אפל מודה שהאטה מהירות של טלפונים ישנים

danakama10

New member
אני התחלתי את הקריירה שלי עם טלפונים חכמים

עם שני אנדרויידס. לא רציתי לשלם את הסכומים המופרכים של האייפון. סבלתי מכל דקה בכל אחד מהטלפונים. החלטתי לנסות אייפון ובא לדנה קמה גואל.
היום יש לי אנדרויד לשימוש בחו״ל ואני עדיין מתעבת אותו.

KallaGLP

New member
לא שאני מבינה ממה בכלל יש לסבול שם,

אבל כל אחד והעדפותיו.

debby12

New member
מנהל
ולכן הם שנים הכחישו שהם עושים את זה ורק עכשיו הסבירו?

יש שורה מעולה בשיר לילה של שלום חנוך: "והוא חושב שילדים מאמינים לזה"

ממליצה מאוד על הכתבה המצוינת הזו בעיתון הארץ שמסבירה גם איך - במקביל - אפל היתה החברה הראשונה שהפכה את החלפת הסוללה למשהו קשה עד בלתי אפשרי למרות שידוע לכל שזה מוצר מתכלה. לפני כן - החלפת סוללה בטלפון נייד היתה עניין פשוט וזול.

https://www.haaretz.co.il/captain/gadget/.premium-1.4795086

מה עם ״הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם״?

כן, מי שמשלם על משהו - גם אם עקב שטיפת מוח, צריך לקבל את המוצר שבעדו הוא שילם. אבל אף אחד לא הולך צעד מתבקש אחורה, ומנסה להבין למה מלכתחילה אנשים רצים לקנות את המכשיר הבא מיד כשהוא יוצא, רק כדי שלא יהיה להם מכשיר ״ישן״.
אני לא ממש מבין את הצורך בטלפון חדש. כן, זה נשמע כמו בולשיט של היפסטרים, בייחוד שהיום היפסטרים צורכים באובססיביות מוצרי אנטי-צריכה, כדי למתג עצמם בבירור כמי שהם אנטי-מותגיות.
אבל אני עם אנדרואיד בן שלוש וחצי, שכבר בהיותו חדש לא היה שיא הטכנולוגיה. עלה בזמנו סביב 170 דולר. עושה כל מה שאני צריך, ויש בו עשרות אם לא מאות תפריטים והגדרות שאליהם לא הגעתי אף פעם.
אני מכיר את הטענה שאפשר לקחת איזה אייפון חזק וזהו. אבל אם הייתי קונה אייפון לפני 3 וחצי שנים, כנראה שהוא כבר היה קורס כמה פעמים ואין מה לדבר על יום שלם רחוק ממטען.
כדי להשלים את מה שהטלפון עושה או לא, קניתי בשנה שעברה טאבלט של אמאזון, פייר 7 , שעלה 40 דולר (השנה לקראת החגים מכרו אותם ב30). אני לא מבין גדול בטאבלטים, אבל שוב - הוא עושה כל מה שחשבתי שהוא צריך לעשות, ואני לא מנצל עשירית ממה שיש בו... אז בקצת מעל 200 דולר, סגרתי לעצמי את הפינה של טלפון ומכשיר בידור אלקטרוני נייד. כמה זה היה עולה, עבור שלוש שנים, אם הייתי בוחר במשהו תוצרת אפל?
(וכל זה, בלי לשלול את עצם הרעיון של מכשיר סלולרי)

בפרק הבא: סכיני גילוח, או למה אנשים ממשיכים לחפש את הצעד הבא, כשסכיני גילוח ״של פעם״ עם להב כפול מתחלף (DE razor), עושים עבודה מצויינת בשבריר מחיר.
ולמה לקנות נעליים כשאפשר לרוץ יחפים?

כמובן שגם בצרכנות ביקורתית חייבים לדעת לשים גבולות, אחרת מגיעים למחוזות של: למה לקנות תרופות כשמיץ גזר/חומץ תפוחים מרפא הכל?

xbuffalomen

New member
תודה ! כנראה שגילי המתקדם גורם לי לשכוח ... כרגע בדקתי

את סכיני הגילוח העתיקים ... זה זול מפחיד ויאפשר לי לזרוק לפח את ג'ילט שקורעים לי את המורה כל פעם שאני עובר בקופה ...

בהחלט!

וגם שם, אנשים נופלים לצרכנות מוגזמת... יש פורומים שלמים לנושא גילוח רטוב, וגם אם אנשים מודים שאפשר להסתפק במכשיר ג׳ילט משנות ה-60, מהר מאוד עוברים לשידרוגים כאלה ואחרים...
התחלתי בסכין שנפתחת בצורת ״פרפר״ עברתי לסכין שלושה חלקים של אדווין ג׳אגר (edwin jagger) , עובד הרבה יותר טוב.
להבים זה עניין יותר אישי, וכדאי לחפש ערכת התנסות, לראות כמה גילוחים אפשר להוציא מכל להב, ואיזה מהם עובד יותר טוב עם שגרת הגילוח שלך.

אהה, אם כבר - אז לעבור גם למברשת גילוח וסבון, הרבה יותר נעים ונוח מקצף או ג׳ל גילוח. פחות דביק וכנראה פחות כימיקלים.

xbuffalomen

New member
לפני שאני מזמין

האם כל ידית אחיזה מתאימה לכל להב או שאם קניתי ידית מחברה אחת רק להבים מאותה חברה יתאימו ?

ברוך השב לעולם הפשוט של פעם. הכל מתאים להכל

נזכרתי באמצע שנות האלפיים, שלכל מכשיר סלולר היה איזה מטען ייחודי ומעוות, כדי שחס וחלילה אנשים עם מכשיר שונה יחלקו מטען.
(חפירות ברומו של עולם. זיפים יש לכולם. הסכינים האלה מתאימים גם לנשים, אגב, כפתרון יעיל במקום ״סכיני גילוח לנשים״, שהם בעצם סכין גילוח קצת יותר יקר וקצת יותר ורוד. אפשר למצוא גם מכשירי DE עם ידית בוורוד)
בקצרה - כל המכשירים (החלק הקבוע שכולל את הידית והראש, שיכולים להתפרק לשניים או שלושה חלקים, או להשאר כגוף אחד עם פתיחת פרפר לחלק העליון) שמיועדים ללהבי DE מתאימים לכל הלהבים בשוק. יש חברות שמייצרות רק להבים, וכאלה שמייצרות רק את המכשירים. וקצת יותר מעניין - יש גם איזו תאימות בין החלקים של חברות שונות, כך שלעיתים אפשר להרכיב סכין שכולל ידית מחברה אחת וראש מחברה אחרת.

המכשיר של אדווין ג׳אגר, באיכות מעולה, עולה בין 25-30 דולר באמזון. אל תתפתה לקנות מכשירים נטולי שם, ההפרש לא שווה את הסיכון שתקבל מוצר לא יעיל (כל מה שהמכשיר עושה, זה לשמור על הלהב ישר ובזווית מסויימת. אם הוא עקום באחד המישורים אז במקרה הטוב הוא סתם לא יהיה נוח ובמקרה הרע יפצע אותך).
אם אתה קונה מברשת, אז יש סינטטיות מעולות, זולות יחסית, פשוטות לשימוש וללא צורך בייבוש קפדני. אם אין לך בעיה עם שימוש בחיות - אז שיער גירית זה הסטנדרט האיכותי. מברשות שיער חזיר הן כנראה הזולות ביותר אבל בד״כ יסריחו כבר במגע הראשוני עם מים.
עוד נקודה - יכול לעבור פרק זמן של שבוע-שבועיים עד שהזיפים מתיישרים ונעלמת הבעיה של צמיחה מתחת לעור שמאפיינת לעיתים את המשיכה שיוצרים סכיני גילוח מרובי להבים. כמו שמישהו כתב פעם - אף אחד לא צריך קולפן תפוחי אדמה עם יותר מלהב אחד. כל מה שצריך, זה שהלהב האחד יהיה יעיל.
עם סכין DE בטכניקה נכונה, לא אמורים לסבול מחתכים, גירויים או פצעים. יש איזו עקומת למידה, אבל לא משהו מסובך.

ilanvag

New member
אפשר לבקש כמה לינקים למברשת, לידית המומלצת, להבים, וכו' ?

במקום שאני אתחיל לחפש במילון איך קוראים לגירית?
&nbsp
דווקא נשמע מעניין, ואשמח לנסות משהו שפחות מגרה את העור, ופחות גורם נזק לארנק.
&nbsp
אגב, את ג'ילט נטשתי לפני כמה שנים, משתמש בסכינים של Schick. בסך הכל די זהה לג'ילט ואני מרוצה, אם כי אין לי בעיה לנסות משהו חדש (ישן...), אם זה איכותי. זה פחות עניין של כסף, אלא יותר של גירוי העור.

בעיכוב קל, אחרי סופ״ש כריסמס בהרים

כל הלינקים לאמזון, אבל את המוצרים אפשר לקנות גם מחנויות און-ליין למוצרי גילוח.
לגבי גירוי העור - כמו שכתבתי, יש איזו עקומת למידה וכמה כללים, אבל ברמת העיקרון הגילוח אמור להיות קל יותר לעור, כי אין משיכה החוצה של זיפים ואין יותר מלהב אחד איכותי שעובר על העור.
זה בפירוש לא רק עניין של כסף, כי לכל המוצרים אפשר למצוא גרסאות יקרות בהרבה.

ידית/מכשיר מומלץ מנסיון אישי (אמור להחזיק המון המון שנים):
https://www.amazon.com/Edwin-Jagger...=1514341532&sr=8-1&keywords=edwin+jagger+de89

להבים שאני אוהב (15 דולר ל100 להבים... שזה לפחות 200 גילוחים):
https://www.amazon.com/Oclock-Stain...=1514341599&sr=1-1&keywords=gillette+7+oclock

מברשת גילוח: אני משתמש בסינטטית באיכות מצויינת של OMEGA, לא מצאתי אותה באמזון. גירית = badger. אפשר לחפש מברשת עם כמה עשרות של ביקורות חיוביות, וזה כנראה יהיה בסדר.

כדאי שיהיה איזה סטנד נוח לייבוש וארגון של המברשת+סכין, יש לי כזה (לא זוכר אם את זה בקישור או אחד אחר שנראה כך: https://www.amazon.com/Perfecto-Del...514341973&sr=1-5&keywords=shaving+brush+stand

יש גם סטנדים פשוטים יותר מפלסטיק, וכמובן שיש יקרים יותר.

סבון גילוח/קרם גילוח: גם כאן יש עניין של העדפה אישית. סבון יחזיק המון זמן, והוא מנקה + מסכך, כך שיש הרבה פחות בלאגן בכיור, על הפרצוף ועל הסכין והמברשת, בהשוואה לג׳לים התעשייתיים.
הסבון האהוב עלי הגיע כמתנה מצרפת או משהו כזה, סבונים אחרים לא היו כל כך מוצלחים. יש אפשרות גם לקרם גילוח, של ניוואה, ואהבתי גם את kiss my face , לא מאיזו סיבה מיוחדת. עכשיו אני משתדל לחזור חזרה לסבון, כי זה מרגיש נקי יותר. החסרון הוא שצריך איזה כלי עבור הסבון (כל קערה יכולה להתאים, אני מקציף על הפנים ישירות, אבל כשיש הרבה זמן אפשר לשחק עם הכנת קצף בקערה וכו׳. כנראה שעם מברשת משיער גירית יש צורך ממשי בריכוך שלה, אבל לא התנסיתי)

בנק להבים:
צריך לחשוב על דרך בטוחה לזרוק סכינים סופר חדים... אפשר לקנות ״בנק להבים״ או פשוט להכין אחד. לדוגמא - מאריזת פח של סוכריות כמו eclipse mint, חריץ דק במכסה, לסגור חזרה, לסמן בבירור שיש בפנים להבים ולהרחיק מילדים. לקופסה ייכנסו עשרות להבים משומשים. (בבתים אמריקאים ישנים, ארון המקלחת כולל חריץ ללהבי גילוח, והם פשוט הושחלו אל החלל שמאחורי הדריי-וול. מי שממש מחפש ימצא גם היום פתרונות בסגנון הזה)

לסיום, מדריך פשוט לגבי גילוח בסכין de. לקחת הכל באיזי, כי יש הרבה תיאוריות לגבי ״איך באמת מתגלחים״, ויש גם פורום שלם בשם badger&blade שמוקדש לדיונים בנושא גילוח.
https://www.youtube.com/watch?v=KZDPEogOU34

הפי ניור ייר!

danakama10

New member
האייפאד שלנו חגג

5.5 שנים.
לא נזקק לבקר במעבדה, עובד מצויין, לא איטי. לפני מספר חודשים נרכש אייפאד נוסף, הכל נהדר.
האייפון הקודם הוחלף לאחר שלוש שנים כי רציתי נפח הרבה יותר גדול. הכל עבד פיקס. האייפון הנוכחי בן כשנה, עובד נהדר. אף מכשיר לא ביקר במעבדת שירות.

אני הייתי כמוך. לא הבנתי מדוע אנשים מוכנים לבזבז כל כך הרבה על אייפון כשאפשר אנדרויד. אחרי 2 טלפונים אנדרויד ושני טאבלטים של סמסונג, אני פשוט שונאת את המוצר הזה. שום דבר לא עובד כפי שצריך, הן האפליקציות הן החומרה, אי אפשר להוריד אפליקציות למרות שיש כרטיס זיכרון כמעט ריק, איכות השיחות לא טובה, המכשיר מתחיל לעשות דברים מעצמו. כל ארבעת מכשירי האנדרואיד שלי היו ח*א. כל ארבעת מכשירי אפל עבדו נהדר ושורדים הרבה זמן. למעשה 5, היה לי בזמנו אייפוד טאצ׳ שלא עשה לי אף בעיה חוץ מהעובדה שהלך לאיבוד מתישהו.

danakama10

New member
ושיהיה ברור

האייפאד בן ה 5.5 עדיין עובד, פשוט רצינו מכשיר נוסף ייעודי לילדים.

TrigATUSA

New member
כל אייפון שהיה לי התחיל למות אחרי 2-3 שנים

עם בעיות בטריה וטעינה ואיטיות
האייפאד נהיה כל כך איטי אחרי 3 שנים שהפסקת להשתמש בו, למרות שהיה בו הרבה זיכרון ריק

debby12

New member
מנהל
מעניין. זה נראה כחלק מההוצאה להורג שהם מבצעים בקוואלקום

החברה שכן פיתחה, וממשיכה לפתח, את הטכנולוגיה הסלולרית שרוב המכשירים שלהם נסמכים עליה (3G, LTE ובעתיד 5G וכו').

האיסטרטגיה עבדה להם מעולה. ברודקום עומדים לקנות את קוואלקום, בזול יחסית, ובזאת תשלים אפל עוד נצחון שכולנו הצרכנים נפסיד ממנו

אותי אישית יותר מעניין

הרגשות הסוערים שאנשים פיתחו ומפתחים עם המכשירים האלה. זאת מתעבת, ההיא מכורה, וזה מאוהב. בקיצור, כולם נותנים לחברות כמו אפל לעשות להם מניפולציה רגשית, מה שכמובן מקל עליהם לעשות את כל הפוילע-שטיקים שהם עושים.
&nbsp
לנו יש אנדרואידים. עובדים מעולה בד"כ. לא נצפו יחסי אהבה/שנאה עם המוצרים או עם יצרניהם.

למעלה