העבדות.
זה הדמיון שיש לנשים ואנשים היום. שהם חופשיים. ההפך הוא הנכון. העבדים נמצאים עמוק בתוך מעבי הכלא, בתוך הצינוק. כוח ההפרדה בא מהאלילות היוונית. ההפרדה לאלים, הפרדת הגוף לחלקיו. נדמה לנו שהאלילות היוונית נעלמה מן העולם, אולם, היא חיה וקיימת, רק בתחפושת אחרת. ההסטוריה מוכיחה כי כל אימפריה שבנתה את עצמה על כוח וכסף – התמוטטה. הכוח הזה, של אהבת הממון, הכבוד והכוח, מסתובב בעולם ונגיש לכל מי שרק מוכן להתחבר לו. והוא כוח הרסני. "אוהב כסף לא ישבע כסף". אם תפרקו את הסיבות לכל הדבירם בעולם, כמעט תמיד תגיעו לכסף ולכבוד. למה מתנהגים עם היולדות בצורה כזאת, למה מפרידים בין אמא לעובר, למה מפרידים בין אמא לתינוק שלה, למה מפרידים בין המשפחות? כשנבודד את הגורמים, נגיע לכסף. אז איך משתחררים מזה? אורנה שפרון כתבה במאמר "יש לך זמן לעצמך?" בספר "חינוך ביתי": "מה זה זמן בשבילי? מי זאת אני? כשאני מטפלת בילדים זאת לא אני? כשאני מבלה עם בן-זוגי זאת לא אני? כשאני מבשלת, מכבסת זאת לא אני? כשאני קוראת ספר? זאת אני!!! 'אני' בעולמנו הוא כל מה שלא קשור במשפחה – מוסד משעבד מהדורות הקודמים, הוא כל מה שנחשב בעיני החברה – כסף כבוד תואר, כל מה שהתרבות מחשיבה כחושב, נעלה". (מומלץ בחום לקרוא את כל המאמר + מאמר נוסף שכתבה אורנה שנקרא "פמיניזם ותלות כלכלית" ובכלל, מומלץ לקרוא את הספר "חינוך ביתי" שהוא אסופת מאמרים מאוד מעניינים). הכניסו לנשים במשך שנים, עקב אינטרסים כלכליים, שזה בזוי, פרימיטיבי וחשוך להיות עם הילדים, להניק, ללדת טבעי. כדי שנשים יהוו כוח עבודה, כדי שהילדים העתידיים האלה יהוו כוח עבודה יעיל. זרעו פחד ומורא בקרב אנשים ונשים, בנוגע לבריאותם, ליכולת שלהם לבצע דברים בעולם ולסמוך על עצמם. והפחד הזה מוכיח את עצמו יום-יום. אנשים איבדו את הכושר הכללי שלהם, הכושר שלהם בכל המישורים והפכו להיות תלותיים. תלותיים בכסף, תלויים בכוח, תלותיים ברופא, במורה בבי"ס, במעביד שלהם, בטלויזיה, במחשב, בשכנים ובמה לא. עבדים. מתי העבד יצא לחופשי? ברגע שהוא יתחיל לבחור. ברגע שהוא יקח אחריות על חייו, ברגע שיפקח את עיניו, ברגע שיפסיק לפחד. ברגע שיתחיל לאהוב. לאהוב את עצמו ולאהוב את הסביבה שלו. לאהוב את הילדים שלו, את הכאב שלו, את הצרות שלו, את העולם ואת החיים.