אקטיביזם

Kalla

New member
ועוד כמה נקודות שלא משנות

את המסקנות הכלליות: 1. כן - מנגנון ההתרבות של האדם הוא טבעי. כך הוא תוכנן ויועד על ידי הטבע וזה התכוונתי קודם. 2. יש עוד הרבה דברים יפים שלא פירטתי, כגון תרבות ואמנות. 3. בטבע אין שום דבר מושלם. תמיד הנורא והיפה הולכים ביחד יד ביד. נכון, לחיות אין טכנולוגיה ליצירת נשק להשמדה המונית, אך גם לא שולחות משלחות סיוע כשבני מינם בקצה השני של העולם נפגעים מרעידת אדמה או צונאמי. 4. זכותך להיות מיזנתרופ, אך עליך להבין שזו רק השקפת עולם אחת מיני רבות. אין אמת אובייקטיבית אחת שנמצאת בידי אדם אחד, בטח שלא בידיך או בידיי.

XUXA141

New member
שני דברים.

קודם כל, אני כרגע זונחת את פיצוץ אוכלוסין ודאגה לעולם כולו, ומתמקדת באדם הפרטי ובמה הוא רוצה. שנית, בעיקרון יש להביא בפני האדם את שתי האפשרויות, למה זה טוב להביא ילדים ומנגד למה זה רע להביא ילדים אבל היות ואת האופציה של "למה זה טוב" כבר טחנו לה במוח הרבה יותר, אז נשאר רק לאזן את זה עם "למה זה רע". בכל מקרה, מי שרוצה ילדים לא יתחשב בפיצוץ האוכלוסיה . אנשים עושים ילדים ממליון סיבות אבל אף אחד מהם זה לא בגלל דמוגרפיה כלשהי.

quatso

New member
כל המבנה בחברות השבטיות

מבוסס על ריבוי ילדים שיוכלו לדאג לגבולות השבט. וכן גם במדינת ישראל מצאו לנכון לעודד את הילודה בטוחני שגם מסיבות דמוגרפיות, וזה במקום להיות מדינה קטנה וחכמה......

XUXA141

New member
מדינת ישראל ...

מצד אחד מעודדים ילודה , בין השאר על ידי מימון טיפולי פריון, ומצד שני לא מעודדים ילודה על ידי אי תמיכה כספית והצבת קשיים בפני מי שכן מחליט להביא ילדים.. לך תבנה מדינה..

quatso

New member
עוד בימי חיינו

של רובנו לפחות , אני מאמין ....... נווכח איך אוכלוסיית העולם מכפילה את עצמה. טוב אז אפשר לומר שיהיה קצת צפוף ותו לא.... אבל כדי לסבר את האוזן אתמול שמעתי איפשהו ש12 מיליון איש מתים בשנה כתוצאה ממחסור במים או כתוצאה ממים מזוהמים! מדינת ישראל כפול 2 כל שנה. וכמובן שהמספר האמיתי גדול יותר רק שאדם חולה בסרטן לא ישר מקשרים את זה לרעלים שנמצאים במים. זיהומיים כימיים שחודרים למי התהום נשארים שם מיליוני שנים. ליטר דלק שחדר למי תהום מזהם כמיליון ליטרים מהם לנצח מבחינתנו. הצפיפות בה אנו חיים בלולים שלנו היא כר מושלם למגפות שאני משוכנע שהן כבר עובדה קיימת בעתיד הלא כל כך רחוק ביחוד לנוכח החומרים שמזריקים לאדם וביחוד לחיות המשק. הכל בסוף חוזר אלינו. אני כבר לא מדבר על איכות החיים שתפגע. מהילדות שלי שעברה בעיר אני זוכר את הרגעים הכי שלבים שמצאתי לי איזה חתיכת גינה או אדמה....... ואז הרגשתי שהיא יותר מבוגרת מכולם. אני יכול להמשיך כך כל היום . דווקא עצם הבורות ,במרכאות או לא, שאני נתקל בה פה גורמת לי לחשוב שאולי כן צריך לשים לציבור את העובדות מול העיניים. שלא יגידו "לא ידענו". אולי מאבק כזה הוא חסר סיכוי ומטופש אבל אם הוא יצליח ואפילו חלקית תהיה בזה תועלת עצומה. וחוץ מזה נולד לי רק עכשיו אחיין אני בטוח שגם לכם יש אחיינים מהם אכפת לכם. מה אתם ?

quatso

New member
בקשר לטענה שזו מיסיונריות

דעתי האישית היא שכל מה שתגיד או תשתוק זה מסיונרי אבל משאלתי היא שלא נהפוך את זה לדיון סמנטי אלא קצת יותר מהותי ועם נשמה.

למעלה