אפשר דיון\סקר?

Maldini Girl

New member
אוי, איזה שטויות

"קיום יחסי מין בגיל מוקדם הוא אבן פינה להרס עתיד המדינה שלנו"
ואני לתומי חשבתי, שהאיום האיראני, היעדר ערכים, חוסר-תקצוב לחינוך, אי- שוויון חברתי, עריצות שלטונית וכדומה הם אבן הפינה להרס החברה שלנו.

את/ה (לא הבנתי אם הכותב/ת הוא גבר או אישה) חושב שהסכנה היחידה בקיום יחסי מין היא הריון? מה עם מחלות מין? מה עם בחורה שלא הייתה מוכנה לזה ואח"כ תתחרט על זה כל החיים שלה? מה עם קיום יחסי מין שלא בהסכמה מלאה? (ואני לא מדברת על גבר בסמטה אפלה שמתנפל עלייך. אלא אפילו על בן/ת זוג שלוחץ עלייך לעשות משהו שאתה לא מעוניין ואתה נכנע מתוך אהבה/ רצון לספק את בן/ת הזוג)

אני חושבת שכתובות פה אוסף של שטויות.

כנראה לא הבנת מה אמרתי

1. אני גבר. אני יודע שאני לא אמור לכתוב כאן אבל הגעתי מהראשי ובגלל שעה מאוחרת לא טרחתי לקרוא את התקנון. מצטער.
2. מחלות מין הן מחלות שאינן קשורות למין אלא מועברות במגע מיני ולכן מקשרים אותן למין.
3. האיום האיראני הוא לא יותר מאשר שיווק האסלאם בעולם.
4. היעדר ערכים הם הסיבה לקיום יחסי מין בגיל מוקדם.
5. החינוך דווקא מתוקצב טוב במדינת ישראל. הבעיה היא שהתקציב הולך לכיוונים שאין להם קשר לחינוך אלא לשיווק התקצוב עצמו (סיפור ארוך).
6. עריצות שלטונית זה משהו שקיים בכל מדינה בין אם היא דמוקרטית או קומוניסטית. כל שלטון הוא עריץ. אחרת לא יהיה בשלטון.

ולסיכום, איני פוסל את האפשרות שאני טועה לגבי כל אחד מהסעיפים הנ"ל. אני ממליץ לפתוח את העיניים טיפה יותר ולראות את הדברים גם מנקודות מבט אחרות. מומלץ לקרוא גם מקורות זרים ולא רק את המקומיים.

Mrs big

New member
אהבתי את החתימה.

הלוואי שהיו לי אשליות כלשהן לנפץ...

Maldini Girl

New member
תגובתי בנושא

1.בגלל שלא זיהיתי לא ידעתי אם לפנות אלייך בלשון זכר או נקבה.
2.אמ.. מה?! מחלות מין הן מחלות שמועברות במגע מיני ולכן מקשרים אותן למין. מן הסתם. מה שהופך אותן לחלק מהסכנות שביחסי מין.
3.ועדיין אני רואה אותו כדאגה ממשית יותר.
4.אני חושבת שזה שטויות. אני חושבת שזה לא חוסר- בערכים שגורם לילדים לקיים יחסי מין בגיל מוקדם, אלא חוסר מודעות להשלכות, אלא מסרים סותרים שמועברים (טלוויזיה, מסרים חברתיים וכולי). זה לא קשור לערכים. בחורה יכולה להיות סופר ערכית ולהיכנס למיטה עם בחור בגיל 12, או 13.
5.ועדיין מורים עושים שביתות כי הם לא מקבלים מספיק שכר, ועדיין הכיתות בישראל צפופות, ועדיין רוב התלמידים מאמינים שאם זה לא שיעור לבגרות אין טעם ללמוד אותו, ושאחרי הבגרות רוב התלמידים ישכחו כל מה שלמדו.
6.התגובות שלך רק מראות שלא הבנת מה אני מנסה להגיד. אתה מגדיר לי מה זו עריצות שלטונית. באמת!? ואיך זה קשור לנושא ההודעה? כנ"ל לסעיף שכתבת בנושא החינוך. כנ"ל למה שכתבת על האיום האיראני. אתה כותב פה אוסף של נימוקים שאין להם שום קשר לנושא הדיון. אבל ניחא..

סה"כ עניתי על שאלות

מה שכתבתי הן רק כותרות. ייקח לי המון שורות טקסט על מנת להסביר כל טענה. נתמקד בנושא הדיון:
לדעתי, הגיל ההגיוני לקיים יחסי מין הוא הגיל בו הגוף והנפש סיימו להתפתח פיזית ונפשית על מנת לקחת אחריות מלאה למעשה זה. בבסיס קיום יחסי מין נועד להמשיך את המין האנושי (ילדים וכו').

Maldini Girl

New member
זו אימרה כ"כ פילוסופית

ברור שהמצב התקין הוא זה שבו הגוף שלך מוכן והנפש שלך מוכנה.
אבל בינינו, אף פעם לא נוכל באמת לדעת את זה, עד שנקיים יחסי מין.
וכמו שכבר כתבתי פה לכמה אנשים, הבעיה עם גיל ההתבגרות זה שבני נוער תמיד חושבים שהם בוגרים מספיק- כדי לנהוג, לשתות, לקבל החלטות, ולקיים יחסי מין.
העניין הוא שהם בדר"כ טועים.
זה חלק מהעניין של ההתפתחות השכלית של גיל ההתבגרות.

אם אני לא טועה

הבנות מסיימות להתפתח פיזית הרבה אחרי הבנים (לפחות מבחינת איבר המין). וכפי שכבר אמרתי, בנים ובנות צריכים להיות עסוקים בלימודים ולא במציאת בן זוג למיטה. מכיוון שאופייה של אהבת נעורים היא שהיא למעשה "חרמנות".
אבל זה במצב האידאלי כמובן.

למעלה