אפשר להתייעץ איתכן??

1 שקדיה

New member
אפשר להתייעץ איתכן??

אני קוראת פה בעקביות,לא מרבה לכתוב אבל קוראת תמיד! יש משהו שהייתי רוצה להתייעץ לגביו, אני יודעת שיכולתי לפנות לפורום הנקה אבל מעדיפה פה...... אז ככה: אני מניקה מלא כבר כמעט שבעה חודשים.. ברגע שההנקה פחתה בעקבות המוצקים קיבלתי מחזור שבמהלכו היו יום יומיים בהם הנקתי מלא ושקד לא אכלה מוצקים בכלל(הפסקתי כי היו פתאום בעיות עיכול והרופא המליץ לי להפסיק לכמה ימים)ואיך שחזרתי להנקה מלאה המחזור פסק לגמרי...בבת אחת.. האם יכול להיות שזה בגלל ההנקה המלאה? והאם במצב כזה יהיה ביוץ?? אני לא משתמשת באמצעי מניעה ונראה לי שלמעשה אני כבר לא מוגנת נכון? (אני יודעת שגם בזמן ההנקה אני לא הייתי מוגנת מאה אחוז אבל מה עכשיו בעצם???) תודה למי שקראה..

לפי דעתי את לא מוגנת

וגם לא נראה לי הגיוני שהנקה *תפסיק* את המחזור. מרגע שהוא חוזר, הוא שם. אולי הוא פשוט ב"מתכונת" שונה מזו שהייתה קודם, אולי בגלל שהוא היה המחזור הראשון לאחר הלידה ולכן היה שונה. וביוץ... פשוט אין אפשרות לדעת מתי הוא (אם כי יש נשים שמספרות שהן מרגישות אותו), והסכנה לכניסה להריון היא שתיכנסי להריון בביוץ שלפני המחזור הראשון. את רוצה להיות בהריון? אם כן, למה לא להמשיך לעשות XXX בכיף ללא אמצעים, אבל אם את לא רוצה להיכנס להריון, נראה לי שאת צריכה להגן על עצמך.

עינבלית

New member
את לא מוגנת גם אם לא היתה וסת.

ולמרות שהיתה, מאוד יתכן שגלל ההנקה המלאה גופך "חוסך באנרגיה" ולא מגיר דם כל 28 יום, אך סביר שהביוץ ממשיך. יש אגב תיאוריה של אחת משיטות היוגה, לפיה אשה בריאה באמת מבייצת כל חודש אך דם הווסת ניגר רק אחת לכמה חודשים כשיש לרחם צורך אמיתי להתנקות. מאמיני השיטה אוכלים תזונה מאוד מסוימת ומספרים שזה אכן עובד (תזונת אדמה) עכשיו ככה- אם את רוצה שיהיה דימום כל 28 יום- לכי לדיקור סיני. אם נוח לך ככה- יופי הכי טוב. אם את לא רוצה ילד- השתמשו בקונדום. בכלל אני לא מבינה את הקטע שבזוגיות קבועה רק האשה אחראית להריון ולאמצעי מניעה חוסר שיוויון! ועכשיו-את מניקה- ושהוא יתקנדם לו. ולגבי הנרתיק ביחסי מין- הרבה פעמים בהנקה מלאה יש יובש בנרתיק שעלול לגרום לשפשוף ואו כאבים בזמן קיום יחסי מין ואז קונדום עוד יותר עושה רע. יש מה לעשות- תכשיר ואגינלי שנקרא ריפלנס, זהו נוזל חלבוני שמחדירים לנרתיק פעמיים בשבוע אשר מוסיף לחות לואגינה. מותר בהריון ובהנקה והופך את יחסי המין להרבה יותר חלקים (תרתי משמע). מקווה שעזרתי עינבל

1 שקדיה

New member
עינבלית יקירה../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

וואו!! איזו תשובה!! ובגלל שאני כל כך מחזיקה מהדיעות שלך הייתי שמחה לדעת למה בעצם את כל כך נגד גלולות....(לא בציניות, חלילה, ברצינות!!)

1 שקדיה

New member
עינבלית יקירה../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

וואו!! איזו תשובה!! ובגלל שאני כל כך מחזיקה מהדיעות שלך הייתי שמחה לדעת למה בעצם את כל כך נגד גלולות....(לא בציניות, חלילה, ברצינות!!)

עינבלית

New member
למה אני נגד גלולות?

אני לא נגד, אבל גם לא בעד. הגוף שביחד עם ההריון הלידה וההנקה עובד כל הזמן על הורמונים, לא ממש צריך עוד הורמונים סינטטיים, לדעתי. אחרי ההריון והלידה של ליה אמרתי- זהו, מעתה הורמונים מיוצרים ע,י גופי וזהו. אם לא נרצה ילדים נמצא שיטות בטוחות אחרות. אני נטלתי במשך 11 שנים ברציפות גלולות, בפיקוח צמוד של רופא. אח"כ היתה לי בעיה גדולה להכנס להריון ונטלתי כדורים להגביר ביוץ, לסדר את הווסת ועוד.לקח לי למעלה משנה מהרגע שרציתי ילד ועד שהריתי

עינבלית

New member
ליה בכתה אז הנה אני חוזרת להמשך

(עםחום של 39 הגברת, ולא ישנה כל הלילה ורק בכתה "אימאאאא" קורע לב כזה, אז גם אני לא ישנתי. ושומדבר מהקונבנציונלי לא מוריד לה את החום אז בינתיים אני מחכה
סתם מקטרת) השיטה שהשתמשתי בה במקום גלולות היה שיטת המעקב על צמיגות הלחות הואגינלית, שיטה שמופיעה בספר "גופה של אשה תבונתה של אשה" ורונה בראון לדעתי מלמדת אותה בארץ. אבל במקום להשתמש בזה בשביל לדעת מתי להכנס להריון-ידעתי מתי לא לקיים יחסים כלל. מצד שני, כשכן רציתי- ידעתי מתי כן לפי שינוי הצמיגות של הפרשותי הטבעיות מהנרתיק. נשמע קצת מגעיל אבל יותר ידידותי לגופך מאשר כל ההורמונים.

1 שקדיה

New member
קודם כל- תרגישו טוב../images/Emo24.gif

אני מקווה שהחום כבר ירד והלוואי ותהיה שבת שקטה ושליה תרגיש טוב
תודה רבה על תשובתך, האמת היא שאני די מסכימה איתך לגבי הגלולות וזו הרגשה די " נקייה" להיות בלעדיהן...לא הייתי רוצה לחזור אליהן. השיטה נמעת מאוד מעניינת, היא מפורטת בספר את אומרת? ועוד שאלה, אם היא חטטנית-תתעלמי ממנה !! הדיקור הסיני....הוא לסייע להריון להיקלט? או שיש מטרות אחרות? תודה יקירה! תרגישו טוב

עינבלית

New member
הדיקור הסיני

מגביר את הפוריות באופן כללי, עוזר לביוץ להיות יעיל (ז"א שהביצית גם תגיע לחצוצרה) ומגביר את התשוקה המינית (מה שבטוח מועיל
) ואת החיוניות באופן כללי. בהריון הנוכחי עברתי סדרה של 6 דיקורים מהווסת של 8-12-05 ועד הווסת הבאה שאיחרה והופיעה כשני פסים
. הרופא המדקר לא הופתע. כן, זה בדיוק מה שקורה, יופי, הוא אמר.

T noki

New member
תיאוריה מענינת, ענבל, לא שמעתי אותה

עד עכשיו. אני בדיעה שצריך להתאים את אמצעי המניעה לכל זוג. יש הרבה סוגים היום, ואפשר לבחור. ואגב, חוץ מזה שיש רפלנס, יש גם K-Y GEL המוכר מזה שנים רבות שעושה את אותה עבודה פחות או יותר.

T noki

New member
אני חושבת שזה לא מבוסס על אותם

חומרים, אבל אין לי נתונים לגבי יעילות.

עינבלית

New member
ההבדלים עבורי

הKY גרם לי לצריבה בעת קיום יחסים. הרפלנס עובד כפולימר שנקשר לדפנות הנרתיק וגורם להפרשה טבעית ומוגברת. הרלפנס לא גרם לי גירוי גם כשהיתה לי פטריה אך הג'ל שוב ושוב גרם גירוי, כאב וצריבה. הבעיה הנוספת עם הג'ל זה הריח הנוראי שלו ושחייבים לשטוף אחרי אחרת זה מתייבש ומגרה את העור.

lulyK

New member
טוב לדעת.

אני זוכרת שבזמנו הרופאה שלי אמרה לי שה-KY עלול לפגוע בנסיונות הכניסה להריון. מעניין מה הסטטוס של הרפלנס.

עינבלית

New member
הריפלנס הומלץ לי ע"י הרופא

כשידע שאנחנו רוצים הריון. הוא טען שצריך לקיים יחסים ברציפות ואני טענתי שצורב ואי אפשר- אז הוא שלף מרשם לריפלנס. הוא אמר שזה יעזור. אגב, ב"גופה של אשה תבונתה של אשה" היא אומרת שאם היתה לך פעם פטריה אז לא מומלץ לקיים יום אחר יום אלא יום כן יום לא.

מעיןבר

New member
אחד המקומות הבודדים בהם אנו חלוקות

והמחלוקת הזו כבר עלתה בעבר... הורמונלית ופיזיולוגית, פשוט לא ייתכן מצב של ביוץ ללא הריון וללא דימום. לא יודעת מהי אותה תזונה עליה כתבת ולמה היא גורמת (פרט להשערה של אל-ווסת שמקורה במשקל נמוך). מרגע שהיה ביוץ ולא נקלט הריון לרחם אכן יש צורך אמיתי להתנקות על מנת להתכונן לביוץ הבא. מניסיוני שלי, הסדירות היא רצויה מאוד כשרוצים להשיג הריון או להימנע ממנו בצורה יעילה. בכל מקרה, מסכימה איתך שהיעדר ווסת אין משמעו הגנה מפני הריון ושצריך למצוא אמצעי מניעה המתאים לבני הזוג (ושותפה לסלידה שלך מגלולות).

למעלה