גמני לא ראיתי אותי הבוקר ../images/Emo13.gif
כי זה היה שידור חי... מן הסתם. נהניתי, כרגיל. אני אוהבת טלויזיה, מדיום שטחי ומהיר אבל אני כנראה בנויה להעביר מסרים שטחיים ומהירים...
קודם כל, אם בדיון הצד הקצת מתנצל/מתפתל/מסביר-את-עצמו היה הצד של הרופא - אז כנראה שעשיתי משהו נכון. המראיינת בלי להתכוון שאלה שאלות מאד נוחות מבחינתי, למשל היא אמרה לי משו כמו "תוכיחי שלידות טבעיות/ביתיות הן בטוחות" אז עניתי שאני לא צריכה להוכיח, להיפך - ההתערבויות הן שצריכות להוכיח את עצמן כמוצדקות... אז היא אמרה משו כמו "אבל בכל זאת פחות נשים ותינוקות מתים בגלל שאנשים עברו ללדת בבתי החולים", עניתי לה על כך שהשיפור הכי גדול שהיה במאה השנים האחרונות היה פשוט משום שהרופאים התחילו לרחוץ ידיים... שזה הדבר הכי מהפכני שהשפיע על התחלואה והתמותה באופן דרמטי, וכל השאר ממש לא מרגש. האמת שלא היה ויכוח ביני לבין פרופ' שרמן על עצם הלידה הספציפית הזו, שלדעתי היתה באמת משו אקסטרים... שמעתי את הפרטים מפרופ' חלק אתמול כבר, ומסתמן שחבל על הזמן פשוט. אכן אינמצב שרפי רשף או כל מראיין אחר יוציא מפרופ' חלק ביטויים בלתי מכבדים על אנשים שהם מטופלים שלו, אבל מתיאור המקרה עצמו - אני אישית התחלחלתי. הנקודה היא שעלה לדיון נושא לידות הבית, וקיבל התייחסות מכובדת לטעמי. פרופ' שרמן למשל נשאל ע"י ינון מגל המנחה לגבי סטטיסטיקות של לידות בית, והתחמק מהשאלה בתשובה ש"מדובר בכמה מאות לידות בשנה ואין לנו נתונים מדוייקים וידה ידה ידה" אז אני התערבתי והוספתי שאמנם הנתונים הישראליים אכן מבוססים על כמה מאות לידות בשנה אבל הם תואמים אחד לאחד כמעט את הנתונים האמריקאיים שמדברים על מעל 5000 לידות, כך שהמחקר ברור - לידה בבית אינה פחות בטוחה מלידה בבי"ח, הנושא שעל הפרק הוא ניהול סיכונים וככזה צריך להתייחס אליו. כמובן שזה גרר שאלה מיידית "למה את קוראת סיכונים...??" שזה בדיוק מה שרציתי שישאלו אותי... עניתי כמובן על התערבויות שכיחות - מוניטור, הפרעה לאינטימיות, לתנועתיות, לשימוש במים, ועוד ועוד. מה שגרם לפרופ' שרמן להתנצל על כך שאכן בבי"ח יש התערבויות יתר לעיתים, כי "הציבור דורש אפס טעויות, ואין דבר כזה". בקיצור - יצאתי מאד מרוצה. אגב היה קטע משעשע מאד שאני לא יודעת אם הצופים כ"כ קלטו אותו - עלה העניין של אפידורל, וינון מגל זרק משו כמו "הנשים האלו שרוצות להיות גיבורות ואומרות אני אעשה את זה בלי..." - ישר נכנסתי בו... אמרתי לו "סליחה, אבל זה לא עניין של גבורה. בעיניי כל אישה שמביאה ילד לעולם וגם מצליחה לגדל אותו - היא גיבורה !" וגם ציינתי שעשיתי אפידורל בלידה הראשונה, אני לא נגד אפידורל וזו לא הנקודה. בקיצור מה שהיה מצחיק זה שאחרי שאמרתי את זה הוא הרים ידיים, אמר לי "שיחקת אותה, עכשיו אני שותק" ועשה פרצוף מאד מצחיק שאני לא יודעת אם המצלמה קלטה...
ודגתי יקירתי - ממי שמעת שהייתי תותחית...?