אפשר להחזיר את הגלגל לאחור? לשוב לארץ? לתקן את מה ששבור?

אני בהחלט מסכים שיש לא מעט בזבוז וחוסר יעילות

ומצד שני, הרבה פעמים מה שאתה מוכן לשלם יקבע גם את האיכות של מה שתקבל. שלם למורים שכר מינימום ונראה מה תהיה הרמה של מי שיפנה להוראה ואיזה חינוך הילדים שלך יקבלו...

michaelbl

New member
אף אחד לא אמר שיעבדו בתנאי רעב

אבל מצד שני אם תשלם לשוטר 50K ולא 90K, האם לא תמצא עובדים? האמן לי שברגע שהחלופה היא שכר מינימום או שכר נמוך אתה מוצא עובדים. ההשוואה היא תמיד לחלופות, והחלופות במגזר הפרטי לא יותר גבוהות.
אני לא מזלזל במגזר הציבורי או בתפקידו, אבל כן חושב שיש יותר מדי אנשים עם יותר מדי משכורת ויותר מדי תנאים.
למה במגזר הציבורי יש פנסיה שאין במגזר הפרטי? למה יש גיל פרישה מוקדם? למה יש יותר ימי חופש מבמגזר הפרטי?, חופשות לידה ארוכות יותר? אפשרות חל"ת? קביעות? אני בטוח שיש עוד הטבות שאני אפילו לא מכיר.
למה המגזר הציבור צריך להנות מצנאים ומשכורות הרבה יותר טובים מהמגזר הפרטי?
התשובה מאד פשוטה, זה כסף של מישהו אחר. אין בעל בית שחרד לכסף, יש ועדי עובדים חזקים, יש קופה אינסוית של כסף (לכאורה).
אתה נעלב עכשיו בשם המקצוע שלך והעובדה שאתה מוגדר עובד מדינה, אבל למה אתה צריך להנות מתנאי שכר טובים יותר ממני? למה לך יש פנסיה ולי לא? למה יש לך יותר ימי חופש בשנה? גם אני למדתי באוניברסיטה. למה שוטר מרוויח כמוני למרות שהוא לא למד באוניברסיטה. איפה כאן הצדק החברתי?

למה לימודים באוניברסיטה צריכים להבטיח שכר גבוה ?

ולמה שבמגזר הפרטי לא יהיה שכר יותר גבוה ?
מבחינת בעלי העסקים, שכולם יקבלו שכר מינימום ושהם עצמם ינפחו את הכיסים (וגם שלא יצטרכו חס וחלילה לשלם מסים ולתמוך בעובדי הממשלה).

אז לא, זה לא צודק ולא מוסרי וזה הבסיס לחוסר השוויון בחברה שלנו.
הרבה לפני הבעיות במגזר הציבורי, הייתי מטפל בבעיות במגזר הפרטי.

השכר של שוטר לא נובע דווקא מלימודיו אלא ממהות תפקידו

בקנדה אתה יודע שאם קורה משהו לא טוב: שוד, אלימות ועוד יש מישהו שיקבל את הקריאה שלך ויעזור לך בכל מצב. אותו שוטר חשוף בעצמו לפגיעה גופנית אבל מוכן להסתכן לעיתים גם בגלל אידאולוגיה (כן, יש המתגייסים למשטרה בגלל אידאלים) ולדעתי הם ראויים לא פחות ממך למשכורת הולמת. כנ"ל גם לגבי הצלב האדום, שירותי כיבוי והצלה ואחיות

אני ממש לא נעלב

להיפך: אני מודע לכך שאני נהנה מתנאי העסקה מעולים. רק שבניגוד אליך שרוצה לבטל תנאים כאלו אני הייתי רוצה בדיוק ההיפך: שיותר עובדים יהנו מביטחון תעסוקתי כפי שיש לי. לא בהכרח קביעות אלא יותר בכיוון של לעזור לעובד למצוא עבודה או לרכוש הכשרה מקצועית חדשה במקרה שיפוטר (לא בסגנון לשכות תעסוקה אלא יותר בסגנון הסקנדינבי).

לגבי אקדמיה, יש יתרונות מסויימים דווקא במודל הקביעות. קודם כל נתונים מראים שהפרודוקטיביות של חוקרים לא יורדת לאחר הקביעות אלא דווקא עולה (כמובן שיש יוצאים מן הכלל) ויותר מזה- הקביעות מאפשרת לעשות יותר מחקרים ארוכי טווח, מחקרים שהם high risk- high benefit או לעשות את הדברים שבאמת יכולים לתרום לחברה גם אם לא יוצא מהם בסוף איזה מאמר שמי יודע כמה אנשים בכלל יקראו (אצלי למשל אני מתמקד היום הרבה יותר בחינוך ממה שיכולתי לעשות לפני הקביעות- אם יוצא מזה במקרה גם פרסום אקדמי מה טוב, אבל אם לא זה לא ממש אכפת לי). קשה הרבה יותר לעשות דברים כאלו על חוזה זמני (אבל גם ככה האקדמיה עוברת יותר ויותר להעסקה כזו. הרבה יותר קשה היום להשתלב במסלול קביעות ממה שהיה בעבר).

michaelbl

New member
גלובס הרבה יותר נחשב בעיני מאשר בטאון המפלגה דהמרקר

גם בגלובס יש חשיפות,וגם בגלובס יש מאמרי דיעה, אבל ההבדל הוא שגלובס נותנים במה לכל הצדדים, בעוד דהמרקר מוביל קו מאד נחוש שתמיד מביא רק צד אחד שתואם לאג'נדה של המערכת, ולעולם לא תראה שם מאמר מנוגד.
דה מרקר הוא לא עיתון כלכלי, הוא יותר מגזין דעות, ולכן אישית אני מגיע לשם רק בסוף בסוף כשמשעמם לי ונגמר לי מה לקרוא בכל האתרים הפיננסיים האחרים, וגם אז קורא את כתבות הצבע, ומוותר על הדעות הבולשביקיות שמצויות שם בשפע.

בגלל ״הארץ״ נתקענו בקנדה

מאז ומעולם קראנו רק את ״הארץ״.

כשגרנו בישראל ״הארץ״ היה אחד מני מקורות מידע רבים שעזרו לנו לבנות את תמונת המציאות הישראלית.

עכשיו כשאנחנו בקנדה ״הארץ״ הוא מקור המידע היחידי שאנחנו צורכים ואם להאמין למה שכתוב בו, מדינת ישראל נחטפה על ידי קיצונים דתיים לאומנים ומרכז הליכוד.

אם היו מחלקים כאן בקנדה את החינמון ״ישראל היום״ כבר מזמן היינו עושים עליה.

Space Truckin

New member
אכן מדינת ישראל נחטפה

על ידי קיצונים דתיים לאומנים ומרכז הליכוד .
אין צפי לשחרור

נחטפה על ידי חלק ניכר מאזרחיה הנבערים

והדתיים לאומיים, והמשיחיים והלאומנים וסתם בבונים עם רגשי נחיתות ויהודונים מילטנטיים שבטוחים ש"או שואה או צה"ל" ועוד.

אני מצדיע לאורי אבנרי על-כך שאחרי כל-כך הרבה שנים

הוא עדיין מוכן להיאבק ומסרב להתייאש. לצערי, אני חושב שהמגמות בלתי הפיכות. השינוי יוכל לבוא רק כתוצאה ממשבר אמיתי כגון סנקציות בינלאומיות מהסוג שהוטל בזמנו על דרום אפריקה. אני לא רואה את קלינטון או טראמפ מובילים מהלך כזה ולאיחוד האירופי יש צרות אחרות משלו.

idohatam

New member
אני מניח שבעולם שבו שלט פרי פלסטיין

שתלה שכן פוטנציאלי מפחיד ומסוכן יותר מלמות בפיגוע או לגור בעוטף עזה, שילטון האפרטהייד לא התמוטט בגלל הסנקציות והלחץ הבינ"ל. הייתי מציע לך לקרוא את האוטוביוגרפיה של דה קלרק ונלסון מנדלה לפני שאתה כותב שטויות אבל אני לא חושב שזה יעזור כפי שאני לא חושב שאפילו אתה מאמין למה שאתה כותב.

קראתי מחקרים על הנושא יותר רלבנטים מאותו ביוגרפיות.

ללמוד על דראפ מביוגרפיות זה כמו לדעת על ישראל מקריאה של הביוגרפיה של ביבי ואסד.
כלכלת דרום אפריקה לא הייתה קרובה להתמוטט ה"חרם" היה ברמה ההצהרתית, ספורט אולימפידיה.
פיגועים לא רלבנטים לנושא.

סחתיין על הפרסום סתיו!

סיימתי את קריאת מאמרו של אבנרי, אדם שאותו אני מעריך מאוד, בתחושת חמלה על האיש וחמלה על בני דורו שהקריבו כל כך הרבה וקיוו כל כך וחלקם הגיעו לגיל מופלג שבו הם "זוכים" לראות את מפעלם ההסטורי נחרב ושוקע.
תשובתי לאבנרי היא, מילה במילה, מאמר התגובה של הדוקטורנט נעמן הירשפלד.
&nbsp
אין אפשרות לתקן את השבור. המשמעות של זה היא להחליף חלקים גדולים של ה"עם" היושב בציון. נבחריו בהחלט מייצגים אותו. הוא ראוי להם והם ראויים לו. העסק שם נגמר.
במהלך 15-20 השנים הקרובות "נזכה" לחזות בהידרדרות אקוטית במצבה של ישראל - מהבחינה השלטונית, הכלכלית והחברתית.
לתשומת לבו של מי שיש לו משפחה שם.

רוב היורדים בקנדה הם מצביעי ביבי פוטנציאליים

בפורום הזה יש ריכוז לא מייצג של עוכרי ביבי. בסך הכל בקרב קהילת היורדים הישראלים בקנדה ביבי וליברמן הם סבבי באבי
זה קצת עניין של דמוגרפיה כי 70%מהמהגרים הישראלים לקנדה הם ילידי ברית המועצות (שמצביעים רובם ככולם לימין ) וזה קצת עניין של סטטיסטיקה כי ממילא רוב הישראלים מצביעים ליאיר לפיד וימינה, אבל בשורה התחתונה יש די מעט יורדים שמאלנים כאן בקנדה.

בשורה התחתונה שמאלנים אוהבים להישאר בישראל מי שיורדים לברלין וקנדה הם בדרך כלל מצביעי יאיר לפיד וישראל ביתנו

שמאלנים אוהבים להישאר בישראל??

מיכאל - זו רק הנחה או שזה מבוסס? מהיכן הנתונים על כך ש-70% מהמהגרים לקנדה הם ילידי בריה"מ?
לשמאלנים אין כיום שום סיבה להישאר בישראל מ"אהבה". מרבית האוכלוסיה בישראל שונאת אותם. כאדם בעל השקפת עולם שמאלית, היה לי קשה מאוד למצוא את מקומי בישראל, פחות או יותר מאז שרבין נרצח (1995). זו גם הסיבה שבסופו של דבר עזבתי. אני לא מגדיר את עצמי "יורד" משום שמעבר מישראל לקנדה הוא בפירוש "עליה" ולא "ירידה". השימוש במושגים האלה הוא בכלל די אנאכרוניסטי. אכן, חלקם של הישראלים לשעבר שאני פוגש, חלקם מהגרים וותיקים (שרואים בעצמם "יורדים" ואולי אפילו קצת "נפולת של נמושות") - נראה שהם חשים סוג של אשמה על "ירידתם" מישראל ונראה שיש להם נטייה לכוון הימני של המפה. להם, במיוחד, אני טורח להבהיר שאני גאה בהגירתי מישראל ושאין בי שמץ של תחושת אשמה. אם כבר - אז לישראל צריכה להיות הרבה תחושת אשמה כלפיי.
שמאלנים לא-מעטים מחפשים בשנים האחרונות את מקומם מחוץ לישראל, מאותן סיבות שאני חיפשתי. לאנשים שמגדירים עצמם אתיאיסטים, ומחזיקים בהשקפת עולם הומניסטית - אין מה לחפש כיום בישראל. בעיקר אם הם הורים שדואגים לעתיד ילדיהם.
אגב - גם אם ביבי יעזוב מחר את הפוליטיקה ויפטור את אזרחי ישראל מנוכחותו ומעולו, ייקח שנים רבות לתקן את הנזקים שנגרמו מאז שעמד בכיכר והסית נגד רבין. ייתכן בכלל שצריך לאמר לו תודה שפקח את עינינו וגרם לנו להבין שאם נרצה לחיות במזה"ת - אז כנראה שלנצח נאכל חרב. או לפחות בימי חיינו.

CANADA101010

New member
תגובה 220

הברירה הייתה בידינו. היינו יכולים לבנות כאן מדינה וחברה מתקדמות עם איכות חיים, רמת חיים ותרבות מערביים, ויחד עם זאת בנסיון להגיע להסכם של פשרה עם העם הפלסטיני - על אף העוול שנעשה לו בעצם פתרון לעוול שנעשה לנו על חשבונו. בחרנו במקום זאת ובוחרים גם עתה לבנות כאן מדינה לאומנית-פשיסטית-דתית מפגרת עם כלכלה שבה מיעוט הוא עובד באופן המתאים לעולם מתקדם ומערבי, והרוב מעדיף חשכת ימי הביניים. התוצאה היא ברורה: מי שמסוגל - מבחינת השכלתו, מיקצועיותו וגילו להגר מכאן - יעשה זאת, ולאו דווקא לברלין בלבד. מי ישאר ? - מיעוט סיקריקים חובשי הכיפות , הערסים למיניהם, יוצאי אוקראינה ומולדובה שמקרוב באו ( אלה מביניהם שאינם בעלי השכלה שיש לה ערך בעולם), ומבוגרים שיש להם בעיית ביטוח רפואי בחו״ל. הברירה הייתה בידינו, ופישלנו - ביחס למדיניות הבאה לכאן של אוכלוסייה דתית ומפגרת השכלתית ותרבותית שהריבוי הטבעי הכריע את הדמוגרפיה וקבע את הרוב באוכלוסיה כפי שהוא היום - על מגמותיו התרבותיות והמדיניות. קצב החינוך מחד וקצב התקדמות לקראת הפשרה עם הפלסטינים לא היו מספיק מהירים כדי להתגבר על התפתחות הדמוגרפיה!

SupermanZW

Well-known member
אין שום סיכוי לתקן, ההמון הנבער ממשיך להצביע לביבי

והדמוגראפיה תגרום לכך שבעוד פחות מ30 שנים רוב תושבי ישראל יהיו ערבים וחרדים, בעוד 50 שנים להערכתי ישראל לא תוכל להמשיך להתקיים כמדינה עצמאית ולא בגלל אויביה אלא דווקא בגלל הרכב תושביה ואורחות חייהם.

למעלה