אנשים??

נעם איש

New member
דברים לעניין !! כל הכבוד !!!

רק בקשה קטנה לי ממך נסי לשכנע בית דין לענייני משפחה שילדים יכולים לעבור לגדול אצל אביהם. ואין סיבה להעבירם לאימם אוטומטית וללא הירהור ראשון בכלל.

ברונטית

New member
לידיעתך !! ../images/Emo41.gif

גם אל בין הסדקים של החוק היבש - חודרת לפעמים הלחלוחית... מכירה יותר ממקרה אחד בו פסק בית הדין שהאב יגדל את ילדיו. נכון שהחלטה כזו באה לאחר צידוקים, הוכחות מבוססות וחוות דעת של אנשי מקצוע, וההחלטה נפלה רק לאחר מספר לא מועט של דיונים, אבל בסוף הוכרע הדין לזכות האב דווקא.

נעם איש

New member
לא !

הילדים עובריפ אוטומטית לאם. כדי לערער על כך, האב צריך להוכיח מעל לכל ספק, שהאם אינה מסוגלת לטפל בילדים כראוי. שאורח חייה אינו מוסרי, ועלול לפגוע בילדים, או שאינה שפויה. את בדברייך גם תומכת בדעתי, משום שהיה צורך, בהרבה דיונים להוכיח זאת. נקודת הפתיחה לדיונים אילו אינה מאוזנת. השופטים מגיעים לדיון מתוך הנחה בסיסית שהילדים עוברים אל האם, אבל ניתן צ´אנס לאבא, לנסות לשכנע אותנו אחרת.

איש-ילד

New member
תהליך

לפי מיטב ידיעתי (שהיא לא מי יודע מה) הצורך של ילדים בשנות חיההם הראשונות בקירבה לאם הוא גדול יותר מאשר הצורך בקירבה לאב. הדבר נובע כמובן מתהליכים שאנחנו גוררים איתנו מלפני שנים רבות שאז תפקידו של האב התבטא ביציאה מחוץ לבית לעיתים לתקופות יחסית ארוכות (צייד, מלחמות) ואילו האם נותרה צמודה לילדים. נכון הוא שבמרוצת הזמן הנתונים השתנו ואכן בתהליך איטי (כמו כל תהליך) נוצרת התאמה למצב החדש. גם בתי-המשפט מגלים נטייה הולכת וגדלה לשקול את מתן החסות לאב במקום לאם כאשר הקריטריונים הולכים ונעשים מתונים יותר ויותר. משקל רב ביותר ניתן ע"י ביהמ"ש לחוות דעתם של העובדים הסוציאלים שבה מציינים ומדגישים את טובת הילד ביחס ליכולת ההורים להעניק לילד. לא מדויקת קביעתך נעם איש, שרק אורח חיים לא מוסרי או אי-שפיות האם מאפשרים לבעל לקבל את ילדיו למשמרתו, גם יכולת רבה יותר של האב הן ריגשית והן כלכלית - עפ"י חוות דעת השירות הסוציאלי יכול לאפשר זאת. ו...תקנו אותי אם אני טועה.

משפחה זה עסק משפחתי???

איך אתה יכול לומר שמשפחה היא כמו עסק? שותפות? כשאני חושבת על המשפחה בה גדלתי...אבא-אמא- אחים-סבא-וכד´ עוברות בי תחושות של חום, אהבה, בטחון רגשי,נאמנות ללא פשרות. מה בדיוק "עסק משותף" בזה? איך אפשר להקנות את כל אלה לילדך מבלי שהם ב א מ ת ישררו בינכם? משפחה היא היא הרגש בעצמו נכון, האמא צריכה להנות מהטיפול בבית, במשפחה-בזה מסכימה איתך. איך אפשר להנות בלי אהבה? ללא תשוקה?

true

New member
עסק=משפחה=יצירה משותפת

כמו בין שותפים בעסק העובדים בהרמוניה ומצליחים כך גם במשפחה. הנתינה,השיתוף,הנאמנות, הם דברים ראציונלים שיוצרים את המשפחה ו/או העסק. הרגשות כמו האהבה,החום,התשוקה באים בתוצאה ישירה של הדברים הראציונלים שאנו עושים ביחד.

ברונטית

New member
אני כל כך מקווה שאתה טועה,

כי יש בי המון נתינה, שיתוף, ושלא לדבר על נאמנות לשותף שלי לעסק, ואני מה זה מקווה שהמציאות הזאת לא תוליד בי רגשות של אהבה, חום ותשוקה אליו... עדיין אינך רואה את האבסורדיות בגישה שלך? לא שאיכפת לי שתאמין בכך, רק מעניין כיצד מרגישה האישה שאיתך עם התיאוריה הזו...

true

New member
שליטה

כבוגרים עלינו לדעת,להכיר ולשלוט ברגשות,זה לא קל אבל חיוני..אני אוהב את מנהל העבודה שלי,אני חם אליו,התשוקה מתבטת בהמשך עבודה ויצירה משותפת.

ברונטית

New member
אתה מתבלבל, נראה לי

ואולי אני זו המבולבלת??? אתה יכול להגדיר לי מה זאת "תשוקה" בעיניך? (ואני בהחלט מתכוונת לתשוקה בין שני אנשים)...

true

New member
תשוקה

תשוקה זה רצון עז להיות ו/או לעשות.כמו שאהבה זה לא חייב להיות לבני אנוש בלבד...תשוקה בין בני הזוג היא פנטסיה שלאחר שמשיגים הופכת לעוד פעולה פיזית בלבד.(החלפת חומרים בלבד)

true

New member
תשוקתי לצאת לים

יוצא לכמה שעות להסטלבט על החוף..נמשיך יותר מאוחר

מתולתלת

New member
אני אומרת

לבעלי תמיד כשהוא אומר לי שזה תפקידי ש " גם הוא נהנה כשעשה אותם " יש לשנינו אותם תפקידים אין היום אפליות גם אנחנו עובדות וזה סופי

פורומית

New member
זה נכון שהילדים קודמים לכל, אבל

יש מצבים מסוימם שעדיף כבר לחיות עם הורה אחד ולא עם 2 הורים, ב"משפחה רגילה" אך במצב של משבר בין ההורים, אולי את לא יודעת אבל מנסיון, זה משפיע מאוד על הילדים, ולא תמיד לטובתם...

על פני השטח..

מעל לפני השטח הכל נראה בסדר בעל, אשה 2 ילדים 4 שנות נישואים אין בעיות פרנסה החמות לא מעיקה... כמעט ולא רבים.....(וזו בעיה גדולה!) ובכל זאת ריק גדול מתפשט בתוך היחסים נראה כאילו אין כבר מן המשותף. קצת רשמיים אחד עם השני יותר מדי נזהרים שלא לפגוע... ופוגעים בדבר העיקרי!

מתולתלת

New member
היי

לא לריב זה באמת קשה הרי זה החלק החשוב חשוב יותר הוא הפיוס בשביל זה אנחנו "רבים" אולי תנסו לצאת קצת מהשיגרה לברוח מהמציאות לצאת בערב למסעדה לבד בלי הילדים ולנסות להעביר חוויות מימי ה "זוהר" איך הכרתם וכו.......

טיפת מים בלב מדבר לוהט

לצאת פעם ב..למסעדה נראה לי כטיפה של מים בלב מדבר חם....זה קצת לעקוף את הבעיה. הבעיה היא....שהוא בכלל לא בטוח שיש בעיה...ואני נשארת לבד לשבור את הראש...ואת הלב..

מתולתלת

New member
אז קצת יותר

אולי לנופש שוב בלי הילדים את והוא כמו קצת לפני החתונה היה יפה אז נכון? תנסו שוב אולי לצאת להליכה בערב גם ספורט גם בריאות וגם ב י ח ד מתולתלת

להחזיר עטרה ליושנה

את באמת חושבת שניתן להצית אש בגחלים שכבר מזמן לא דלקו? שאפשר להחזיר לשלמות דבר שכמעט ואיננו? אני מתפללת שכן...כל משענתי הנפשית עומדת על חוט התקווה הזה

ליידילי

New member
היי צעקה- את נשמעת כמו מנוע טורבו ש

שעובד בפול גז בניוטרל... גם השם שבחרת מביע את זה. - את מוכנה לתת קצת יותר פרטים? אולי? ספרי למשל אם את עובדת מחוץ לבית. איך שהוא נראה לי שלא. ו...כך, אם את מסתמכת עליו כמקור הענין היחיד שלך - אין לו ברירה אלא להכשל...ובגדול... אבל מוטב שאחכה שתעני לפני שאני מפתחת תיאוריות... ספרי רק מה שאת מוכנה לספר.

למעלה