אקטיביזם

quatso

New member
אקטיביזם

האם אי פעם חשבתן לפעול למניעת ילודה ? לשנות את דעתם של אנשים שכן מעונינים בילדים? בסופו של דבר פיצוץ אוכלוסין יפגע בכולנו. אני מציע בשלב ראשון לארגן פלנגות לפשיטה על פורומים נבחרים מצוידים בתמונות של מפגעי לידה . בשלב שני נחדיר אסטרוגן למי השתיה בארץ :) שתי השורות האחרונות היו בצחוק למען הסר ספק. אבל עדין השאלה רצינית כי זה נראה דבר כל כך קריטי שבלעדיו אין פתרון לשום בעיה בעולם. נב אני מתנצל מראש אם מסיבות שונות יבצר ממני לענות. דעתי האישית בענין היא שאין לי דעה. אני מאמין במטרה אולם לא מאמין כל כך בלשכנע אנשים בדבר שהוא כל כך ברור. אשמח לשמוע את דעתכן.

S i r i u s

New member
לא יודעת מה עם אחרים,

אבל אני לא "נגד" ילודה, לא אכפת לי שאנשים אחרים ילדו ילדים, זה העסק שלהם לא שלי.

XUXA141

New member
אבל יש כאן נושא נוסף.

אם יש נשים, ובעיקר נשים, שמביאות ילדים כי לא מודעות לזה שיש אופציה אחרת, או כי מפחדות מתגובה חברתית וחושבות שהן ה"מטורפות" היחידות שלא רוצות ילדים, אז התפקיד שלנו כן לדאוג וכן להראות להן אופציות אחרות וכן לתת תמיכה.

S i r i u s

New member
זה לא אותו דבר- יש הבדל בין

להגיד שיש אופציה אחרת ל:"אל תביאו ילדים זה מביא לפיצוץ אוכלוסין"

magicgirl1983

New member
האמת

אני לא חושבת שצריך לעודד הפסקת ילודה...גם ככה קשה להיות אחד שלא מביא ילדים לעולם. אם נהיה מקובלים בקרב העולם אולי נתחיל לפרסם סיבות אקולוגיות מדוע זה כדאי. ואחרי זה ננסה לשכנע אנשים שמתנדנדים בין כן ללא... השאר זה תלוי בהם..אני לא בעד כפייה

isola bella

New member
חייה ותן לחיות... ../images/Emo13.gif

שלום לך אני בחורה שלא רוצה ילדים אבל לרגע לא עלה בדעתי לפעול בצורה מסיונרית לעידוד אי ילודה משתי סיבות. האחת). אני מאמינה ב'חייה ותן לחיות',בקבלה של השונה,ובסובלנות הדדית. השני). אני מאמינה ש(איכשהו) אלה מאתנו שלא בוחרים להביא צאצאים לעולם דואגים כבר עכשיו 'לאזן' את העולם ולשמור עליו מפני 'התפוצצות' אוכלוסין. בברכת יום טוב איזולה בלה

prizman

New member
לא ברור לי איך

פיצוץ אוכלוסין יפגע בי כלא מוליד. מכסימום הוא יפגע בצאצאי המולידים וזו הבעיה שלהם. בנוסף, כאחרות כאן, אין לי שום כוונה להטיף את דעתי. משאלתי היחידה היא שלא ינסו להטיף לי.

quatso

New member
פיצוץ אוכלוסין

או התפוצצות ?? ראשית אני רוצה להוסיף סיבה נוספת מדוע אני נמנע מאקטיביזם לעת עתה והיא שאיני בטוח בצדקת דרכי. תמיד יש אפשרות שמישהו יבוא עם נימוק חכם יותר. שנית אכפת לי גם אכפת מהדורות הבאים. בריות תמימות שלא ביקשו לבוא לעולם. מההורים שלהם פחות אכפת לי ........ בלשון המעטה אבל גם מנקודת מבט אישית..... אני בן 28 נשארו לי עוד איזה כמה שנים טובות לחיות. כבר עכשיו אני מרגיש איך אני נחנק בעיר ממכוניות איך הופכים יערות שבהם אני מטייל ונהרות בהם אני רוחץ לאספלט ונדל"ן (נחל נדר בימים אלה) כל זה למה? האם ראש העיר רשע? לא ממש אלא שפשוט אין איפה לשים את האנשים. מי התהום מזוהמים. ועוד מילים להכביר שאפשר לקרא בכל אתר ירוק. אם היינו מעטים לכל אחד היו עשר דונמים משלו והיה יכול להיות פה גן עדן. בדיוק כמו שהיה בימי התנ"ך :) לא היו מלחמות בכלל. :) ולאן יש לי לברוח? נשארו כל כך מעט מקומות בארץ. הגליל שגם ייושב במהרה והנגב (לא טוב לעור הפנים ) אולי באמת עדיף להנות מהחיים כי ממילא בימינו הסיכוי אפסי שנראה פרי בעמלנו. אבל אני מרגיש שמי שהציל נפש אחת כאילו הציל עולם שלם :) טוב אתם רואים שאני במצוקה אז עשו טובה תחתמו על עצומה להציל את נחל נדר.

quatso

New member
האם ישנה פעילות קיימת

בנושא זה אם ידוע למישהו? מה מידת הצלחתם?

gertrude

New member
ישנה פעילות.

תסתכל ב"קישורים" - יש שם לפחות אתר אחד או שניים שעוסקים בנושא.

Kalla

New member
חשבתי פעם לפעול למניעת מיסיונריות,

אך לעשות זאת תהיה מיסיונריות.

VEGANiUM2

New member
לא כל אקטיביזם הוא מיסיונריות../images/Emo70.gif..

פרסום רעיון/דעה/תפיסה חברתית, ויצירת דיון הוא דבר חיובי, ואחד הדברים העיקריים המקדמים את החברה. כמו שאמרה XUXA141 כיום נשים רבות לא מודעות לבחירה הזו שיש להן, ואם כבר חשבו עליה, מפחדות להתפס כחריגות במקרה הטוב או משוגעות בד"כ. האם המאבק להעצמת תפישת האשה בחברה, חופש הבחירה שלה, והכרה בבחירותיה כלגיטימיות הוא מיסיונריות? דווקא נשמע לי חיובי להביע דעה המנוגדת לשטיפת המוח המסיונרית של הדעה המיושנת הנוכחית ש"תפקידה של אשה הוא להביא ילדים" המוחדרת מגיל רך ע"י ההורים, סיפורים, טלוויזיה, צעצועים (בובות וכו). יתכן שהכרה בבחירה באי-ילודה היא חלק מפמניזם, אך לדעתי הוא חלק נשכח מעט.

Kalla

New member
יש הבדל בין הבעת דעה/רעיון/תפיסה

לבין שכנוע פעיל של אנשים. האמת המוחלטת לא נמצאת בידיך ולא בידי אף אינדיבידואל אחר. בדיוק כמו שאנשים כאן לא רוצים שיטיפו להם בעד ילודה, כך אנשים שרוצים ילדים לא מעוניינים שיטיפו להם נגדה.

XUXA141

New member
לא להטיף, רק לשאול שאלה פשוטה

"האם את מודעת לכל האפשרויות"? ובמידה ולא, להביא את כל האפשרויות בצורה האובייקטיבית ביותר, ללא מניפולציות רגשיות או לחץ משפחתי וחברתי לא הוגן.

XUXA141

New member
אה, וגם נתינת כל המידע.

כי כשאדם נתון להשפעת מסיונר, נותנים לו חלק מהמידע או מידע מסולף. למשל - מטיפי ילדים יטחנו שוב ושוב ש"ילדים זה ברכה ואושר ושמחה" תוך הסתרה מכוונת של הצדדים הלא נעימים של גידול ילדים. אדם שמנסה לתת את כל האפשרויות יציין גם את הצדדים החיוביים וגם את הצדדים השליליים בלי להסתיר כלום, ותוך נתינת אפשרות לאדם עצמו לבחור את דרכו בהתאם לכל המידע שקיבל.

Kalla

New member
אבל האם כאן יש כוונה לתת מידע

אובייקטיבי או להטיף נגד ילודה? לפי מה שהבנתי מההודעה המקורית, האפשרות השנייה היא הנכונה. שוב, יש הבדל בין הלציג מידע אובייקטיבי ומאוזן ושכל אחד יחליט עבור עצמו לבין לטחון שוב ושוב, כדברייך, שהבאת ילדים לעולם זה אסון. תסלחי לי, אך אף אחד לא יכול להגיד בודאות אובייקטיבית אם למין האנושי עדיף כן או לא להביא ילדים לעולם, ולכן אין כאן מקום לשכנוע פעיל.

ברור שעדיף שלא...מה השאלה

הורג, גונב, אונס, מרביץ, מלחמות דת, מזהם, גזעני, מתנשא, אלים, סוציומט. אז למה כן עדיף לו להביא ילדים?

למעלה