אפייה טבעונית #12 - סיכום ביסקוטי.

ג ל ע ד א

New member
אפייה טבעונית #12 - סיכום ביסקוטי.

הגענו לשרשור המסכם של הביסקוטי.
לעשות ביסקוטי טוב ללא ביצים זה אתגר לא קטן.
צריך ללמוד כמה זמן לאפות אפייה ראשונה, באיזה סכין להשתמש כדי לא לקבל רסק פירורים, וכמה זמן לאפות אפייה שנייה כדי לקבל עוגייה פריכה מצד אחד, ושלא שוברת את השניים מהצד השני.
לעומת זאת, ראיתי מתכונים עם ביצים שכותבים שהאתגר בביסקוטי הוא לטשטש את טעם הביצה (עושים את זה בעזרת סוכר ווניל). כך שכנראה גם לגרסה הלא טבעונית יש את הבעיתיות שלה.

אשמח לדעת, מי הכין, מי היה מרוצה ומי פחות, האם המתכון היה ברור ומה אפשר לשפר.
כל תובנה תתקבל בברכה.
וכרגיל, אשמח גם לקבל הצעות לאפייה טבעונית #13.
 

ladybug6

New member
אז הנה הביסקוטי שלי..

אכן אתגר לא קטן.
עם הטוסטר אובן הקטן שלי שאין עליו טמפרטורות אלא רק מספרים מ-1 עד 12, היה לי קשה עד בלתי אפשרי לדייק באפייה על הנסיון הראשון (יש לי תחושה שגם בשני או שלישי לא אצליח לדייק) וכתוצאה מזה היה לי קשה לפרוס אותם בלי שיתפוררו. נאלצתי לפרוס עבה יותר, וכתוצאה מזה הביסקוטי יצאו ממש קשים ללעיסה (יש מצב שגם נאפו יותר מדי באפייה השניה). די שברתי את השיניים בסופו של דבר, אבל האמת היא שזה היה שווה את זה כי זה היה מאוד טעים וכרסמנו מהם כל השבוע עד שבסוף נגמרו תוך כמה ימים.


בסה"כ הייתי אומרת שמוצלח מאוד, והיה יכול להיות עוד יותר מוצלח אם הייתי מצליחה לדייק באפייה ולחתוך אותם מספיק דק.
 

ג ל ע ד א

New member
אבל כרגיל, בתמונות שלך זה נראה נפלא

טיפ: אם יוצא קשה מדי: לטבול.
אני שמח שהצטרפת. ושוב, ככל שעולים בגיל, העוגיות האלה יותר מוצאות חן, לכן כדאי לגזור ולשמור על המתכון (כלומר לשמור על הלינק).
 

merkuri

New member
הצלחה מסחררת

אני חדשה באפייה ולכן קצת חששתי, אבל יצא ממש מעולה, קצת התפורר כשחתכתי אחרי האפייה הראשונה - אפיתי גם את הפירורים והוספתי לגרנולה :)
התערובת בהתחלה יצאה לי פירורית מאוד, אז הוספתי שתי כפות שמן וכף חלב סויה וזה הסתדר.
כל בני הבית אהבו וכנראה אכין שוב.
תודה על המתכון, משתמשת באתר שלך המון
 

ג ל ע ד א

New member
איזה יופי של תגובה

האם ניסית את הגרסה עם הרביכה?
היא הרבה פחות מתפוררת. אפשר להכין אותה גם עם קמח רגיל.
בכלל, אני חושב שרביכה (קמח מבושל עם מים) עד לרמת צמיגות של ג'לי היא תחליף טוב לביצה כאשר מחפשים חומר קושר.
אני הגעתי למצב שבו אין לי כמעט בכלל פירורים. זה קשור לסכין (בעיקר), אבל גם לזמן האפייה ולכמות הנוזלים במתכון.
צריך לשחק עם 3 הפרמטרים האלה עד שמבינים איך לייצר עוגיות ולא רסק עוגיות.
 

merkuri

New member
לא ניסיתי רביכה

אין לי קמח מלא במזווה, כשזה מגיע למתוקים אני פחות מקפידה על בריאות... לכן לא ניסיתי. פעם הבאה אולי אני אנסה, באופן כללי בגלל שאני חסרת ניסיון אני עובדת מאוד בזהירות ו"לפי הספר", אבל אולי הגיע הזמן לקצת הרפתקנות
 

ג ל ע ד א

New member
הפעם "הספר" כלל גם את הרביכה

המתכון אמנם יותר מורכב, אבל יותר יציב.
בהצלחה.
 

איניק

New member
יצא נפלא,

אצלי היה חסר קצת נוזלים אז הוספתי מיץ של תפוז אחד...
וטיפ קצת לחיתוך- להקפיא את פס העוגיות לפני החיתוך... אצלי זה קצת הקל על ההתפוררות.
 

ג ל ע ד א

New member
מעניין שאת השנייה שאומרת

שהיה חסר נוזלים במתכון.
אפשר לראות גם בסרטון שהבצק שלי מתגבש עם כמות הנוזלים המדויקת.
תודה על הטיפ - אני לבטח אנסה אותו.
 

ladybug6

New member
נראה לי שאני יודעת למה

בהתחלה ניסיתי לערבב את הבצק עם כף עץ וזה פשוט לא קרה. נשאר פירורי וגושי ולא הפך לבצק. לפני שהוספתי נוזלים ניסיתי לעבד את התערובת בידיים ואז פתאום השומן והנוזלים התחברו ונהיה לי בצק. בלי עיבוד ידני זה לא היה קורה לדעתי.
 

ג ל ע ד א

New member
זו אשמתי

הלכתי להסתכל בסרטון. אני אכן לא מערבב שם עם הידיים (כנראה כדי לא לכלכך את המצלמה)
אבל אני תמיד מערבב עם הידיים. אחרת זה באמת לא מתחבר.
תודה על תשומת הלב.
 

איניק

New member
אני דווקא כן ערבבתי עם הידיים...

יכול להיות הבדל בגלל סוג הקמח..(או טמפ' של הקמח וכו...)
הרי הבצק הזה גם ככה קצת קמצני בנוזלים מלכתחילה כי הבצק אמור לצאת יבש (כדי לתפוס טוב את המילויים וכדי שהעוגיה תצא יבשה וזמן הייבוש יתקצר). אז גם אם מוסיפים נוזלים- יש להוסיף במשורה לאט לאט כדי שלא יצא רך מידי
 

ירוקית7

New member
יצא יופי

לא היה לי פשתן (נגמר מרוב עוגיות שוקולד צ'יפס
) אז השתמשתי בזרעי צ'יה שכתשתי קצת במכתש ועלי.
מסתבר שזה היה רעיון ממש טוב.
יצר יופי של "ג'לי" עמיד יחד עם החומרים הרטובים והאמת שהפריסה הייתה די סבירה. מעט התפוררו בפריסה אבל לא יותר מידי.
גם המראה יצא מעניין בגלל הצבע של זרעי הצ'יה. מן מנוקד בשחור.
לסכין אכן תפקיד חשוב. חייבת להיות חדה ביותר.
כרגיל, הפחתתי את כמות הסוכר.
בן הזוג היה מאושר, וגם הילדים (למרות שזה לא "עוגיות ילדים" סטנדרטיות)
 

ג ל ע ד א

New member
איזה יופי

את יכולה לומר לי לכמה הפחתת את הסוכר?
אני חייב לנסות גם זרעי צ'יה.
תודה על השיתוף.
 

ירוקית7

New member
בחצי

אבל אנחנו באמת לא אוהבים מתוק. גם בעוגיות שוקולד צ'יפס אני מפחיתה בחצי
 

ג ל ע ד א

New member
בחצי לפי משקל או לפי כוסות?

תסלחי לי שאני חוקר ככה אבל בעוגיות האלה יש חצי מכמות הסוכר שיש בעוגיות שוקולד צ'יפס, כלומר מעט יחסית סוכר.
אם אכן הפחתת לפי משקל, אני אדע שיש לי למה לשאוף. בכוסות זה הרבה פחות מדויק.
 

ירוקית7

New member
חחח לפי משקל

תחקור בכיף.
ואתה לגמרי צודק. גם בסטנדרטים רגילים ביסקוטי הם הרבה פחות מתוקים מעוגיות שוקולד צ'יפס.
והסטנדרטים שלי ממש לא רגילים. מתוק מידי עושה לי בחילה. כנ"ל אצל בן הזוג, (וזה דווקא די מוזר כי אני נגיד כן אוהבת בקלווה וזה מתוק רצח).
הילדים פשוט התרגלו לכך מראש כי אנחנו תמיד מכינים עם פחות סוכר מהסטנדרט.
לעומת זאת עם מלח יש לנו בעיה... אני לאחרונה לא מסוגלת לסבול מליחות מוגזמת ובן הזוג לעומת זאת לא מסוגל לאכול אוכל שלא מלא במלח/אבקות מרק...
 

RSPA

New member
גלעד - קודם כל שאפו על המתכון !

מתכון מעולה !
הכנתי אותו אחד לאחד בהקפדה על הגרמים ויצא פשוט מצוין. אפילו מה שחששתי ממנו שממנדלברויט אני אקבל מנדלבוים לא קרה. העוגיות נמסות בפה בכיף ולא צריך פטיש או שיניים של סוס כדי לאכול אותן.
כמה טיפים שלי, בכל זאת:
1. תערובת הקמחים האידיאלית היא 50 גר' מלא ו- 150 גר' רגיל.
2. כדי להקל על העיצוב הראשון ולאפשר דחיסה טובה כדי לאחד את כל מרכיבי הבצק, השתמשתי בתבנית אינגליש רחבה ושיטחתי בה על גבי נייר אפיה את הבצק. תראה פה תמונה
 

RSPA

New member
המשך

אחרי האפיה הראשונה מוציאים את המאפה בעזרת הנייר אפיה מבתבנית ומקררים.
 
למעלה