אפשר להצטרף?

S e x y N i n e

New member
אפשר להצטרף?

קוראים לי אסנת גלבוע ואני בשבוע 30. זה הריון שני שלי ויש לי בבטן בן. יש לי בבית ילד בן 5 שנולד בלידת מלקחיים (אחרי שואקום לא הצליח). בימים האחרונים נפל לי האסימון שאני עומדת לפני לידה. פשוט לא חשבתי על זה קודם. פתחתי חנות לפני חמישה חודשים והייתי כולי מרוכזת בזה. מכיוון שהלידה הראשונה היתה טראומטית כנראה שהיה לי נוח להתעלם מהענין. פתאום מצאתי את עצמי מתעניינת בלידת בית. מקווה לקרוא כאן על לידות בית מוצלחות כי נראה לי שזה יכול להיות כיוון טוב בשבילי. אשמח לתגובות

POOH*

New member
ברוכה הבאה.. ../images/Emo13.gif

את מוזמנת לקרוא את סיפור הלידה שלי מלפני פחות מחודש.. ואם תחפשי בפורום הריון תמצאי את סיפור הלידה הראשונה שלי שהייתה טראומתית ונגמרה בואקום. הלידה הפעם הייתה נפלאה... מאחלת לך בהחלט לידה כזו.. POOH

ברור שאפשר ../images/Emo24.gif

אני שמחה מאוד לראות אותך כאן
כדאי באמת שתתחילי לקרוא קצת חומר בנושא- אפשר להתחיל ממאמרי הפורום וכמובן הספר "ללדת בבית" של אילנה שמש. כל דבר שעולה בראשך, את מוזמנת לשאול כאן ותקבלי תשובות מנשים לקראת לידה ביתית או כאלה שהן אחרי לידת בית. לעיתים גם אילנה שמש עונה כאן, היא מיילדת בית מנוסה מאוד. מה שכן, אני ממש לא רוצה להלחיץ, אבל רצוי שלא תקחי יותר מידי זמן ללבטים כי כדאי "לשריין" מיילדת וגם בד"כ מתחילים מעקב איתה משבוע 32 (אבל לא יקרה כלום אם זה יהיה קצת יותר מאוחר). לפי מה שהבנתי, המיילדות לא מאוד עמוסות עכשיו, אז ככל הנראה לא תהיה בעיה למצוא מיילדת שתוכל לקחת את הלידה שלך. שיהיה המון בהצלחה, וכמו שאמרתי- על כל שאלה בנושא אשמח לענות.

איזה כיף! ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני עכשיו במין פאזה כזאת לנסות לשכנע כל הריונית לשקול לידת בית, אז אני שמחה שהצטרפת! בתור אחת ששללה את זה בהתחלה, אני יכולה להמליץ לך פשוט לקרוא כמה שיותר על העניין הזה, אם זה מאמרים בפורום, או בקישורים שיש כאן, אם זה כל השרשורים שהיו לנו כאן וכמובן שתשאלי פה, תתיעצי, תתלבטי, הכל בכיף! תרכשי את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית", אני הזמנתי אותו לפני שבוע ועדיין לא קיבלתי אותו, אז ההמלצה היא לא מתוך קריאה שלו... אבל אני בטוחה שזה הכי טוב שיש. יש גם עוד ספרות בנושא, אם יש לך סבלנות לקרוא, גם באנגלית. לי אין סבלנות אז אני מוותרת. חוץ מזה, כמו שמבשלת אמרה לך, את כבר צריכה ליצור קשר עם מיילדת כי את כבר בשבוע 30 והלידה שלך אמורה להיות החל מעוד חודש וחצי! רק בלי לחץ. קודם תקראי הרבה על הנושא ואחר כך דברי בטלפון עם כמה מיילדות בית וכך תחליטי איך להמשיך. עלייך להתכונן כמובן להוצאה של יותר מ 1000 דולר. גם למיילדת ועוד הוצאות על כל מיני אביזרים שיעזרו לך - אם זה בריכה, אם זה כדור פיזיו או אפי-נו (כתבתי נכון??), ואולי תרצי גם דולה, ואולי גם איזה קורס להכנה ללידת בית וכו'. זהו בערך.... שמחה שהצטרפת! שנשמע רק בשורות טובות!

mise

New member
כן, בהחלט. איך חוסכים..

משום שלפי הפירוט של מגיע לנו, את צריכה להכין משכנתא

S e x y N i n e

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

הבוקר העליתי את הרעיון בפעם הראשונה לפני בעלי והוא היה קצת בהלם... הוא גם זוכר את הלידה הראשונה כטראומה ובאמת שהשתמשו אז בכל מיכשור שכתוב בספר... הייתי גם עם מסיכת חמצן כל הלידה, אז הוא כמו בן שאל מה נעשה אם נצטרך את כל הדברים האלה שוב? לא ידעתי עשין מה עונים, כי עוד לא קניתי את הספר בהמלצתכן של אילנה שמש...מבטיחה לעשות שיעורי בית!

ט ו ש ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נראה שהבעל שלך ממלא את תפקידו כהלכה - ושואל שאלות קשות
את לא צריכה אפילו לחכות עד שתקני את הספר. במאמרים ובטאגליינס יש כמה וכמה מאמרים מוצלחים מאד שעוסקים בחלק מהסוגיות שבטח מטרידות אתכם. ישנן גם הפניות לאתרי אינטרנט מצויינים שעוסקים בנושא, ויכולים לתת לך כיוון ומענה לפחות לחלק מהשאלות. אני מציעה לך גם להכנס לאתר של "באופן טבעי", שבו היה דף שהתייחס ספציפית לנושא של גברים שהתנגדו ללידת בית ועכשיו הם בעד - שווה קריאה.

S e x y N i n e

New member
אני אעשה שיעורי בית

האמת שורד לב מ"באופן טבעי" היא חברת ילדות שלי, אז למקרה הצורך נזעיק אותה...

סטיוויה

New member
אני חושבת שהכי כדאי

זה לפגוש מיילדת שמתאימה לכם לפי איזור המגורים או המלצות ולשאול אותה את כל השאלות. בדרך כלל יוצאים מפגישה כזו עם הרבה יותר סדר בראש ושקט בלב.

סטיוויה

New member
או את במיקום טוב....

כי כל המיילדות נגישות לך. מה את מחפשת במיילדת "שלך"? מעבר למקצועיות כי כולן מקצועיות ומגיעות עם כל הציוד הדרוש לבטיחות הלידה בבית. מעבר לכך,ברובד הרוחני/ריגשי יותר...מה היית רוצה? נניח,מישהי יותר קונקרטית שתיתן לך ולבעלך את המרחב שלכם מבלי להתערב כמעט ופשוט לעשות את עבודתה,או אולי היית מעדיפה מישהי שתרגישי איתה גם קשר של חברות ותמיכה ריגשית...

S e x y N i n e

New member
נראה לי שחברות מתאימה לי

אני לא רוצה מישהי "רוחנית" מידי, אם את מבינה את הכוונה שלי.

סטיוויה

New member
מבינה. אז ככה...

מיכל בונשטיין ואילנה שמש. דברי עם שתיהן ותראי איך תרגישי. אצל אילנה אפשר ללדת בצימרים שלה אולי זה יתאים לך. לא ילדתי עם אף אחת מהן אבל מסיפורי יולדות הן נשמעות לי מתאימות למה שאת מחפשת. גם ענת תל אורן נחשבת מעולה ורגישה אבל אולי היא תצטייר לך כרוחנית מידי,לא יודעת. בחצרים יש את שיין ברגנר שמגיעה למרכז,היא נחשבת למיילדת מעולה. אבל אני חושבת שכדאי לך לשוחח עם מיכל ואילנה. בהצלחה!

S e x y N i n e

New member
כי חשבו שחסר לעובר חמצן

אז דקרו לו את הראש כשהוא עוד היה בפנים, אני לא יודעת אם היה חסר חמצן או לא (כי הייתי חפץ שאף אחד לא פונה אליו בחדר לידה, פשוט מהקורס הכנה ללידה הבנתי מה עושים) אבל חיכה רופא בחדר הלידה וישר טיפל בו כשהוא יצא. אני זוכרת שהוא לא בכה ונלחצתי נורא. ט ר א ו מ ה.

mise

New member
ההפרדה.

הדבר הזה שמפרידים בין משפחות, הורים וילדים, מתחיל בעולם המערבי בדיוק מהמקום הזה – הלידה. עוד לפני שמפרידים בין האם-לעובר לאחר הלידה, ושולחים אותו לחדר התינוקות, מפרידים אותם כבר בהריון ואח"כ בלידה עצמה. מבחינה רוחנית/גשמית, האמא אכן משמשת כלי, אכסניה, לעובר שלה. אבל בין אותו "כלי" ל"עובר" יש זרימה תמידית וקשר בלתי נפרד. הנתק הזה שעושים, באולטראסאונד, בבדיקות פולשניות, שבו "מגלים" לאמא שיש אצלה עובר מבחינה גשמית, בעצם זה מחלישים את הקשר האינטואיטיבי ביניהם עד כדי הינתקות גמורה. ואז לא פלא שנוצרות בעיות. בדיוק כמו תינוק שננטש, כשנתק אינטואיטיבי מתרחש, מרגיש העובר ברחם נטישה. כמו תינוק שננטש המפתח סימפטומים עקב פחד ותחושת נטישה, יפתח העובר סימפטומים ברחם גם כן. בלידה, שכמנטרים את העובר, מתעלמים מהאמא, מתחושותיה ומבטלים את ההרגשה שלה לגבי העובר, היא באמת נכנסת למצב שבו היא לא מרגישה את העובר ולא יודעת מה קורה איתו, ברמה הבסיסית ביותר. זו הפרדה אכזרית מאוד. מתייחסים לאם כאל כלי פשוט, כמו קופסה חסרת חיים שמחזיקה בוכה תינוק וכאילו שאין קשר ביניהם, לתינוק מציקים כל הזמן עם ניטורים ובדיקות ומהאמא מתעלמים..כיאה לקופסה שזהו תפקידה וכאן הוא מתחיל ונגמר. איזה סיכוי יש לפתח קשר-אם-ילד במצב כזה?

mise

New member
בשורה רביעית מהסוף, צד שמאל, צ"ל

"שמחזיקה בתוכה תינוק" ולא "שמחזיקה בוכה תינוק".

S e x y N i n e

New member
אני מסכימה איתך לגמרי ../images/Emo45.gif

חברה שלי שעברה לידה ממש דומה לשלי הגדירה את הלידה שלה "אונס קבוצתי". אולי זה לא הוגן כלפי מי שעברה אונס, כמובן שזה לא ניתן להשוואה, אבל הכוונה אני חושבת ברורה. את שוכבת בפיסוק, כל מי שנכנס לחדר דוחף אצבע בלי להציג את עצמו אפילו. בתל השומר שזה בית חולים אוניברסיטאי זה היה ממש נורא, כל 20 דקות נכנס מישהו אחר. אם נוסיף על זה את ההתעלמות מהאם (ומהאב) נקבל באמת חפץ, אולי אינקובטור ותו לא.

למעלה