אנשים שרואים ושומעים דברים...

בעקרון, זו שאלה יפה. באופן מעשי, לעומת זאת...

אישית, אני לא מכיר מחקרים שנעשו בנושא הזה. עם זאת, סביר להניח שיש כמה כאלו.
מצד שני, יש מצבים ספציפיים ידועים שגורמים להזיות - יש דרכים ספציפיות לגרום להזיות, בין עם זה בעזרת סמים פסיכו-אקטיביים, או גרייה חשמלית של אזורים ספיציפיים במוח, או מצבים רפואיים ספציפיים - למשל, מיגרנות או חום גבוה.
&nbsp
נכון, זה לא אומר בהכרח שאנשים שראו או שמעו דמות שאף אחד אחר לא ראה הזו אותה מסיבה כזו או אחרת ולא מדובר על איזה מימד של המציאות שמשום מה הם לבדם נחשפו אליו - אלא שמהיכרותנו עם המציאות לרוב דברים לא עובדים בצורה הזו (שוב, גם זה לא מוכיח כלום).
&nbsp
שאלת: "אולי פשוט לאנשים האלו יש חושים יותר מחודדים מרוב האנשים באוכלוסיה ולכן הם רואים ושומעים דברים אמיתיים שאנשים רגילים לא מצליחים לקלוט בחושים הרגילים שלהם?" ותשובתי היא: אינני יודע. אין לי מספיק נתונים לחוות דעה בנושא ולכן אמנע מזה נכון לעכשיו - אבל: זו תגובתי לשאלה. אם אתה טוען שזה אכן המצב, ומדובר באנשים שרואים ושומעים דברים אמיתיים שאנשים אחרים לא מצליחים לקלוט - אז טענה כזו אתה צריך לאשש בראיות.
&nbsp
אז, האם אתה שואל או טוען?
&nbsp
&nbsp

Arnnon

New member
זו לא טענה, זה רק נושא לדיון...

איך אפשר לדעת שהדמויות והישויות שהם רואים הן רק הזייה ולא משהו אמיתי?

BravoMan

Active member
פשוט: מעולם לא יצא מזה כלום!

בוא נעזוב רגע את החולי נפש המאובחנים, ונסתכל רק על הרמאים:
יש לא מעט אנשים, שמתיימרים להיות בעלי תפיסה על חושית.
&nbsp
הם טעונים ליכולת ראיה מרחוק, לתקשור עם רוחות וישויות אחרות.
בניגוד לחולי נפש שבנוסף להזיות מתנהגים בצורה שאינה נחשבת נורמלית עבור אדם בריא, האנשים האלה דווקא בשליטה על עצמם, ואפילו טוענים שהם בשליטה על הכישרון שלהם.
&nbsp
אז מה קורה כשמעמידים אותם במבחן?
עד היום, כל ניסיון כזה הראה שהם רמאים! ברגע שעושים בדיקה הכי פשוטה, מוכיחים מיד שהם לא רואים כלום, ולא מתקשרים עם אף אחד ושום דבר.
הם מנסים לנחש כדי להונות, ונכשלים כישלון חרוץ.
&nbsp
יש תחקיר טלוויזיה יפה, שתוכל למצוא ב-yotube, בו הגיעו למדיום מקצועית שעזרה למשטרה לפענח פשעים.
הראו לה תמונה של נערה נעדרת כביכול, והיא טענה שהנערה נרצחה והבטיחה להוביל את החוקרים לגופה, ואף ניסתה לעשות זאת.
&nbsp
רק מה - התמונה לא היית של נערה נרצחת כלל!
זו היית תמונה של המנחה שראיינה אותה, רק שהיא צולמה לפני עשור כשעוד היית נערה!
&nbsp
ה-"מדיום" הזו, עם ה-"כישרון" שלה לראות דברים שאחרים לא רואים, לא קלטה בכלל שמראים לה תמונה של אדם חי, ולא סתם אדם חי אלא אדם חי שיושב ממש מולה!
וזה לא הפריע לה לספר סיפור.
&nbsp
וכמובן, זו רק דוגמה אחת מיני רבות.
&nbsp
הידעת?
אדם בשם ג'יימס רנדי הקים קרן ומציע פרס של מליון דולר עבור הוכחה של "על טבעי":
https://en.wikipedia.org/wiki/One_Million_Dollar_Paranormal_Challenge
&nbsp
אם באמת יש אדם שמתקשר עם ישות בלתי נראית כלשהי, הוא היה יכול בקלות לגרוף את הפרס הזה.
כל שעליו לעשות זה להדגים את יכולת התקשור הזו בתנאים מבוקרים.
&nbsp
ונחש מה?
עד היום איש לא הצליח!
&nbsp
אם יש כ"כ הרבה אנשים בחוץ שמדברים עם כל מיני יצורים בלטי נראים, היית מצפה שלפחות אחד מהם ירצה לגרוף מליון לכיס...

jamejame

New member
עבורם זה לגמרי אמיתי

התופעה הזו משותפת גם לשתי קבוצות אחרות- משתמשים בסמים מעוררים (קוקאין וספידים, המשתלטים על מערכת התגמול במוח) וחולי פרקינסון שטופלו בתרופות להגברת הפעילות העצבית במערכת הדופאמינרגית. ההשערה המקובלת (נתמכת גם בסריקות PET CT ובניתוחים שלאחר המוות המראים צפיפות גדולה יותר של קולטני דופמין) היא שההלוצינציות הללו הן תופעת לוואי של פעילות יתר של המערכת הדופאמינרגית.
ולכן, בפעם הבאה שאתה או מישהו מבני ביתך חוזים בדמויות שאף אחד אחר לא רואה או שומעים קולות שאף אחד לא שומע, אל תלחץ. יש לזה, בדרך כלל, טיפול תרופתי יעיל למדי.
אלא אם כן אתה מעונין לייסד דת חדשה.

shirai ryu

New member
שאלה מצויינת.

זה קורה בעיקר בגלל הצורך בתשומת לב...

אם אני אגיד שראיתי חייזרים ואמציא סיפור משכנע,
אז אני אופיע בטלוויזיה ואהיה מפורסם.

אם אני אתלונן על ביבי ואכתוב על זה סטאטוס בפייסבוק אז אקבל לייקים,
ישתפו את הפוסט שלי, וקצת ישנאו אותי על הדרך,
אבל אני בהחלט אקבל תשומת לב...

אם אני אבחר באג'נדה כלשהי, אז אני סוף סוף אהיה שייך לאנשהו ויתייחסו אליי.
ואז אני אוכל להשתתף.

אם אני אגיד שקרה לי נס, אז אני אוכל להיות מצורף לחברה גדולה, עם כוח,
ואני אקבל הגנה...

הבנת איך זה עובד?
זה הכל תשומת לב.

למעלה