אף פעם לא הבנתי...

hdawn

New member
שיואו, בן אדם...

אתה עושה בדיון הזה כבתוך שלך, קובע את הקצב, מתעלם ממה שאחרים מנסים להגיד ... מה אני אגיד לך, זה קצת קשה לנהל דיון ככה. ואתה בא בעמדה של כל-כך אנטי. אף אחד כאן לא אומר לך להיות פגאני. אף אחד לא אומר לך איך אתה צריך להתנהג, מה אתה צריך לאכול, וכו'. בוא אני אגיד לך דוגרי: אני חרדי לשעבר. כן, חרדי לשעבר, עם כל הבגדים השחורים, הנבירה בגווילי התלמוד מבוקר עד ערב, הציות להוראות רבנים, כשרות, שבת, כל הדברים האלה. אני האדם האחרון שצריך ללמד אותו מה זו דת ממוסדת. עזבתי את היהדות החרדית כי זה פשוט חנק אותי, הגעיל אותי, לא נתן לי ביטוי עצמי, הייתי עבד עבדים שם. אז בוא אני אשאל אותך שאלה: אם הוויקה הייתה דת ממוסדת כמו היהדות החרדית, נראה לך שהייתי מתקרב אליה? שהייתי דבק בה? תחשוב על זה.

Urik Hai

New member
טיפשות

הדת הממוסדת בנויה על גילוי עצמי וכל זה בדיוק כמו הדתות הפאגאניות. זה שהנצרות הצליחה לתפוס יותר תשומת לב לא אומר שהיא פחות חכמה. ותעשה לי טובה, כל העניין של זה שאומרים לך במה להאמין בא משיקולים פוליטים נטו. גם אם הוויקה הייתה גודלת לסדר גודל של הנצרות הכוהנים שלה היו צריכים דרך מסויימת לשלוט בהמונים.

ToryMaster

New member
מה טיפשות? שמור על הפה ../images/Emo4.gif

זו הנקודה... הכוהנים של הוויקה לא שולטים בהמונים...

Urik Hai

New member
אל תהיה תמים

אם הוויקה הייתה דת בסדר גודל של הנצרות גם לה היה צורך לשלוט בהמונים שאינם מבינים את המהות מאחורי הדת.

Urik Hai

New member
גם הנצרות לא הייתה

עד שהשליט הזה שאיני זוכר את שמו אימץ אותה והכריח את כל עמו להאמין בה. אותו דבר בדיוק יכל לקרות גם עם דתות פאגאניות.

hdawn

New member
לא נכון, עוד לפני קונסטנטינוס...

...הנצרות נועדה להיות דת המונים. למעשה, הנצרות בתחילתה, בצורתה הגנוסטית (ועל כך אפשר לקרוא בספר The Jesus Mysteries, שאני ממליץ עליו מאוד), הייתה דת מיסתורין כמו ויקה ולא נועדה להמונים. כעבור זמן מה התפתחה הנצרות המילולית (ליטראליסטית), שאינה דת מיסתורין אלה דת התגלות (reveealed religion), והיא אכן נועדה להמונים, להציל את כל האנושות מהגיהנום, וכל הנצרות של היום (קתולית, אורתודוכסית, פרוטסטנטית) נגזרת ממנה. אבל כל זה קרה עוד לפני ימי הקיסר קונסטנטינוס. קונסטנטינוס סתם את הגולל על הנצרות הגנוסטית, המקורית, בכך שהוא נתן בידי הנצרות המילולית את כוחה של המדינה, את הכוח לרדוף את הגנוסטים (ואת הפגאנים). אתה אומר, "אותו דבר בדיוק יכל לקרות גם עם דתות פאגאניות". אמת ויציב, אם תהפוך אחת מהן לדת התגלות מיסיונרית ותקבל את ייפוי הכוח של המדינה. אבל לא נראה לי שזה יקרה בזמן הקרוב (בלשון המעטה...). וחוץ מזה, נגזרת של ויקה שאינה דת מיסתורין כבר לא יכולה להיחשב לזרם של ויקה, כי החניכה אל המיסתורין היא עמוד התווך של ויקה. היו ברוכים. Heathen Dawn

Urik Hai

New member
תסלח לי

אבל אני חושב שדת שנועדה להציל את כל האנושות מהגהנום נשמעת לי הרבה פחות אנוכית מדת שמטרתה לגלות את האני האמיתי (ואין כאן שום קשר לגבי האמונה שלך ושלי). ואתה יכול להגיד שהנצרות הקיימת היא גם רק זרם של הנצרות המקורית, אבל אידיליה לא יכולה להתקיים כשאתה שוזר חברה בדת.

hdawn

New member
הגיהנום הוא כלי להשגת מטרות אנוכיות

בכל עסק, המטרה היא להרוויח הכי הרבה. הדרך הכי טובה להרוויח הכי הרבה היא לגבות כסף על סחורה ערטילאית. הדרך הכי טובה לשמור על הכסף שמרוויחים מזה היא להימנע מתביעות. אם אתה גובה כסף על מוצר ממשי, אז אנשים יכולים לבדוק את איכותו. אם אתה גובה כסף, נגיד, על הבטחות כמו "החזרת אהבה נכזבת", אז זה הרבה יותר טוב, כי זה דבר יותר מופשט ממכירת מחשב או פטיש; אבל עדיין יש סיכוי שאנשים יבואו אליך בתביעה משפטית בגין אי קבלת הסחורה. אנשי הדת כבר מזמן מצאו את הדרך למכור סחורה ערטילאית בלי להסתכן בתביעות: הבטחת גן עדן למאמינים. ההבטחה אינה כרוכה בשום הוצאה מצד איש הדת, ושום מאמין לא יכול לבוא בתביעה על כך שלא סיפקו לו את הסחורה (המתים לא הולכים לבתי המשפט, עד כמה שידוע לי). דת שנועדה להציל את כל האנושות מהגיהנום היא כלי בידי אנשי הדת להשגת כוח, כסף ושלטון. די אנוכי, אני חושב. הנצרות הקיימת היא עיוות של הנצרות המקורית. ישו בוודאי מתהפך בקברו מראיית מה שאנשים עשו מתורתו המקורית. ישו היה יותר דומה למורי הזֶן-בודהיזם היפאנים מאשר למה שהנוצרים היום מדמים לעצמם. אבל כל דת בתחילת דרכה ניצבת בידי הסכנה שאנשים אנוכיים יהפכו אותה לכלי להשגת כוח, כסף ושלטון. בנצרות המקורית לא היה גיהנום - אמונה זו נוספה בשלב מאוחר יותר (אבל לפני קונסטנטינוס). היו ברוכים. HD

Urik Hai

New member
מן הסתם...

השימוש בגהנום הוא אחלה כלי להשגת מטרות. אבל זה לא קשור לנקודה. אני משער שעם הוויקה הייתה מתפתחת לדת גדולה וממוסדת גם לה היה צורך ליצור איזה אובייקט כדי להפחיד אנשים, כמו שההודעה שמי שמתחתיך כתב, שיקרה לי דברים מאוד מאוד לא נעימים אם אני אתווכח עם הדת שלכם בגלוי (מזכיר לי קצת אינקוויזיציה).

hdawn

New member
(מבטא פרסי) אדוני מה רוסה? ../images/Emo69.gif

"אם הוויקה הייתה מתפתחת לדת גדולה וממוסדת" - אם לסבתא היו גלגלים... כשוויקה תהפוך לדת גדולה וממוסדת, אז נדבר. אבל גם אם זה יקרה, היא כבר לא תוכל להיקרא ויקה, משום שדת ממוסדת היא לא דת מיסתורין, וויקה היא בהכרח דת מיסתורין. אני בדיוק כמוך מתנגד למיסודה של ויקה. באשר לג'סטין, טוב, אם היית מכיר את ג'סטין אז הסיפור היה נראה קצת אחרת

Urik Hai

New member
אהה.. ג'סטין...

זה איזה גמד שמן וקריח שנהג להסתובב בפורום של שדים מתחת לכיור לפני 3-4 שנים, זה שאמר שהוא ראה מישהו עושה fireball במציאות... ומסתורין לא יכול להיות ממוסד? אני חולק על דעתך.

Justin Angel

New member
אני מבקש

אל "תנגח" בכוח את הדת של כולם (ושלי). התוצאות של מעשה כזה מאוד מצערות. מאוד מצערות. וחבל.

ToryMaster

New member
=\

א. אני אישה, זה כתוב בכרטיס אישי שלי ואפילו בחתימה. ב. אני לא תמימה, זה פשוט לא וויקה...

Urik Hai

New member
למה צריך כותרת...

א. מצטער. ב. לא הבנתי, את אומרת שוויקה אינה יכולה להיות פופולרית ומסיונרית?

למעלה