רגע, רגע
אולי לא הייתי ברורה - אבל לי אישית ברור שלך ברור שיש פה הרבה שאלות ושזה מצב סופר מורכב ולא שאת באה להכריז מהי "התשובה הנכונה" ו"להראות לכולנו את האור" (או לפחות את הדרך הנכונה להכין מתכונים משובחים
).
אני מסכימה איתך שהחוקים בעיתיים ושהרבה פעמים בחסות החוק מתקיימות עוולות נוראיות - למשל העבדות הייתה חוקית, הרבה מהנעשה בשטחים שבעיני הוא פשע מלחמה, הוא חוקי ע"פ חוקי מדינת ישראל (גם אם הם סותרים הרבה חוקים בינ"ל) ובאיראן חוקי למנוע מנשים לנהוג - גם עוול עצום בעיני. ברבות ממדינות אפריקה עד לא מזמן הייתה חוקית מילת נשים.
בקיצור - צריך להיות אטום בשביל לא להסכים עם מה שכתבת ולהבין שבחסות החוק מתקיימות עוולות נוראיות.
הדרך שבה אני מבינה לתקן דבר כזה הוא לשנות את החוקים, לשנות את התפיסה התרבותית, לחנך, להיות אקטיבים בעצמינו בתחום החקיקה (למשל לרוץ לכנסת, או להיות פעילים במפלגות), או להקים לובי. או מיליון דברים אחרים.
אני לא מסכימה שהפעולה הנכונה היא הפעולה הפלילית - כשיש לפניה כ"כ הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות.
לגבי הגנה עצמית ישירה - כמו הדוגמה שכתבת של גארי (אני לא מכירה את הסיפור ומסתמכת אך ורק על הנתונים שכתבת) - זאת אכן פעולת הגנה עצמית ישירה ויש לה מקום. כמו שאני מאמינה בשחרור בע"ח ממעבדות ואף הייתי מעורבת בכאלה בעצמי ולא מאמינה בהשחתת מעבדות או זריקת דם על החוקרים, או לקלל אותם.
בואי לא נשכח שבארה"ב רופאים שמבצעים הפלות במדינות מסוימות מגיעים כל יום לעבודה תחת אבטחה כבדה - ולא מעטים המקרים שבהם ניסו לפוצץ קליניקות כאלה, בשם אנשים שמאמינים שהם עושים את הדבר הנכון.
אז לא, זה לא נכון לשום כיווןן (לדעתי כמובן). זה לא נכון כשזה משרת אג'נדה שבעיני נתפסת כרשע (אכילת בע"ח) וזה לא נכון כשזה משרת אג'נדה שנתפסת בעיני אחרים כרשע (הפלות למשל).
לכן זה גם לא נכון שהשחתת עסקים של טבעונים נובעת אך ורק מתוך בצע כסף או שנאה נטו. היא נובעת בדיוק מאותו מקום שבו טבעונים משחיתים קצביות - מתוך אמונה עמוקה של עשיית הדבר הנכון. בדיוק מאותו מקום שמבצעי תג מחיר הרשעים מגיעים ממנו. בדיוק מאותו מקום שטרוריסטים ג'יהאדיסטים מגיעים ממנו.
והם כולם לדעתי, כולם, ללא יוצא מן הכלל טועים