אף פעם לא הבנתי...

ToryMaster

New member
לא

אני אומרת שוויקה לא יכולה להיות דת להמונים באותו מובן כמו הנצרות, מפני שsimply אין שם כוהן אחד גדול ומרכזי, ואין שם שום אקט של שליטה בהמונים...

Urik Hai

New member
בכל מקרה...

אני לא יכול להמשיך את הדיון בינתיים, מכיוון שאני נוסע לשבוע גדנ"ע.

תמיר302

New member
הדיון נחוג

סביב שאלה תיאורטית של "לו הוויקה הייתה דת גדולה". היא לא, והיא לא תהיה כזו בזמן הקרוב. הספקולציות נראות לי קצת מיותרות, לא חושבים?

windflute

New member
זה בדיוק העניין...

הוויקה לא הייתה מנסה לגייס בכוח אנשים שלא מבינים את המהות שמאחורי הדת. אתה לא יכול לקרוא לעצמך וויקאני בלי להבין את המהות שמאחורי הדת - אם אתה וויקאני אז אתה מדבר עם אלוהים. פשוט ככה. ביהדות לעומת זאת, הרבה מנסים לגייס אנשים לדת הזאת, לגרום להם לקיים את המצוות, אבל אף אחד לא דואג שמישהו מהם יבין את המהות שמאחורי הדת - הינה, אתה בעצמך הנחת מראש שיהיו "המונים שאינם מבינים את המהות שמאחורי הדת". לא לא ולא. פשוט לא יהיו כאלה. זו אינה יהדות או נצרות. אתה גם מניח מראש שהדת צריכה "לשלוט בהמונים". אז זהו. שלא. הדת שאני מחפשת היא זו שלא שולטת באף אחד, ומתירה חופש אישי להאמין ולבצע את הדת הפרטית שלי כמו שאני רוצה ולפי ההחלטות שלי. ~O~ שחר

Urik Hai

New member
אז תני לי להבין...

את לא תומכת בדתות ממוסדות לא בגלל המהות שלהן, אלא בגלל מה שהן מייצגות כיום מבחוץ. אני יכול להבין לחלותין תפיסה זאת, אך אני רואה אותה כתפיסה מעט קונפורמיסטית. אני חושב שהמהות של כל דת היא להגיע להתעלות רוחנית, לא משנה מה עשו ממנה. והבהרה קטנה, אני לא משייך את עצמי לשום דת, אך אני לא שולל אף אחת מהן.

למעלה