אפשר להצטרף?

KallaGLP

New member
אורית, כעקרון אני מסכימה עם דברייך

ולעיתים קרובות כותבת דברים ברוח זו בעצמי, אך כאן מדובר בילדה שנמצאת בטיפולים של אנשי מקצוע כבר שנים, הם מכירים אותה היטב (או לפחות אמורים) ואנחנו לא. ברור שייתכן שהם טועים, אך לדעתי אין לנו, על סמך הודעה אחת קצרה בפורום, כל אפשרות לדעת או סיבה ממשית להאמין שהם טועים. יתר על כן, כשאומרים דבר כללי כמו "זה בגלל האימוץ" הכוונה של המילים האלה היא לאו דווקא מילולית גרידא. כלומר לדעתי הכוונה היא לא שאקט האימוץ גרם לבעיות האלה (אולי הוא אף פתר את חלקן), אלא שעצם העובדה שהילד הגיע לאימוץ מסתתרים מאחוריה הרבה דברים אחרים, שכולם ביחד וכל אחד לחוד יכולים להיות בעלי משמעות: מצב ההורים הביולוגיים, המטען הגנטי של הביולוגים, מה קרה בין הלידה והאימוץ ואיך זה השפיע על מצבו הנפשי וההתפתחוי של הילד לפני ואחרי, אילו משקעים וטראומות נותרו לילד שהחיים במשפחה מאמצת לא הצליחו למחוק ועד כמה עצם הידיעה שהילד ננטש או נמסר מתישהו בילדותו משפיעה על מצבו הנפשי לאורך חייו. לדעתי, כשאומרים בקיצור "זה בגלל האימוץ" כוללים את כל הדברים האלה (ואני מסכימה שזה הרבה פעמים נשמע לא טוב, מטעה ומתפרש לא נכון על ידי אנשים שלא מבינים את המשמעות האמיתית של הדברים האלה). ברור שאצל כל ילד השילוב של התכונות והחוויות ומידת השפעתם, אם בכלל, תהיה שונה ותלויה, בין היתר, גם בנסיבות חייו בהווה ובדינמיקת היחסים בתוך המשפחה המאמצת. ושוב, כמובן שאת צודקת במובן הזה שהכי קל ומתבקש להגיד "זה בגלל האימוץ", אבל לא תמיד נכון, וחובה על אנשי המקצוע לחפור ולחפש לעומק ולשלול גם גורמים אחרים. פשוט במקרה הזה אין לנו לדעתי מספיק כלים כדי להחליט שאנשי המקצוע, שמכירים את המשפחה ואת הילדה הרבה יותר טוב מאיתנו, טועים. בטח לא על סמך המעט שאנחנו יודעים.

orit81

New member
נכון

אנחנו לא מכירים את המקרה
והתשובה שלי היתה מיועדת לכותבת ההודעה הראשית אבל גם לכלל קוראי הפורום וכמקרה לדוגמה
של אמירות שמרעישות אותי ועל כן כתבתי את כל מה שכתבתי.
כיוון שזה פורום ציבורי שכמות הקוראים בו עולה פי 10 לפחות על כמות הכותבים,
חשוב לי מאד להעביר את דעתי בנושא
ולקרוא להורים תמיד לשמוע באוזן ביקורתית את אנשי המקצוע שקובעים שדברים מסויימים קשורים לאימוץ
בעוד שעל פי רוב זה לא רלוונטי.
זה נתון שיש לקחת בחשבון אבל לא לבסס עליו דיאגנוזות ובכך לפספס אלמנטים אחרים שיכולים להיות מהותיים בדרך למציאת הפתרונות והסיוע.
אני חלילה לא קובעת שזה המקרה ולא טוענת שאנשי המקצוע טועים,
רק מבקשת להעלות למודעות ולקחת לתשומת הלב
גם להורים של ק. וגם להורים מאמצים בכלל.

KallaGLP

New member
כאמור, ברמה העקרוני ישבינינו הסכמה.

אבל תפסו לי את העין הדברים שלך: "אמירות שמרעישות אותי". את יכולה בבקשה להסביר למה הכוונה?

orit81

New member
הכוונה לאמירות נחרצות

שקובעות ש"זה קשור לאימוץ"
שהרבה פעמים פשוט לא רלוונטי.

הי אורית בתוך דברי לסופה

יש דברים דומים .גם אני חושבת ש'בגלל האימוץ' לא פותר שום דבר,מביאה שוב-

כפסיכולוגית בעצמי,לא אהבתי את הפסיכולוגית שהסבירה שהדימוי העצמי הנמוך בא מהיותה מאומצת. המשימה החשובה היא לגדל את הדימוי,לתת לו חום ואהבה,והזדמנות לחוויות מוצלחות חוזרות ונשנות,להפגיש עם שיטחי עניין מביאי סיפוק,לראות באיזה תחומים חיוביים אפשר לחבר ביניכם ההורים לבינה ולהעמיק תחושת שייכות הדדית,ליצור מרחב מתאים ביניכם לבינה ......כל אלה לא יקרו מסתם הסבר ש"זה בגלל האימוץ".

KallaGLP

New member
נכון, אתן צודקות.

לציין את הסיבה או המקור לבעיה זה עניין נפרד מלהציע פתרון. אמנם חשוב מאוד למצוא את שורש הבעיה, כשלב ראשון לקראת מציאת פתרון, אך זה בוודאי לא מספיק ומשם צריך להתקדם לשלב הבא. השאלה היא אם מעבר לאמירה שזה "בגלל האימוץ" הוצעו דרכי התמודדות וטיפול. אני רוצה להאמין שכן, כי האמא מספרת על פגישות רבות, הפניות למומחים בהתאם לנסיבות ושיטות טיפול שונים ואף שיפור במצב של לפחות חלק מהבעיות בעקבות זאת. אבל יחד עם זאת לא לגמרי ברור אם דווקא אותה מטפלת ששמה דגש על "בגלל האימוץ" גם הציעה אפשרויות לטיפול יעיל ולא רק השתמשה באמירה הזו כדי לעשות לעצמה את החיים קלים. שוב, אני רוצה להאמין שמעבר לאמירות כאלה ואחרות יש כאן גם טיפול מקצועי ומתאים בכל שלב לאורך הדרך.

הי קאלה לגבי השורה האחרונה שלך

"טיפול מקצועי מתאים בכל שלב לאורך הדרך..."- נחמד כמשפט מסיים אבל לא בטוחה שעומד במבחן מציאות כי אחרת לא היה פה פוסט מיואש כזה.הטיפול יכול להיות בנוי תיאורטית נפלא,מבוסס ומעוגן אבל אם הוא לא 'פוגש' את הנפשות הפועלות וגם רותם אותן ,כך שכולם חשים בפועל שהכיוון מיטיב....[אפשר להשלים לבד....]
ויש עוד עניין,וגם הוא חשוב[אבל פה אני לא מסתמכת על הפוסט,אלא אני אומרת' מעצמי'!]
יש אמונה רווחת וטעותית מאד,שאיש המקצוע הוא שאמור לחולל שינוי ,עם עוד מחשבה טעותית שאם הוא לא מחולל את השינוי אז הוא לא מוצלח.וזה לא כך!האדם עצמו הוא העובר תהליך,והוא שאמור לעשות הרבה עבודה בהשראת התהליך הטיפולי.לקחת את הטיפול אל חייו.
בעניינם של מתבגרים טיפול מעצם הגדרתו איננו פשוט ,מפני שאם הם 'אנטי' שום דבר לא יכול להתחולל בעל כורחם.
בדרך כלל מחוברות למהי המצוקה ונכונות ממשית לעשות עבודה,ממש ממש ,ביחד עם פגישה עם האדם מתאים- כל זה ביחד עשוי ליצור תנאים טובים לתהליך טיפולי מיטיב.

KallaGLP

New member
לא חושבת שמה שאמרתי סותר את דברייך.

ראשית, גם טיפול נכון הוא לא מילת קסם. לא בכל מצב ניתן לעזור, וגם אם ניתן - לא בכל מצב ניתן להגיע לפתרון מלא או מספק של הבעיה. וכמו כן, ברור שהטיפול תלוי גם ברצון וביכולת של המטופל ולא רק של המטפל, ובהתאמה ביניהם. אבל היות שכאן מלכתחילה ההתייחסות הייתה לתפקיד ולהתנהגות המטפל, לזה התייחסתי בתגובתי. הלוואי שכדי לפתור את כל הבעיות של כולם היה די במטפל טוב ומבין, אבל הרי ידוע שזה הרבה יותר מורכב ומסובך מזה.

fannyd

New member

האמת, כאמא לשתי מתבגרות עוד לא פגשתי נער/נערה פתוח/ה לטיפול. יש שעושים זאת לצאת ידי חובה כדי להוריד מעצמם את ההורים/בית הספר והתוצאה צפויה.

אני חושבת שאתם יכולים להיעזר בשירות למען הילד

אנחנו אימצנו בארץ ואמרו לנו שאנחנו נוכל להיעזר בהם גם כשהילדים יגדלו ויתחילו "הצרות של הגדולים"

שלחתי מייל לעו"סית שלנו כדי לשאול אותה אם גם המאמצים בחו"ל יכולים להיעזר בהם והאם זה כרוך בתשלום, אענה לך ברגע שתהיה לי תשובה.

התשובה היא בדרך כלל לא, למרבה הצער

רק ילד שאובחן כ"סומטי" או "רב מערכתי" יכול להמשיך להיות מטופל בהתפתחות הילד אחרי גיל 6 על חשבון הקופה.
בהגדרות האלה נכללות תסמונות שונות לרבות תסמונת אלכוהול עוברית.
אך גם הילדים האלו, שאינם זכאים לטיפול בהתפחות הילד אחרי גיל 6, יכולים לרוב אחרי ועדת שילוב לקבל טיפול במרכזי למידה שגם להם אנשי מקצוע מעולים: פסיכולוגים, קלינאי תקשורת מרפאים בעיסוק וכולי.
בנוסף יכול רופא הילדים להפנות באופן פרטני לאנשי מקצוע שונים במסגרת ההגבלות של הקופה: מספר טיפולים מוגבל לעיתים (תלוי בקופה עצמה) או סכום השתתפות של המשפחה. הפנייה זו דורשת לעיתים אישור מיוחד של הקופה.
בהצלחה.

אני מאומצת בוגרת

בת 21, עברתי את הגיל ה"קשה" לפני כמה שנים :) אם יש דברים שתרצי להתייעץ בנוגע אליהם עם מישהי שיכולה טיפה להבין אותה מהצד שלה, אני אשמח לעזור.

למעלה