ארגון משחקים, הקהילה ו´האחווה´

גולהייד

New member
תודה רבה!

תודה רבה לכל מי שכבר פנה (ולכל מי שיפנה בעתיד) מי יתן ושיתוף הפעולה ביננו יפריח משחקים רבים וטובים העונה!

גולהייד

New member
לא חבל?

יש כל כך הרבה אנשים בעלי דעות שונות ושיטות עבודה ומחשבה שונות. לא הייתי רוצה לראות את עצמי משחק כל הזמןבאותה הקבוצה. במסגרת קמפיין ארצה לשחק את אותה הדמות עם אותם אנשים סביבה,ומחוץ למשחק לעבוד אם אותם האנשים על אותו המשחק,אך אם יהיה משחק אחר-אני ארצה לא רק לשנות את הדמות אלא גם את סביבתה,וכשחקן להכיר באופן אישי יותר יותר שחקנים.או אולי לעבוד לבד... אבל על טעם ועל ריח. האח של אישתך,הטור של איסיל,הירח והחרב.

טוב מאד - אך ראו נא:

בעלי היוזמות בקבוצות הקיימות יותר ממוזמנים, ואף נקראים בזאת לשמור על מעמדם כבעלי יוזמה, ולתחיל להשתלב במערכות החדשות קריא,
ארגון משחקים עצמאיים,
הדבר-הבא, וכמובן -
הסאגה. ניתן גם לפנות/לפרסם בקשת סיוע כקריאה לדגל על מנת לפעול בכל אחת מהרמות, לפחות אלי, אם לא ל´האחווה´, ובזאת - צפו להודעה רשמית מאת דובר האחווה. בה במידה, לי אישית חשוב להשאיר מקום לבעלי יוזמה חדשים להתפתח. הדבר-הבא והחופש העצום שהוא מציע מיועד דוקא לחדשים, שדעתם עוד אינה מקובעת על חוקי המשחקים בהם השתתפו ועל הדמויות/גזעים/סיפורים/וכו´ הידועים והמתבססים קקונצנזוס. מיותר לציין, שמשחקן ותיק שקוסם לו החופש אני מצפה לדעת לנצלו! במילה אחת - תזיזו את התחת ותפסיקו לחשוש. הטראומה של W4R בדרך החוצה, והראשון להתאושש - הוא הראשון להתבסס. צרו לעצמכם מרחב ביטוי וארגנו לעצמכם את גרעין השחקנים איתו אתם מעוניינים לשחק - על בסיס קליקות-חבר´ה, על בסיס דעות, על בסיס סגנון משחק, על בסיס דאות פוליטיות, או אפילו על בסי זהות מינית. לי זה לא משנה, כל עוד תמצאו את עצמכם במקום שטוב לכם

פדמירדן

New member
אחריך אם תרים משהו

אלפים תמיד עומדים יחדיו אם אתה מרים משהו רק תגיד לי. אבל כמובן שישי לנו בעיה קטנה הקבוצה שלנו היא "האחווה"

סילבן

New member
כוונתו ל-"מבוך מרובה משתתפים"

או MUD, עד כמה שהבנתי מגעת. אכן, ישנם הרבה שחקני תפקידים המשחקים בזה, ישנם אפילו מודים כאלה השייכים לקבוצות משחקי תפקידים חיים. אני מניח שחלק מהשחקנים כן היו רוצים לשחק במשחק כזה. מה העניין?

Sern

New member
לא בדיוק

הוא אמר משחקי תפקידים, לא האק-אנד-סלש. MUD הוא משחק בו אתה הולך, מרביץ לדברים ומקבל XP. יש משחקים כאלה (משחק תפקידים בזמן אמת ברשת) שיש בהם RP - הם נקראים MUSH (או MUCK, ולפעמים אף MUX). שתי הגרסאות נחמדות, אבל אני אישית מעדיף את גרסת ה Role Play. ארם.

סילבן

New member
לא מדוייק

למיטב הבנתי כל השמות שהזכרת בהודעתך הם שמות נדרפים, בין אם כ-"הזיה רבת משתמשים" או "מבוך רב משתמשים", כולם משחקי תפקידים מקוונים (אתה מבין, הגדרתך את MUD כחתוך´תם חסל´תם ולא מ"ת טוענת למעשה כי מו"ד אינו מ"ת. זוהי אינה דעה מקובלת. פרט לכך, גרסאות ללא נק"נ וכשרונות הן למעשה שיחים (צ´טים) באינטרנט וחסרות כל ייחוד (תכנותי).

סילבן

New member
והערה קטנה

ישנם MUDs רבים בהם יש הרבה הרבה יותר מעבר להרג מפלצות, כמו תככים ופוליטיקה, תרבות עשירה ויצירות ספרותיות. אתה רשאי לבקר במבוך מרובה המשתמשים "ארצות אפלות ומנותצות" (DSL) שהזכיר ורקונג בהקשר למקור רעיון "מועצת הקסם האפורה" ולראות (או אף לחוות) זאת במו עיניך.

Sern

New member
אני לא רוצה להראות מתנשא, אבל...

בכל הMUDים שאני ביקרתי בהם, מה שקוראים לו משחק תפקידים הוא אכן יותר מהאק אנד סלאש, אבל לא מה שאני מגדיר אותו כמשחק תפקידים. מו"ד, אכן בבסיסו הוא לא משחק תפקידים - אבל אם משחקים אותו בצורה מסויימת, הוא בהחלט כן. Diablo למשל, מוגדר כמשחק תפקידים, ותסכים איתי שהוא מאוד רחוק מזה. השמות שהזכרתי הם לא שמות נרדפים ל MUDים, הם משחקים על אותו בסיס (telnet), אבל הפועלים על תוכנת שרת שונה (PennMUSH ולא TinyMU). בנוסף, בניגוד ל MUDים, יש להם ציווי של רול-פליי בצורה הבסיסית ביותר... המלחמה (אם היא קיימת... בחלק ניכר מה- MUSHים בכלל אין קוד לקרבות ונק"ן) היא משנית. ולא, זה לא אומר שהם Talkers, כי יש IC ו OOC, יש דמויות, ויש עלילות. Talkers (הנקראים MOO - Multi Object Oriented) הם בד"כ לא הרבה יותר מ-IRC. ארם.

אתם רואים מצב לקוממם לתחייה MUD?

אתם רואים מצב להפוך מערכה קיימת של MUD כזה או משחק כזה, או מה שתסכימו שזה, למשחק תפקידים חי? או לשלב משחק תפקידים חי בדבר כזה?

Varkong

New member
לא לא, זה לא ככה.

MUD זה משחק טקסטואלי.. אין אפשרות, חוץ מאלילה ושאיבת רעיונות והשחקנים של MUD כבר עושים זאת (אני לדוגמה).

למעלה