדיו היו פעם "בגדי המלך החדשים", ורק אנשים חכמים

שנקראים מדענים, הצליחו "לראות אותם" בעזרת המכשירים שלהם. היום כולנו כבר יודעים שהם אמיתיים.

jamejame

New member
תקרא בבקשה פעם נוספת את האגדה

כי פספסת לגמרי את משמעות המושג בגדי המלך החדשים.

jamejame

New member
כלומר אם משה רבינו היה מקפיד ליטול הלידול בזמן

כמו שרשם לו הפסיכיאטר המחוזי (מחוז נילוס עליון) אחרי התקרית עם הסנה הבוער, לא היתה היום דת יהודית?

pozetiv

New member
אם זה כלכך ברור, אולי תסביר כבר איך זה קשור לאמונה באלוהים.

שמיעה וראיה באמצעות חושים היא חוויה שונה לגמרי משמיעת וראיית דמויות וישויות, שדרך אגב כל אחד רואה בזמן חלום.
לכן אי אפשר לערב כאן את העניין הזה עם המדע שעוסק בחושים
ולכן גם אי אפשר לומר שלאנשים אלו יש חושים יותר מחודדים .

אם כך מה שהם שומעים ורואים זה את המחשבות שלהם .

אדם כזה שילך לאיש מקצוע ויאמר לו אני שומע קול חיצוני שאומר לי כך וכך זה בעצם המחשבה שלו , כך הוא חושב . בגלל שאי אפשר טכנית לומר לו בפירוש *זאת המחשבה שלך* כי עכשיו נכנסת לו עוד מחשבה של אותו איש מקצוע. וגם בגלל שהסיבה שהוא אומר שזה מגיע ממקור חיצוני כי קשה לו בעצמו לתפוס שזו המחשבה שלו, קשה לו להתמודד ולקבל את הרעיון שזאת מחשבה שלו . כמו ילד שאומר שיש לו מפלצת מתחת למיטה . אסור בשום אופן לחפש את המפלצת שם. או להזכיר זאת. כי זה יערער לו את הביטחון העצמי והוא יפסיק לסמוך על שיקול הדעת שלו. אלא, מה שתגיד לו זה, ממה אתה עוד מפחד? מאש? מקוצים ? להיות לבד ? ממה עוד ? ואז מהפרספקיטבה הזאת להזכיר לו כמה הוא היה חזק בכל מיני מקרים ולומר לו שילך לישון ובבוקר הוא יקום יותר חזק . זהו .

אותו הדבר עם אותם אנשים שמגלים פתאום את הפחדים שלהם וככל שהם מנסים להתעלם מהם הפחדים הולכים ומתעצמים וזוהי החזרתיות, עד לרגע בו הם מצליחים להתמודד עם הפחדים שלהם.

למעלה