אפל מודה שהאטה מהירות של טלפונים ישנים

debby12

New member
מנהל
אפל מודה שהאטה מהירות של טלפונים ישנים

http://money.cnn.com/2017/12/21/technology/apple-slows-down-old-iphones/index.html

לא שהייתי צריכה הוכחה נוספת לכך שהם בהמות תאבות בצע וחסרות בושה. אבל מפתיעים התהומות אליהם הם יורדים. לדעתי הם גורמים לחברות הפארמה להיראות כמו מסדר האחיות של האמא תרזה.

Boston Guy

New member
Class action lawsuits are already starting to be filed

בסוף, כמובן, עורכי הדין הם אלו שיתעשרו.

ilanvag

New member
תהיתי מה יביא לפיצוץ הבועה של החברה המגעילה הזו...

אני לא אתפלא אם זו תחילתה של דרך ארוכה מטה...

debby12

New member
מנהל
הלוואי. לצערי יוצא לי לעבוד מולם מבחינה

מסחרית (כלומר - לא כאדם פרטי/לקוח). וזה תמיד מצריך נטילת כדורים-נגד-בחילה לאור רמות הגועל נפש.

כידוע סטיב ג'ובס היה מפורסם בהרגלו לחנות בחניות נכים ובכך לאותת שהוא שם
על העולם (ע"ע למשל https://www.cultofmac.com/2613/steve-jobs-still-parking-in-handicapped-spaces-the-pictures/2613/)

אין ספק שהדי אן איי שלו טבוע וזהה לזה של אפל

danakama10

New member
נו, באמת

דבר ראשון, לג'ובס לא היה לוחית רישוי לאוטו כי הוא החליף אוטו כל 6 חודשים, ובקליפורניה מותר לנסוע עם רכב ללא לוחית במשך 6 חודשים. אני מניחה שעשה זאת מטעמי פרטיות.

שנית, החניה במקומות נכים היתה רק באפל. באפל אין מקומות קבועים, גם לא להנהלה הבכירה. מצחיק לצפות שה- CEO יתחיל לנהוג ולחפש חניה. הוא בחר להחנות שם ולשלם קנסות כשקראו למשטרה. מבחינתי, אין בעיה עם זה לחלוטין.

אנשים גאונים תורמים הרבה מאוד לעולם, ולחפש אותם כי הם לא חביבים אל כולם ו- PC זה קטנוני וצר עין.
החביבים וה- PC הם כנראה לא הגאונים והבלתי שגרתיים.

debby12

New member
מנהל
כמה דברים (בלי כותרת בפולנית)

אני רואה מרחק גדול בין "לא להיות PC" לבין לחנות באופן קבוע בחניית נכה. בעיני "לא להיות PC" קשור בעיקר בצורות התבטאות מסוימות. PC כמונח מתאר בעיקר צורות התבטאות שנועדו להתחשב במיעוטים - ע"ע למשל https://www.urbandictionary.com/author.php?author=Non PC

לחנות באופן קבוע בחניית נכה לא קשור לצורת ביטוי. בעיני זו פשוט חזירות אגואיסטיות וגועל נפש בתצורתן הנמוכה ביותר. זה לא "לא PC" זה הרבה מעבר לזה.

לא מצחיק לצפות ש CEO לא יתפוס חניית נכה. אני בטוחה שהוא יכול היה לסדר לעצמו חניה שמורה רק לו. עובדה שהוא העדיף לחנות בחניות נכים. בעיני זה מראה משהו על האדם שהוא היה.

על העובדה שסטיב ג'ובס היה איש נורא, הרבה מעבר מחיבתו לתפיסת חניות של נכים, אפשר לקרוא תילים ברשת אם מגגלים steve jobs was a terrible man.

מבחינתי התרומה היחידה שלו לעולם היתה חברה מרושעת שמנצלת עבודת ילדים באסיה. היו סמארטפונים לפני האייפון (והטכנלוגיה הסלולרית עצמה כמובן לא קשורה כלל לאפל, שלא תרמה לה כלום מעולם וממשיכה לא לתרום.

danakama10

New member
פתחתי במקרה שוב את הלינק שלך

ושמתי לב הפעם שהם טוענים שהוא התחיל להחנות בחניית הנכים של אפל משנת 2006. לידיעתך, הוא היה חולה מאז שנת 2004, והיו תקופות מאז עד שהוא נפטר שהוא היה מאוד חלש. בוודאות ב- 2006 היו כבר שמועות שהוא הולך למות כי הוא נראה זוועה. הוא כנראה לא טרח להוציא פתק חניית נכים רישמי, אבל אין ספק שגם אם לא היה לו, בהחלט הגיע לו.

ובכלל, אני מציעה להתמקד בדברים קונקרטים אם יש לך ביקורת עליו או על החברה שהקים. להפנות לאתרי רכילות ולעשות חיפושים Steve Jobs was a terribe man זה די קטנוני וילדותי בעיני. סטיב ג'ובס היה איש גאון ומוכשר. אולי לא צדיק הדור, את התפקידים האלו לוקחים על עצמם אנשים פחות מבריקים. אנשים גאונים שיש להם passion הולכים עם האמת שלהם, ולפעמים הם מתלהמים ולא נחמדים. לא נורא.

debby12

New member
מנהל
suit yourself

אני עם חז"ל בעניין הזה. בעיני דרך ארץ קודמת לתורה (תורה במובן הרחב של המילה - אפשר להחליף ב"גאונות")

נדמה לי שאין חולק שהוא היה חרא של בן אדם. ע"ע שהוא הכניס את חברתו מהתיכון להריון, התכחש לאבהות במשך שנים, היא נאלצה לתבוע אותו בבית משפט. בדיקת DNA יצאה חיובית - אבל מכיון שהמובהקות היא רק משהו כמו 94% הוא טען שזה לא מספיק מובהק [מדובר היה בחברה שלו, כן? לא באיזה סטוץ חד פעמי]. בסוף הוא הסכים לשלם $385 דולר לחודש ואחרי שנהייה מיליונר העלה ל $500.

Boston Guy

New member
מה הקשר בין זה שג'ובס היה חרא של בן אדם ובין טקטיקה עיסקית?

אחד ממייסדי APPLE - דן הירשפלד - מזכיר באחד ממאמריו שנכתב בשנת 1985 את מנהגו של ג'ובס לחנות בחניית נכים... הוא מדבר שם על אפיזודות שקרו בשנת 1983 - כשג'ובס היה בן 28 ובריא כשור. ומסתבר שגם המנהג שלו להוריד את לוחיות הרישוי מהאוטו שלו היה קיים כבר אז.

אבל אני לא רואה איך זה קשור לעניין הנוכחי. אני משוכנע שאפל לא לבד בעניין הזה - הם פשוט אלו שנתפסו ראשונים.
לדעתי - אנחנו נראה תוך זמן קצר איך סינדרום ווינשטיין חוזר על עצמו - כי כשאנשים יתחילו עכשיו לחפור הם יגלו שבדיוק אותו דבר קורה אצל יצרנים אחרים.

debby12

New member
מנהל
אתה צודק שלא חייב להיות קשר

ונכון גם, שבאופן כללי, חברות מסחריות פועלות למען הגדלת רווחיהן ולא לשם שמיים....

פשוט מכיון שלצערי יש לי הכרות עם החברה מהפן המסחרי, וגם עם הרבה חברות אחרות באותו התחום אני יכולה לראות מאיפה שאני יושבת שאין מה להשוות בכלל... רמת השקרים בריש-גלי והתחמנות שהחברה הזו מפגינה היא שתי ליגות ממה שאני רואה בחברות אחרות. מה שמוביל אגב גם להיתפסות בשקרים בפני רשויות רגולטוריות.

בעיני זה לא צירוף מקרים אלא תרבות ארגונית שג'ובס בנה שם וממשיכה לשרות שם. אבל אתה צודק שזה קישור נסיבתי בלבד.

danakama10

New member
אבל בפירוש כותבים מדוע הם עושים זאת!

העידכונים של מערכות ההפעלה גורמים לטלפונים ישנים בעיה עם הבטריה שגורמת לטלפון להיסגר פתאום, ולכן הם מאטים את הטלפונים הישנים, דבר שמונע את הבעיה עם הבטריה.
עוד fake news.

בולשיט... ההודעה שלהם יותר מרגיזה אותי מהמעשה עצמו

יש לי איפון 6 פלוס, קניתי אותו רק לפני שנה כשהמכשיר הקודם נפל על הריצפה והמסך התרסק, היה לי ביטוח אז הציעו לי לעשות שידרוג או לקבל מכשיר חדש מאותו דגם שהיה לי, בחרתי באותו דגם. עבד כמו תותח עד לפני חודשים ואז, בערך שבוע אחרי השיחרור של האיפון החדש, הטלפון שלי עידכן את עצמו בעידכון תוכנה חדש... ניסיתי לא לעדכן אבל הם ממש מגניבים את עידכון התוכנה הזה, ומאותו היום הטלפון שלי נתקע כל הזמן, המהירות הואטה לפחות בחמישים אחוז... הבטריה שהיתה חדשה והחזיקה לי עד הערב בלי הטענה, נגמרת עכשיו באמצע היום ...פשוט קילקלו לי את הטלפון... אני זועמת עליהם... הלוואי שיקרעו אותם עם התביעה הזאת... וכן, אני ישאר עם אפל למרות שאני ממש לא אוהבת את החברה ואת המדיניות שלה, אבל אני אוהבת את המכשיר... ניסיתי להשתמש באינדרוייד וזה לא היה אינטואיטיבי עבורי... הם ממש נבלות... גם הכי יקרים בשוק וגם ניבזים כלפי הלקוחות שלהם... מגיע להם שהלקוחות יצביעו ברגליים, אבל אני באמת אוהבת את המוצר שלהם וקשה לי לעבור למוצר אחר במקומו. אני מתכננת השבוע ללכת לאפל סטור ולראות את יסכימו לעשות לי שידרוג אחורה למערכת הפעלה הקודמת... זה היה ברור שזה מה שהם עושים אבל עכשיו כשהם מודים בזה זה מרתיח פי כמה... התרוץ העלוב הזה זה פשוט עלבון ללקוחות... ואולי אני כן יעזוב אותם... צריכה לחשוב על זה...

danakama10

New member
התגובה שלך

לא מתייחסת לעובדות.
אפל יישמה את השינוי הזה לאחר שלקוחות אייפון 6 התלוננו שהטלפונים שלהם נכבים פתאום. זה קורה כאשר הבטריות מזדקנות ולא מסוגלות להתמודד עם העומס. אפל כתגובה הוציאה עדכון שמאט את הטלפון במצבים מסויימים, אך מונע את ההיכבות האוטומטית של המכשיר. בנוסף, כשהבטריה מגיעה לכמעט סוף החיים מופיעה הודעה שצריך להחליף את הבטריה.
אפל עשתה זאת לא כדי להכריח לקוחות להחליף למודל חדש יותר, אלא כתגובה לטענות שעלו על התרסקות הטלפונים.
אפל היא אחת ממעט החברות שמיישמות אסטרטגיות שונות של תוכנה וחומרה על מנת להאריך בכמה שאפשר את חיי הבטריה.
אני משוכנעת שאפל תמצא פתרון מוצלח יותר, ואם לא, הלקוחות ההיסטריים בוודאי יתכבדו ויעברו למתחרים. אני צופה שהרוב יחזרו מהר מהר לאפל. אחרי שמתרגלים לנוחות של IOS ולכך שהכל עובד פיקס ובצורה אינטואיטיבית, קשה מאוד להתרגל לאנדרויד.

חסיד שוטה

אפל לא הודיעה מיוזמתה, לפני עדכון התכנה הכפוי (או אחריו) "אנחנו מצילים לכם את הטלפונים הישנים בכך שאנחנו מאיטים אותם". עדכון התכנה התבצע לפני כמה שבועות - ובמשך כל הזמן עד אתמול אפל שתקה כמו דג.

אפל נתפסו עם התחתונים למטה כי הפעם ההאטה שהם הכניסו למכשירים הישנים יצאה כל כך מוגזמת שאפילו נאמני אפל אדוקים לא יכלו להסביר לעצמם שהראש שלהם רטוב כי "יורד גשם". בפעמים הקודמות שאפל עשו את התרגיל הזה הם כנראה היו עם יד יותר עדינה על המצערת, והפעם התפקשש להם פול גז.
בלוגרים התחילו לחפור בעניין - ואפל נאלצה להגיב באיזשהוא הסבר.

אבל ההסבר הזה לא תופס מים.
עובדתית - הבטרייה שלי חדשה, והטלפון שלי כמעט משותק בעקבות הוירוס שאפל השתיל לי בעדכון התוכנה. כלומר - הוירוס לא בודק בכלל מה מצב הבטרייה. הוא פשוט פוגע בביצועים של כל מכשיר שמזוהה כ "מכשיר ישן יותר".

מה שההסבר של אפל באמת חושף - ועל זה כל אותן CLASS ACTION LAWSUITS זה שבעצם אפל מרמה את הלקוחות שלה במשך שנים. ההסבר חושף שמכשיר שאמור להיות "פיסגת הטכנולוגייה" ונמכר במחירי פרמיום הוא בעצם "מוצר מתכלה". מוצר שמתוכנן לעבוד שנתיים - ואז לשבוק. ואם הוא לא ישבוק - אפל תהרוג אותו מרחוק על ידי וירוס.
ואת העובדה הזו אפל מסתירה מהלקוחות שלה - כי אפילו APPLEHOLIC מכור לחלוטין יחשוב פעמיים לפני שיסכים לקנות אייפון איקס באלף דולר אם הוא יבין שהמכשיר יהפוך להיות מעצור דלת בעוד שנתיים.

העניין הזה ברור לי כבר זה זמן - בגלל הנסיון של עם "שרות חומרה" בטלפונים של אפל. אצלי מדובר על מכשירים שעולים יותר מ 700$ ליחידה - אבל כל פעם שהלכתי לאפל סטור עם מכשיר (שלי או של הילדים) שמשהו נשבר או התקלקל בו, האפל סטור טען ש"אי אפשר לתקן וצריך לקנות מכשיר חדש".
ואז גיליתי תעשייה שלמה של "מעבדות שרות פרטיות" שמתקיימת בגלל שאפל בת'כלס לא מוכן לתקן את הטלפונים של עצמם... בארבע הפעמים האחרונות שטלפונים של אפל נשברו (מסך, שקע אזנייה, סוללה...) המשכתי מהאפל סטור (אחרי התשובה "אי אפשר לתקן") לחנות השכונתית של רשת iFIXYOURi - ובכל אחת מארבע הפעמים המכשיר תוקן תוך פחות משעה ובעלות של כמה עשרות דולארים. משמע - זה לא שאי אפשר לתקן - זה שהמדיניות היא "לא רוצים לתקן".

ilanvag

New member
תני לי להבין משהו... את כותבת את כל זה -

וגם מתייחסת למכורי אפל בתור "חסידים שוטים"... ואחר כך מודה בפה מלא שאת לא מתכוונת להמיר את האפל בשום מכשיר אחר, כי את "אוהבת את המוצר"???

&nbsp
תקראי שוב את מה שכתבת בשרשור הזה -- אני לא יודע אם זה יותר קורע מצחוק, או יותר עצוב...
&nbsp
לא יורד עלייך, הכל מאהבה - את יודעת את זה

אני אומרת שמי שמאמין לתרוץ העלוב שלהם הוא שוטה

אני כועסת עליהם... כועסת נורא... אבל אני אוהבת את המוצר ויהיה לי מאוד קשה להחליף אותו... ניסיתי להשתמש באנדרוייד והחוויה היתה שונה לגמרי... אני עוד חושבת מה לעשות, עד לפני חודשיים לא חשבתי בכלל להחליף מכשיר, כרגע המכשיר שלי תקוע רוב הזמן... אני מתלבטת מה לעשות

ilanvag

New member
לי הייתה בדיוק אותה חוויה לפני 5 שנים, כשהיה לי אייפון 4S.

המכשיר עשה בעיות, והחלטתי שאני מנסה לעבור לאנדרואיד, במקום לקחת אייפון אחר. מעולם לא הייתי "מכור" לאפל או דלוק על המוצרים שלהם, היה לי בסך הכל אייפון אחד, שאכזב בענק (למעשה, סירבתי פעם לקבל מחשב מאק במתנה מהחברה, והם היו בשוק - אבל זה סיפור אחר...).
&nbsp
בשורה התחתונה - ההחלטה לעבור לאנדרואיד הייתה מעולה, אני מאוד מרוצה ממערכת ההפעלה, ועוד יותר מזה מהמגוון האדיר של טלפונים שאני יכול לבחור ביניהם (אם כי על מי אני עובד... בדרך כלל אני עובר מסמסונג לסמסונג... מכשירים מעולים, אז אין טעם לנסות משהו אחר...)

Fellowship

New member
יש לי אייפון 6S מהיום שהוא יצא

התקנתי תמיד את כל העדכונים ולא נתקלתי בשום בעיה מבחינת איטיות.

KallaGLP

New member
בחיים לא אבין את ההעדפה של מכשירי אפל.

אצלנו במשפחה רק לבת אחת יש אפל כי זה מה שהיא אוהבת, ויש לה הכי הרבה בעיות עם הטלפון, מה גם שזה מגביל כל כך מבחינת האפליקציות שאפשר להשתמש בהן. יש לנו חבר שעובד באפל על טלפונים מהדור החדש ואפילו הוא מודה שאין שום העדפה לאפל על פני אנדרואיד. לדעתי נוחות השימוש זה במידה רבה לא יותר מעניין של הרגל.
מבחינת הניסיון האישי שלי, הייתי צריכה פעם להשתמש במחשב נייד של אפל לצורך עבודה כלשהי, והיות שזה היה פרויקט זמני שגם לא הצריך איזה ביצועים מתקדמים, אלא רק שימוש בתוכנות בסיסיות, החלטתי לקנות מכשיר משומש בן איזה 3 שנים. להפתעתי גיליתי בדיעבד שהמכשיר הזה כבר לא תומך בתוכנת עיבוד התמלילים, ונאלצתי לקנות מכשיר חדש יותר. בחיי שנשגב מבחינתי איך דבר כזה בכלל ייתכן. אם לפני זה לא הייתה לי שום סיבה לעבור לאפל, אחרי זה היה לי כבר ברור לחלוטין שבחיים לא אתקרב לשום מכשיר של החברה הזו.

למעלה