אנשים!

nunimon

New member
פריק של קמפרי אשכוליות...

אבל בלואו בול עם מעט אשכוליות והרבה קרח... וברגיל גולדסטאר.... מתפלאים שאני לא חסיד של וויסקי? גם אני...
 

Symbolic

New member
אז ככה..

תלוי במצב רוח.. שיש כסף - לאפרויג או גלןמורנג'י. שאין - בושמילס או טולמור דיו. אבל גולדסטאר עם צ'ייסר של ג'יימיסון תמיד יבוא בברכה, בעיקר ביום בצהרי יום שישי חמים בירושלים. חבל שחורף. גם אוזו עם ביטר למון.. אפילו וויט ראשון שעושים אותו כמו שצריך (עם קלואה, ו-וודקה טובה) יכול להיות מצויין, אבל רק בבית :)
 

Symbolic

New member
כדי שיצא טוב?

אני אוהב לשים חצי חצי, אבל טיפונת יותר סמיך. נגיד 40 אחוז חלב 60 אחוז שמנת. אבל רק בוויט ראשון, ולא לכל קוקטייל עם חצי חצי
 

nunimon

New member
../images/Emo45.gif תנסה לשים חלב מוקצף...

שומר על סמיכות, ולא כבד כמו השמנת...
 

Symbolic

New member
בקשר לקוקטיילים

מה שמוגש בפאבים בארץ זה גועל נפש. לא בגלל חוסר מקצועיות של הברמן אלא בגלל האלכוהול הזול הישראלי שיש פה בספיד ראקים. קח הרבה קוקטיילים, ואם תשים מרכיבים כמו שצריך הם יהיו פי מיליון טובים. שמע מרגריטה לדוגמא. אני באמת לא חסיד. אבל אתה מרגיש הבדל עצום בין מרגריטה שעושים עם טריפל סק של שטוק, "טקילה" (עלק) ישראלית וסתם מיץ לימון משומר עם טיפה סוכר, לבין מגריטה עם טקילה טובה, קוואנטרו לדוגמא וליים ג'וס כמו שצריך. ההבדל עצום. ככה בהמון קוקטיילים, רובם המכריע.
 

nunimon

New member
יש בזה המון...

בתור מנהל בר אני נלחם בתופעה הזאת. זה לא קל, אבל כן, לקוח שמשלם מחיר גבוה לקוקטייל אמור להנות ממרכיבים איכותיים. ואני מקפיד על זה תמיד. מצד שני, יש הרבה לקוחות שבאים סתם ל"שתות" ולתפוס ראש. אותם לא מעניין הטעם או האיכות או מה ההבדל. הם רוצים זול ושידפוק את הראש. מה תעשה נגד זה? הלוואי והייתי יכול לפתוח בר אמיתי שגם הספידרק וברירות המחדל יהיו איכותיות. בעמי אני חי...
 

Symbolic

New member
בארץ אין תרבות שתייה.

אם תכין מרגריטה מחומרים טובים, ותיקח עליה (בצדק רב) נגיד 50-60 שקל, וזה עוד זול יחסית למה שאתה מקבל, אנשים יגידו שאתה קמצן מניאק, ובפאב לידך עולה מרגריטה 30 שקל. אותם זה לא מעניין מאיזה חומרים זה עשוי. אז יהיה את הבן אדם אחד ל-200 שיגיד - ואללה. יש לו סטנדרטים. הוא שם בווין ראשן שלו קלואה, באמרטו סאוור שלו דיסארונו ובטקילה סאן-רייז שלו קוארבו. אצלו אני שותה. אבל שוב - ככה לא עושים כסף. זה פלונתר לא קטן. ומה שנשאר להגיד זה 2 מילים - כל הזין לצרכן הישראלי שעוד רוצה לקבל תמורה בשביל הכסף. אם תבקש שיכינו לך קוקטייל במיוחד עם חומרים איכותיים אתה תצא עם 90 שקל לקוקטייל. ב-90 שקל אפשר לקנות 2 דרינקים מצויינים. בפאב אני מזמין מותגים שאני יודע שאי אפשר לתת לי זבל, אפילו אם אני משלם יותר, ולא בהרכח אגב. עדיין אפשר להנות לאללה מבירה טובה או וויסקי של 30 שקל. קוקטיילים אני עושה בבית, להנאתי הפרטית. לרוב אני לא שותה קוקטיילים בכלל, אבל לפעמים בבית בא לך דרינק בקטנה, ולא וויסקי כבד. עכשיו לדוגמא. מה אני שותה בכיף ליד המחשב? בייליס עם קרח גרוס. קל, חביב, טעים. מה רע :) לפני שעתיים ישבתי בפאב ושתיתי גלןמורנג'י. ידידה שלי הזמינה וויט ראשון וזה היה גועל נפש לטעמי. לא רק שהברמן לא שם זין על מינונים, עשה מזיגה חופשית בלי פורר. אקיצר אין תרבות שתייה, וזו רק אשמת מי שהולך לפאבים, לא בעלי הפאבים. הם רק מתאימים את עצמם לשוק. ידידה שלי הזמינה פעם בפאב מידורי סאוור. המינימום שאתה מצפה שהיא תקבל את הליקר, מידורי, המקורי, ואם עושים לך סאוור כמו שצריך עוד אתה יכול להיות מרוצה. ראיתי את הברמן שם לה ליקר מלון של קורה. איך אפשר לקחת כסף ולקרוא למשקה "מידורי סאוור" ולתת ליקר אחר?? מידורי זה שם כולל של ליקר מלון באשר הוא? לא! הוא של מידורי. בדיוק כמו בושמילס, אבסולוט או בייליס. אקיצר אני יכול להמשיך עד מחר אבל אין הרבה טעם.
 

temptation411

New member
תרבות השתיה

תכלס אתה צודק..אבל לרוב הבארים שהספיד בר שלהם יהיה איכותי יגבו יותר כסף על משקאות אחרים בין אם זה קוקטלים ובין עם זה כל דבר אחר נקי ולכן רוב הפאבים הרגילים בארץ הספיד בר שלהם הוא תוצרת הארץ והחשיבה היא כזו:אם וויט ראשון עולה לו בסביבות ה15 שקל מבחינת רכיבים איכותיים והוא לוקח עליו 35 אם הוא יעשה את זה מחומרים זולים יותר הוא עדין יקח עליו 35 שקל ואף אחד לא יגיד לו כלום בקשר לקורה מלון..מעטיים המקומות שבאמת ימזגו לך מידורי..עם כמה שזה כואב הליקרים של קורה די מככבים ברוב הבארים בארץ..
 

Symbolic

New member
שמע.

אין לי בעיה שיהיה בתפריט : מידורי סאוור - 45 שקל מלון סאוור - 20 אבל אי אפשר לכתוב מידורי ולתת קורה! אי אפשר. זה כמו שמישהו מזמין אבסולוט לבל ואתה מביא לו פיטר דה גרייט. זה שהלקוח הישראלי אין לו מושג בשיט וחושב שמידורי זה ליקר מלון כלשהוא זה לא אומר שאפשר לשקר בבוטות ללקוח. וזה מה שזה. שקר גס. אין בעיה שיעשו קוקטיילים עם ליקרים מקומיים. אף אחד עדיין לא חייב לתת לך רמי מרטן אקס או בברנדי אלכסנדר. אבל הדוגמא שלי ל"מידורי סאוור" זה פשוט לא לעניין.
 

temptation411

New member
זה לא הענין

אם היית רק יודע כמה ברים ממלאים את הבקבוקים של המידורי שלהם בקורה מלון או את הפיגלינג בפידג.. טעם בקוקטלים זה דבר שנורא קל להסוות..
 

Symbolic

New member
אני רואה את זה כדבר פלילי.

אם הייתי מזמין מידורי, ורואה את בעל המקום שופך בקבוק קורה לתוך המידורי ומגיש לי, הייתי מגיש תביעה משפטית.
 

temptation411

New member
אתה רואה את זה פלילי

הבעלי ברים רואים בזה דבר עסקי.. תראה לי בנאדם אחד שיצליח להבין בין אבסלוט רדבול לבין פיטר דה גרייט רדבול קשה להבחין גם הקורה והמידורי די דומים בטעם כשהם סאוור.. אבל בתכלס אין לך יותר מדי מה לעשות עם זה..
 

Symbolic

New member
אני לא בא להגיד שאני מבדיל

אני לא. שים לי קורה סאוור ואני אאמין לך שזה מידורי. בלב שלם. כנ"ל וודקות רדבול למיניהן. ברור שזה משתלם עסקית. גם למכור סמים זה משתלם מבחינה עסקית. ואתה יודע מתי תרגיש בהבדל בין מידורי לקורה? אחרי שתשתה 5-6 כאלה, ואז תרגיש את האיכות של המידורי לעומת הקורה, שלא תרוץ להקיא בשירותים. והדבר העצוב הוא - שבאמת אין לך מה לעשות עם זה. אין גורמים שיאכפו את זה, ואין לקוחות שיקחו את זה קשה מספיק כדי להחרים מקום. "אחי! מה אכפת לי מידורי לא מידורי, העיקר זה עולה 5 שקל פחות.. רגע מה זה מידורי בכלל? רוטב לפסטה לא?" הדבר היחידי שנשאר לעשות הוא להזמין את הגולסטאר שלך ולדעת שאתה לא נדפק (למרות שגם פה אפשר לקבל בהפוכה - אם החבית מחוברת יותר משבוע או שלא מנקים את הברזים שלה לעולם) ולחייך בשקט שהדייט שלך הזמינה מידורי ומקבלת קורה. העיקר שתתפוס ראש :))
 
למעלה