אפתח בשרשור יותר פילוסופי.

אתה יודע מה ..

.. יש לי כול מי שלא הולך עם הרוב באופן כללי נחשיו כ"רע" אם זה "מוקצה" בבגידה שלא יקבל צ'אנס לראות את תחיית המתים ואם זה "יבש" שיסיים בלי חברים לבד בבית

EdisonGirl

New member
לא, לא..

האמת שהתייחסתי לכוונת הדברים. עכשיו תורו של פרויד לסקול אותך..

ממ../images/Emo60.gif

אני חושבת שהוא פשוט אינטרסנט מטבעו ו.. זהו השפעות חיצוניות הופכות אותו למה שהוא והוא תמיד מונע על ידי אינטרסים אני חושבת שהוא נולד נטרלי

אני לא מאמינה בטוב ורע

"הוא פונה למלחמה כשהוא יודע שהוא יכול בדרכי נועם" - שתי הגישות האלה לגיטימיות לדעתי ויש לנקוט בכל אחת מהן כשמתעורר הצורך. יש דברים שאי אפשר לנקוט בשיתוף פעולה אלא בתחרות, ולהיפך. נכון שאף אחד לא יכול לעשות תמיד את הבחירות הנכונות, ולכן אין חברה מושלמת ואנשים נעשים עצובים וכותבים משפטים כמו זה שכתבת. "הוא מנסה להוכיח שהוא החזק למרות שהוא מנסה להראות (לפחות חלק..) שהוא נבדל ומותר מן הבהמה" - שינסה עד מחר, אנחנו בע"ח ואנחנו פועלים עפ"י מנגנונים של בע"ח. כלום לא יכול לשנות את זה, גם לא יוהרה אנושית. "מה נותן לאדם את הזכות הזו באמת להאמין שהוא החכם ביותר [...] מי אמר שהאדם זה היצור החכם עליי אדמות" - אני אגיד לך מי, האדם בכבודו ובעצמו. האדם הוא גם שהמציא והגדיר את המדד "אינטיליגנציה", לכן הגיוני שהוא ידרג את עצמו במקום הכי גבוה. במקומות הבאים ידורגו בע"ח עפ"י - עד כמה הם דומים לבני אדם. המ. "אולי יש דברים שאפילו האדם אינו מסוגל להבין/לתפוס כי היכולת השכלית שלו כל כך מוגבלת" - אולי באמת. כלבים מסוגלים לקלוט צלילים בטווח תדרים שגבוה מדי בשבילנו, ומינים שונים של חרקים קולטים אור באורך גל שאנחנו לא מסוגלים לדמיין אפילו איך זה נראה. להרבה בע"ח (ואפילו צמחים!) יש תפיסה על חושית שלנו בחיים לא תהיה, הם רגישים יותר לריחות, תנודות באוויר, טמפ', ריכוז של חמרים שונים בסביבה ועוד. וזה רק מהדברים שאנחנו יודעים עליהם! אז יש לנו "אינטיליגנציה", ביג פאקינג דיל. בואו נתלהב מזה ונבנה בניינים גבוהים וכל מיני צוללות וחלליות, אבל נישאר בקופסה הקטנה שלנו של עקרונות מחקר מלפני מי יודע כמה שנים, במקום לפתוח את הראש לדברים חדשים. "אני רואה בו כמקור לרשע גדול ויצרים נוראיים" - על זה אני צריכה לחלוק. כמו שכתבתי בכותרת, אני לא מאמינה בטוב ורע. האדם סה"כ עושה מה שהטבע תכנת אותו, ואם את בקטע של לזלזל באינטיליגנציה האנושית, ככה צריך לראות את זה. אנשים הם כמו תאי דם אדומים, כמו שמישהי כתבה בשרשור הזה - הם סתם גושי חומר, שההסתברות בלבד קובעת באיזו נק' במרחב הם יהיו בנק' זמן נתונה, ומה יקרה להם בחיים, איך הם ייראו, ואיזו פצצת אטום הם יבנו. הם לא *מסוגלים* להיות רעים או טובים, בדיוק כמו תאי העור שעל גב כף היד שלך, הם קיימים ופועלים "כי ככה", מכוח ההסתברות. לפיכך היצרים של האדם אינם רעים. הם נוצרו במהלך האבולוציה כך שבנוכחותם האדם שרד טוב יותר, תכונות כמו: אינטרסנטיות, מניפולטיביות, תחרותיות, עורמה, קנאה וכו'. אלה לא תכונות רעות, הן טובות! הן חיוניות בשביל לשרוד "בג'ונגל", זה כמו יחסי טורף-נטרף או טפיל-פונדקאי. "אז נכון שלאדם יש צדדים מאד טובים ורגישים" - נכון, כי בשביל לשרוד לפעמים הדרך של לדרוס אנשים אחרים אינה מתאימה. לא סתם בני האדם הם יצורים חברתיים שמקיימים קשרים ביניהם, המבנה החברתי עוזר המון לכל הצדדים. ולכן צריך תכונות כמו: נדיבות, אדיבות, בלה בלה בלה, דברים שבסופו של דבר מביאים לעזרה הדדית. זה כמו קומנסליזם, כל השותפים מורווחים. או תני לי לשאול אותך שאלה קשה: האם היצר המיני הוא טוב או רע? מצד אחד הוא גורם לאונס - לא צריך לפרט. ילדות בנות 8 עם טראומה לכל החיים, בנות שצריכות לעבור הפלה, נפצעות או מתות בתהליך האונס, או שמוטרדות במשך שנים על גבי שנים. נו, הבנת את העניין. ומצד שני, ללא היצר המיני לא היינו קיימים כאן היום. היצר המיני הוא החלק הראשון ואולי החשוב ביותר בכל תהליך הרבייה אצלנו, הוא שגורם לאנשים בכלל לרצות להיות ביחד ולהקים משפחה, ולא להגעל אחד מהשני כמו שהיה הרבה יותר הגיוני אם היה קורה לנו. אז לסיכום, בשילוב של הכל את לפעמים מופסדת, כמו הנפגעים העיקריים של הקפיטליזם ושל המלחמות ושל אונס וכו', אבל יש גם אלה שיוצאים מורווחים. רוצה לשנות את העולם? תבורכי, אם באמת תלכי לחלק אורז לעניים באפריקה אני אתמוך בך ב-100%. ובאופן כללי, כל מיני דברים משתנים ומתרחשים בעולם וזה כ"כ מסובך שאני מעדיפה שפשוט לא יהיה לי אכפת. "האם יצר האדם רע מנעוריו?" לא.

juggernaut

New member
לא קראתי את הכל

אבל יש המון תכונות שמבדילות אותנו מבעלי החיים.

juggernaut

New member
אז לא ניסחתי נכון

אנחנו אכן בעלי חיים אבל לא חיות לא כולנו פועלים על צרכים ואינסטינקטיים.

Theherod

New member
אני מאמין שגם לא כל החיות פועלות

תמיד רק על פי צרכים ואינסטינקטים. לפחות לחלק מין היצורים החיים, היכולת לחשוב (לא לחשב, פעולה שאיתה אני מגדיר צרכים ואינסטינקים) מביאה אותם למצב שהם יוכלו להחליט דברים גם על פי דבר שאיני יכול להגדיר אותו. הוא כולל בין היתר טוב לב, שאני מאמין שקיים בכל יצור חי, גם האדם, אם כי אצל כל פרט ופרט הוא קיים במינון שונה. מה מקורו? אין לי מושג, גנים, תוצרי סביבה, איני יודע.

Ziga

New member
בהחלט מסכים עם רוב מה שאמרת..

ויש לי משהו להוסיף, די אמרת את זה גם את, אבל לא במפורש - כמו שנאמר כבר, אין טוב, ואין רע. יש רק אינסטינקטים. השאלה היא של מוסכמות חברתיות, ושל עד כמה לעבור עליהם מטריד אותך. לעזור לזקנה לחצות את הכביש זה לא טוב לב, זה בשביל להרגיש טוב עם עצמך, כמו שלגנוב ולאנוס נובעים מצורך בסיפוק עצמי. מי שלא רוצח/אונס/גונב, לא עושה את זה כי זה 'רע', אלא כי הוא יודע שהוא ייסבול מזה אחר כך. אם זה מפחד מהאל, מהחוק או מהמצפון, זה לא משנה. כל מה שאנחנו עושים, אנחנו עושים בשביל עצמנו. ולא יותר מזה.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ב-ד-יוק!

רק הבדל קטן אחד- לי זה דווקא כן אכפת..
(אבל "אכפת" במושגים שלי..) ותוספת קטנה (רק לצורך הבהרת הדברים): "הם יצר האדם טוב מנעוריו?" [גם] לא.

אני לא רואה את הרשע כמשהו מוחלט

אנחנו בני האדם יצרנו את משמעות הרשע, על פי התפיסה שלנו של טוב ורע, ומוסר. זה לא דבר מוחלט שבהכרח נכון, זו הרגשה אנושית שלנו. לכן, לאדם יש יצרים רעים - אך הרוע נוצר מלכתחילה על ידי האדם. בצורה מוחלטת הוא לא קיים, אנחנו נתנו לו את השם רוע.

אני לא חושב ככה

אל תרצח- כלבים לא יהרגו כלבים מהקבוצה שלהם אחרת סיכוי השרידה הטבעי ישאף לאפס.. תקראי לזה רוע אולי הם לא מדברים אבל הם חיים לפי אותם דפוסים הפחד מהמוות.. כלב אלים יורחק מהקבוצה הגדולה אם הוא לא רשע אז מה הוא?

תגובה

קודם כל, אני בן
אתה יכול לא להסכים - אבל אני צודק, וזה בטוח - מכיוון שרשע זה לא דבר מוחלט, זה דבר שהאדם יצר. אתה קובע שרצח זה רשע מהסיבות שלך, אבל אין שום דבר פיזי שגורם לזה להיות רשע. בני האדם יכולים להחליט מה טוב ומה רע, לפי שיקול הדעת שלהם. בעלי חיים למשל לא יודעים, כי בשבילם אין טוב ורע, אין להם תודעה. יש המון דברים שאתה לא מסוגל לתפוש בגלל הגבלות המוח האנושי, ולא בגלל שהם לא אפשריים. רוע זה אחד מהם, יחד עם זמן אמיתי - שיכול תאורטית להיות גם הפוך (אתה תופש רק את הזמן הפסיכולוגי), מספר מימדים גבוה שלפי הפיזיקה המודרנית קיימים, ודברים נוספים אחרים. לגבי הכלבים, שני דברים: 1) הסיבה שכלבים לא יהרגו כלבים היא אבולוציונית, הם לא ישרדו - אבל אין כאן שום קשר לרוע, זו הברירה הטבעית. 2) יש בעלי חיים שכן הורגים מבני מינם, לא זוכר זנים ספציפיים, אבל אני בטוח שיש. (אני כן מצליח להזכר באלמנה השחורה, שהורגת את הזכר)

אופס.. כן זכור לי אבל הייתי בשוונג.

של כתיבה.. גמל שלמה נקבה אוכלת את הזכר.. וזה למתרת תזונה של הבייבי-מנטיס שבדרך.. שתיים נכון חיים לפי דפוסים תבועים אני לא טוען אחרת.. אז מה זה שמחה ועצב? ההגדרה של רגש כרגש או של אופי כאופי הוא שולי .. אנחנו סה"כ תולעים.. כל מה ש"מדאיג" אותנו זה שנישאר חיים כזן.. זה הכל כמו חוק האבולציוני הכי כבד בקשר לזנים.. זן שמפסיק להתפתח קורס.. [כמו בפסיכולוגית מנוש(שערס מדבר עם פרחה) הוא יעשה כל דבר אפשרי כמו טווס.. זה אהבה? אם בא לך זה תגיד את זה ככה] מוות זה המניע היחידי לחיים

למעלה