שמאלנים אוהבים להישאר בישראל??
מיכאל - זו רק הנחה או שזה מבוסס? מהיכן הנתונים על כך ש-70% מהמהגרים לקנדה הם ילידי בריה"מ?
לשמאלנים אין כיום שום סיבה להישאר בישראל מ"אהבה". מרבית האוכלוסיה בישראל שונאת אותם. כאדם בעל השקפת עולם שמאלית, היה לי קשה מאוד למצוא את מקומי בישראל, פחות או יותר מאז שרבין נרצח (1995). זו גם הסיבה שבסופו של דבר עזבתי. אני לא מגדיר את עצמי "יורד" משום שמעבר מישראל לקנדה הוא בפירוש "עליה" ולא "ירידה". השימוש במושגים האלה הוא בכלל די אנאכרוניסטי. אכן, חלקם של הישראלים לשעבר שאני פוגש, חלקם מהגרים וותיקים (שרואים בעצמם "יורדים" ואולי אפילו קצת "נפולת של נמושות") - נראה שהם חשים סוג של אשמה על "ירידתם" מישראל ונראה שיש להם נטייה לכוון הימני של המפה. להם, במיוחד, אני טורח להבהיר שאני גאה בהגירתי מישראל ושאין בי שמץ של תחושת אשמה. אם כבר - אז לישראל צריכה להיות הרבה תחושת אשמה כלפיי.
שמאלנים לא-מעטים מחפשים בשנים האחרונות את מקומם מחוץ לישראל, מאותן סיבות שאני חיפשתי. לאנשים שמגדירים עצמם אתיאיסטים, ומחזיקים בהשקפת עולם הומניסטית - אין מה לחפש כיום בישראל. בעיקר אם הם הורים שדואגים לעתיד ילדיהם.
אגב - גם אם ביבי יעזוב מחר את הפוליטיקה ויפטור את אזרחי ישראל מנוכחותו ומעולו, ייקח שנים רבות לתקן את הנזקים שנגרמו מאז שעמד בכיכר והסית נגד רבין. ייתכן בכלל שצריך לאמר לו תודה שפקח את עינינו וגרם לנו להבין שאם נרצה לחיות במזה"ת - אז כנראה שלנצח נאכל חרב. או לפחות בימי חיינו.