אפייה טבעונית #12 - סיכום ביסקוטי.

RSPA

New member
המשך

וככה זה נראה כשמפשילים את השרוולים של הנייר.
זה נראה גוש יפה מעוצב דחוס למשעי ורך דיו כדי לבצע אח"כ חיתוכים.
 

RSPA

New member
המשך

אחרי זה לחתוך זה ממש לא בעיה והחיתוכים נקיים בלי טיפת פירורים.
יחסית חתכתי דק, אבל למרות הכל לא הגעתי למספר העוגיות שציינת.
מה שעל התבנית זה מה יש, אם כי הן בגודל "נדיב".
 

RSPA

New member
וזה מה שיצא בסוף

עוגיות מצויינות. טעימות ומתוקות במידה הנכונה ונמסות בפה. לא צריך לטבול.....


אגב, עוד 2 טיפים קטנים:
- לפעמים רישום המתכון הוא זה מה שמושך ומפתה להכינו. חשובה קלות הצפיה בכתובים והכנסת המסגרת לראש. לכן, במקרה הזה את כל הקטע על הרביכה הייתי מכניס כנספח בסוף המתכון, ומפנה לשם, וזאת כדי לשמור על המבנה העוקב של הדברים בקריאה הראשונה למי שלא מכין עם רביכה.
- לקלות את השקדים ואגוזי לוז לפי הפטנט שגבי הביא לכאן - במיקרו. עובד מצוין.

ושוב, תודה לך על מתכון פצצה.
 

ג ל ע ד א

New member
איזה יופי - הטעם כן עובר בתמונה

שתי תגובות
1) הכנת עם רביכה? מהדברים שלך זה לא ברור. בכל מקרה, אם לא הכנת, אני ממליץ על הגרסה עם הקמח המלא והרביכה.

2) ניסיתי לקלות את תערובת האגוזים אבל אני מוצא שזה צעד מיותר במתכון הזה. בגלל זמן האפייה הארוך, ובגלל שהעוגיות דקות, האגוזים נקלים בכל מקרה.
לא מצאתי הבדל בטעם כאר קליתי לפני הערבוב הראשוני או לא.
 

RSPA

New member
לא הכנתי עם רביכה

אני חושב שקליית האגוזים עוזרת באידוי עודפי נוזלים מהם וביצירת חיבור טוב יותר בינם לשאר מרכיבי הבצק. מה שמאפשר אח"כ חיתוכים טובים.
 

ג ל ע ד א

New member
מה זה "בוים"?

קודם כל תודה.
שנית - על טעם וריח ...
אני מוצא שתערובת הקמחים האידיאלית היא רק קמח מלא.
אבל זה מחייב את הרביכה.
 

RSPA

New member
מנדלבאום שהוא בעצם מנדלבוים = עץ השקד

חששי היה שהעוגיות תצאנה קשות כעץ...אך החשש התבדה.
 

האלזה

New member
והפעם גם אני הזזתי את התחת שלי למטבח

טוב זה לא רחוק במיוחד, והיה שווה את זה.
אחלה ביסקוטים! מתכון קל ופשוט והקורא כרטיסים נשאר במשרד אז תמונות מחר כך.
שינויים שעשיתי:
הוספתי חל"ס ושמן, גם לי זה היה יבש ולא התגבש. בשלב הזה חששתי שכבר איבדתי אתכם ושיצא לי משהו מצחיק, אבל שמחתי להיווכח שיצא מאוד מוצלח! לא התפורר לי בפריסה.
שינוי נוסף הוא שאפיתי פחות זמן באפייה השנייה (במיוחד לאור התגובות בשילוב עם חוסר הסבלנות שלי)
ולהבא אתארגן על כמות כפולה, משהו שיספיק גם למחר

 

ג ל ע ד א

New member
יפה לך

אני מחכה לתמונות.
אני שמח שהיה שווה את זה.
טיפ: אם אופים פחות מדי, אפשר להוסיף זמן אפייה. אם אופים יותר מדי, אי אפשר להוריד זמן אפייה.
 

ג ל ע ד א

New member
זה לא נראה כמו לחם

זה נראה דק ואפילו דקיק וקצת מתפורר בקצוות (האם
).
אני אוהב ביסקוטי דקים.
תודה על התמונה.
 

האלזה

New member
לא לא,
לך!!

כן, השתדלתי לחתוך דק.
יכול להיות שהם טיפה מתפוררים למעלה, וגם יכול להיות שמישהו כירסם אותם קלות בין שתי האפיה הראשונה לשנייה

דחיית סיפוקים זה כל כך לא לסופי שבוע!
 
למעלה