אפשר להתייעץ איתכן??

ענתש

New member
../images/Emo45.gif אני איתך...

זה פשוט לא הגיוני ! הרי אם יש ביוץ יש גופיף צהוב. אם יש גופיף צהוב יש פרוגסטרון (הביוץ, בשלב זה, לא "יודע" שהוא לא יהיה מופרה ולכן הוא חייב תמיכה פרוגסטרונית מהגופיף הצהוב). אם אין HCG (כי לא נוצר עובר) הפרוגסטרון יורד. אם הפרוגסטרון יורד - רירית הרחם מתפרקת ונופלת. אין פה שום מעקף. ואני כן מאמינה גדולה בגלולות שלדעתי הן אחת ההמצאות הגאוניות של העולם המודרני. ואפילו שאסור לי לקחת אותן יותר... כל השיטות שאינן בטוחות כמו גלולות, התקן או אפילו קונדום (למרות שהוא משמעותית פחות בטוחה) טובות ויפות למי שמבחינתי "מקסימום תהיה פאשלה אז יהיה עוד ילד". מי שמבחינתה עוד ילד לא בא בחשבון מכל מיני סיבות השיטות האלו לא מתאימות להן שכן הפסקת הריון, במקרה שהתפשל, היא לא אמצעי מניעה.

1 שקדיה

New member
ידעתי איפה לשאול../images/Emo13.gif

בכל מקרה, למדתי המון ענתש, זה ברור לחלוטין שהפסקת הריון אינה אמצעי מניעה ולעולם...לעולם אינה באה בחשבון!!!!

1 שקדיה

New member
ידעתי איפה לשאול../images/Emo13.gif

בכל מקרה, למדתי המון ענתש,זה ברור לחלוטין שהפסקת הריון אינה אמצעי מניעה ולעולם...לעולם אינה באה בחשבון!!!!

1 שקדיה

New member
כמובן שהכוונה: אינה באה בחשבון

במקרה של הריון שאינו מתוכנן.... סליחה על הכפילויות...תפוז אשם.

בלינקה

New member
ענתש, חייבת לשאול

למה אסור לך הורמונים? זה קשור לכל סוג של סרטן השד, או רק לסוגים מסויימים?

ענתש

New member
בגלל סרטן שד תורשתי (או שלא ?)

במשפחה... לא ממש ברור. יש דפוס תורשתי מאד מאד במשפחה של אמא שלי (אמא שלי, סבתא שלי, אמא של סבתא, מבחר בנות דודות של אמא קרובות ורחוקות). אמא שלי חלתה ולא נמצאה נשאית לשום גן ידוע. אחותה לעומת זאת נשאית של ברקה II ולא חלתה
. האפשרויות כרגע, אחרי שבדקו עוד כל מיני ענפים במשפחה - חלק מהנשים חלו כי הן נשאיות של ברקה II וחלק כי הן פשוט "אחת משמונה" (שזו הסטטיסטיקה היום). או שהמשפחה נושאת גן שעוד לא ידוע, ולפעמים גם ברקה II. בקיצור - כך או אחרת אני בסיכון (לא עשיתי בדיקה גנטית, אין טעם...). אז אסור לי הורמונים. בעקרון הורמונים של מין הם לא טובים לשום סוג של סרטן עד כמה שידוע לי ובעיקר לסרטנים שקשורים במערכת הרביה - שחלות, שדיים ואצל גברים גם ערמונית והמעי הגס. נטילת הורמונים בכלל (גם לא של גלולות) היא לא בריאה לכל סוגי הסרטן.

בלינקה

New member
אז טוב שהפסקתי? ../images/Emo3.gif

סיפור משפחתי דומה. אני אדבר היום גם עם הרופא נשים ונראה מה הוא אומר...

nubi

New member
../images/Emo9.gifצר לי לשבור לך כמה

מיתוסים. את נשמעת מאוד נחרצת, אבל מעולם לא היתה שום מסקנה חד משמעית בנושא גלולות וסרטן. יש סרטן שגלולות תורמות להיווצרותו ויש סרטן שגלולות דווקא מגינות מפניו. לכל גידול (שפיר או ממאיר) יש כל מיני סוגים היסטולוגיים ולכן, לצערינו, אי אפשר לצאת במסקנות נחרצות לגבי איזה גידול מגיב ולמה. אם לך לא טובות הגלולות בגל סיבות מסוימות, יכול להיות שלמישהי אחרת הן מתאימות מסיבות אחרות (ושלא תביני לא נכון, גם אני נטשתי את הגלולות). ואגב, הורמוני מין יכולים לשמש לטיפול בסרטן-לגבי סרטן שד וסרטן ערמונית יש ממש פרוטוקולים שלמים של טיפול המבוססים על הורמונים. לצערי, ככל שהידע שלנו על הסרטן הולך ומעמיק, כך גם גדל חוסר האונים מולו.

בלינקה

New member
רופא הנשים שלי לא מסכים איתך

הוא אומר ככה: לגבי סרטן השד, כירורגים אומרים שגלולות מעלות סיכון, גניקולוגים טוענים שיש מחקרים לכאן ולכאן. לגבי סרטן הרחם ולגבי סרטן השחלות, גלולות מורידות את הסיכון בכחמישים אחוזים. לגבי סרטן צואר הרחם, גלולות מעלות את הסיכון באחוזים בודדים.

עמית@

New member
נכון - אבל.

אצלי למשל (פריק אוף נייצ'ר אבל עדיין..) הרירית מאוד מאוד מאוד דקה, בלא טיפולים, אז בהחלט ישמצב של ביוץ שאחריו מגיעה "וסת" שכוללת לכל היותר כתם חום אחד או שניים

מעיןבר

New member
../images/Emo10.gif אכן מבאס

אבל לצערינו - ממש לא מצב "בריא" או תקין. אגב, בהריונות - לפחות בהתחלה, קיבלת תמיכת פרוגסטרון?

שִירָה

New member
כלומר, הסיכוי להיכנס להריון

כשלא מקבלים מחזור במקרה של הנקה, למשל, הוא רק בביוץ הראשון לאחר הלידה?

T noki

New member
גם בעיני ולמיטב הידע שלי

זה לא הגיוני,הרי הדימום הוסתי מקורו בהתקלפות רירית הרחם שנבנתה לקראת הריון, לאחר שאין הפריה. לקראת ביוץ הרירית נבנית כל חודש מחדש, וכל חודש מתקלפת מחדש בתגובה לירידת הפרוגסטרון והאסטרוגן (בדומה למה שמחקות הגלולות בתקופה של ההפסקה בת השבוע). אולי יש מקרים בודדים חריגים, שבהם רירית הרחם שנבנית דקה מדי (לא ידוע לי אם יש קשר לדיאטה שענבל כתבה עליה , אני לא מכירה אותה) ואז לאחר ירידת הפרוגסטרון והאסטרוגן כמעט אין מה לקלף ולכן אין מחזור. באופן כללי, בעיני הרפואה הקונבנצינלית אין ביוץ ללא דימום, ומצב שבו אין דימום חודשי (אלא אם כן את בהריון) אינו נחשב תקין ונורמלי.

T noki

New member
לזה בדיוק התכוונתי

אבל תראי אילו שתי ילדות מקסימות יצאו משם!

עמית@

New member
../images/Emo13.gif

אפילו הרופאים היו מופתעים כשנקלט ההריון..

אני איתך בכל מילה../images/Emo45.gif

אני בחיים לא לוקחת יותר גלולות כי כשהפסקתי אותן קיבלתי את כו תופעות הלואי שיש בספר ובטח עוד כמה
עד שאני אפסיק להניק או אפחית את ההנקה למידה שתחזיר את הביוץ אנחנו משתמשים ב
. כשאני אחזור לסדירות נעבור לשמ"פ שעובד אצלי ממש מעולה (או שפשוט נעשה עוד אחד
).

T noki

New member
ענבל, לאור ההתענינות הרבה בתיאוריה

יש לך איזה קישור למידע בנושא? מענין.

למעלה