אף אחת לא ראתה היום את זהר בבוקר

אף אחת לא ראתה היום את זהר בבוקר../images/Emo35.gif

שמעתי שהיתה תותחית
משהי יכולה לתת כאן פרטים יותר מלאים/מדוייקים? מה קרה עם התאומים?

ראיתי עכשיו את האבא אצל רפי רשף../images/Emo46.gif

מראיין חוצפן!! אפס! <אלוהים, כמה שאני רותחת!) חבל שהאבא לא קם והלך! או חבל שהוא לא היה אסרטיבי- או אגרסיבי כמו המראיין ואומר את מה שהוא רוצה וצריך! העיקר שהאמא והתינוקות בריאים.

לייה4

New member
צודקת. גם אתמול הוא היה חוצפן../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אתמול היה ראיון עם הרופא שהזמין את השופט, והמראיין ניסה להוציא מהרופא שכאילו ההורים קצת לא בסדר בגלל מה שקרה - אבל הוא לא הצליח! הרופא לא אמר עליהם דברים רעים. זה משהו כמה שיש נאישם אטומים היום ולא מודעים לאפשרויות אחרות פרט ללידה "רגילה".

ליאת 0212

New member
דווקא אני לא ראיתי את זה ככה

אני ניזונה מהתקשורת, כמו רובכן (או כולכן), ועושה רושם שהזוג אכן נהג בחוסר אחריות ו"הלך עם הראש בקיר". עצם העובדה ששופט היה מעורב מראה כמה המקרה חריג, והזוג מצטייר כמי שקשה לו להשלים עם העובדה שהלידה לא התפתחה כמצופה, עד כדי כך היה להם קשה להתמודד עם התנפצות החלום של "הלידה המושלמת", עד שכמעט הדבר עלה בחיי מישהו שם. לפי מה שאני ראיתי, רפי רשף דווקא ניסה לעמת את האבא עם ה"אובר נחרצות" שלהם. באמת אפ'חת פה לא חושבת שהם נהגו בקצת חוסר אחריות?? הרי אפשר להתכונן ללידה אבל אי אפשר לתכנן לידה, ונראה שהם לא ממש הפנימו את זה. זו דעתי בעקבות מה ששמעתי וראיתי בתקשורת.

mamadan

New member
למען האמת-

לא הוצגו מספיק פרטים בשביל לקבוע שהם נהגו בחוסר אחריות, ומהמילים היחידות שנתנו לאב האומלל להשחיל- אני דווקא קיבלתי את הרושם שהם היו עם היד על הדופק כל הזמן. מי שקבע בסיפור הזה שהם "חסרי אחריות" יקבע את אותו הדבר לגבי רבות מאיתנו שיולדות בבית. זה חוסר אחריות בעיניי להציג את מי שחפצה בלידה טבעית וחלילה לא הולכת בעניים עצומות אחרי כל רופא כ"משוגעת" "תמהונית" ו"חסרת אחריות".

ליאת 0212

New member
אבל אתמול רפי רשף ריאיין את פרופ'

חלק, שסיפר את הסיפור מנק' ראותו, ולמרות שלא היו לו מילים שליליות לומר על הזוג זה לא משנה בכלל. אם הלידה הגיעה למצב כזה שמעורבים בה כ"כ הרבה גורמים ויש כזה הו-הא תקשורתי, כנראה שבאמת היה פה חוסר אחריות של הזוג והליכה עם הראש בקיר. אני ממש לא מבינה למה אוטומטית אתן לוקחות את הצד של הזוג, ואף אחת לא חושבת אולי באמת יש פה זוג שהלך עם העניין קצת רחוק מדי. זו אופציה לא פחות סבירה, ואני נוטה להאמין שהיא הנכונה. לפי מה שהפרופ' אמר, גם מיילדת הבית חשבה שבי"ח זה המקום המתאים לאישה הזו, והרי לקח זמן רב ומלא שכנועים כדי להביא אותה לבי"ח, אז איך אתן מסבירות את זה? למיילדת הבית אין אינטרס שהיולדת תגיע לבי"ח אלא אם יש סיבה טובה מאוד לכך, וכנראה שהיתה!!!

אשכר ש

New member
אין לי שמץ של מושג מה הפרטים

אני מנותקת מהחדשות כמה ימים. מישהי יכולה לקשר את הסיפור? <האמת שבד"כ, בכל מה שמסופר בתקשורת יש שמץ אמת והרבה הרבה רצון במשיכת אש ורייטינג. לכן לא בטוחה שכדאי להסיק מזה מסקנות. >

mamadan

New member
אני לא לקחתי צדדים

רק ציינתי שאין מספיק מידע בשביל לקבוע לכאן או לכאן. אני קיבלתי את הרושם שמנסים לעשות דמגוגיה זולה נגד לידות בית על גבה של הלידה הזאת- וזה מה שמרתיח אותי.

ואחרי שנתתי פרטים אני חושבת

שזה הזמן להגיד - וואללה, אין פה דמגוגיה זולה. היתה, במקרים אחרים שכולנו מכירות, אבל מתברר שככל הנראה לא במקרה הזה. דעתי, כפי שכבר ציינתי, שהנזק שנגרם כאן ללידות הבית אינו בגין נסיונות לעשות דמגוגיה זולה על גבה של יולדת או לידה זו.

אם פי 3

New member
בלי לדעת על מה מדובר

(ראיתי שמצי תיאורים, ואפילו עוד לא קראתי את זהר) כך שאני לא מתייחסת ספציפית למקרה הזה, אלא לעקרון - כתבת: "אם הלידה הגיעה למצב כזה שמעורבים בה כ"כ הרבה גורמים ויש כזה הו-הא תקשורתי, כנראה שבאמת היה פה חוסר אחריות של הזוג והליכה עם הראש בקיר." הרשי לי לא להסכים - הרבה פעמים יש הרבה הו-הא תקשורתי, ואפילו מעורבות רשויות, כשבעצם כל מה שיש הוא נסיון לעשות משהו שונה מהמקובל, למרות שבתחום הסביר. כאמור - אין לי מושג לגבי המקרה הזה. מהמעט ששמעתי, נראה שיש כאן סיבות לתהיות משמעותיות.

mise

New member
../images/Emo45.gif

גם אני לא יודעת על איזה סיפור מדובר, אבל מסכימה לחלוטין עם אם פי 3. הו-הא תקשורתי ממש לא אינדיקציה לזה שדברים התנהלו בצורה לא אחראית.

גמני לא ראיתי אותי הבוקר ../images/Emo13.gif

כי זה היה שידור חי... מן הסתם. נהניתי, כרגיל. אני אוהבת טלויזיה, מדיום שטחי ומהיר אבל אני כנראה בנויה להעביר מסרים שטחיים ומהירים...
קודם כל, אם בדיון הצד הקצת מתנצל/מתפתל/מסביר-את-עצמו היה הצד של הרופא - אז כנראה שעשיתי משהו נכון. המראיינת בלי להתכוון שאלה שאלות מאד נוחות מבחינתי, למשל היא אמרה לי משו כמו "תוכיחי שלידות טבעיות/ביתיות הן בטוחות" אז עניתי שאני לא צריכה להוכיח, להיפך - ההתערבויות הן שצריכות להוכיח את עצמן כמוצדקות... אז היא אמרה משו כמו "אבל בכל זאת פחות נשים ותינוקות מתים בגלל שאנשים עברו ללדת בבתי החולים", עניתי לה על כך שהשיפור הכי גדול שהיה במאה השנים האחרונות היה פשוט משום שהרופאים התחילו לרחוץ ידיים... שזה הדבר הכי מהפכני שהשפיע על התחלואה והתמותה באופן דרמטי, וכל השאר ממש לא מרגש. האמת שלא היה ויכוח ביני לבין פרופ' שרמן על עצם הלידה הספציפית הזו, שלדעתי היתה באמת משו אקסטרים... שמעתי את הפרטים מפרופ' חלק אתמול כבר, ומסתמן שחבל על הזמן פשוט. אכן אינמצב שרפי רשף או כל מראיין אחר יוציא מפרופ' חלק ביטויים בלתי מכבדים על אנשים שהם מטופלים שלו, אבל מתיאור המקרה עצמו - אני אישית התחלחלתי. הנקודה היא שעלה לדיון נושא לידות הבית, וקיבל התייחסות מכובדת לטעמי. פרופ' שרמן למשל נשאל ע"י ינון מגל המנחה לגבי סטטיסטיקות של לידות בית, והתחמק מהשאלה בתשובה ש"מדובר בכמה מאות לידות בשנה ואין לנו נתונים מדוייקים וידה ידה ידה" אז אני התערבתי והוספתי שאמנם הנתונים הישראליים אכן מבוססים על כמה מאות לידות בשנה אבל הם תואמים אחד לאחד כמעט את הנתונים האמריקאיים שמדברים על מעל 5000 לידות, כך שהמחקר ברור - לידה בבית אינה פחות בטוחה מלידה בבי"ח, הנושא שעל הפרק הוא ניהול סיכונים וככזה צריך להתייחס אליו. כמובן שזה גרר שאלה מיידית "למה את קוראת סיכונים...??" שזה בדיוק מה שרציתי שישאלו אותי... עניתי כמובן על התערבויות שכיחות - מוניטור, הפרעה לאינטימיות, לתנועתיות, לשימוש במים, ועוד ועוד. מה שגרם לפרופ' שרמן להתנצל על כך שאכן בבי"ח יש התערבויות יתר לעיתים, כי "הציבור דורש אפס טעויות, ואין דבר כזה". בקיצור - יצאתי מאד מרוצה. אגב היה קטע משעשע מאד שאני לא יודעת אם הצופים כ"כ קלטו אותו - עלה העניין של אפידורל, וינון מגל זרק משו כמו "הנשים האלו שרוצות להיות גיבורות ואומרות אני אעשה את זה בלי..." - ישר נכנסתי בו... אמרתי לו "סליחה, אבל זה לא עניין של גבורה. בעיניי כל אישה שמביאה ילד לעולם וגם מצליחה לגדל אותו - היא גיבורה !" וגם ציינתי שעשיתי אפידורל בלידה הראשונה, אני לא נגד אפידורל וזו לא הנקודה. בקיצור מה שהיה מצחיק זה שאחרי שאמרתי את זה הוא הרים ידיים, אמר לי "שיחקת אותה, עכשיו אני שותק" ועשה פרצוף מאד מצחיק שאני לא יודעת אם המצלמה קלטה...
ודגתי יקירתי - ממי שמעת שהייתי תותחית...?

יקירתי, התכוונת למעל 500 או שהדברים

כל כך השתפרו מאז? או שאני לא בעניינים....... לי אישית לא יצא לראות את התכנית אבל מחר אראה אותך על אמת!!! כמובן בהנחה שאף אחת לא תשנה לי את התכניות (-:

הדג סיפר../images/Emo9.gifהסיפור לפי מה שהבנתי הוא

שהזוג שנשא תאומים רצה לידת בית. המיילדת ראתה שמשהו לא בסדר, שלחה אותם לבי"ח ושם הם סירבו ל-C, ומכיוון שהתינוקות "היו במצוקה" (ממתי עכוז הוא מצוקה? אבל לא הבנתי את הפרטים לעומק), נאלצו להביא שופט שהוציא צו המכריח אותם לעשות C. ואיזו מיילדת מסכימה ליילד תאומים בבית? גם לא ברור לי. שורה תחתונה של התקשורת-בית החולים הציל מסכנה ברורה ומיידית את התינוקות.

אהבת M

New member
המילדת שלי סיפרה לי שיש לה לידת

תאומים מתוכננת ושאלתי אותה איך הסכימה והיא אמרה שהתנתה את זה בכך שגם דוק' אבנר ש' יהיה בלידה הזו. תכל'ס לא יודעת מה נגמר עם זה. אולי באמת אתקשר לשאולותה.

למעלה