אם הולכים ממש אחורה...
אז: 1. אלהמברה - אין לי מושג אם הגרסא הכשרה שלה קיימת עד היום, אבל המסעדה של תחילת שנות השמונים בטוח לא קיימת - עם הלובסטרים ועם המלצרים החנוטים במעין סמוקינגים הרצים מהצד השני של האולם להדליק לגברת סיגריה ועם חצי משכורת שעלתה הארוחה... אין לי מושג אם האוכל היה טוב (כנראה שכן, כי הייתי כבר למוד מסעדות פריסאיות אז), אבל האווירה... הפאר... אח.... 2. קרן - חוויית שלמות שלא תחזור. לא שהמסעדות פחות טובות היום, פשוט אני כבר לא אילן של 1987. 3. פיטארו - נדמה לי שזה היה המקום הראשון בתל אביב עם מבחר יפה של יינות, עם הרבה יינות שאפשר היה לשתות בכוס, עם מנות קטנות וחמודות שהלכו מצויין עם היין, עם חצר מקסימה ועם בעל בית חמוד שכל הזמן אמר "אחלה" - מלה שאז התחילה את דרכה אל הלקסיקון הישראלי. נראתה לי אז נמוכה ובזוייה, היום אצלי היא בערך המלה שנפוצה ביותר (לא מצליח להסתגל לסבבה הנמוכה והבזוייה). מותר עוד שלוש מסוגות אחרות לגמרי? פלייייייז.... 1. סטמבול באוריאל אקוסטה - אוכל תורכי אמיתי, הכנסת אורחים מדהימה של בונדי ואשתו... 2. תענוג - הפאב-מסעדה-מוסד של רוחל'ה האגדית, שנע מככר מילנו לבן יהודה לפאתי ככר מלכי ישראל ובסוף נסגר בלחץ השכנים והעירייה... 3. פינק הירושלמית - אוכל נוראי, אבל סיפורי בקבוקים מוברחים במזוודה והיסטוריה של 70 שנה בארץ המאופיינת בעיקר ע"י ההיסטוריה של העת העתיקה... עוד קורבן של אינתיפאדה... Gרר - תבורך על הרעיון!