אפשרות לחיים באוקיינוס של ירח "אירופה"

deathcaster

New member
OK, זו זכותך המלאה לחשוב כך, אך מה הלאה?

מהי האלטרנטיבה? אם הם לא מנסים בכיוון הנכון להערכתך? מהו הכיוון הנכון להערכתך? בהנחה והיו בצוות המחקר גם "מדעני" ארגון דיסקברי שאתה כ"כ מעריץ אותם, כיצד אתה חושב שהם היו מנסים? אני מבקש תגובה עניינית.

אמאל'ה! עלולים למצוא חיים על אירופה!

ואם יימצאו חיים כאלה, עלול להתברר שאין כמעט שום דמיון בינם ובין החיים על כדור הארץ! גוועלד! מה נעשה אם יתברר שיש יותר מדרך אחת להרכיב שוטון בקטריאלי?או שקוד גנטי לא חייב להיות מבוסס על DNA? Willam Proxmire for president now, and I don't care about his death in 2005! You can't explain that!

אז ממה פינוקי מפחד?

תמצא חיים דומים לאלה שעל כדור הארץ- אז מאחר וההסתברות שהתפתחו חיים כאלה פעמיים היא אפסית (ולזה גם אני מסכים) החלשת במידה משמעותית את תיאורית האבולוציה (אם כי לא שללת פנספרמיה) ובכך חיזקת את תיאורית המתכנן התבוני. אם לא תמצא חיים אז כנראה שרק על כדור הארץ יצר המתכנן התבוני חיים, מה שכמובן מחזק שוב את תיאורית המתכנן התבוני. ואם תמצא חיים שאינם דומים לאלה שעל כדור הארץ, אז סימן שהמתכנן התבוני חכם אף יותר ממה שחשבנו... אה! הבנתי! אתה טוען שתיאורית המתכנן התבוני בלתי ניתנת להפרכה, כופר שכמוך?

שאלתי אותו כבר פעמיים,

אבל הוא עוד לא ענה. אולי התשובות שלו יחכו עד יציאת השבת, מסיבה עלומה זו או אחרת. הנקודה שלי היא ששאלת התכנון התבוני אינה ממש קשורה לשאלת החיים מחוץ לכדה"א, ואם כבר, אז כל תוצאה שתתקבל תוכל לשמש את חסידי התכנון התבוני לתמיכה בטענותיהם בדיוק באותה מידה שהם משתמשים בידע הנוכחי לתמיכה בהן. גם מבחינה כלכלית המחקר איננו "בזבוז"; כבר רבו ההוכחות שהשקעה במחקר מהסוג הזה נוטה להצמיח דיבידנדים בלתי-צפויים אך מאד רווחיים ומועילים - כמות התגליות המועילות שהתקבלו כתוצאה מתוכניות החלל השונות היא מרשימה מאד. והנה ציטוט מהיום: "למי שחושב שכל העניין הוא בזבוז כסף, אומר שערה כי הטיסות לחלל הן שדה פורה למחקר יישומי ושהמצאות רבות שהומצאו במרוצת השנים יצאו ממחקרים שנעשו בשביל מערכת החלל, כמו הטלפון הסלולרי. "על כל דולר שמוצא על חקר החלל", אומר שערה, "אנחנו מקבלים בחזרה, בסופו של דבר, מאה דולר. מבחינה כלכלית, זה עסק בכלל לא רע". " http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1581103 הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה, שבגללה חסיד התכנון התבוני יכול להתנגד לחיפוש חיים מחוץ לכדור-הארץ, היא שיש לו התנגדות עקרונית למחקר מדעי באשר הוא. ולסיום, תובנה סטטיסטית: מה אנחנו יכולים להגיד מבחינה כמותית על הסיכוי להצלחת החיפוש אחרי משהו שמעולם לא חיפשנו ואיננו יודעים אם הוא קיים או לא? אין אפשרות לחשב את הערך המדוייק או לתת הערכה מבוססת. אנחנו יכולים לתת הערכות גסות, אבל הן מבוססות על הרבה הנחות לא עובדתיות ואינטואיציה. הדבר היחיד שאנחנו יכולים להגיד על הסיכוי להצלחת החיפוש אחרי משהו שמעולם לא חיפשנו ואיננו יודעים אם הוא קיים או לא הוא שהוא גדול מן הסיכוי למציאת משהו כשאנחנו נמנעים מלחפש אותו. גודלו של המספר הזה הוא אפס.

פולספגן

New member
לא חייב להיות אפס ויכול להיות גם זהה כי אתה

יכול למצוא במקרה למרות שלא חיפשת, אלא אם כן תתכחש למציאה

עקרונית נכון,

הייתי צריך לסייג ולומר שהמילה "חיפוש" כאן מתייחסת לחיפוש במיקום גיאוגרפי שונה, ולא לחיפוש פלאפון שאבד לך בבית, למשל. פלאופן אפשר למצוא גם במקרה; חיים על המאדים, או זהב באלסקה - -או זהב על המאדים, אם כבר - לא ניתן למצוא אם נשארים בבית. תודה על התיקון.

מנווה

New member
יותר סביר שהוא פשוט חיפש דרך לתקוף

את האביוגנזה ולהזכיר שוב את הטענה שלו שהסיכויים להיווצרות החיים הם ממש ממש נמוכים ולהיות איכשהו קשור לנושא.

למעלה