אפל מודה שהאטה מהירות של טלפונים ישנים

KallaGLP

New member
בהחלט. נוח לי עם אנדרואיד,

אבל אני בכלל לא שוללת מעבר למכשיר שונה אם תהיה סיבה. לא לאפל, כי הייתה לי התנסות גרועה ואני רואה את הבעיות בטלפון של בתי, אך לחברה אחרת - למה לא?

danakama10

New member
מודה שיש לי סנטימנטים

אישיים עבור אפל. למרות זאת החלטתי ללכת על אנדרויד כשהחלטתי להתחיל עם טלפונים חכמים, בגלל המחיר. מספר מכשירי אנדרויד אחר כך, אכן יש לי הרבה אמוציות שליליות כלפיו. ככה זה כמשהו לא עובד באופן קונסיסטנטי, כל פעם דבר אחר. אפל לעומתם נותנים לי חווית שימוש נהדרת בכל המכשירים שלהם ואני אכן אוהבת את האייפון שלי מאוד. חצי מהחיים שלי מתנהל דרכו.

debby12

New member
מנהל
אין לי רגשי אהבה/שינאה עם שום *מוצר*

היו לי כל מיני בלקברים (אפילו יש לי אחד עכשיו - Priv), ולא מעט טלפונים שהשתמשו בטעמים שונים של אנדרואיד (סמסונגים מכמה סוגים, ZTE, סוני, LG) ופעם מזמן לפני 15 שנה או משהו היו לי גם נוקיה ואריקסון.

לא היה לי אף פעם טלפון מתוצרת אפל אז אין לי דיעה לכאן או לשם על מערכת ההפעלה שלו. אני יודעת שהמשתמשים בו אומרים שזה "ממכר"/נועל כי זה לא עובד עם שום טלפון אחר. למשל אם הם קונים מוסיקה באייטיונז - כל הכסף והמוסיקה הולכים לפח אם רוצים לעבור לטלפון אחר. אז אף פעם לא "התחלתי"

בהחלט יש לי דיעה על אפל כחברה מכיון שיש לי היכרות איתה. זה אולי רגשי אבל זה מבוסס על תצפיות/עובדות יומיומיות.

Fellowship

New member
לא מדוייק.

אפל הסבירה (או ״הודתה״ לחובבי הדרמה
) שכאשר יש שילוב של מערכת הפעלה חדשה עם סוללה ישנה/בעלת ביצועים מופחתים,
היא מקטינה את מהירות המעבד, על מנת שהמכשיר ימשיך לעבוד, אחרת צפויות תקלות ו/או כיבוי המכשיר.
לא רק שזה לגיטימי, זה גם הגיוני ומתבקש מבחינה טכנית.
הבעיה היחידה היא שהם לא הודיעו על כך למשתמשים כדי לתת להם את זכות הבחירה (גם זה זה היה חבוי EULA, זה לא נחשב מבחינתי),
אם כי אפל משחררת אלפי תיקונים ושדרוגים, לא סביר לערב את המשתמש בבחירה או החלטה כיצד נכון לממש פתרון טכני לבעיה מסויימת.
בטח כאשר האלטרנטיבה היא חוסר יכולת לעבוד עם מכשיר שנתקע חדשות לבקרים.
צריך היה קצת יותר שקיפות לדעתי, אבל סך הכל הגיוני לחלוטין.

Fellowship

New member
אישית, אין לי בעיה שאפל תתאדה

הם עשו מספר מהפכות מדהימות בתחום, אבל הם כבר לא היחידים.
החזקתי גם אייפונים וגם אנדרואידים, האייפון תמיד הרגיש ותפקד הרבה יותר טוב, בטח לאורך זמן,
אבל אם מחר יצא מכשיר אנדרואיד טוב יותר לדעתי, אין לי בעיה לזנוח את האייפון.
קצת משעשע דיעות אישיות הסוגדות למוצר כזה או אחר, זו בסל הכל חברה עסקית.
&nbsp
ובנוגע להסבר, בתור מישהו שמגיע מעולם התוכנה, ברמה הטכנית ההסבר נשמע הגיוני לחלוטין.
האם זו כסות טכנית לאינטרס עיסקי?
יתכן כמובן.

eladts

New member
אם ההסבר של אפל נכון

אז רק מכשירים שהסוללה שלהם במצב רע היו מואטים. הבעיה היא שגם מכשירים שהסוללה שלהם הוחלפה יום לפני העדכון הואטו, מה שמראה שזה תירוץ ולא הסיבה האמיתית.

Fellowship

New member
נכון

אישית לא נתקלתי בבעיה ואינני מכיר אישית מישהו שחווה זאת,
אבל אם יש כאלו עדויות במספרים גדולים (כדי לנטרל אפשרות לבעיות אחרות) אז זה בהחלט מטריד.

Boston Guy

New member
חולק עליך בנושא "ברמה הטכנית ההסבר נשמע הגיוני".

ההסבר לבעיה הוא באמת הגיוני לחלוטין מבחינה טכנית. ההסבר לפיתרון שהם בחרו הוא ANYTHING BUT.

אני נמצא ב"עולם התכנה" בערך 26 שנה, רוב הזמן בתחום תקשורת נתונים ומערכות תקשורת סלולאריות.
ובמהלך הזמן הזה ראיתי חברות מתמודדות עם לא מעט בעיות בסדר גודל של זו שאפל לכאורה ניסתה להתמודד איתה (זוכר את "באג 2000" ז"ל?).
וראיתי מנעד שלם של טקטיקות להתמודדות עם בעיה כזו.
אם נדמיין סקאלה שבין אחת לעשר, כש"פיתרון מוצלח" מקבל ציון 10 ו"פיתרון כושל" מקבל ציון 1 - הטקטיקה הספציפית שאפל בחרה בה במקרה הזה מקבלת ציון שאינו גבוה מ 3. יותר קרוב ל 1 מאשר ל 3.
למה?
כי הפיתרון של אפל פוגע בחוויות המשתמש של הלקוח ובסיפוק שלו מהמוצר.

הבעיה שאפל טוענת שאותה היא ניסתה לפתור היא בעיה אינהרנטית ב MOBILE EQUIPMNT, ויצרני מערכות תקשורת וטרמניאלים ניידים מתמודדים איתה כבר כמה עשורים טובים. זו בעיה טכנולוגית, שמוחמרת בגלל קונספט עיצובי ותכנוני של המוצר.
בטכנולוגיות העכשוויות, מצבר מכל סוג הוא עדיין אלמנט מתבלה ומתכלה שצפוי לחיות פרק זמן מוגבל.
את הבעיה הזו אפל החמירה בכך שהיא מתחילת הדרך בחרה, כקונספט מוביל, לתכנן את המכשירים הניידים שלה עם מצבר אינטגרלי שהמשתמש לא יכול להחליף לבד. אלא אם הוא אדם טכני שיש לו את הידיים והכישורים לבצע עבודה עדינה של פירוק מסובך ועתיר קונקטורים וברגים של המכשיר, המשתמש חייב ללכת למעבדת שרות כדי להחליף סוללה - מה שמייקר את הפרוצדורה מאוד.
סוללת iPhone עולה פחות מ 20$, אבל מעבדה תגבה מהמשתמש 50$ - 100$ עבור החלפת סוללה.

הבעיה כפי שאפל הגדירה אותה היא שהמעבד במכשיר עם סוללה ישנה עלול "להתקע" ולקרוס כי הסוללה לא מסוגלת לספק את "הזינוק" בצריכת האנרגייה שהמעבד דורש, וה BROWN OUT (נפילת המתח) של הסוללה יגרום למעבד להיתקע.

מה המענה הנכון, טכנית, לבעיה כזו?
לתת ללקוח אינדקצייה שיש צורך לקחת את המכשיר למעבדת תיקונים ולהחליף את הסוללה, כמובן... ולהסביר לו מה המשמעות של לא לעשות את זה.

אם אפל היתה רוצה לעשות לימונדה מהלימון הזה, היא יכלה לבנות תשתית של מעבדות החלפת סוללה (למשל במסגרת ה APPLE STORES), לגייס צוות של מחליפי סוללות, ולהתחיל בקמפיין של "החלפת סוללה מסובסדת מטעם APPLE" במחיר של "רק 50$".
אבל שרות ללקוח או CUSTOMER SATISFACTION מכך שאפל "תאריך את חיי המכשיר שלהם בעוד כמה שנים" זה לא האינטרס של אפל... האינטרס שלהם הוא למכור מכשירים חדשים, ושאנשים יזרקו את המכשיר בן השנתיים.

הפיתרון שאפל בחרה לישם הוא מה שמקביל בתכנה של כלי רכב ל LIMP HOME MODE.
במכוניות מודרניות, אם המחשב המרכזי של בקרת המנוע מקבל אינדקציות "לא הגיוניות" מהסנסורים שבמנוע - הוא מנסה להגן על המנוע מנזק על ידי הגבלה של היכולת של הרכב - המנוע מוגבל לפחות מ 2,500 סל"ד, מהירות הרכב מוגבלת למקסימום של 30 מייל לשעה. זה מאפשר לנהג "לצלוע עם הרכב עד הבית" - או יותר נכון עד המוסך - כדי שיתקנו את התקלה ברכב, ובו זמנית מגביל את הנזק שיכול להגרם למנוע בזמן שהנהג ממשיך להשתמש ברכב תקול.

אבל... ברכב זה משהו שקורה רק ב"זמן חרום", וזה "פיתרון חירום" - שמיועד לאפשר לרכב להגיע למוסך ולנהג לא להיתקע באמצע שום מקום עם רכב מושבת. זה אינו מיועד לכך שהנהג ימשיך להשתמש ברכב כך לאורך זמן.

אפל בחרה ליישם פיתרון דומה - אבל כ LONG TERM SOLUTION. תוך פגיעה משמעותית ב"איכות החיים" של הלקוח (שלא מבין למה המכשיר שלו התחיל פתאום לזחול, ולקפוא כל 5 דקות).
יש בזה קווי דמיון מסויימים ל"דיזל-גייט" של פולקסוואגן - רמאות בתכנה כדי להסתיר בעיה במערכת.

ברמה הטכנית - אפשר היה לבחור בפתרונות אחרים, שכל אחד מהם היה מזיק פחות למשתמש מהפיתרון שנבחר בסופו של דבר.
למשל - לעשות FORK בגירסאות התכנה וליצר ענף תכנה שהוא בעצם ROLLBACK לגירסא שמעמיסה פחות את המעבד - ולשלוח למכשירים מהדגמים הישנים יותר את הגירסא הזו. כמובן עם הסבר מתאים לגבי הסיבה למשתמשים. (לתת להם רק את ה SECURITY PATCHES).

Fellowship

New member
אתה לא באמת חולק עלי

אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת, כמעט מילה במילה,
אבל אני לא חושב שה Scope הוא האסטרטגיה הכללית של אפל בהיבטים של ארכיטקטורה של סוללות שניתן להחליף או הקמת תשתית מעבדות וכו',
אלא ה Scope הספציפי הוא מה המענה הנכון לבעיה, בהנתן האסטרטגיה העסקית והארכיטקטורה הקיימת.

לתת ללקוח אינדיקציה שיש בעיה עם הסוללה עם המלצה להחליפה, כולל הסבר של המשמעות שלא לעשות זאת, זה בהחלט נדרש,
לכך בדיוק התכוונתי בהודעתי הקודמת כשציינתי את נושא השקיפות, אבל זה לא באמת פתרון לבעיה,
אם זה היה כל הפתרון, היתה קמה קול צעקה רמה על כך שאפל מייצרת בעיה אבל ללא שום פתרון אמיתי מאשר להכריח את הלקוח לבזבז ממון נוסף.

אני מסכים שהפתרון הנבחר הוא רחוק מלהיות מושלם, אבל טכנית הוא עושה לא מעט שכל.
לא נתווכח האם ציון הפתרון הוא 2 או 6, אלא נסכים שיש פתרונות טובים יותר,
ובהחלט שיצירת Branch עם ענף הכולל קוד מותאם לסוללות חלשות והפצתו למכשירים הרלוונטים, הוא פתרון טוב הרבה יותר (וגם יקר הרבה יותר).

Boston Guy

New member
אבל זהו - שזה לא המענה הנכון לבעיה, והוא לא עושה שכל טכנית

הפיתרון הזה "עושה שכל טכנית" כמו שכריתת רגל שמאל היא פיתרון "שעושה שכל טכנית" ל DVT.
כריתת הרגל הבעייתית בהחלט תפתור את בעיית ה DVT - אבל היא תהפוך את הפציינט לנכה שלעולם לא יוכל ללכת כמו שהיה לפני ה DVT.

הפיתרון הנכון ל DVT הוא לסלק את קריש הדם בזהירות (כדי לא יהפוך לתסחיף ריאה או יגרום לשבץ מוח) ולהציל את הרגל. רופא שיכרות רגל בגלל DVT ימצא עצמו מתמודד עם תביעת MALPRACTICE בוודאות די גבוהה.

מה שאפל עשתה זה להפוך את כל המכשירים ה"מסומנים" לנכים.
והשאלה הגדולה (שעליה, לדעתי, יקומו ויפלו התביעות המשפטיות) - היא אם התכנה של אפל באמת מאיטה את המכשירים לפי מצב הסוללה (כלומר - האם המכשיר יאיץ חזרה לאחר החלפת סוללה) או שהמכשיר מואט לפי "זיהוי סוג מכשיר"...
הניחוש שלי ושל שלל מומחי תעשייה שאת דעתם קראתי בימים האחרונים הוא הוא שהתכנה העכשווית של אפל לא בודקת בכלל את מצב הסוללה. אפל מן הסתם עובדת בצורה קדחתנית כרגע כדי לכתוב תכנה שתהפוך את השקר שלהם לאמת - אבל אני משוכנע שבעלי מקצוע כבר "הקפיאו" את המצב הקיים וטאפל איחרו את הרכבת בנושא.

Fellowship

New member
מכיוון שלא ראיתי עדות ממקור ראשון לתקלה ולפתרון

או מקור אובייקטיבי המציג נתונים ברורים, קשה לי להעריך את איכותו.
אם התיקון מאט את המכשיר אבל עדיין אפשרי בהחלט לעבוד עמו, זה לגיטימי לחלוטין.
אם הוא הופך אותו לנכה, זה כמובן משהו אחר.
&nbsp
התייחסתי לפן הטכני נטו, האטת המכשיר כחלופה להשבתתו, היא הגיונית.
במידה וההאטה הופכת את המכשיר לכמעט בלתי שמיש, זה כמובן לא הגיוני.
אם הבעיה אמיתית, הפתרון הנכון הוא לנהל גרסאות פיתוח שונות במקביל.
&nbsp
כל ההתייחסות שלי היתה בעיקר לכך שחצי עולם נעמד על רגליו האחוריות,
והתייחס ל"הודאה" של אפל כהוכחה לטענת הקונספירציה של האטה מכוונת לטובת הגדלת הכנסות החברה.
"הודאת" אפל אינה הוכחת הקונספירציה, היא הסבר טכני נטו שניתן לקבלו בפן הטכנולוגי.
&nbsp
אישית, אני בטוח שאפל לא תמימים ולעניות דעתי בהחלט סביר להניח שיש כאן אינטרס עסקי ואף בסיס מסויים להתכנות הקונספירציה,
אבל "הודאת" אפל לא מוכיחה זאת, כפי שרבים הרגילים לקרוא חצי כותרת ולגבש דיעה, בטוחים.

ליאת59

New member
אין לי הוכחה אבל מזמן שמתי לב לזה

ולכן אני לא מעדכנת את האייפון 6 שלי מאז שהכריזו על החדשים. בעלי צוחק עליי כי אין לי כל מיני פיצ׳רים מהעדכון החדש אבל הטלפון מתפקד כמו אריה וככה הוא יישאר עד שאחליט להחליף אותו. לשדרג אפל ישן אחרי שיוצא חדש זו טעות של מתחילים.

למעלה