אפשר להפסיק עם הביזיון הזה?!

Aviad1987

New member
אפשר להפסיק עם הביזיון הזה?!

הבנו - התחשבתם בעשירית אחוז עם טלוויזיות שתומכות במסך רחב והתחלתם לשדר בפורמט הזה - אבל למה זה חייב לדפוק את מי שאין לו כזאת טלוויזיה? המסך חתוך ולא רואים את כולו הוא נראה מעוות וזה לא רק ביס וויקאנד זה גם בערוצי הסרטים ככה. אני מקווה שאני לא תוקף סתם וזאת לא בעיה שהיא רק אצלי אבל הגיע הזמן לתקן את זה אחרי חודש ומשהו. לא?

kalay

New member
לדעתי

זה בכלל לא מפריע. אני ראיתי כבר איזה 7-8 סרטים כאלה ולדעתי לא מרגישים בכלל. כמעט בכל הסצנות השחקן הוא במרכז המצלמה והדבר היחיד שנחתך זה קצת הנוף מסביב.

על מה אתה מדבר?../images/Emo168.gif

כשהקרינו את "מטריקס 2", הייתה סצינה שניו וסמית' עמדו משני צידי המגרש, וכש-YES שידרו את זה עשו זום על האמצע, וראינו רק מגרש וקולות מדברים ברקע. זה היה מזעזע!

../images/Emo45.gif

נראה לי שגם נתקלתי בזה בתוכנית טלוויזיה או שתיים (בנוסף לזה משום מה היו תוכניות בהן המסך "התמתח" לשנייה ואז חזר לעצמו - ואז כל התהליך חזר על עצמו שוב ושוב ושוב... זה היה נורא מעצבן). חלק גדול מהמסך נחתך, וחבל... רואים חצי פנים של הדמויות...

yasminale

New member
זה בהחלט מרגיז

אומנם זה חותך את הנוף, אבל לא תמיד. בקיצור, זה מרגיז, ולדעתי עדיף שתהיה אפשרות שמי שרוצה לראות במסך רחב יכול לבחור את הפורמט הזה, כמו שאפשר לבחור שפת כתוביות1

kalay

New member
זה שהמסך התמתח לשנייה

זה תקלה. זה לא קשור ל- 16:9. אבל בקשר לפורמט הרחב לי זה בכלל לא מפריע. הדבר היחיד שנחתך זה הסמל. חוץ מזה תוך 3-4 שנים לכל בית בישראל יהיה מסך רחב ואז כולכם תשבחו את הפורמט הזה.

אני יודע שזה לא קשור לזה..

(בגלל זה אמרתי בנוסף לזה...) וזה לא רק הסמל שנחתך - אני רואה חצאים של דמויות ברוב המקרים... וסבבה - עוד 3-4 שנים - אבל עד אז מה? נשב ונראה 3/4 מסך...?

Aviad1987

New member
../images/Emo45.gif ונצל"ש קטן -

איזה מבאס שהורידו את קווין היל. אני ממש אוהב

בוביץ

New member
זה לא קשור

אתה גם מפסיד חלק מהתמונה לפעמים מפספס חלק מהפנים רק כי אין לך טלוויזיה רחבה ומי אמר לך שבעוד 3 4 שנים לכולם יהיו מסך רחב? לא בטוח בכלל.

kalay

New member
אני מניח שאליי

אבל אתם ממש מגזימים. לא רואים חצי פנים כי בדרך כלל השחקן הוא במרכז המצלמה. לא קורה אף פעם שלא מבינים משהו מהעלילה, או שלא מבינים מה קורה בסצינה בגלל שהמסך נחתך. וחוץ מזה לא כל הסרטים הם ככה.

אולי לך זה לא מפריע...

אבל עובדה שמי שהגיב פה אמר שזה כן מפריע לו... והשחקן לא תמיד במרכז המצלמה, וגם אם כן - כשהמסך ממוקד נחתך עוד חלק מהאמצע (ואתה לא יכול להגיד שזה לא נכון, כי כשראיתי את "ללכת על הכל 2" ביס לא מזמן, ראיתי חצי מת'יו פרי וחצי ברוס וויליס כל הזמן - וכשראיתי את הסרט במסך מלא זה לא היה ככה...).

Aviad1987

New member
כתבתי תגובה מאוד ארוכה ומעוצבנת

אבל היא נמחקה לי אז פשוט תדמיינו כמה אני רותח
סתם.

TheCharm

New member
בדרך כלל השחקן במרכז המצלמה

אבל יש גם הרבה סרטים שיש 2 שחקנים או יותר שנמצאים בצידי המצלמה, והיו דברים מעולם כשיכולנו לראות על פני המסך 2 אפים מדברים. פשוטו כמשמעו.

lim02

New member
תודה לאל

לי זה לא מפריע כי יש לי מסך עם פורמט רחב.. אבל תגידו את זה ליקי או למישהו בערוץ.

TheCharm

New member
ברור. זה ביזיון ואין מילה אחרת.

ואתם יודעים מה, כן, אמרו פה שעוד 3-4 שנים תהיה טלוויזיה של מסך רחב בכל בית בישראל. ומה זה אומר? קודם כל, זה לא עוזר בכלום. וואלה, לי יש טלוויזיה של מסך רחב בבית. אבל טלוויזיה אחת. וכמובן שזאת הטלוויזיה בסלון. ואיך זה עוזר כשהסלון הוא מקום משפחתי ואני לא יכול לראות שם את כל הסרטים ודברים שמוצגים במסך רחב? בחדר שלי, המקום בו אני רואה את רוב הטלוויזיה, אין מסך רחב. גם עוד 3-4 שנים לא יהיה לכולם מסך רחב. טלוויזיה אחת אולי תהיה, וכל השאר? וגם אם לכולם יהיה רק טלוויזיות מסך רחב, זה אומר שהעלו את התוכנית מוקדם מדי. למרות זאת אני סבור שעוד 3-4 שנים לא יהיה לכולם מסך רחב, ובטח שלא כל הטלוויזיות, ולפיכך, מה הטעם בלשים דברים במסך רחב כשרק מספר אנשים מוגבל מאוד יכול לראות את זה, ואילו במסך הרגיל כולם יכולים לראות את זה? היגיון פשוט היה כנראה בין המגרעות של התוכנית הזאת ויישומה.

kalay

New member
אבל תבין....

הם לא הפכו את כל הסרטים למסך רחב. יש אחוז קטן מהסרטים שהתאימו אותו לאחוז קטן של צופים בעלי מסך רחב. תחשוב שמישהו עם מסך רחב מפספס את חווית הצפייה בגלל שכל הסרטים הם בפורמט 3:4. ואל תגיד שאת כל הסרטים החדשים הם שמים במסך רחב ורק סרטים ישנים ומעפנים משדרים בפורמט רגיל. אני ראיתי הרבה סרטים טובים גם בפורמט רגיל וגם ברחב וזה לא הפריע לי.

Aviad1987

New member
למה שנופלה לרעה?

רק בגלל שרוב האנשים לא בחר לקנות באלפי שקלים טלוויזיות תומכות נצטרך לראות את התמונה מאוד מאוד חתוכה? מבחינתי זאת בכלל לא אופציה. שיעשו כמו בתקופת האוסקר - ערוץ נפרד שישדר את הסרטים בפורמט רחב ומצידי שיעשו הודעה בבאנר מידע כל פעם שיש כזה סרט שמשודר גם בערוץ ההוא לבעלי המסך הרחב. הרבה יותר נורמלי והגיוני מאשר לדפוק 90 וכמה אחוז שרואים את המסך חתוך (ואני מדבר מאוד חתוך. זה לא היה מפריע לי אם זה לא היה כל כך בוטה).

kalay

New member
יאללה

תגיד לי איזה סרטים ראית שהיו כל כך חתוכים שאי-אפשר היה לראות אותם בכלל. והם לא דופקים 90% מהאנשים כי לא כל הסרטים משודרים ככה.

TheCharm

New member
אז אלה שיש להם מסך פורמט רחב

כנראה יש לו גם כסף לקנות DVD ולהשכיר/לקנות/להוריד כמה סרטים.

למעלה