תלוי בנתוני הפתיחה, כמובן.
אם אתה רוצה לקבל הערכה כמותית,התנאי הראשון הוא שאתה צריך להציג מקרה קונקרטי. אתה לא יכול להגיד "מה הסיכוי באופן כללי בהשוואה בין שני מקומות כלשהם?" כי זו שאלה חסרת משמעות. את הסיכוי להיווצרות חיים בהינתן אותם תנאים בלתי אפשרי לחשב, כי יש לנו רק נתון ידוע אחד (חיים אכן נוצרו בכדור הארץ). כל היתר זה ספקולציות. יש מגוון רחב של דעות בנוגע לסיכויים הללו - יש אנשים (כולל חוקרים בתחום מוצא החיים) שטוענים שהסיכוי קטן מאד ויש אנשים שטוענים שהוא גדול מאד, ויש הרבה שבאמצע. אני אציין שוב שכחסיד של תורת התכנון התבוני אתה שייך למחנה השני - גם אם התנאים להיווצרות חיים מחוץ לכדור הארץ באופן ספונטאני הם קטנים מאד, הרי שהתנאים להיווצרות חיים מחוץ לכדור הארץ בהינתן מתכנן תבוני הם גדולים עשרות מונים. מובן מאליו שמתכנן תבוני יכול לתכנן את היצורים בסביבה מסויימת כך שיתאימו לאותה סביבה, והוא בוודאי לא צריך להסתמך על היווצרות ספונטאנית כזו או אחרת. אני באמת לא מבין מדוע אתה כל כך מתנגד לחיפוש אחר חיים חוץ-ארציים - אתה אמור להיות מאד בעד. אם ימצאו חיים כאלה תוכל לומר "אתם רואים? יש חיים גם בתנאים שונים מאלו של הארץ, וזאת בגלל שהמתכנן התבוני תיכנן אותם כך!" אז אני מבין שנורא חבל לך על המיליונים, אבל אני יכול להרגיע אותך שהוא עובד לטובתך, וחות מזה אל תשכח שמדובר בכסף של ממשלת ארצות הברית, כך שהוא בלאו-הכי לא היה מגיע לתמיכה באברכים.