אפשר משחק געגועים קטן?

• פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

justmexxx

New member
אוי.נקטר,איזה זכרונות

איזו מסעדה,איזה אוכל,איזו אוירה.....היה מקום מדהים

passioneta

New member
ומי זוכר את גרגנטואה?

המסעדה הראשונה שבה השף (ליאון אלקלעי) יצא לשוחח עם הסועדים ואף החליף מנת פילה חזיר שיצאה יבשה מדי, להפתעתנו הרבה (מי שמע אז על החלפת מנות?)

גסטרו

New member
במיקום הראשון ביפו חני פרבר ז"ל היה שותפו

בהמשך עבר להרצליה פתוח לבדו (ליאון) עד שהתעיף וסגר.

מיתר44

New member
נזכרתי בנוסטלגיה

מסעדה עם אוכל יהודי וליתר דיוק הונגרי שאותה החזיק אחד ושמו דודי, אאל״ט. באחד מרחובותיה של תל אביב הקטנה, דרום העיר. מצלצל מוכר?

נזכרתי בעוד מקום חיפאי

נראה אם החיפאים הותיקים פה יוכלו לעזור לי לזהות אותו. מדובר במסעדה במרכז הכרמל, במקום שבו היום שוכן המקדונלד'ס (ליד קפה הבנק). לא זוכר איך קראו למסעדה, אבל אני זוכר שהיה שם אחלה של מוס שוקולד.
מישהו זוכר איך קראו למסעדה? אלה דברים שטעימים לך בתור ילד וחבל שהם לא קיימים יותר כי אתה לא יכול לבדוק אם גם היום זה היה טעים לך.

מיתר44

New member
המתחם שאתה מתכוון אליו

החליף פנים רבות ובאורח תדיר. אני זוכר במעומעם שהייתה שם מסעדה בה אכלתי פעם קוסקוס. עכשיו נזכרתי שאפילו ברונדו של דן כרמל אכלנו ארוחה מכובדת. עוד מקום עם פוטנציאל ששבק חיים. הלעד?

עד כמה שזכור לי

קראו למקום טרטוריה או לה טרטוריה, משהו כזה. הייתי ילד, מה לעשות. לא זוכר בדיוק.
מדובר על אמצע-סוף שנות ה-80.

בדיוק!

זה מה שאני אוהב בפורום הזה. לרוב נמצא האדם שמכיר את מה שמדברים עליו ועוזר להזכר.
לה טרטוריה...היה מקום נחמד.

מוזר, ששתיים מאלה שאני ממש מתגעגעת אליהן -

אפילו אם חיי יהיו תלויים בכך, לא אוכל לזכור את השם. הראשונה מכולן - מסעדה צרפתית, במושב גיהה סמוך לכניסה מהצומת. לפני אולי 35 שנה. כל אירוע משפחתי גדול חגגנו שם. ( שעתיים נסיעה מהצפון בחיפושית המשפחתית ). עד היום אני יכולה להתחיל להזיל ריר מזכרונות הסופלה המדהים . פעם אחרונה שאכלנו שם היתה כשסיימתי י"ב. ארוחה רעה לתפארת ומאז לא שבנו. השניה והאהובה - מסעדה "יהודית" בעיר התחתית בחיפה. את השם אני לא זוכרת, רק שהיה אולם גדול, מואר בניאון, עם שלוש מדרגות לירידה לחדר האוכל. אוכל יהודי מזרח ארופאי, מלצרית עבת קרסול ומבוגרת , כרוב ממולא, קציצות, כאלה.פינוק יציאה מהחור פעמיים בשנה , כהיינו נוסעים "לקנות בגדים בחיפה". וואלה בחיפה, אהובתנו בגילגולה הקודם. הגילגול החדש ממש לא מספק שום סחורה, לא מבחינת האוכל ולא מבחינת הגעגוע. אה, כן והסינית של אהרוני - בשד' ח"ן או רוטשילד , כבר לא זוכרת. אוי כמה טעים היה לנו שם.

pix37

New member
באילו שנים מדובר ?

המסעדה בחיפה לא נשמעת לי מוכרת בכלל אלא אם כן את מדברת על מסעדה בהדר ולא בעיר התחתית כי היה משהו דומה בסוף רח' יונה - מתחת למשביר לצרכן.

ין ינג בשדרות רוטשילד הסינית המקורית של אהרוני. זוכרים את מנת הבקר בחצילים? מצטרף גם למתגעגעים לשיקאגו פיצה פאי פקטורי (מישהו זוכר את הפיצה שנקראה "הכל חוץ מהמחבת"?) ולמונגוליאן גריל בר. עוד סטיה פרטית שלי: בשכונת המשתלה בצפון ת"א, במרכז המסחרי הקטן, בקומת מינוס אחד, היה בית קפה קטן שכל הזמן היה פושט רגל ומחליף בעלים. באחד הגלגולים, בערך בשנת 2000, היה לו בעלים שהגיש מנה מעולה בשם "פנה סינטה" - פסטה פנה ברוטב שמנת עם כמות נדיבה של חתיכות סטייק סינטה וגרגירים גדולים של פלפל שחור - פשוט משהו מעולה בצורה בלתי רגילה.

sigalit33

New member
מותר להצטרף למשחק?

חדשה כאן בפורום... והמשחק נשמע לי ממש נחמד! אז בנוסטלגיית ילדותי השרונית אפשר למצוא את - 1. "ספארי" בהרצליה, היה שם את ארגז המתנות בימי ההולדת ותמיד גם צילמו אותנו. אין לי שום זכרון לגבי האוכל אבל זו היתה אחת המסעדות הקבועות שלנו ונורא התלהבתי מהעיצוב הג'ונגלי שלה... 2. "קרוקודיל", גם בהרצליה. שם חגגתי את בת המצווה שלי! זכור לי בעיקר בר הסלטים המגוון. 3. "לונדון" כפר סבא - בית הקפה היה ממש בקצה הרחוב בו גדלתי. היינו אוכלים שם המון והמקום היה לגמרי תואם לאייטיז. לי היתה מנה קבועה - פטוצ'יני אלפרדו ואחי היה בדר"כ הולך על הבולונז. אייטיז או לא? בטח יש עוד המון......

1Shir

New member
ההודעה שלך הזכירה לי עוד מסעדה ישנה מהרצליה..

אאל"ט כשנכנסים לרח' משכית (ממזרח), מיד מצד שמאל (לפני טנדורי) היתה פעם מסעדה (אמריקאית
) בשם ניו יורק-ניו יורק. אני אפילו לא בטוחה שאני זוכרת נכון. אבל בתור ילדה אהבתי אותה! פעם לא היו הרבה מקומות לאכול צ'יזבורגר
את זוכרת דבר כזה ??

bob68

New member
גם למיטב זכרוני הייתה כזו

אני לא יודע אם מדובר באותה הבעלות או בזכיין או במסעדה עצמאית אבל הייתה מסעדה נוספת בשם " ניו יורק ניו יורק" גם בלונדון מינסטר במקום שנמצאת בו היום "ריבר נודלס" .

passioneta

New member
אכן

לדעתי מתישהו הפכה לקולומבוס ועברה מקום, או עברה מקום ואז הפכה לקולומבוס.

למעלה