אפשר להצטרף?

RonspotNL14

New member
מצטער לאכזב אותך

גם אם כל אדם הוא שונה יש דברים שלא שונים בין מאומצים ואלה הדברים האלה דווקא לצערי או לשמחתי אני לא יודע לא צריך להכיר את הסיטואציה בשביל להבין אותם ולי יש את הרושם שהיא כן רצתה אבל בגלל שלא נתת לה היא גם לא אומרת את זה מעולם לא באתי לכאן לנגח אף אחד אלא להביע את דעתי מניסיוני לא הכל סובב סביב קאלה
 

KallaGLP

New member
כדאי שתקשיב לעצות של עצמך

ותזכור שלא הכל סובב סביבך וסביב חוויותיך האישיות. והרושם שלך לא נכון, אבל מצדי תחשוב מה שאתה רוצה.
 

סביון1

New member
שאלה - ובאמת שאני שואלת כדי לנסות להבין, לא

משום מקום אחר - איפה אתה רואה שפותחת השרשור מחבלת בהתפתחות הילדה שלה? במה לדעתך היא טעתה?
 

משתפרת

New member
ממש נשמע סוף העולם

ברור שאין לי עצות. אתם מתיעצים עם אנשי מקצוע שעצותיהם מבוססות.
הפסיכולוית טוענת שהכל מתקשר להיותה של ק. מאומצת. יתכן שאכן חוסר הבטחון הבסיסי שלה מגיע מהתחלת חייה, שהחוויה של להיות לא רצויה למשפחה הביולוגית שלה גוברת על החוויה של אהובה ורצויה במשפחתכם. הבת אכן מתנהגת כאילו אין לה ערך או כאילו היא בעלת ערך נמוך. לא שווה. כשהיא מצליחה במשהו היא עוזבת אותו, כי חווית ההצלחה לא מסתדרת לה עם הרגשית הנחיתות. כך בחוגים (מוזיקה, ציור, ספורט), כך גם בלימודים כעת. ההישגים הנמוכים מסתדרים לה עם התדמית העצמית. כך גם הבחירה בחבורה לא ראויה, שלא לדבר על ההתנהגות הלא נורמטיבית שממש זועקת "אני לא שייכת", ומעמידה את סובלנותכם במבחן.
אינני מכירה אותה ואתכם, הפסיכולוגית שמכירה מעריכה שהכל נובע מהיותה מאומצת. את העובדה הזו אין דרך לשנות. אני מקווה שהפסיכולוגית תצליח לעזור לה לשנות את התפיסה, לקלוט שהיא רצויה מאד, שלמרות שיכולתם להשאר הורים של ילד אחד בחרתם לאמץ אותה, הפכתם עולמות כדי שהיא תהיה בתכם, שהיא בעצם אוצר. אין לי מושג איך עושים את זה, ואני מחזיקה אצבעות שזה יצליח.
החיים דינמיים, יש עליות ויש מורדות. מקווה שבמהרה תגיע לכם תקופה טובה, מחזיקה אצבעות. אך תמשיכו להיות עם היד על הדופק, מכיוון שכל משבר (לחץ לקראת בגרויות, מעבר דירה, פרידה מחבר וכדומה) עלול לעורר מחדש את השדים הרדומים.

ולא סיפרת על האח הבכור.
 

משתפרת

New member
ועוד משהו:

אני מקווה שבין כל אנשי המקצוע אתם מוצאים מי שמצליח לחסוך מכם רגשי אשם. אתם עושים כל מה שאתם יודעים, כל מה שאתם יכולים. אתם צריכים לצפות מעצמכם להיות ההורים הכי טובים שאתם מסוגלים להיות, ועם כל ההשתדלות שלכם אתם עושים בדיוק את זה. יש דברים שאינם בשליטתכם. בוודאי נתקלתם באנשים "חכמים" שאומרים כיצד לדעתם צריך לנהוג איתה (אחרת מכפי שאתם עושים), ומשדרים לכם שהם בוודאי היו מצליחים להשיג עם הילדה תוצאות טובות יותר... ובכלל איזה מין הורים אתם... אז דעי לך שכל מי שנמצא בצד רואה מצוין את הפגמים, אך לא מתנסה ביום- יום, בשעות, בשבועות, בחודשים ובשנים. אתם כן, ואתם מתמודדים. לפחות רגשי אשמה- תחסכי מעצמכם.
 
משתפרת יקרה...

מממ...לדעתי החוייתית -חלק אינטגראלי מהורות,גם כשהיא מיטיבה דייה הוא צרור רגשי אשם.
למשל על איפה לא הייתי/היינו בעבורו מספיק בגלל עומסים אחרים ,לא הבהרנו די,החמצנו משהו איתו,גרמנו לו בשוגג עוגמת נפש ,לא החלטנו החלטות נכונות עבורו בזמן.....תגידי לי חסר מה שיפרוט על רגשות האשם?

וזה ממש לא קשור לאנשי מקצוע. איש מקצוע יחטא לאמינות וליושרה אם יתיימר להסיר מהורים אשם....
בקיצור- אשמה היא 'בהגדרה'.גם כשלא הולכים לטיפול. ואומרים שאצל אימהות יהודיות אפילו קצת יותר...
 

fannyd

New member
הרגש לא בהכרח רציונלי

זה יותר קשור לאישיות של מי שחווה אותו מאשר למדדים של השקעה/תוצאה.
 
ממש מסכימה !

נכון שכולם מוצאים תכנים לדבר בהם,אבל בסופו של דבר מי שמרגיש אשמה הם אנשים שיותר נוטים לכך מאחרים ,באמת מבחינת האישיות.
 

משתפרת

New member
נכון שביחסי הורה-ילד האחריות של ההורה

ביחוד כשמתגלות בעיות רבות וקשות, הנטיה של ההורה היא לחשוב מה לא עשה בסדר. מישהו צריך להסב את תשומת ליבה של האם הזו ושל האיש שאיתה לכך שזה לא רק הם, שזו גם היא.
 

fannyd

New member
יש להניח שאנשי מקצוע שמלווים את המשפחה

לאורך שנים עשו זאת. האם כתבה על קושי, לא על רגשי אשמה.
 
היי סופה

ממש לא קל.ילדה שאת מספרת בגילוי לב ראוי להערכה שימים בלעדיה[בטיול] היו אנחת רווחה מכל המתח שבאינטראקציה איתה.
גניבות ושקרים- לא נדירים אצל מאומצים ,גניבות ושקרים קשורים גם לתסמונת אלכוהול עוברי ,שפחות מעורים בישראל עד כמה היא רווחת בקרב מאומצים.
אנורקסיה- מחלה לא פשוטה של מתבגרות,הרבה פעמים קשורה לדינאמיקת הקשרים עם המשפחה [המגדלת כמובן] ובמיוחד עם אמא.
הנהגות אנטיסוציאלית[חבורת הנערים] קשורה גם היא בהתבגרות סוערת תוך מעורבות בהתנסויות פרינג'יות,של שוליים.
התבגרות אצל מאומצים היא תקופה שבה הם עסוקים בגיבוש זהותם המורכבת ,הכוללת את עברם העלום.את הבדיקות ,השאלות הקיומיות ,המרד הם יכולים לעשות אך ורק מול יציבות ההורים המאמצים.
הבת שלכם ללא ספק כל הזמן מעמידה אתכם במבחנים קשים. ככל שלא תשברו אך תישארו איתה בתקשורת מיטיבה - כך תתרמו ליציבותה.
כפסיכולוגית בעצמי,לא אהבתי את הפסיכולוגית שהסבירה שהדימוי העצמי הנמוך בא מהיותה מאומצת. המשימה החשובה היא לגדל את הדימוי,לתת לו חום ואהבה,והזדמנות לחוויות מוצלחות חוזרות ונשנות,להפגיש עם שיטחי עניין מביאי סיפוק,לראות באיזה תחומים חיוביים אפשר לחבר ביניכם ההורים לבינה ולהעמיק תחושת שייכות הדדית,ליצור מרחב מתאים ביניכם לבינה ......כל אלה לא יקרו מסתם הסבר ש"זה בגלל האימוץ".
בכל מקרה- מעריכה מאד את העובדה שפרקת פה תחושותייך הקשות.מאחלת רק טוב.
 
ברחה לי ההודעה. אני רוצה להוסיף שאני קוראת

כל מילה שאתם כותבים, גם אם לא עונה לכל אחד מכם אישית.
 

orit81

New member
הכל קשור לאימוץ. האמנם...?

אני קוראת את דבריך וכולי נמלאת הערכה אליכם כהורים שעושים את כל מה שאתם מעלים על דעתכם שיכול לעזור לק. ולכם.
אני בטוחה שהמצב קשה מנשוא ומאחלת לכם המון סבלנות, אורח רוח, תמיכה זה בזו ואמונה שדברים יסתדרו בסופו של דבר.

עם זאת, אני חייבת לציין שזו בדיוק אחת הסיבות למה אני אישית כבר פחות ופחות מאמינה בפסיכולוגים (ויסלחו לי כל החברות לפורום העוסקות בתחום).
איך אפשר לקבוע באופן כל כך נחרץ שהכל קשור לאימוץ של ק.???
הרי לעולם לא נוכל לפרוט את אופיים המורכב של ילדינו למטבעות מספיק קטנים כדי להצליח לבודד כל מטבע ולהבין אם הוא קשור לעצם היותם מאומצים או לאופי איתו נולדו או לגנטיקה שירשו מהביולוגים שלהם או לכל דבר אחר.
על כל מקרה מורכב של ילד מאומץ יש הרי עוד 10 מקרים דומים או זהים של ילדים שנולדו למשפחותיהם ואז מה ההסברים שניתן לספק להתנהגויות שלהם?
הרי שכל מקרה לגופו.
וזה בדיוק העניין. אי אפשר בשום אופן לדעת מה ממרכיבי האישיות של ק. הוא תוצאה ישירה של עצם היותה מאומצת, מה היא רכשה מהסביבה, עם איזה מטען גנטי נולדה ומה קשור לחוויות שחוותה טרם אימוצה.
אני יודעת ומודעת לכל המחקרים והסטטיסטיקות הלא מחמיאות בנוגע לבעיות התנהגות של ילדים מאומצים ועדין, תמיד צריך להסתכל בראייה מעמיקה ונקודתית על כל מקרה ולנסות לפתור אותו בעזרת הכוונה נכונה של ההורים, ליווי מקצועי לילד/ה ואף טיפול תרופתי במידת הצורך וכד'.
הרי גם אם יבוא הפרופסור הכי מלומד ויחתום לכם על מסמך שמוכיח חד משמעית שההתנהגות של ק. נובעת מעצם היותה מאומצת, האם זה יעזור לכם? יקל עליכם? ישנה את תמונת המציאות בה אתם חיים? היא הרי אכן מאומצת וזו אכן תמונת המציאות שלה ושלכם אבל היא כרגע נערה מתבגרת שזקוקה להרבה עזרה ותמיכה (ונשמע שהיא מקבלת אותה). זה מה שחשוב.

אני חושבת שהדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות על מנת לעזור לעצמכם ולה הוא קודם כל לתמוך האחד בשנייה. להיות שניכם מעורבים במידה שווה בכל מה שקורה איתה, לוודא שאתם מקבלים הדרכת הורים מאיש מקצוע שמתמחה בבעיות התנהגות של מתבגרים (לא בהכרח מאומצים), להשתדל לבלות יחד רק שניכם אפילו כשאין לכם כוח, אפילו באופן מלאכותי בהתחלה, צאו עם חברים שלכם מדי פעם, תנסו עד כמה שניתן במסגרת סיר הלחץ בו אתם נמצאים כרגע למצוא את הרגעים השקטים להיות ולהכיל אפילו ששניכם סובלים מאותו הקושי כרגע.
אם הזוגיות שלכם תישאר איתנה ויציבה, זה יתן לכם הכי הרבה כוח לעבור את המשבר הזה בו אתם נמצאים.
שתרגישו שאתם מתמודדים ביחד, ולא כל אחד בנפרד.

בנוגע לטיפול המתאים לק. - קטונתי מלייעץ בנושא. אני מאמינה שאתם בידיים טובות. רק שוב, הייתי מרימה גבה ולא מתביישת לשאול את איש המקצוע הבא שיגיד לכם שהכל קשור לאימוץ - לשאול למה ועל סמך מה ולא להסתפק בתשובה של "סטטיסטיקות ומחקרים מראים ש..." כיוון שיש בתשובות האלה ניחוח של הסרת אחריות ושל חוסר הבנה מעמיקה למצבה של ק. שכן אם הכל קשור לאימוץ, זה מייתר חשיבה כוללנית יותר ומספק תשובה פיקטיבית וחסרת כל משמעות בנוגע לאיך אפשר לעזור לה.
זה כמו שמישהו לבקן יגיע לבדיקת ראייה ויגידו לו שהוא לא רואה טוב כי הוא לבקן ורוב הלבקנים נוטים לסבול מבעיות ראייה. יופי.

שולחת לכם המון המון כוחות וירטואלים.

אציין כאנקדוטה בלבד שאני עצמי הייתי מתבגרת בלתי נסבלת בעליל, פרעתי חוק, עשיתי דברים גרועים יותר ממה שאת מתארת על הבת שלך, כמעט העיפו אותי מהתיכון, ההורים שלי פקדו דרך קבע את משרד המנהלת...
זה עבר לי. נרגעתי. התבגרתי.

מאמינה שגם ק. שלכם תעבור את התקופה הנוראית הזו (גם עבורה, היא בטח סובלת כמוכם אם לא יותר) ולאחריה תפליא בכישרונותיה הרבים ותעשה אתכם ואת עצמה מאד גאים.
 
למעלה