אפרופו שירשור הדרך הנכונה להתנהל כטבעוני

Ofericko

New member
אז אין ביננו ויכוח

ladybug6

New member
הפעולות האלו לא נעשו מתוך שנאה או נקמנות!!

ובבקשה אל נא תכריזי דברים שכאלו בלי להכיר את הנפשות הפועלות ואת מטרותיהן.
אני יכולה לומר לך בוודאות שזה לא נעשה מתוך כעס או שיטנה אלא מתוך הרצון להעלות את המודעות ולזעוק את זעקתם של חסרי האונים. מה לעשות, כשמדברים יפה ובנימוס אף אחד לא מקשיב. לפעמים צריך לצעוק ולעשות פרובוקציות כדי לקבל את תשומת הלב של ההמון האדיש.
אני לא פה להצדיק או לגנות את הפעולות האלה אבל אני בהחלט מבינה טוב יותר את המניעים והאנשים ולא ממהרת לשפוט.

RSPA

New member
יש דרכים לא אלימות לקדם את המטרות

והן גם יותר מועילות בסופו של דבר. הן גם משיגות תשומת לב רבה יותר מצד קהל היעד ולא יוצרות אנטגוניזם.
למשל: לבוא עם טלה על הידיים לסופר ולבקש לטחון אותו לבשר
למשל, נוסף: לבא לתכנית האח הגדול ולנצל את הבימה התקשורתית המעולה להפצת המסרים המתבקשים.
בשני המקרים מעורבת התקשורת במהלך מובנה ומוכן מראש.
לעומת זאת, מעשים אחרים דוגמת הפגיעה הפיזית בעסקיהם של בני אדם או הפגיעה הלא פיזית בנפשם - הם אלימות לשמה.

ladybug6

New member
לא אמרתי איך צריך או נכון לקדם מטרות

רק תיקנתי את הקביעה השגויה שזה נעשה מתוך נקמנות או שנאה.

זאת לא היתה קביעה

זו היתה התניה , המילה אם מופיעה שם
וביננו אני לא קונה את הספור שאין בזה שינאה ונקמנות, בין שאר הרגשות כמו זילזול, האשמה, ביטול, ועוד כל מני כאלה
מזכיר לי מאד אג'נדה של חוזרים בתשובה שראו את האור

מצטערת אבל בעיני את מייצגת כאם בדיון עמדה מיתממת, אני מסתכלת על השטח מי שלא מתעב את זולתו לא יגרום לא נזקים כאלה
מי שמעריך את זולתו יחפש דרך מכובדת להידיין איתו

אבל מי שמשוכנע שאין בלתי הדרך שלא וכל מי שלא מבין הוא הזוי/ רוצח/ טיפש/ אוויל/ חי בסרט/ ראוי לכל גנאי ועוד כהנה וכהנה
ברור שדרך התוקפנות תהיה הבחירה הנכונה והמתאימה בעיניו
אני לא רואה מקום לכ-ל דרך באשר היא
בפרט כשיש מבחן תוצאה ולא משנה כמה תגידו שיש כאלה שרק כך א. אין דרך לדעת מה היה קורה אילו ב. איש לא מדד כמה אנשים לא עשו בגלל הדרך או לחילופין לקח להם הרבה יותר זמן ג. יש בסרטון שאת עצמך הבאת תימוכין למה צריך לעשות הסברה מהראש ולא מהלהט

תיקון

המילה אם אינה מופיעה אבל יש שם השוואה שאינה טוענת מה היה במקרה זה או אחר אלא משווה רעיונית בין מה שנעשה מתוך כך ומה שנעשה מתוך כך

ladybug6

New member
זכותך לדעתך. אני לא מיתממת

אני מכירה את הקהילה מקרוב ומכירה חלק מהנפשות הפועלות ואני מודעת גם לסיבות של חלק גדול מהפעולות שנעשות בתחום. כמובן שאיני לוקחת עליהן אחריות ואני לא בהכרח מצדיקה את כולן. זה גם מאוד משתנה, זה לא שהטבעונים הם מקשה אחת, הרבה אנשים עושים פעולות על דעת עצמם וזה משליך על הקהילה כולה, למרות שזה לא בהכרח משקף אותה. יתכן שמישהו מסוים עשה משהו נקמני אבל רוב הפעילים למען זב"ח עושים פעולות בעלות מטרות ברורות שכולן מתנקזות בסופו של דבר לזכויות של בעלי החיים והצלתם מעינוי ומוות בתעשיה.
את לא חייבת לקנות את הסיפור הזה אבל חוץ מלשקף לך את הדברים כפי שאני יודעת אותם אני לא יכולה לעשות. את יכולה לא להסכים עם הדרך אבל אינך יכולה להתווכח עם הכוונות והמטרות שמאחוריה.

Gidi Shemer

New member
התלבטתי אם להעתיק לפה משהו מפייסבוק

יצא לי אתמול, ללא שום קשר לדיון שלנו, להיקלע לקריאה של מספר פוסטי פייסבוק (ציבוריים לגמרי, אגב. אני לא חבר של אף אחד מהמעורבים) של מלחמת גוג ומגוג שהיתה בחודשים האחרונים בין שני הארגונים שמעורבים במאבק האקטיבי.

כתבתי ״מספר פוסטים״ כי אפילו לי, עם הנטיה שלי לקרוא דברים כאלו עד הסוף היה יותר מדי בשלב מסוים. כמובן שרוב הסחי דן באנשים שונים ששונאים אחד את השני. ההוא בוגד, ההיא אכולת אגו, היא רק שנה טבעונית והוא בכלל מחפש מושתל ובוגד. אין סוף לטלנובלה, כולל ריסוסי ״בוגד״ על הדלת, החרמות ברמה של כיתה ג׳ ומה לא. אני לא צריך להרחיב. אני בטוח שאת מכירה את הנפשות הפועלות הרבה יותר טוב ממני. דווקא לא הגועל נופש הזה הוא העניין.

מה שיותר זעזע אותי היו האמוציות הקרביות שבאות מצד חלק מהאנשים ביחס לפעילות. נכון שלחלקם ניתנת זכות ההגנה שהם פשוט חברה מאד מאד צעירים ולהוטים, אבל זה לא מה שנכון לכולם. אני לא מדבר אפילו על האיחולים למוותלבעלי קצביות למיניהם, נעזוב אפילו את האיחולים למה שיקרה לבנות שלהם. מספיק לקרוא את הציטוטים בדבר ההנחייות ל״מדוע צריך פעולה כזו או אחרת״, ההתלהבות מהעובדה שבפעולה במשחטת כבר חב״ד יהיו בטוח מכות וגם דם. זה אפילו יכול להיגמר ברצח (ציטוט מנאום מתלהב של אחד היזמים), הויכוחים מי לקח למי את העגל ואת הדם. מדובר פה בפטיש פורנוגרפי שבא במקור מחיפוש אחר צדק ואיבד לגמרי את הכוון שלו.

התלבטתי, ובסוף החלטתי לא להעתיק את הציטוטים המלאים רק כדי לא ליצור מראית עין שכל הפעילים באים מהנקודה הזו. יש הרבה מאד שמאמינים שפעולה כזו או אחרת תקדם את זכויות בעלי החיים, ואם אני מסכים או לא איתם, אין לי ספק שזה מה שעומד בראש מעייניהם. זה לא סותר את העובדה שחלק מהאנשים, כולל את חלק (לא כל) אלו שיוזמים, מונעים מייצרים שבינם לבין קידום זכויות כאלו או אחרות המרחק רב מאד.

וכן, אני יודע שזה נכון לא רק לתנועות הספציפיות הללו. זה נכון בהרבה מקרים שאלימות מעורבת.

ladybug6

New member
אבל אנשים אלימים/אבודים יש בכל מקום

וזה בטח לא מייצג אף אחד ושום דבר.
אז לא ממש הבנתי את הנקודה שלך?
אני לא פה להצדיק כל טבעוני וכל מעשה שנעשה ע"י טבעוני משחר ההיסטוריה. אני רק אמרתי שלא כל מעשה שיש בו מהאלימות הוא מתוך נקמנות או שנאה. רוב המעשים האלו נועדו להעלות מודעות ולהעיר את הציבור הישן מאדישותו.
זה שיש אנשים אלימים ואנשים שפועלים מתוך אמוציות זה ברור מאליו.. אבל הם בהחלט קומץ מזערי ולא מייצג.

RSPA

New member
על ה"בהחלט קומץ מזערי ולא מייצג" הייתי שם...

סימן שאלה גדול.
למרות שאמרנו כבר: "עשבים שוטים"...

Gidi Shemer

New member
קראתי שוב את הפוסט הקודם שלך

ואולי הייתי באמת נמהר יותר מדי כי הקריאה הראשונית נתנה לי רושם שאת נותנת תמונת קונטרה למה שמיקי כתבה. כמו שכתבתי, אני מסכים שלא כולם מונעים משיקולים זרים.

אני מרגיש מהכתיבה של אנשים לא מעטים שהתוקפנות כבר ״תפסה״ אותם, גם אם במקור הרצון להפחית פגיעה בבעלי חיים היה גורם המוטיבציה מספר אחד, אבל מקובל עלי שאת מכירה את הדמויות יותר טוב. מן הסתם, יש לי גם תחושה שאת מסתובבת בקרב היותר מתונים (לא מתונים ברמת אקטיביזם אלא ברמת האלימות המתפרצת).

העיקר, מתי רואים אותך באח הגדול?

ladybug6

New member
אין מצב, אנ'לא פוטוגנית

ומילת סיכום:
יש תחושה כללית של הכללה גסה ואפילו הכפשה של הטבעונים האקטיביסטים ואני רק רוצה לספר לך שיש ה-ר-ב-ה יותר פעילים כמוני מאשר כמו אלו שאתה מדבר עליהם. כאלו שלא עושים רעש וצלצולים ולא מרססים חנויות ולא מתלהמים בפייסבוק אלא עוסקים באקטיביזם בדרכים אחרות כמו מיטאאוטים, הפגנות, פרויקט אתגר 22+, בלוג מתכונים, ניהול פורומים ודפי פייסבוק, ועוד המון דברים שאני לא חלק מהם כמו ויגן פרנדלי ודומיהם, חדשות הטבעונות, תיאבון בריא ושאר אתרים ואפליקציות בנושא, סדנאות והרצאות, ועוד אינספור פעילויות שמתבצעות ברקע, בלי לעצבן אף אחד אבל עם המון אהבה והמון יעילות בזמן שאנשים אחרים יושבים ומגרבצים בבית ומנסים להסביר לאחרים איך לפעול (ולא, זה ממש לא מכוון ישירות אליך או למישהו בפורום אבל זו כן סוג של הדיפת ביקורת שלדעתי מוגזמת ומכלילה).

Ofericko

New member
אני חושב שצריך לעשות פה הפרדה ברורה

בין האם שיטת פעולה זו או אחרת יעילה או לא יעילה
לבין טבעוני כזה או אחר שמחליט, מסיבותיו הוא, לפעול כך או אחרת.

כלומר, מבחינתי:

טבעוני שהוציא את המזון מהחי מצלחתו ובזאת הסתיימו כל פעולותיו הזבחיו"ת - מבורך בעיניי (גם צמחוני ומפחיתן, אגב, אבל זה סיפור אחר לגמרי!)
טבעוני שהוא גם אקטיביסט פאסיבי (כזה שיושב בבית מול המחשב ומקדם כך את הטבעונות בין גירבוץ לגירבוץ (ציטוט לא שלי
) - מבורך בעיניי.
טבעוני שהוא גם אקטיביסט פעיל שיוצא לאירועים שקטים ומיטאאוטים - מבורך בעיניי.
לגבי טבעוני אקטיביסט "כסאחיסט", שמשתתף בפעולות אלימות - פה חשוב לי לעשות את ההפרדה המדוברת: אני מוריד בפניהם את הכובע על האומץ והנחישות כי אני יודע שלפחות אצל רובם מדובר בשליחות ולא בסתם כעס ושנאה, אבל מצד שני אני מאמין שהפעולות שלהם, גם אם מגיעות מאידיאולוגיה זהה לשלי, גורמות יותר נזק מתועלת מבחינה תדמיתית. ומה לעשות, חלק גדול מהצלחת השיווק היא הפרזנטציה.

הרי ידוע שהמושגים "טרוריסט בזוי" ו-"לוחם חופש גיבור לאומי" הם נורא קרובים, תלוי באיזה צד אתה. אז לגבי האנשים עצמם, אני מאד מכבד את התעוזה שלהם. לצד הכבוד הזה אני חושב שבבחינת המטרה הסופית המשותפת של כולנו - הם אולי מרחיקים אותה מאשר מקרבים.

Ofericko

New member
ועם כל דבריי, אני בהחלט מבין את

התחושה האנושית האוטומטית להדביק בין פעולה "פסולה" לכאורה של אדם לבין פסילת האדם עצמו. כלומר, אם הפעולה שהאדם עושה היא פסולה בעיניי - אוטומטית האדם פסול בעיניי וזה מוביל אותי לפעמים לקחת את זה צעד אחד קדימה ולחשוב שמניעיו הם לא ענייניים, מונעים מכעס ושנאה מאשר ממחשבה שקולה וכו'.

לכן חשוב לי לנסות ולהפריד בין הדברים גם אם זה לא פשוט.

RSPA

New member
נראה לי ש"הסיכום" הוא ענין תחושתי אישי שלך

ואולי הוא מבטא משהו שאת חשה בו יותר מאשר אחרים. אבל, נראה לי שבסה"כ הטענות העיקריות מתמצות באלה שמופנות ל"נוער הגבעות" הטבעוני ומעשי ה"תג מחיר" שלהם, אפילו שכולם באו מתוך כוונה אמיתית לעזור לבעלי החיים ולא מתוך יצר שנאה או נקמה.
אני לא חושב שמישהו באמת בא בטענות כלפי האקטיביזם הטבעוני והאקטיביסטים הטבעוניים ככלל, אלא רק כלפי ה"חריגים".
חוץ מזה, ידוע שגירבוץ תורם לחשיבה יצירתית ולא צריך לשלול על הסף רעיונות טובים שעולים בעקבותיו.

ladybug6

New member
מבקשת ממך לא להשוות את המעשים

של פעילי זב"ח לתג מחיר.
הגזמת לגמרי וזה לא במקום.

למעלה