אפשר להתייעץ איתכן??

עינבלית

New member
לצערי אין לי קישורים

דובר על זה בהרצאה לא וירטואלית של בהקטי-יוגה והנשים שם סיפרו איך שחיות בטבע- קופים פרימטים למשל, מבייצים אבל לא מגירים דם, וברגע שהחיות בשבי- הן מתחילות לתת ווסת דמית אחרי ביוץ שלא הפך להריון. כנ"ל לגבי יונקים במשק האדם. בקבוצה הזו של היוגה הן הגיעו למסקנה שאם יאכלו בצורה הכי קרובה לטבעוהכי חופשית שאפשר- הגוף שלהן לא יבזבז משאבים ויתנקה בלי דם וסת. עובדתית- זוהי קבוצה של כ15 נשים בריאות, פוריות, אמהות בחלקן, שמבייצות בצורה תקינה, שלפי דבריהם הכל תקין ורירית הרחם מתחדשת כל חודש אך הגוף מכלה אותה לבד מבלי הדימום. אני אישית חוויתי מאז הלידה של ליה- סה"כ 3 ווסתות בהפרש של 40 יום זו מזו והריתי בזכות הדיקור הסיני שקיבלתי.

ענתש

New member
מצאתי לך !! הנה קישור למאמר

בנושא ואני מבינה ממנו כמה דברים, חלקם הגיוניים חלקם קצת פחות (מסכמת למי שאין כוח לקרוא) - 1. חיות שחות בטבע מבייצות פחות פעמים כי הטבע דואג לצמידות בין תקופות של שפע מזון ובין תקופות ייחום. חיות כאלו, כשמבייתים אותם למספיק זמן (וקופים בתוכם) ומספקים להם מזון מתחילות לבייץ בזמנים תכופים יותר ולכן רואים ממש מחזור כמו של בני אדם. כלומר - אם היינו אוכלות גרוע יותר היינו מביצות פחות ולכן מדממות פחות וזה די ברור... נשים שתזונתן לקויה הרבה פעמים מפסיקות לקבל מחזור. 2. טענה מוזרה, חסרת ביסוס מדעי ונשמעת לי קצת פרועה וברוח הניו אייג' - תזונה שיש בה הרבה חלבונים מהחי והורמונים וכל הג'אנק שאנחנו אוכלים מפריעה למזון נחוץ להגיע לתאים ולפסולת (הרבה) להיות מפונה מהם וכתוצאה הרקמות אוגרות הרבה נוזל בין התאים שמכיל רעלנים והגוף נמצא במצב "הרעלה" תמידי ולכן מופרשים הרבה הורמונים (??) שגורמים לתאים להיות פגיעים יותר וכן קוטר כלי הדם בכל הגוף גדל (כדי שמערכת ההובלה תהיה יעלה יותר) וכל הדברים האלו ביחד גורמים לרקמה להיות יותר פגיעה ולהקרע בקלות. טענה מוזרה ביותר כי נכון שהרחם מתכווץ בעת המחזור אבל אם הרקמה "פגיעה" יותר כתוצאה ממה שהם ציינו ולכן "נקרעת ומדממת" למה זה לא קורה בכל רקמה ? למה לא במוח ? למה לא בכבד ? למה לא במעיים ? הטענה שלהם המרכזית היא התזונה גורמת לרחם לדמם בגלל ההשפעה על סוג הרקמה ובשלב הזה הפסקתי לקרוא כי יש המון המלצות מה לאכול כדי לשפר את "איכות הרקמה" שלנו - ויטמין C, בטא קרוטן, פירות וירקות, לא מזון מהחי ועוד ועוד.... אה, ולהביא כהוכחה לתאוריה (מופיע במאמר) אישה שיש לה 5 ילדים מעולם לא היה לה מחזור זו לא דוגמא טובה - זה רק אומר שהיא בייצה לפחות 5 פעמים ונכנסה להריון כל פעם
ודבר אחרון - חיפשתי קצת על בעלי חיים וגיליתי שיש שני בעלי חיים שאכן יכולים לבייץ בלי לדמם ואלו החתולה והנאקה - הן מבשילות את הביציות בתוך השחלה אבל הביצית לא חורגת מהשחלה החוצה בכלל. רק אם הן מזדווגות החיכוך של ההזדווגות גורמת לחריגת הביצית מהשחלה ורק אז רירית הרחם שלהן מתחילה להתעבות עד שהביצית המופרית מגיעה לרחם. אם לא היתה הזדווגות הביצית נשארת בשחלה עד תקופת הייחום הבא.

1 שקדיה

New member
תודה רבה לכולכן../images/Emo140.gif מקסימות אתן!!

האמת, כך חשבתי אבל לא ממש הייתי בטוחה. תודה על התשובות!!

למעלה