אפתח בשרשור יותר פילוסופי.

והקשר לרוע הוא ? ../images/Emo13.gif

לא בדיוק הבנתי את הקשר של התגובה הזאת רגשות זה דבר שהוא פרי יצרו של האדם הרגש שלי והרגש שלך לא חייבים להיות אותו דבר, גם אם שנינו שמחים לא רק זאת - אלא גם סביר להניח שהרגשות שלנו יהיו שונים, מכיוון שביולוגית אנחנו לא זהים רגשות זה משהו שנוצר במוח, כימיקלים ופירוש של כימיקלים רוע נוצר ברמה יותר גבוהה, אבל אותו הרעיון - בלעדינו, לא היתה הגדרת הרוע וזה היה הויכוח, לא ?

Sakura Chan

New member
אמ.. אוליי אשמע כתמימה אבל...

אני מאמינה שכל אדם הוא טוב ביסודו. אנשים לא עושים מעשים רעים סתם כי בא להם.. הם עושים אותם בגלל דאגה לאינטרסים שלהם, תקלה בקליטת המצב, חינוך שעיוות את האישיות, אגוצנטריות... בכל אופן אף אחד לא יעשה משהו רע סתם, חייבים לחפש את הסיבה, את העיוות שגרם לו לעשות את זה.

thorondor

New member
חטא קדום וכו'.

הנוצרים בכלל והקתולים בפרט טוענים שהאדם נולד עם החטא הראשוני (הגירוש מגן העדן), ולכן הוא פגום מלידה. אבל זו הייתה בדיחה, אז שכחי מזה.

T a M a R a 2

New member
הממ...

היה לי על זה בדיוק דיון בשיעור היסטוריה,והגעתי למסקנה שהאדם נולד טוב, אך ברגע ששמים אותו עם הרבה אנשים הוא נעשה לאדם הרע, שדורש מאבק כוחות ומלחמה. לדעתי, האדם הוא לא יצור חכם בכלל. תחשבו על זה: הוא מזהם לעצמו את הסביבה, ומפתח כל כך הרבה דברים שגורמים למוות (כמו: המהפכה התעשייתית שהחלה את זיהום כדור הארץ והתחממותו, סגריות וכ'ו) אני באמת לא חושבת שיצור שמםתח דרכים להרוג את עצמו הוא יצור חכם. נו טוב, יום אחד הג'וקים ישלטו על העולם, אולי אז יהיה שלום... או שלא.

Greebo

New member
אף אחד לא נתן לנו את הזכות..

ואף אחד לא אמר שאנחנו החכמים ביותר.. אבל אנחנו חושבים זאת בכל אופן, זה חלק ממה שהופל אותנו לבני אדם P:

Greebo

New member
אוי נו באמת..

טוב ורע הן סתם מילים שהאדם נתן לפעולות ומעשים שיכולים בצורה מסויימת להזיק או להועיל לו, הן ביחיד והן ברבים, ותפיסת המילים הללו משתנה מתרבות לתרבות בכל אופן... לומר בני אדם הם "רעים" או "טובים" זאת שטות מוחלטת בכל מיקרה.. אין כזה דבר "רע או "טוב".. יש רק את מה שאתה עושה ואך החברה\קהילה\תרבות שבה גדלת מתייחסת אליו.. תפיסת הרע וטוב בעידן המודרני, ובהיסטוריה האנושית ככלל היא *ה*דבר שהוביל לכל כך הרבה מלחמות ו...אי נעימויות שונות..

T a M a R a 2

New member
....

"טוב ורע הן סתם מילים שהאדם נתן לפעולות ומעשים שיכולים בצורה מסויימת להזיק או להועיל לו" - נכון מאוד. ובגלל זה השתמשתי באותן המילים כדיי להגדיר את המעשים של בני האדם... ויש דבר כזה "רע" ו"טוב": יש מעשים, שאת חלקם החברה מפרשת לטובים ואת חלקם החברה מפרשת לרעים. כשאני אומרת שבני האדם נולדים טובים, הכוונה שלי הייתה שאין להם את הרצון למלחמה, לרמאויות וכ'ו... כששמים אותם ביחד עם אנשים בתוך חברה מסויימת, חלקם, לא כולם, הופכים ל"רעים", כלומר הם מבצעים התנהוגויות שאותן החברה מפרשת כרעים, כמו מלחמות וכ'ו...

Greebo

New member
אך הקטע הוא

שהגדרת המושגים "טוב" ו-"רע" עצמם משתנה על פי החברה שהאדם גדל בה, אני די בטוח שהיתה תרבות בשלב מסויים שראתה במלחמה דבר "טוב".. הממ אני די מבין למה את מתכוונת, אבל אני לא ממש מסכים עם כל ניסיון להגדיר מהו טוב ומהו רע.. הא. רייט. עוד כמה דברים, אני היחיד שנורטון 2004 עושה לו בעיות עם להיכנס לפורומים בתפוז? Oם הא ועוד דבר אחד קטן..יש סיכוי לא לשים רק נקודות בכותרת..לא יודע למה..זה קצת מפריע לי :/ בנוגע למה שאני חושב לגבי עיניין ה"להיוולד טוב או רע".. זה הכל עיניין של גידול הילד, בכל הנוגע לעיניין הנפשי של בחירה בין המעשים שנתפסים "טובים" באותה חברה שהוא גדל בה ובין אלו הנתפסים "רעים"..ישנם, כמובן, כמה יוצאי דופן, שאצלם גם עם גידול "טוב" הם יבצעו דברים "רעים".. אך זה כבר עיניין כימי במוח של אותו אדם אני חושב.. מיילה, כל בני האדם שונים אחד מן השני..רובנו לא בהרבה...אך אני די בטוח שלא תמצאי מישהו שמנתנהג וחושב כמון בכל אספקט של החיים.. הממ.. סלחי לי אם זיינתי את המוח ולא הייתי הגיוני כל כך...אני אחרי יום עבודה מעצבן ובכל מיקרה יש לי אררררר בעיות...רייט..

למעלה