אפייה טבעונית #12 - סיכום ביסקוטי.

האלזה

New member
אלמנטרי!

 

ladybug6

New member
אני אישית אשמח לעוגת גזר

ואם אפשר מתכון כמה שפחות דחוס, וכמה שיותר רך ואוורירי :) עד כמה שזה אפשרי בעוגה טבעונית עם גזר...

או לחילופין אשמח למתכון כלשהו של עוגה בחושה ואוורירית. העוגות הטבעוניות נוטות להיות מאוד דחוסות ובמרקם של גרגרים כאלה. זה גם טעים, אבל אני קצת מתגעגעת למתכונים של עוגות בחושות קלילות במרקם אחיד ואוורירי.. יש כזה?

אפשרות נוספת, לכבוד חנוכה, זה סופגניות... למרות שאני אישית לא מתה על סופגניות..

(זה גם לא בדיוק אפייה)
 

ladybug6

New member
מגניב, תודה
במה אפשר להחליף

את הקוקוס לדעתך?
אנ'לא אוהבת קוקוס :)
 

ג ל ע ד א

New member
קוקוס סופח נוזלים

והרבה.
במקום להחליף, פשוט תורידי בכמות הנוזלים.
אני הייתי מהמר על חצי כוס.
 

RSPA

New member
עד כמה שאני זוכר הקוקוס גם מעשיר בסיבים

ומאפשר צמידות של התערובת ועדין תוך שמירה על איוורור נאות.
אני הייתי מנסה להחליף ל"סיבים" אחרים שכמעט ואין להם תרומה של טעם. משהו דוגמת סובין שיבולת שועל או אפילו נבט חיטה.
נראה לי שזה ילך לא רע עם אחד משני המרכיבים הללו.
 

RSPA

New member
תראי שבמתכון המקורי אין בכלל קוקוס

היא שינתה מעט את המתכון המקורי והוסיפה בין השאר קוקוס. גם הציפוי למעלה שהיא מציעה קצת שונה מהמקור.
אז מה שאני מציע - שתכיני לפי המקור ואז לא יהיו לך שום בעיות.
http://is.gd/9lWP0G
 

RSPA

New member
ועכשיו גם שמתי לב שהיא הוסיפה את הקוקוס

במקום חלק מהצימוקים שהיו במתכון המקורי.
סתם, לידיעה.
 

ladybug6

New member
המתכון המקורי לא נראה משהו, אני חייבת להודות

אני לא כ"כ אוהבת צימוקים.. וגם רבע כוס מרגרינה + חבילת גבינת טופוטי לא נשמע לי כמו מתכון אידיאלי לעוגה בחושה (אני בדר"כ אוכלת את זה בבוקר)
אבל תודה על המחשבה
 

RSPA

New member
הטופוטי והמרגרינה זה לציפוי שמזלפים מלמעלה

על העוגה. את יכולה לוותר על זה כמובן.
חוץ מזה אין הבדל, למעט הקוקוס שירד ועוד חצי כוס צימוקים.
אם את לא אוהבת צימוקים את יכולה לוותר עליהם ולשים במקומם פירות יבשים אחרים. למשל, ראיתי שאנשים שמו תמרים כתושים במקום. את גם יכולה לשים פקאנים שבורים.
לא חייבים את הצימוקים. ולא חייבים את הקוקוס.
שלא תישברי. את חזקה ויכולה גם לעוגה הזאת.

היא באמת נראית מוצלחת.
 

snupkin

New member
בתור גרופית מבריזנית נדחפת ...

היה לי תירוץ - לא אוהבת ביסקוטי (לא בטוחה שזה ענין של גיל) ובמקום זה ניסיתי מאפינס פרג-לימון מהספר של PPK. מה אני אגיד? יצא חביב אבל סתמי. אבל אני לא מוותרת כי השילוב נשמע לי טוב, אני צריכה לחשוב על לחזק קצת את הטעמים של המאפין (יותר פרג, ואולי לבשל אותו בחלב שבולת שועל, ויותר קליפת לימון) אבל זה באמת לא בשרשור הזה.

בקיצור: סופגניות או לביבות או משהו חנוכתי זה רעיון מ-ע-ו-ל-ה, אני לא רומזת אפילו על קמח מלא, אבל אם יש אופציה של אפיה בלי טיגון בשמן עמוק (הסופגניות) נדמה לי שאני לא היחידה שאשמח. שמן עמוק מפחיד אותי מידי, אז באפיה - אני בפנים (וגם כי יש לי עוד כל כך הרבה שמרים במקרר שאני ממש חייבת לעשות איתם משהו).
 

ג ל ע ד א

New member
אני שמח שאת נדחפת

כי ככה אנחנו יכולים ללמוד עוד משהו.
כאשר נסיונות המאפין פרג יצליחו, ספרי לנו.
בינתיים אני אספר לך שאי אפשר לעשות סופגנייה בלי טיגון. זה פשוט לא זה.
לכן, לא תראי אצלי בפינה סופגניות (שם הפינה, "אפייה טבעונית").
את כבר יכולה להמר מה יהיה לנו בפינה הבאה. (|הפתעה|) אני כבר מתחיל לעבוד על המתכון.
 

snupkin

New member
אם כבר אמרת אז אני חיבת להתוודות


רוב התמונות היו כאלה, ורק אחרי שאמרתי לחתולון שיעשה טובה ויפנה קצת ספייס הוא הואיל בטובו להתרחק. פשוט אמרתי לעצמי שאפילו בפורום הזה אולי זה קצת מוגזם להודות איך באמת מתנהל המטבח שלי ושהתבלין הסודי אצלי הוא תערובת תיבול שעשויה משערות של החתולים...
 
למעלה